Top 10 premiere timpurii incredibile în fotografie + FOTO

Această listă funcționează în ordine cronologică inversă și se concentrează în principal pe primii ani și pe cele mai importante descoperiri în domeniul fotografiei.

10. Prima fotografie scanată digital - 1957

Din punct de vedere tehnic, aceasta este prima fotografie digitală - după atâția ani, aparatele foto digitale abia încep să aibă toate capacitățile aparatelor foto cu film. Russell Kirsch a fost un pionier în domeniul informaticii la Institutul Național de Standarde și Tehnologie din SUA, când a dezvoltat sistemul prin care un aparat foto poate fi introdus într-un computer. Fotografia este a fiului lui Kirsch, Walden, în vârstă de trei luni, și măsura doar 176×176 pixeli. Bebelușul Walden lucrează acum în domeniul comunicațiilor pentru Intel.

9. A fost inventat filmul modern de 35 mm - 1934

După atâția ani de la primele experimente în domeniul fotografiei, Kodak a inventat în 1934 filmul de 35 mm, care a devenit rapid cel mai popular tip de film și continuă să fie așa până în prezent. Acest film era preîncărcat în role cu margini perforate și a făcut posibilă încărcarea filmelor în aparate foto în plină zi. Dimensiunea filmului era deja folosită la peliculele de film, dar abia când Kodak a realizat versiunea pentru fotografii în 1934 și Leica primele aparate foto care au folosit-o, aceasta a trecut în lumea fotografiei statice. Prima cameră foto de 35 mm a costat 175 de dolari (echivalentul a aproximativ 3.000 de dolari astăzi).

8. Primul film de cinema - 1888

Filmele istorice sunt foarte populare și toate încearcă să recreeze perioada în care sunt plasate. Acest film este primul film creat pe celuloid și ne oferă o privire reală asupra modului în care oamenii arătau și, mai ales, se purtau (în cazul femeilor în rochii cu corsete complete). Filmul durează doar două secunde, dar este suficient timp pentru a vedea personajele mergând. A fost înregistrat la 12 cadre pe secundă de către inventatorul francez Louis Le Prince. A fost filmat în casa lui Joseph și Sarah Whitley, în Roundhay, Leeds, West Yorkshire, Anglia, la 14 octombrie, iar persoanele care apar sunt Adophe Le Prince (fiul lui Louis), Sarah Whitley, Joseph Whitley și Harriet Hartley. La zece zile după filmări, Sarah Whitley (soacra lui Le Prince) a murit. Doi ani mai târziu, Le Prince a dispărut în mod misterios dintr-un tren care călătorea între Dijon și Paris. Alți doi ani mai târziu, Alphonse a fost găsit împușcat mortal în New York, după ce a depus mărturie la un proces de brevetare împotriva lui Edison de către American Mutoscope Company.

7. Prima serie de mare viteză - 1878
Folosind o serie de fire de declanșare, Eadweard Muybridge a creat prima serie de fotografii de mare viteză care pot fi rulate împreună pentru a obține efectul de imagini în mișcare. Muybridge este cel mai bine cunoscut pentru metoda sa de a folosi mai multe camere pentru a înregistra mișcarea și a inventat, de asemenea, un dispozitiv numit zoopraxiscop, care a fost un precursor al proiectorului modern de filme. O altă serie extraordinară de fotografii create de Muybridge poate fi văzută aici.

6. Primul peisaj color - 1877

Această fotografie a fost realizată de Louis Arthur Ducos du Hauron, care a inventat metoda de fotografiere substractivă (cyan, magenta și galben). Louis a fost un pionier francez în domeniul fotografiei color și a lucrat atât în culori substractive, cât și aditive (roșu, verde și albastru). Această fotografie deosebită se numește „Peisaj din sudul Franței”.

5. Prima fotografie color - 1861

Aceasta este o fotografie a unei panglici de tartan. Ea a fost realizată de James Clerk Maxwell prin fotografierea panglicii de trei ori - de fiecare dată cu un filtru de culoare diferită pe obiectiv. Cele trei imagini au fost apoi developate și proiectate pe un ecran cu ajutorul a trei proiectoare care foloseau aceleași filtre de culoare ca și aparatele foto inițiale. Când cele trei imagini se aliniau, apărea o fotografie color. Cele trei plăci originale sunt acum păstrate în Edinburgh, unde s-a născut Maxwell.

4. 
Primul subiect uman - 
1840

Aceasta este prima fotografie care are în mod intenționat un om ca subiect principal. Ceea ce mă frapează cel mai mult la această fotografie este faptul că prezintă o parte a istoriei care acum a dispărut de mult (cu excepția unor case regale): un lacheu obișnuit și o trăsură - mijlocul de transport obișnuit la acea vreme, deoarece vehiculele automatizate nu aveau să devină obișnuite decât peste 40 de ani. Anul în care a fost făcută această fotografie a fost anul în care Noua Zeelandă a devenit colonie britanică, în care regina Victoria s-a căsătorit cu prințul Albert și în care a fost creat primul timbru poștal din lume. Fotografia a fost realizată de William Henry Fox Talbot, inventatorul procesului fotografic negativ/pozitiv.

3. Primul om într-o fotografie - 1838

Aceasta este prima fotografie realizată vreodată care surprinde imaginea unui om. Bărbatul nu este clar și este ușor „blurat” (fără îndoială din cauza expunerii lungi necesare). Bărbatul poate fi văzut în prim-plan - din fericire, a stat nemișcat suficient de mult timp (își lustruia pantofii) pentru ca expunerea de 10 minute să îl includă. Imaginea a fost realizată de Louis Daguerre, care a inventat daguerrotipul - una dintre primele metode de fotografiere. Guvernul francez a cumpărat drepturile asupra dagherotipului și l-a pus gratuit la dispoziția lumii.

2. A doua fotografie - 1826

În mod incredibil, în același an, Beethoven încă mai compunea muzică, Inchiziția a organizat ultima procesiune publică a ereticilor penitenți (auto de fe) din Spania, iar cel de-al doilea președinte al Americii, John Adams, a murit. Ca și prima fotografie realizată vreodată, aceasta a fost făcută de Nicéphore Niépce și este prima fotografie a unei scene reale (prima fotografie a fost a unui tablou). A fost realizată cu o cameră obscură (un dispozitiv optic antic folosit pentru divertisment și desen) și a avut nevoie de opt ore pentru a fi expusă - de aici și lumina soarelui care cade pe ambele părți ale clădirii. Fotografia se numește „Vedere de la fereastra de la Le Gras”. Aceasta este inclusă nu doar pentru că a fost prima fotografie a unei scene reale, ci și pentru că s-a crezut că este prima fotografie din toate timpurile până în 2002, când a fost găsită o fotografie anterioară - ceea ce ne conduce la punctul unu...

1. Prima fotografie - 1825

Această fotografie a fost descoperită abia în 2002 și acum se știe că este prima fotografie permanentă realizată vreodată de Nicéphore Niépce - părintele fotografiei. Este o imagine a unei gravuri cu un bărbat care plimbă un cal și a fost realizată folosind o tehnică cunoscută sub numele de heliogravură. Metoda presupune o bucată de cupru acoperită cu bitum sensibil la lumină. Această placă metalică este expusă la lumină și creează o imagine care este apoi transferată pe hârtie. Imaginea a fost declarată comoară națională de către guvernul francez și a fost vândută cu 392.000 de dolari la licitație către Biblioteca Națională a Franței.

Sursa: https://listverse.com/

Comentarii

POSTĂRI ALEATORII

  • Dr. Matthias Rath - Sfârșitul ignoranței în privința bolilor
    29.09.2014 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SFÂRȘITUL IGNORANȚEI ÎN PRIVINȚA BOLILOR Discursul dr. Matthias Rath din Kerkrade, Olanda, 4 aprilie 2009 «În această…
  • Sectele și manipularea religioasă + documentar (RO) + VIDEO (RO)
    01.03.2016 - 0 Comments
    SECTELE ȘI MANIPULAREA RELIGIOASĂ Vestea celor întâmplate în Guyana la sfârșitul anului 1978, în cadrul minusculei secte religioase intitulată pompos „Templul popoarelor”, a provocat în toată…
  • 24 de asemănări surprinzătoare între monumentele antice din întreaga lume
    03.05.2024 - 0 Comments
    Monumentele antice sunt mărturii ale ingeniozității, măiestriei și devotamentului spiritual al civilizațiilor din trecutul îndepărtat. Deși separate de distanțe mari și de culturi distincte, aceste…
  • Faceți cunoștință cu Kea - papagalul alpin cu un penaj unic! + FOTO
    02.12.2021 - 0 Comments
    Când vine vorba de păsări deosebite, kea este cu siguranță demn de menționat. Papagalii alpini s-au născut cu un penaj uimitor. Marginile măslinii-smarald venind în completarea penelor portocalii…
  • Dale Carnegie - Dorința de a fi important
    02.11.2012 - 0 Comments
    --> DORINȚA DE A FI IMPORTANT MARELE SECRET AL COMPORTAMENTULUI UMAN Nu există decât un singur mijloc pe lume care să pornească…
  • 10 invenții care fac din Danemarca cea mai verde țară și din danezi cei mai fericiți oameni
    29.11.2022 - 0 Comments
    Energia regenerabilă, gestionarea apei și reciclarea deșeurilor sunt preocupări importante pentru Danemarca. Cea mai verde țară din 2020 a excelat la aproape toți indicatorii de sănătate a mediului…
  • Vitamina B12 în dieta vegană + VIDEO
    17.07.2012 - 0 Comments
    --> „PROBLEMATICA” VITAMINĂ B12 ÎN DIETA VEGANĂ (VEGETARIANĂ TOTAL) Dr. Călin Mărginean Vitamina B12 sau cobalamina este o vitamină hidrosolubilă, rezistentă la acţiunea…
  • Cum ne distruge laptele sănătatea
    11.04.2016 - 4 Comments
    CUM NE DISTRUGE LAPTELE SĂNĂTATEA Știați că în Evul Mediu părinții legau la gâtul pruncului o labă de iepure, ca să-l ferească de boli? Sau că pe vremea aceea supa de pui era considerată leacul…
  • 10 random facts - part 1
    13.07.2015 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1. Pisica are 32 de mușchi în fiecare ureche.2. Un gândac poate trăi câteva săptămâni fără cap.3. Oamenii și delfinii sunt singurele specii…
  • Fanatismul religios și nevoia de „sânge” + VIDEO
    21.11.2012 - 8 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); FANATISMUL RELIGIOS ȘI NEVOIA DE „SÂNGE” Surprinzător de real, secolul…
  • Inuiții - victime ale rasismului științific + VIDEO (RO)
    22.05.2013 - 0 Comments
    --> INUIŢII - VICTIME ALE RASISMULUI ŞTIINŢIFIC ÎN EUROPA SECOLULUI AL XIX-LEA Profesor la Universitatea Greifswald,…
  • 15 oameni luați prin surprindere de ciudățeniile animalelor lor de companie + FOTO
    09.11.2021 - 0 Comments
    A avea un prieten bun este minunat, deoarece fiecare zi este o nouă aventură. Chiar dacă îi cunoști ca în palmă, tot găsesc modalități de a ne surprinde. Fie că este vorba de a vă prinde câinele în…
  • Garcinia - soluția ideală pentru slăbit
    25.03.2012 - 0 Comments
    --> GARCINIA - soluţia ideală pentru slăbit Garcinia cambogia este un mic arbust originar din sud-estul Asiei, răspândit astăzi în India, Indonezia, Africa Centrală şi de Vest.…
  • Cele patru legăminte toltece (eBook)
    22.04.2012 - 0 Comments
    --> CELE PATRU LEGĂMINTE TOLTECE Miguel Ruiz Don Miguel Ángel Ruiz (n. 1952) este un scriitor mexican, șaman și profesor. El a fost un binecunoscut chirurg, până când a avut o…
  • Galapagos Islands - The Paradise of the Pacific Ocean + VIDEO
    22.12.2022 - 0 Comments
    The Galapagos Islands are officially called Archipiélago de Colón (Archipelago of Columbus) and were discovered in the 17th century. The first navigational chart of the area dates from 1684 and was…
  • Război făcut cu ușurință - documentar (RO)
    14.05.2012 - 0 Comments
    --> RĂZBOI FĂCUT CU UȘURINȚĂ (WAR MADE EASY - HOW THEY KEEP SPINNING US TO DEATH) War Made Easy este un documentar care trece în revistă războaiele Statelor Unite din ultimii…
  • 9/11 ZERO - O investigare a evenimentelor din 11 septembrie (documentar RO)
    07.05.2012 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});    ZERO  - O INVESTIGARE A EVENIMENTELOR DIN 11 SEPTEMBRIE 2001 -  Un documentar realizat după cartea lui Giulietto…
  • Ororile Inchiziției romano-catolice + documentar (RO)
    26.03.2017 - 2 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ORORILE INCHIZIȚIEI ROMANO-CATOLICE Inchiziția romano-catolică este una dintre cele mai îngrozitoare episoade din istoria omenirii. În…
  • Fapte interesante despre somn explicate de oameni de știință
    02.01.2022 - 0 Comments
    Să fim sinceri, ne petrecem cea mai mare parte a zilei fie dormind, fie visând la următorul somn. Dar, știm foarte puține lucruri despre această necesitate umană de bază - somnul. Oamenii de știință…
  • The Red Crabs Annual Migration + VIDEO
    17.12.2022 - 0 Comments
    Christmas Island is a small territory in the Indian Ocean, without its own government, belonging to Australia. It is located 2,360 km north-west of Perth, the capital of Australia, and 500 km south…
  • Ce nu știați despre unii președinți americani + slideshow
    04.07.2015 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); CE NU ȘTIAȚI DESPRE UNII PREȘEDINȚI AMERICANI Abraham Lincoln (1809-1865) era în tinerețe un adversar de temut pe ringul de…
  • Istoria secretă a imperiului american + documentare
    30.04.2012 - 1 Comments
    --> ISTORIA SECRETĂ A IMPERIULUI AMERICAN Istoria ne învaţă că imperiile nu dăinuiesc; ele fie se prăbuşesc, fie sunt răsturnate. Urmează un război şi un alt imperiu vine să umple…
  • Uniunea Europeană - o nouă Uniune Sovietică? + VIDEO (RO)
    27.03.2016 - 0 Comments
    UNIUNEA EUROPEANĂ – O NOUĂ UNIUNE SOVIETICĂ? Împreună cu Soljenițîn și Saharov, disidentul Vladimir Bukovski a zguduit comunismul anilor '70, devenind, după plecarea în Occident, unul dintre cei…
  • Klaus Iohannis - viitor asasin economic al României
    06.02.2017 - 14 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); KLAUS IOHANNIS  – VIITOR ASASIN ECONOMIC AL ROMÂNIEI – Articol publicat de Bad Politics pe 30 septembrie 2014 Am citit cu…
  • Mitul proteinelor + VIDEO
    27.05.2014 - 3 Comments
    --> MITUL PROTEINELOR   Ideea unei alimentații fără carne este încă pentru mulți oameni greu de acceptat. Conform ideilor adânc înrădăcinate în mentalitatea comună, „nu se poate…
  • 60 de fapte uluitoare despre spațiul cosmic pe care nu le știam până acum + FOTO
    22.11.2021 - 0 Comments
    Spațiul cosmic este un loc incredibil, iar astronomii nu au făcut decât să zgârie suprafața. De fapt, doar aproximativ 4% din universul vizibil, compus din diferite planete, stele și galaxii, a fost…
  • Sarea - adevăruri pe care trebuie să le afli
    01.07.2013 - 6 Comments
    --> SAREA - ADEVĂRURI PE CARE TREBUIE SĂ LE AFLI Astăzi vreau să mă refer la sarea noastră cea de toate zilele. Cea care ar trebui să dea savoare mâncărurilor noastre și care, slavă…
  • 25 cele mai bune anti-glume
    04.06.2015 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1. Un cal intră într-un bar. Mai mulți oameni s-au ridicat și au plecat deoarece au reperat potențialul pericol al acestei situații.2. Mă-ta…
  • Aluminiul - criminalul tăcut din viața noastră
    02.07.2014 - 0 Comments
    --> ALUMINIUL – CRIMINALUL TĂCUT DIN VIAŢA NOASTRĂ – Prezent în alimente, aer şi apă, aluminiul este un element chimic neurotoxic, responsabil de apariţia multor boli. Prima măsură:…
  • O cină în întuneric
    20.09.2014 - 3 Comments
    --> O CINĂ ÎN ÎNTUNERIC Alwyn Menezes Vreau să vă împărtășesc o experiență minunată pe care am avut-o recent în Singapore. Într-o seară de vineri am fost invitat la un eveniment…
  • 20 de minciuni despre cancer, cu care vi s-a spălat creierul + documentar (RO)
    22.05.2017 - 46 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 20 DE MINCIUNI DESPRE CANCER, CU CARE VI S-A SPĂLAT CREIERUL Vi s-au spus tot felul de minciuni despre cancer de către profitorii de pe…
  • Morcovul - alimentul medicament
    27.03.2012 - 0 Comments
    --> MORCOVUL - alimentul medicament Sute de ani i-au trebuit morcovului să treacă de la stadiul de medicament la cel de aliment. Acum este, după cartof, una dintre cele mai…
  • Charles Darwin - Călătoria care a zguduit lumea + documentare (RO)
    21.09.2012 - 4 Comments
    --> DARWIN ȘI TEORIA EVOLUȚIONISTĂ Charles Darwin s-a născut pe data de 12 februarie 1809, în localitatea Shrewsbury, Anglia. Tatăl său, Robert, era un medic din înalta societate, iar…
  • Cum să vă descoperiți talentele → Experimentarea vieții
    02.12.2024 - 0 Comments
    Percepția ta de sine este complexă și multifațetată. Așa cum nu vă puteți vedea cu ușurință propriul nas, s-ar putea să treceți cu vederea calitățile și abilitățile la care excelați cel mai mult.…
  • Stăpânirea gândului - o armă cu puteri nebănuite + documentar (RO)
    10.07.2012 - 6 Comments
    --> STĂPÂNIREA GÂNDULUI  - O ARMĂ CU PUTERI NEBĂNUITE - Mintea este cea mai puternică armă a omului. Dar, deși sunt folosite de secole, capacitățile uluitoare ale creierului…
  • Virusuri, bacterii și medicina „pasteurizată” + VIDEO
    30.08.2012 - 3 Comments
    --> v\:* {behavior:url(#default#VML);} o\:* {behavior:url(#default#VML);} w\:* {behavior:url(#default#VML);} .shape {behavior:url(#default#VML);} 800x600 Normal 0 …
  • 23 august 1944 - lovitura de stat
    23.08.2015 - 3 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 23 AUGUST 1944 - LOVITURA DE STAT Actul de la 23 August a fost opera colectivă a membrilor oligarhiei tradiționale, a monarhiei și…
  • O pisică dispărută se întoarce cu un bilet la gât, iar povestea ia o întorsătură neașteptată
    20.07.2023 - 0 Comments
    Cu ceva timp în urmă, o poveste interesantă s-a petrecut în Thailanda. O pisică și-a părăsit stăpânul timp de 3 zile și toată lumea a crezut că a dispărut. Pisica s-a întors, iar proprietarul a fost…
  • Dr. Călin Mărginean - Diabetul zaharat (VIDEO)
    10.04.2012 - 0 Comments
    --> O DIETĂ SEVERĂ DEMONSTREAZĂ CĂ DIABETUL DE TIP II ESTE REVERSIBIL În Marea Britanie există 2,5 milioane de persoane care…
  • Tăblițele cerate de la Roșia Montană + documentar
    01.09.2013 - 1 Comments
    --> TĂBLIȚELE CERATE DE LA ROȘIA MONTANĂ De 16 ani încoace, un lobby deosebit de agresiv, precum și presiuni politice din afara țării încearcă să forțeze autoritățile statului român…

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *