Produsele lactate cauzează acnee?

Acneea este o afecțiune care afectează atât de mulți oameni și există încă multe necunoscute în această privință. De exemplu, cea mai recentă controversă: Acneea lactată. Este oare adevărată? Nu sunt produsele lactate bune pentru organism?

Lactatele au evoluat în a fi un vinovat discutat în mod frecvent, cu tone de cercetări care sugerează relația complicată dintre lactate și acnee. Așadar, prin această postare, te vom lăsa să fii tu însuți judecător și îți vom oferi toate informațiile pe care le avem.

Ce spun cercetătorii

Pornind de la început, să înțelegem mai întâi ce înseamnă acnee. Atunci când murdăria, celulele moarte ale pielii sau uleiul înfundă un por, acesta se inflamează și duce la formarea coșurilor sau a acneei. Ținând cont de această definiție, vom trece mai departe la înțelegerea modului în care produsele lactate cauzează acnee.

Lapte și acnee

Laptele de vacă poate provoca inflamații. Cum?

Laptele care ajunge în magazinele din apropierea noastră provine de la vaci de lapte care sunt tratate cu hormoni artificiali pentru a le crește producția de lapte. Acești hormoni, împreună cu hormonii deja prezenți în lapte, reacționează cu testosteronul din corpul tău (da, și doamnele au testosteron în corp). Această combinație poate provoca modificări hormonale care duc la apariția erupțiilor cutanate. În plus, sistemului digestiv uman după copilărie îi este greu să descompună și să digere lactoza - zahărul natural prezent în lapte. Dacă sunteți ca cei 65% dintre persoanele cu intoleranță la lactoză, sensibilitatea la lactoză sau reacțiile alergice pot fi cauza apariției acneei dumneavoastră. O altă teorie afirmă că combinația de produse lactate cu o dietă bogată în alimente rafinate și zaharuri procesate perturbă nivelul de insulină, ceea ce face pielea mai vulnerabilă la acnee.

Brânză și acnee

Deși studiile au dovedit asocierea laptelui și a înghețatei cu acneea, iaurtul și brânza se află pe lista produselor lactate care nu par să aibă nicio legătură cu acneea. Oamenii de știință sunt încă confuzi cu privire la motivul pentru care brânza nu provoacă acnee, iar acesta este exact motivul pentru care este atât de greu de demonstrat că produsele lactate sunt agenții cauzali ai acneei. Cu toate acestea, o parte a teoriei afirmă că brânza tare conține mai puțină lactoză decât laptele, ceea ce o face o alegere mai sigură.

Sfaturi pentru a calma erupția acneică

În cazul în care consumul de produse lactate a dus la o erupție de acnee, există anumite lucruri pe care le puteți face pentru a vă calma pielea.

  • Grăbiți-vă la farmacia din apropiere și procurați-vă un tratament fără prescripție medicală. Căutați tratamente care conțin acizi alfa hidroxilici și acid salicilic, deoarece ajută la desfundarea porilor.
  • Luați niște ulei de cocos și amestecați-l cu câteva picături de ulei de portocale, scorțișoară, arbore de ceai, trandafir sau busuioc dulce. Folosiți-l pe piele ca remediu pentru combaterea acneei. Uleiul de nucă de cocos posedă atât proprietăți antiinflamatorii, cât și antimicrobiene și este cunoscut ca fiind un ulei suport excelent pentru tratarea acneei.
  • După erupție, stați departe de produsele de curățare și de înfrumusețare pe bază de ulei până când erupția dispare. Concentrează-te pe menținerea pielii uscate și curate, astfel încât porii tăi să poată respira și să se vindece. Optați pentru demachiante pe bază de apă și produse de curățare fără ulei dacă aveți pielea predispusă la acnee.
  • Așa cum mulți dintre prietenii și familia ta ți-au spus, să scobești sau să storci un coș de acnee nu este cel mai bun lucru pentru a scăpa de el. De fapt, culegerea unei imperfecțiuni acneice introduce mai multe bacterii în piele și prelungește durata erupției. Aveți răbdare după ce ați încercat remedii fără prescripție medicală, precum și remedii DIY și acordați pielii dvs. suficient timp pentru a se vindeca.

Ce altceva cauzează o erupție de acnee?

Dacă sunteți cu adevărat suspicios că lactatele sunt agentul cauzal al apariției acneei, încercați să urmați o dietă de eliminare. Eliminați complet lactatele din alimentația dumneavoastră și observați cum reacționează pielea dumneavoastră. În cazul în care constați că nu lactatele sunt cele care cauzează acneea, există o mulțime de alți factori care contribuie la apariția unei erupții. Nivelurile hormonale fluctuante, alergiile la produsele de machiaj sau de păr, sensibilitatea la anumite ingrediente, cum ar fi boabele de cafea sau cacao, ciclul menstrual etc., toate pot declanșa acneea. În plus, există, de asemenea, o legătură stabilită între acnee și stres. Astfel, circumstanțele exterioare ar putea fi și ele la mijloc. 

Principala concluzie

Potrivit cercetărilor, au existat circumstanțe în care produsele lactate au agravat acneea. Cu toate acestea, nu este cazul pentru toată lumea, deoarece fiecare dintre noi are un tip de piele unic. De asemenea, acneea nu va fi întotdeauna asociată cu produsele lactate. Astfel, merită să experimentați cu dieta dvs. pentru a afla dacă produsele lactate vă pot afecta cu adevărat pielea. Acneea recurentă poate indica, de asemenea, o problemă de sănătate subiacentă. Așadar, nu treceți cu vederea sau ignorați acneea și consultați un dermatolog cât mai devreme.

Sursa: https://www.247mirror.com/

Comentarii

POSTĂRI ALEATORII

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *