Fapte uluitoare despre alimente pe care majoritatea oamenilor nu le știu

Petrecem aproximativ o oră mâncând în fiecare zi. Știm ce ingrediente ne plac și ce feluri de mâncare am prefera să evităm. Dar sunt încă atât de multe lucruri pe care nu le știm despre alimentele pe care le gătim și le mâncăm în fiecare zi. Iată câteva dintre cele mai surprinzătoare fapte despre mâncare pe care probabil nu le știai.

URSULEȚII GUMAȚI ȘI MAȘINILE SUNT ACOPERITE CU ACEEAȘI CEARĂ.


Ceara de carnauba este o substanță derivată din frunzele palmierilor carnauba. Este folosită pentru a conferi ursuleților gumați glazura lucioasă caracteristică și pentru a-i împiedica să se lipească între ei. De asemenea, este folosită pentru a da strălucire mașinilor, pantofilor, plăcilor de surf și podelelor. Cu toate acestea, procentul total de ceară de carnauba din jeleuri este mult mai mic decât cel găsit în lacurile pentru mașini.

CELULOZA ESTE UTILIZATĂ PENTRU A ÎMPIEDICA CA BRÂNZA MĂRUNȚITĂ SĂ SE LIPEASCĂ.


Celuloza este un produs din lemn și principala componentă a hârtiei, cartonului și a unor tipuri de textile. Este, de asemenea, utilizată pentru a acoperi bucățile de brânză rasă pentru a bloca umiditatea care le face să se aglomereze. Chiar dacă sună ciudat, nu există efecte secundare nocive cunoscute în urma adăugării de celuloză în alimente.

DRESSING-UL RANCH ȘI CREMA DE PROTECȚIE SOLARĂ AU UN INGREDIENT COMUN.


Dioxidul de titan este un compus chimic utilizat într-o gamă largă de aplicații. Este utilizat pentru a face ca culorile albe să pară mai albe nu numai în vopsele, detergenți de rufe și creme de protecție solară, ci și în dressing-uri, cremă de cafea și alte produse alimentare. În crema de protecție solară, funcționează, de asemenea, ca ingredient de filtrare a razelor UV.

HOMARII ERAU MÂNCAREA CLASEI MUNCITOARE.


Atunci când coloniștii europeni au ajuns pentru prima dată în America, abundența homarilor i-a determinat imediat să îi considere o masă a săracilor. Chiar și de-a lungul secolului al XIX-lea, homarii erau consumați doar de clasa muncitoare. Apoi, în anii 1880, au devenit la modă în Boston și New York, ceea ce a făcut ca prețul lor să crească atât de mult încât doar cei bogați își puteau permite să îi mănânce.

BROCCOLI CONȚINE LA FEL DE MULTE PROTEINE CA ȘI FRIPTURA.


Atât carnea de vită, cât și broccoli sunt bogate în proteine, pe lângă alte câteva substanțe nutritive. Când vine vorba de proteine, puteți obține aproximativ 10 grame din acestea la 100 de calorii de carne de vită și 100 de calorii de broccoli. Cu toate acestea, ar trebui să mănânci două cești de broccoli fiert pentru a aduna 108 calorii, în timp ce ai avea nevoie doar de un cub mic de friptură pentru a ingera 106 calorii.

MERELE SUNT RUDE APROPIATE ALE TRANDAFIRILOR.


La fel ca și trandafirii, merele fac parte din familia Rosaceae. De fapt, multe fructe sunt, de asemenea, înrudite cu aceste flori frumoase, inclusiv perele, prunele, zmeura, cireșele, caisele, piersicile, căpșunile și murele.

MORCOVII ÎȚI POT FACE PIELEA PORTOCALIE.


Deși este rară, carotenemia este o afecțiune cauzată de prezența unei cantități prea mari de beta-caroten în sânge. Practic, dacă mănânci prea mulți morcovi, dovlecei, cartofi dulci și alte legume bogate în betacaroten îți poate face palmele, tălpile, genunchii și coatele portocalii.

MIEREA NU EXPIRĂ NICIODATĂ.


Atâta timp cât mierea este depozitată într-un recipient ermetic și păstrată într-un loc uscat, ar trebui să dureze o veșnicie. Secretul duratei sale veșnice de depozitare este lipsa apei în stare naturală, ceea ce înseamnă că foarte puține bacterii sau microorganisme pot supraviețui în acest mediu. În plus, este extrem de acidă, așa că va ucide practic orice ar putea crește în ea.

ARDEII GRAȘI VERZI ȘI CEI ROȘII SUNT PLANTE DIFERITE.


Probabil că știți că există mai multe culori de ardei gras: verde, galben, portocaliu, roșu, alb și chiar mov. Dar știați că fiecare dintre aceste culori provine dintr-o sămânță diferită? Singura excepție este ardeiul gras verde - deși există un soi care devine verde pe măsură ce se coace, uneori, ardeii verzi, de culoare verde, necopți, sunt vânduți la magazinul alimentar ca fiind ardei verzi.

UN OU DE STRUȚ ESTE ECHIVALENT CU 24 DE OUĂ DE GĂINĂ.


Cântărind mai mult de un kilogram, un singur ou de struț este echivalent cu aproximativ două duzini de ouă de găină. În timp ce ouăle de struț sunt cele mai mari în comparație cu ouăle tuturor păsărilor vii, ouăle de găină cântăresc între 35g și 70g.

STRUGURII EXPLODEAZĂ ÎN CUPTORUL CU MICROUNDE.


În ciuda faptului că nu conțin niciun fel de material inflamabil, strugurii (fie că sunt rupți în două, fie că două fructe se ating) produc foc atunci când sunt încălziți la microunde. Oamenii de știință explică faptul că, pe măsură ce aparatul împinge microundele în bucățile de struguri, se formează puncte fierbinți în punctele în care bucățile de fructe sunt cele mai apropiate una de cealaltă și continuă să se încălzească până când electroliții care le înconjoară devin supraîncărcați. Când se întâmplă acest lucru, acești electroliți formează un tip de gaz numit plasmă, care explodează într-o minge de foc.

UNII COPACI POT DA OPT FRUCTE DIFERITE ÎN ACELAȘI TIMP.


Datorită unei tehnici numite altoire, care constă în plasarea unei porțiuni dintr-o plantă în alta, unii copaci pot produce până la opt fructe diferite în cadrul aceleiași familii. Numiți pomi de salată de fructe, aceștia sunt de patru tipuri principale: fructe cu sâmburi (prune, caise, piersici și nectarine), citrice (lămâi, grapefruit, portocale, tangelo, pomelo, mandarine și lime), multi mere (mere verzi, galbene și roșii) și multi nashi (diverse tipuri de pere asiatice).

CIOCOLATA NEAGRĂ ARE BENEFICII MAJORE PENTRU SĂNĂTATE.


Fabricată din boabele prăjite ale arborelui de cacao, ciocolata neagră (70-85% cacao) are numeroase beneficii pentru sănătate. Conține o cantitate decentă de fibre solubile și are o mulțime de minerale, cum ar fi fierul, magneziul, potasiul și zincul. Ciocolata neagră este, de asemenea, o sursă puternică de antioxidanți și poate reduce riscul de boli de inimă, conform mai multor studii observaționale.

CARTOFII DULCI ȘI IGNAMELE (YAMS) NU SUNT ACELAȘI LUCRU.


Chiar dacă unele magazine vând cartofii dulci cu pulpă portocalie drept igname, acestea două sunt de fapt două legume diferite. Adevăratele igname seamănă mai mult cu yucca atunci când vine vorba de textură și aromă și au pulpa amidonoasă, nu dulce.

COLORANTUL ALIMENTAR ROȘU PROVINE DIN INSECTE ZDROBITE.


Folosită ca și colorant pentru vopsele, cosmetice, medicamente și chiar alimente, carmina este obținută din coșenile zdrobite. Originare din America Latină, aceste insecte au fost recoltate pentru a produce colorant timp de peste cinci secole.

NUTELLA FOLOSEȘTE 25% DIN TOTALUL ALUNELOR DIN LUME.


Fabricat din zahăr, ulei de palmier, lapte, pudră de cacao și alune, fiecare borcan de Nutella conține aproximativ 50 de alune. Pentru a produce 730 de milioane de kilograme de crema de alune în fiecare an, Ferrero folosește aproximativ un sfert din oferta mondială de alune - mai mult de 100.000 de tone anual.

CARTOFII REFLECTĂ SEMNALELE WI-FI.


Potrivit purtătorului de cuvânt al Boeing, Adam Tischler, cartofii absorb și reflectă semnalele de undă la fel ca și oamenii, datorită conținutului de apă și chimiei lor. În 2006, când Boeing Co. a avut nevoie să testeze semnalele Wi-Fi în timpul zborului, inginerii au decis să folosească cartofi în loc să angajeze oameni care să stea acolo în timp ce făceau experimente.

FISTICUL POATE INTRA ÎN COMBUSTIE SPONTANĂ.


Din cauza conținutului scăzut de apă și a conținutului ridicat de grăsimi, grupurile mari de fistic ar putea lua foc brusc. Din acest motiv, fisticul și sâmburii de fistic trebuie depozitați în materiale fibroase uleioase atunci când sunt transportați, astfel încât să nu se supraîncălzească.

CEA MAI MARE PARTE A WASABI-ULUI DIN COMERȚ ESTE DE FAPT HREAN.


Adevăratul wasabi este foarte dificil și costisitor de cultivat și trebuie consumat în termen de 15 minute de la altoire. Acesta este motivul pentru care supermarketurile vând hrean colorat cu arome în loc de cel adevărat.

SOMONUL DE CRESCĂTORIE ESTE COLORAT ÎN ROZ.


În timp ce somonul sălbatic este în mod natural roz din cauza creveților din dieta lor, somonul de crescătorie este de fapt gri. Pentru a da somonului de crescătorie aceeași nuanță ca și somonul sălbatic, fermierii adaugă carotenoizi (compuși pigmentanți roșii care se găsesc în alge) în hrana lor.

CONOPIDA ARE MAI MULTĂ VITAMINA C DECÂT PORTOCALELE.


Deși de obicei asociem portocalele cu acest tip de vitamina, există multe legume care ne pot oferi mai multă vitamina C decât acestea. O conopidă mică sau medie, de exemplu, vă poate oferi până la 127 mg de vitamina C, în timp ce o portocală are aproximativ 53,2 mg.

SALATA CAESAR ESTE ORIGINARĂ DIN MEXIC.


Salata Caesar a fost creată de Chef Caesar Cardini în Tijuana, Mexic. Acesta găzduia o sărbătoare de 4 iulie când restaurantul a început să rămână fără mâncare și a trebuit să inventeze o rețetă cu ingredientele pe care le avea la îndemână.

GĂLBENUȘURILE DE OU CONȚIN ÎN MOD NATURAL VITAMINA D.


Cunoscută sub numele de vitamina soarelui, vitamina D este produsă în mod natural de corpul nostru atunci când suntem expuși direct la lumina soarelui. Aceasta are mai multe funcții importante, inclusiv reglarea absorbției calciului și susținerea sistemului nostru imunitar. Deși puține alimente conțin de fapt cantități ridicate de vitamina D în mod natural, o porție de două ouă asigură 82% din doza zilnică recomandată.

STRIDIILE COMESTIBILE NU AU PERLE.


Stridiile pe care le consumăm sunt de fapt o specie diferită de cele care poartă perle. În timp ce cele comestibile aparțin familiei Ostreidae și se găsesc de obicei pe țărm, stridiile perlate fac parte din familia Pteriidae și se găsesc în adâncul oceanului.

MÂNCAREA ARE UN GUST DIFERIT ATUNCI CÂND ZBORI.


Dacă nu vă place mâncarea din avion în timpul zborului, s-ar putea să aveți o altă părere despre ea la sol. Se pare că mai mulți factori, cum ar fi aerul uscat, altitudinea și cabina presurizată, ne suprimă capacitatea de a simți gustul zahărului și al sării cu cel puțin 30%. Pentru a se adapta la pierderea gustului pasagerilor, furnizorii de mâncare din companiile aeriene își modifică de fapt rețetele pentru a se asigura că ne bucurăm cât mai mult de ele.

INGREDIENTELE DE PE ETICHETELE NUTRIȚIONALE SUNT ENUMERATE ÎN FUNCȚIE DE GREUTATE.


Acesta este un lucru pe care toată lumea ar trebui să-l știe. Data viitoare când verificați eticheta nutrițională a unui produs, nu uitați că ingredientele sunt enumerate în ordinea în care sunt folosite cel mai des. Acest lucru înseamnă că produsele care pretind că sunt sănătoase s-ar putea să nu fie atât de sănătoase până la urmă.

ÎN JAPONIA, BUCĂTARII TREBUIE SĂ SE PREGĂTEASCĂ TIMP DE PESTE TREI ANI PENTRU A SE CALIFICA PENTRU A SERVI PEȘTE-BALON.


Datorită tetrodotoxinei sale, peștele-balon poate fi letal pentru oameni dacă nu este gătit corect. Din acest motiv, prepararea sa este strict controlată prin lege în Japonia, iar bucătarii trebuie să treacă printr-o pregătire riguroasă de peste trei ani pentru a putea fi autorizați să îl gătească.

PIZZA MARGHERITA SIMBOLIZEAZĂ STEAGUL ITALIAN.


Conform tradiției populare, pizza Margherita a fost creată în 1889 și a fost numită după regina Margherita de Savoia. Legenda spune că bucătarul Raffaele Esposito, de la Pizzeria Brandi, a vrut să creeze o pizza care să semene cu steagul Italiei, în onoarea unificării Italiei, așa că a folosit roșii, mozzarella și busuioc pentru a se potrivi cu culorile țării.

PRIMA MASĂ CARE A FOST CONSUMATĂ VREODATĂ ÎN SPAȚIU A FOST UN PIURE DE CARNE ȘI SOS DE CIOCOLATĂ.


În 1961, astronautul sovietic Iuri Gagarin a devenit primul om care a călătorit în spațiu. Prima sa masă a constat în două porții de piure de carne și o porție de sos de ciocolată, ambele depozitate în recipiente asemănătoare unui tub de pastă de dinți. În 1962, John Glenn a devenit primul american care a mâncat în spațiu la bordul navei Friendship 7, iar prima sa masă a fost piure de mere și tablete de zahăr xiloză cu apă.

Comentarii

POSTĂRI ALEATORII

  • Drunvalo Melchizedek despre anul 2012 și schimbările care ne așteaptă + VIDEO (RO)
    02.02.2013 - 0 Comments
    --> DRUNVALO MELCHIZEDEK – întemeietorul Fundaţiei Flower of Life (Floarea vieții) – Am studiat fizica și matematica la Universitatea Berkeley - California, până în momentul în…
  • 30 de fapte amuzante despre Ziua Îndrăgostiților care te vor surprinde (Inclusiv istoria din spatele acestei sărbători)
    04.02.2023 - 0 Comments
    Când începi să te gândești la Ziua Îndrăgostiților, poate că îți imaginezi buchete de flori superbe, baloane în formă de inimă, tone de dulciuri și felicitări sentimentale care te vor face cu…
  • Virus-mania
    10.06.2015 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); VIRUS-MANIA Motto: Medicii prescriu medicamente despre care ştiu puţine lucruri, pentru a vindeca boli despre care ştiu şi mai puţine…
  • Aditivii alimentari
    04.04.2012 - 1 Comments
    --> ADITIVII ALIMENTARI Ce este aditivul alimentar? Orice substanță care nu reprezintă un aliment în sine, nu este un ingredient al…
  • Vacanță la conac
    02.09.2012 - 3 Comments
    --> v\:* {behavior:url(#default#VML);} o\:* {behavior:url(#default#VML);} w\:* {behavior:url(#default#VML);} .shape {behavior:url(#default#VML);} 800x600 Normal 0 …
  • 30 de trucuri folositoare pentru pantofi frumoși și picioare fericite
    02.07.2019 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pantofii sunt unul din lucrurile pe care le folosim cel mai des, deci e absolut esențial ca ei sa fie comozi. Uneori, poți chiar tu să…
  • Efectul de piramidă + VIDEO
    29.04.2012 - 1 Comments
    --> EFECTUL DE PIRAMIDĂ „Totul se teme de timp, iar timpul se teme de piramidă” Mistere, curiozități, povești și legende, studii științifice și mai puțin științifice, supoziții…
  • Rețete culinare - Castraveți bulgărești în oțet
    09.04.2012 - 0 Comments
    -->   CASTRAVEȚI BULGĂREȘTI ÎN OȚET Cumpărăm castraveți cornișon, mici și mijlocii, proaspeți și fără defecte, îi spălăm bine și-i zvântăm. Pregătim borcanele cu filet -…
  • Johanna Quaas - campioana nonagenară la gimnastică + VIDEO
    16.10.2015 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); JOHANNA QUAAS – CAMPIOANA NONAGENARĂ LA GIMNASTICĂ – Johanna Quaas, acum în vârstă de 90 de ani, deține titlul de cea mai în…
  • Un caricaturist surprinde perfect cum este viața cu o pisică în casă - Partea a II-a + FOTO
    06.05.2023 - 0 Comments
    #21 Bună, sunt aici!Dacă este un lucru pe care l-am observat la majoritatea pisicilor, acela este faptul că le place să se bage sub pături. Fac asta pentru că le face să se simtă în siguranță. Deși…
  • 10 sfaturi de supraviețuire total eronate
    22.02.2018 - 0 Comments
    1. Mit: Poți suge veninul dintr-o mușcătură de șarpe. Fapt: Veninul injectat de un șarpe va intra imediat în fluxul sanguin. Dacă îți pui gura pe locul mușcat, nu faci decât să mai adaugi…
  • Cancerul - boală incurabilă? - eBook + VIDEO
    26.08.2014 - 10 Comments
    --> CANCERUL - BOALĂ INCURABILĂ? Inginerul colonel în rezervă Petre Anca este un om deosebit, pe care Dumnezeu l-a salvat de la moarte și care se simte dator să-i ajute și pe alții să…
  • Rozmarinul - energie și optimism
    30.03.2012 - 0 Comments
    -->   ROZMARINUL - ENERGIE ȘI OPTIMISM Datorită efectului de stimulare a corticosuprarenalelor, rozmarinul este considerat un elixir al tinereţii. El fortifică…
  • Frica de moarte + VIDEO (RO)
    13.07.2015 - 0 Comments
    google_ad_client = "ca-pub-4999547951064265"; google_ad_slot = "1162117595"; google_ad_width = 728; google_ad_height = 15; google_ad_client = "ca-pub-4999547951064265"; …
  • Discover 8 Facts About the Enchanting Dolphinarium in Constanta, Romania: A Must-Visit Attraction for Your Next Vacation!
    06.08.2023 - 0 Comments
    Are you ready to embark on a captivating journey that combines the mesmerizing world of marine life with the charm of Romania's coastal beauty? Look no further than the Dolphinarium in Constanta, a…
  • Colesterolul - realități pe care doctorul nu ți le spune + VIDEO
    30.05.2013 - 21 Comments
    --> COLESTEROLUL – REALITĂȚI PE CARE DOCTORUL NU ȚI LE SPUNE – Tocmai ai primit rezultatele analizelor de sânge iar nivelul colesterolului total este 300! Intri în panică și asculți…
  • Rețete culinare - Mâncare de ardei cu vinete și coriandru
    08.04.2012 - 0 Comments
    --> MÂNCARE DE ARDEI CU VINETE ȘI CORIANDRU Ingrediente - trei ardei grași - o vânătă - doi căței de usturoi - un ardei iute - o ceapă - ulei - frunze de coriandru - sare,…
  • Boli infecțioase cauzate de microbi? - un basm modern + documentar
    24.07.2017 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); BOLI INFECȚIOASE CAUZATE DE MICROBI? UN BASM MODERN Prof. dr. Karl Probst Atunci am văzut că, pentru cei mai mulţi, ştiinţa este doar…
  • De ce îi place pisicii tale să te lingă? 8 explicații susținute de experți
    04.01.2024 - 0 Comments
    Descoperiți semnificația din spatele sărutărilor pisicii dumneavoastră și învățați tehnici pentru a o descuraja să lingă excesiv.Să primești o lingere blândă de la pisica ta poate fi o adevărată…
  • 40 de fapte uimitoare necunoscute despre pisici (FOTO + VIDEO)
    16.06.2017 - 0 Comments
    Știați că un fizician și-a numit pisica co-autor a lucrării sale pentru că a scris peste tot în document „noi” în loc de „eu” și i-a fost lene să-l modifice? De asemenea, fie că credeți sau nu,…
  • Secretele longevității
    18.12.2013 - 3 Comments
    --> SECRETELE LONGEVITĂȚII ÎMPĂRTĂȘITE DE OAMENI CARE AU DEPĂȘIT SUTA DE ANI Jeanne Louise Calment - 122 ani Jeanne Louise…
  • Gândirea poate schimba radical lupta trupului cu boala + documentar (RO)
    27.08.2015 - 1 Comments
    google_ad_client = "ca-pub-4999547951064265"; google_ad_slot = "1162117595"; google_ad_width = 728; google_ad_height = 15; (adsbygoogle = window.adsbygoogle ||…
  • OSHO - Fiul + VIDEO (RO)
    14.05.2013 - 4 Comments
    --> OSHO - Fiul Toți părinții își fac speranțe și prin aceste speranțe își distrug copiii. Trebuie să te eliberezi de părinți. Așa…
  • Andiva - o cicoare aristocrată
    19.03.2012 - 0 Comments
    --> ANDIVA – O CICOARE ARISTOCRATĂ Legume albe şi delicate, andivele sunt renumite atât pentru aroma lor deosebită, cât şi pentru valoarea nutritivă ridicată. Andivele sunt specii de…
  • Pernele - un posibil pericol pentru sănătate
    24.08.2012 - 3 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); PERNELE - UN POSIBIL PERICOL PENTRU SĂNĂTATE Pernele mai vechi de doi ani sunt un adevărat focar de paraziţi, susţin medicii.…
  • Medicamente periculoase
    23.11.2015 - 1 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); MEDICAMENTE PERICULOASE Și la capitolul medicamente România e un sat fără câini, un maidan pe care vin și se joacă cu sănătatea și…
  • Timișoara - orașul premierelor + slideshow
    04.05.2012 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); PROCLAMAȚIA DE LA TIMIȘOARA Populația orașului Timișoara a fost inițiatoarea Revoluției române. Între 16 și 20 decembrie 1989, ea a…
  • Argila Algo - sănătate din pământ + VIDEO
    23.03.2012 - 1 Comments
    --> ARGILA ALGO – SĂNĂTATE DIN PĂMÂNT – Interviu cu ing. chimist MIRCEA BOCAN Despre argila terapeutică ALGO am scris de mai multe ori în paginile revistei  „Formula As”. Tot…
  • 15 oameni luați prin surprindere de ciudățeniile animalelor lor de companie + FOTO
    09.11.2021 - 0 Comments
    A avea un prieten bun este minunat, deoarece fiecare zi este o nouă aventură. Chiar dacă îi cunoști ca în palmă, tot găsesc modalități de a ne surprinde. Fie că este vorba de a vă prinde câinele în…
  • Cineva a decis să inverseze fotografiile celebrităților în funcție de sex, iar rezultatul este mai bun decât ne-am fi așteptat + 30 FOTO
    28.01.2022 - 0 Comments
    Cu mult înainte ca Instagram și Snapchat să existe, mulți dintre noi au folosit diverse filtre și efecte pentru a-și îmbunătăți fotografiile. Dar s-a gândit vreodată vreunul dintre noi la ce ne…
  • Adevărul din spatele porților de la Auschwitz - documentar (RO)
    17.05.2012 - 0 Comments
    --> ADEVĂRUL DIN SPATELE PORŢILOR DE LA AUSCHWITZ Este un fapt incontestabil că, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, Germania a avut o reţea de închisori şi lagăre de…
  • Respirația și hrana
    06.04.2012 - 0 Comments
    --> RESPIRAȚIA ȘI HRANA - PRIMII PAȘI SPRE SĂNĂTATE - Respirația Temelia circulației este un sistem sanguin sănătos, sistemul care transportă oxigenul și substanțele hrănitoare…
  • Când broaștele devin gustări spumoase: O dilemă canină + Fapte despre broasca comună europeană
    16.08.2023 - 0 Comments
    Când broaștele devin gustări spumoase: O dilemă caninăSalutări, dragi minți curioase și neastâmpărați veseli! Astăzi, ne îmbarcăm într-o aventură amfibiană, care cercetează fenomenul deconcertant al…
  • Discurile zburătoare ale lui John Searl + documentar (RO)
    04.10.2015 - 0 Comments
    DISCURILE ZBURĂTOARE ALE LUI JOHN SEARL Pe parcursul secolului trecut au existat mulţi inventatori care au brevetat discuri zburătoare, fie ele gravitaţionale sau nu. Acum, graţie internetului,…
  • 20 de lucruri neașteptate găsite pe fundul oceanului + FOTO
    29.11.2021 - 0 Comments
    Știm mai multe despre Lună decât despre ceea ce se află în oceanele noastre. Cele mai mici adâncimi ale apelor Pământului ne împiedică să descoperim mult mai multe creaturi, ecosisteme și cine știe…
  • Cele mai umane închisori din lume + VIDEO + documentar (RO)
    19.02.2015 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); CELE MAI UMANE ÎNCHISORI DIN LUME Gradul de civilizație al unei societăți poate fi măsurat vizitându-i închisorile. F.…
  • Cum să transformați bucățile de săpun vechi în batoane de săpun noi (3 metode)
    14.10.2022 - 0 Comments
    Avem pentru tine trei metode de reciclare a săpunului, în funcție de cât de mult efort ai chef să depui.Dacă vrei să economisești câțiva bani, să te implici în viața fără deșeuri sau să te pregătești…
  • OSHO – Posesivitatea, o dimensiune a violenței + VIDEO (RO)
    27.11.2012 - 0 Comments
    --> OSHO – Posesivitatea, o dimensiune a violenței Aparigraha – non-posesivitatea – este o mare virtute. Posesivitatea nu înseamnă „a avea” lucruri. Se referă la sentimentul de posedare…
  • Energia pentru toți + VIDEO (RO)
    01.06.2016 - 2 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ENERGIA PENTRU TOŢI Cătălin Dan Cârnaru «Scriu această carte pentru toţi tinerii din şcolile ţării cărora continuă să li se spună că…
  • Influența geomagnetismului și a rezonanței Schumann asupra sănătății și comportamentului uman + documentar (RO)
    11.03.2013 - 3 Comments
    --> INFLUENŢA GEOMAGNETISMULUI ŞI A REZONANŢEI SCHUMANN ASUPRA SĂNĂTĂŢII ŞI COMPORTAMENTULUI UMAN Aceste informaţii au fost publicate de Annette Deyhle, Ph.D., membru al echipei de…

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *