Anul Nou marchează sfârșitul unui an vechi și începutul unui nou an. Oamenii tind să sărbătorească această zi în funcție de modul în care le spune inima pentru a o face memorabilă. Sărbătorile cresc vertiginos în ziua de bun augur a anului, deoarece majoritatea oamenilor o consideră o nouă șansă de a se schimba în bine. Astăzi, suntem aici cu încă un subiect interesant despre Anul Nou. Vom vorbi despre fapte, superstiții și tradiții de Anul Nou. Dacă ești interesat de acest subiect, vino alături de noi în această incursiune.
Haideți să discutăm despre câteva fapte mai puțin cunoscute despre Anul Nou, pe care îl sărbătorim de când lumea. Cei mai mulți dintre voi s-ar putea să nu fie conștienți de aceste fapte de Anul Nou, așa că suntem siguri că veți fi foarte surprinși la aflarea lor.
- Primele sărbătoriri ale Anului Nou au avut loc în anul 2000 î.Hr., adică cu mult timp în urmă. Mesopotamienii au inițiat această tradiție de a sărbători Anul Nou.
- La început, 1 ianuarie nu a fost niciodată ajunul Anului Nou. Deși este, nu a fost practicat de mulți. Romanii obișnuiau să sărbătorească 1 martie ca fiind Anul Nou. Există încă oameni care sărbătoresc ajunul iarna și vara, în funcție de cultura lor.
- În ajunul Anului Nou, mulți oameni din secțiuni ale Statelor Unite mănâncă fasole pestriță cu credința că aduce noroc în anul care vine.
- Un alt fapt interesant și amuzant despre Anul Nou este că, există această tradiție numită practica estoniană în care oamenii mănâncă 7, 9 sau 12 mese în ajunul Anului Nou. Credința din spatele acestei tradiții este că mesele pe care le mănâncă le vor da forța a 7, 9 sau 12 oameni la un loc în anul care vine.
- Anul Nou înseamnă să mănânci delicatese care îți lasă gura apă. Oamenii care aparțin unor țări diferite mănâncă diferite delicatese populare în funcție de bucătăria țării lor. Țări precum sudul SUA, Irlanda, Germania și Italia mănâncă legume cu frunze verzi și leguminoase și cred că acestea vor aduce noroc financiar.
- Oamenii din Danemarca aruncă mâncăruri la ușa altor persoane. Semnificația din spatele acestei tradiții este că va aduce mulți prieteni noi proprietarului de la ușă. Dacă această tradiție ar fi urmată oriunde altundeva, s-ar ajunge literalmente la o ceartă.
- Un alt obicei urmat de Danemarca este acela de a pregăti o masă de seară numită Kransekage. În cadrul acestui obicei, ei pregătesc un desert, care este un tort în formă de con și care este decorat cu steaguri și petarde.
- Spaniolii mănâncă exact 12 struguri, nici mai puțin, nici mai mult pe 31 la miezul nopții. În timp ce mănâncă struguri, ei îi fac urări lui Dumnezeu. Oamenii care urmează această tradiție cred că le va aduce noroc.
- În Japonia, cu ocazia Anului Nou, clopotele sunt trase de 108 ori în templele budiste din întreaga țară. Ei fac acest lucru în semn de întâmpinare a zeului Anului Nou numit Toshigami.
- Grecii atârnă ceapă la ușile lor în ajunul Anului Nou, ca o tradiție. Ei o fac cu credința că va aduce noroc copiilor din casă.
- O altă tradiție pe care grecii o respectă este spargerea rodiilor la ușă. Similar altor tradiții din diferite țări, și această tradiție se crede că aduce noroc și fericire.
- În noaptea de 31 decembrie, în portul australian Sydney Harbour, țărmul care are o lungime de 64 km, este împânzit de peste un milion de oameni. Oamenii se adună acolo pentru a urmări focurile de artificii care sunt lansate în aer chiar la miezul nopții.
- Anul Nou nu se numește Anul Nou în Belgia. Ei îl numesc Sint Sylvester Vooranvond. Oamenii de acolo pregătesc șampanie, iar copiii le scriu scrisori părinților cu urări de bine și multă dragoste.
- Finlandezii au această tradiție unică pe care o respectă în ziua de Anul Nou. Ei numesc această tradiție molibdomanție. Tradiția presupune prezicerea norocului și, în numele ei, topesc plumb într-o cratiță, iar soluția topită este pusă într-un bol cu apă rece. Metalul se transformă apoi în formă solidă, iar forma în care se formează este folosită pentru a prezice norocul persoanei în anul următor.
- Biserica Romano-Catolică a decis să sărbătorească Anul Nou la 1 ianuarie în fiecare an. Ziua a fost marcată în conformitate cu calendarul georgian.
- În anul 46 î.Hr., Iulius Caesar a acceptat să sărbătorească Anul Nou la 1 ianuarie. Cu toate acestea, a fost adoptat de Anglia și de provincia americană a Angliei în 1752.
- Numele lunii ianuarie provine de la un zeu cu două fețe numit Janus. Zeul are o față care privește în față și cealaltă care privește în spate.
- Mulți oameni iau hotărâri serioase în ziua de Anul Nou. Unele segmente ale societății o consideră chiar o tradiție și renunță la obiceiurile lor proaste. În timp ce puțini își fac noi promisiuni în fața lui Dumnezeu, puțini își fac promisiuni și față de ei înșiși.
- Schimbul de cadouri în ajunul Anului Nou datează, de asemenea, din cele mai vechi timpuri. În trecut, persanii obișnuiau să ofere ouă în dar de Anul Nou, ceea ce înseamnă productivitate.
- Când ne gândim la Japonia, primul lucru care ne vine în minte sunt tăițeii. În ziua de Anul Nou, japonezii mănâncă tăiței lungi cu credința că vor avea o viață lungă.
- Carnea de porc este considerată un aliment obligatoriu în ziua de Anul Nou de către locuitorii din Portugalia, Ungaria, Austria și Cuba, deoarece se consideră că aceasta denotă prosperitate.
- Oamenii din Grecia, Mexic și Olanda pregătesc sau cumpără produse de patiserie și prăjituri în formă de inel în ajunul Anului Nou, ceea ce marchează faptul că anul a ajuns la un cerc complet.
- Cel mai comun mod în care oamenii din întreaga lume sărbătoresc Anul Nou este consumul de alcool. Nu doar în America, ci și în toate celelalte țări, oamenii consumă băuturi alcoolice pentru a sărbători Anul Nou.
- America urmează, de asemenea, tradiția Rose Bowl, care nu este întâlnită nicăieri în lume. În cadrul acestei tradiții, 18 milioane de flori sunt expuse cu ajutorul unor care alegorice.
- Oamenii își fac rezoluții în ziua de Anul Nou, dar majoritatea rezoluțiilor sunt destul de comune pentru aproape jumătate din populație. Printre acestea se numără pierderea în greutate, economisirea banilor, trezitul mai devreme, renunțarea la fumat etc.
- Olandezii urmează acest obicei de a arde bradul de Crăciun și de a aprinde artificii în ajunul Anului Nou. Credința care stă la baza acestei tradiții este că, arderea pomului de Crăciun denotă îndepărtarea celor vechi, iar aprinderea artificiilor înseamnă întâmpinarea noului.
- Times Square a urmat tradiția Mingii de Anul Nou în orașul New York, care este văzut de milioane de oameni din întreaga lume. Mingea își începe oscilația la ora 23:59 fix, timp de un minut, și atinge pământul la ora 12 fix, semnalând Anul Nou.
- În Danemarca, danezii aruncă farfuriile nefolosite, păstrate pe parcursul anului, la ușile de la intrare ale familiei și prietenilor, pentru a le purta noroc.
- Tot în Danemarca, danezii stau pe scaune chiar înainte de miezul nopții. O veche tradiție spune că ei sar în noul an atunci când ceasul bate ora 12.
- În unele țări din America Latină, oamenii își aleg cu grijă lenjeria intimă pe care o poartă de sărbătoare. Galbenul îți sporește șansele la abundență și bani. Roșu înseamnă că vei găsi probabil dragostea. Iar dacă purtai chiloți albi, de preferință noi și curați, atunci pacea era prioritatea ta principală pentru anul care vine.
- Pentru a intra în grațiile Zeiței Mării, brazilienii sar peste valuri de șapte ori.
- În Canada, ei fac scufundarea ursului polar pentru a prevesti Noul An. De asemenea, se declanșează focuri de artificii, deoarece se crede că zgomotul și luminile vor speria orice spirite rele pentru lunile următoare.
- Rușii își pun o dorință, o scriu pe o bucată de hârtie și o ard. Apoi, ei pun cenușa într-un pahar de șampanie și o beau. Noroc!
- În Filipine, se crede că rotunjimea semnifică prosperitate, așa că în noaptea de Anul Nou localnicii se înconjoară de forme rotunde, purtând buline, umplându-și buzunarele cu monede sau mâncând fructe circulare.
- În Turcia, se consideră că aduce noroc să se presare sare pe pragul ușii de îndată ce ceasul bate miezul nopții în ziua de Anul Nou. La fel ca multe alte tradiții de Anul Nou din întreaga lume, se spune că aceasta promovează atât pacea, cât și prosperitatea pe parcursul noului an.
- În Irlanda, se obișnuiește ca fetele singure să doarmă cu un vâsc sub pernă în noaptea de Anul Nou. Se presupune că dormitul cu această plantă le ajută pe femei să-și găsească viitorii soți - cel puțin în visele lor.
- În Columbia, oamenii iau valize goale și aleargă în jurul blocului cât de repede pot. Se presupune că acest lucru garantează un an plin de călătorii.
- Este o superstiție comună conform căreia deschiderea ușilor și a ferestrelor va lăsa anul vechi să iasă, iar anul nou să intre nestingherit.
- Ajunul Anului Nou în Groenlanda este o experiență unică. Nu doar datorită minunatelor focuri de artificii care luminează noaptea polară, ci și pentru că puteți sărbători Anul Nou de două ori: la ora 20:00 pentru Danemarca (și alte țări CET) și la miezul nopții pentru Groenlanda!
- În Hawaii, se sărbătorește cu pocnitori (pentru a alunga spiritele rele), mâncând tăiței (care simbolizează longevitatea), făcând curățenie (pentru a nu-ți duce viața veche în noul an) și, pentru unele familii locale, bătând mochi (un fel de aluat).
- În Elveția, oamenii cred că norocul vine dacă se lasă o picătură de smântână să cadă pe podea de Anul Nou. Se spune că acest lucru aduce un an de abundență debordantă.
- În Bolivia, monedele sunt coapte în dulciuri, iar cel care găsește monedele are noroc pentru anul următor.
- Francezilor le place să păstreze lucrurile simple și delicioase. În fiecare an nou, ei consumă un teanc de clătite.
- În Chile, familiile își petrec noaptea în compania celor dragi decedați, dormind în cimitir.
- În Scoția și Grecia, se crede că prima persoană care intră în casa ta în noul an îți va aduce noroc sau ghinion. Asigură-te că ești atent la cine este și că intră folosind piciorul drept.
- Anul Nou chinezesc este un festival care durează cincisprezece zile și începe la o dată diferită în fiecare an, urmând fazele lunii. Începe cu luna nouă, care are loc de obicei între sfârșitul lunii ianuarie și mijlocul lunii februarie.
Surse: https://www.newyearwiki.com/ și https://www.signupgenius.com/
Traducere: https://7fapte.blogspot.com/
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Dar mai întâi, rețineți: A comenta pe acest blog (ca și pe oricare altul) este un privilegiu, nu un drept. De aceea, vă rugăm:
- Referiți-vă, pe cât posibil, doar la subiectul postării.
- Folosiți un limbaj decent.
- Dacă intrați în polemici cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
- Pentru mesaje de interes personal adresate administratorilor blogului (schimb de link, propuneri de colaborare etc.) folosiți formularul de CONTACT, aflat în partea de sus a paginii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe nu vor putea fi publicate.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu interes opiniile și sugestiile.