7 fapte mai puțin cunoscute despre Cupa Mondială

Spre deosebire de competițiile anterioare, Cupa Mondială nu are loc vara, așa cum ne-am fi obișnuit. În acest an, turneul are loc în Qatar, în noiembrie și decembrie, pentru a feri jucătorii de căldura excesivă a verii, predominantă în Orientul Mijlociu. Acest lucru ne oferă o scuză pentru a ne uita înapoi la celebra competiție mondială și pentru a explora câteva dintre faptele interesante puțin despre aceasta.

Haideți să aruncăm o privire mai atentă la șapte fapte despre Cupa Mondială FIFA.

1. Aproape 50% din populația lumii urmărește competiția

Cu peste opt miliarde de oameni pe planetă, este greu de imaginat că mai mult de jumătate din populație stă jos și se uită la Cupa Mondială, dar cifrele sugerează că este adevărat.

Aproape 3,2 miliarde de oameni din întreaga lume au urmărit cel puțin un minut din Cupa Mondială din 2010. Aceasta a reprezentat aproximativ 46% din întreaga populație mondială, ceea ce reprezintă o performanță de care nicio altă competiție sportivă nu se poate apropia. Aceste informații au fost culese chiar de FIFA după turneul din 2010 și pun în perspectivă cât de mare este cu adevărat această competiție.

2. Anglia nu a participat la primele trei turnee

Anglia este adesea considerată una dintre cele mai bune echipe de la Cupa Mondială. Eforturile lor recente au fost remarcabile și toată lumea se așteaptă la o mare performanță la Cupa Mondială din 2022. Cu toate acestea, noi nu am fost întotdeauna atât de interesați și implicați.

Inițial, Anglia a ales să nu se deplaseze în Uruguay în 1930, considerând că este prea bună pentru această competiție. Cei Trei Lei nu au jucat la prima lor Cupă Mondială până în 1950. În 1928, toate națiunile britanice s-au retras din FIFA în urma unei dispute privind plățile către jucătorii amatori.

3. Prima ediție a Cupei Mondiale feminine a avut loc în 1991

Echipa feminină a Angliei este la înălțime după victoria de la Campionatul European din vara anului 2022, însă istoria fotbalului feminin este mult mai scurtă decât cea a omologilor lor masculini.

Cupa Mondială feminină a fost organizată doar de opt ori. Prima competiție a avut loc în 1991, iar Statele Unite ale Americii este echipa de bătut în fotbalul feminin, câștigând patru turnee până acum. La Cupa Mondială feminină din 1991, meciurile au durat doar 80 de minute. Acest lucru pare destul de nedrept, având în vedere că, la un moment dat, fotbalul feminin a fost mai popular decât cel masculin.

4. Cei mai mari câștigători și învinși la Cupa Mondială

Brazilia se află chiar în fruntea clasamentului când vine vorba de câștigători ai Cupei Mondiale la fotbal masculin. Este singura echipă care a participat la toate turneele de până acum și a fost încoronată campioană de cinci ori. Este urmată la mică distanță de Germania, care a câștigat patru turnee (de trei ori ca Germania de Vest).

La celălalt capăt al clasamentului se află Indonezia, o echipă care a jucat un singur meci la Cupa Mondială. Mexicul a acumulat, de asemenea, cele mai multe meciuri pierdute la Cupa Mondială, cu 27, deși are și 16 victorii.

5. Cupe Mondiale = Natalitate crescută

Cercetările au arătat că activitățile de la Cupa Mondială pot provoca un boom demografic pentru națiunile gazdă. Da, sună absurd, dar Cupa Mondială provoacă sarcini. Dovezile din Germania susțin acest fapt, deoarece țara a înregistrat o creștere a numărului de copii născuți la nouă luni după ce a găzduit turneul din 2006. Rata natalității în Germania a crescut de fapt cu 10% și, având în vedere că rata normală de creștere este sub 1%, aceasta este o marjă destul de mare.

Fenomenul nașterilor este explicat printr-o combinație între consumul crescut de alcool și starea de spirit ridicată datorită distracției și succesului din cadrul competiției. În plus, bucuria și fericirea pot duce la eliberarea de hormoni de către femei care le cresc și mai mult șansele de a rămâne însărcinate.

6. Trofee și bonusuri în bani

Deținerea trofeului Cupei Mondiale este principalul motor al echipelor din competiție, dar există și un premiu în bani care trebuie plătit. Există peste 335 de milioane de lire sterline în fondul de premii, iar învingătorii primesc, evident, cea mai mare parte din pot. Campionii din 2022 vor primi 32 de milioane de lire sterline, în timp ce fiecare echipă de mai jos va obține, de asemenea, un premiu de milioane.

Există, de asemenea, și alte distincții individuale pe care jucătorii le pot viza, inclusiv Gheata de Aur și Mănușa de Aur, deși acestea nu au atașate câștiguri financiare uriașe.

7. Prima Cupă Mondială de iarnă din istorie

Ediția din 2022 marchează prima ediție de iarnă a Cupei Mondiale de la începutul competiției. Este, de asemenea, prima Cupă Mondială care va avea loc în Orientul Mijlociu.

Căldura extremă din Qatar în lunile iunie și iulie înseamnă că mutarea turneului în lunile de iarnă îl face mai ușor de gestionat și reduce la minimum potențialele riscuri pentru sănătate pe care le presupune să joci și să fii spectator pe o asemenea căldură. Va fi, de asemenea, cea mai scumpă Cupă Mondială de până acum.

Sursa: https://www.history.co.uk/

Comentarii

POSTĂRI ALEATORII

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *