Top 10 premiere timpurii incredibile în fotografie + FOTO

Această listă funcționează în ordine cronologică inversă și se concentrează în principal pe primii ani și pe cele mai importante descoperiri în domeniul fotografiei.

10. Prima fotografie scanată digital - 1957

Din punct de vedere tehnic, aceasta este prima fotografie digitală - după atâția ani, aparatele foto digitale abia încep să aibă toate capacitățile aparatelor foto cu film. Russell Kirsch a fost un pionier în domeniul informaticii la Institutul Național de Standarde și Tehnologie din SUA, când a dezvoltat sistemul prin care un aparat foto poate fi introdus într-un computer. Fotografia este a fiului lui Kirsch, Walden, în vârstă de trei luni, și măsura doar 176×176 pixeli. Bebelușul Walden lucrează acum în domeniul comunicațiilor pentru Intel.

9. A fost inventat filmul modern de 35 mm - 1934

După atâția ani de la primele experimente în domeniul fotografiei, Kodak a inventat în 1934 filmul de 35 mm, care a devenit rapid cel mai popular tip de film și continuă să fie așa până în prezent. Acest film era preîncărcat în role cu margini perforate și a făcut posibilă încărcarea filmelor în aparate foto în plină zi. Dimensiunea filmului era deja folosită la peliculele de film, dar abia când Kodak a realizat versiunea pentru fotografii în 1934 și Leica primele aparate foto care au folosit-o, aceasta a trecut în lumea fotografiei statice. Prima cameră foto de 35 mm a costat 175 de dolari (echivalentul a aproximativ 3.000 de dolari astăzi).

8. Primul film de cinema - 1888

Filmele istorice sunt foarte populare și toate încearcă să recreeze perioada în care sunt plasate. Acest film este primul film creat pe celuloid și ne oferă o privire reală asupra modului în care oamenii arătau și, mai ales, se purtau (în cazul femeilor în rochii cu corsete complete). Filmul durează doar două secunde, dar este suficient timp pentru a vedea personajele mergând. A fost înregistrat la 12 cadre pe secundă de către inventatorul francez Louis Le Prince. A fost filmat în casa lui Joseph și Sarah Whitley, în Roundhay, Leeds, West Yorkshire, Anglia, la 14 octombrie, iar persoanele care apar sunt Adophe Le Prince (fiul lui Louis), Sarah Whitley, Joseph Whitley și Harriet Hartley. La zece zile după filmări, Sarah Whitley (soacra lui Le Prince) a murit. Doi ani mai târziu, Le Prince a dispărut în mod misterios dintr-un tren care călătorea între Dijon și Paris. Alți doi ani mai târziu, Alphonse a fost găsit împușcat mortal în New York, după ce a depus mărturie la un proces de brevetare împotriva lui Edison de către American Mutoscope Company.

7. Prima serie de mare viteză - 1878
Folosind o serie de fire de declanșare, Eadweard Muybridge a creat prima serie de fotografii de mare viteză care pot fi rulate împreună pentru a obține efectul de imagini în mișcare. Muybridge este cel mai bine cunoscut pentru metoda sa de a folosi mai multe camere pentru a înregistra mișcarea și a inventat, de asemenea, un dispozitiv numit zoopraxiscop, care a fost un precursor al proiectorului modern de filme. O altă serie extraordinară de fotografii create de Muybridge poate fi văzută aici.

6. Primul peisaj color - 1877

Această fotografie a fost realizată de Louis Arthur Ducos du Hauron, care a inventat metoda de fotografiere substractivă (cyan, magenta și galben). Louis a fost un pionier francez în domeniul fotografiei color și a lucrat atât în culori substractive, cât și aditive (roșu, verde și albastru). Această fotografie deosebită se numește „Peisaj din sudul Franței”.

5. Prima fotografie color - 1861

Aceasta este o fotografie a unei panglici de tartan. Ea a fost realizată de James Clerk Maxwell prin fotografierea panglicii de trei ori - de fiecare dată cu un filtru de culoare diferită pe obiectiv. Cele trei imagini au fost apoi developate și proiectate pe un ecran cu ajutorul a trei proiectoare care foloseau aceleași filtre de culoare ca și aparatele foto inițiale. Când cele trei imagini se aliniau, apărea o fotografie color. Cele trei plăci originale sunt acum păstrate în Edinburgh, unde s-a născut Maxwell.

4. 
Primul subiect uman - 
1840

Aceasta este prima fotografie care are în mod intenționat un om ca subiect principal. Ceea ce mă frapează cel mai mult la această fotografie este faptul că prezintă o parte a istoriei care acum a dispărut de mult (cu excepția unor case regale): un lacheu obișnuit și o trăsură - mijlocul de transport obișnuit la acea vreme, deoarece vehiculele automatizate nu aveau să devină obișnuite decât peste 40 de ani. Anul în care a fost făcută această fotografie a fost anul în care Noua Zeelandă a devenit colonie britanică, în care regina Victoria s-a căsătorit cu prințul Albert și în care a fost creat primul timbru poștal din lume. Fotografia a fost realizată de William Henry Fox Talbot, inventatorul procesului fotografic negativ/pozitiv.

3. Primul om într-o fotografie - 1838

Aceasta este prima fotografie realizată vreodată care surprinde imaginea unui om. Bărbatul nu este clar și este ușor „blurat” (fără îndoială din cauza expunerii lungi necesare). Bărbatul poate fi văzut în prim-plan - din fericire, a stat nemișcat suficient de mult timp (își lustruia pantofii) pentru ca expunerea de 10 minute să îl includă. Imaginea a fost realizată de Louis Daguerre, care a inventat daguerrotipul - una dintre primele metode de fotografiere. Guvernul francez a cumpărat drepturile asupra dagherotipului și l-a pus gratuit la dispoziția lumii.

2. A doua fotografie - 1826

În mod incredibil, în același an, Beethoven încă mai compunea muzică, Inchiziția a organizat ultima procesiune publică a ereticilor penitenți (auto de fe) din Spania, iar cel de-al doilea președinte al Americii, John Adams, a murit. Ca și prima fotografie realizată vreodată, aceasta a fost făcută de Nicéphore Niépce și este prima fotografie a unei scene reale (prima fotografie a fost a unui tablou). A fost realizată cu o cameră obscură (un dispozitiv optic antic folosit pentru divertisment și desen) și a avut nevoie de opt ore pentru a fi expusă - de aici și lumina soarelui care cade pe ambele părți ale clădirii. Fotografia se numește „Vedere de la fereastra de la Le Gras”. Aceasta este inclusă nu doar pentru că a fost prima fotografie a unei scene reale, ci și pentru că s-a crezut că este prima fotografie din toate timpurile până în 2002, când a fost găsită o fotografie anterioară - ceea ce ne conduce la punctul unu...

1. Prima fotografie - 1825

Această fotografie a fost descoperită abia în 2002 și acum se știe că este prima fotografie permanentă realizată vreodată de Nicéphore Niépce - părintele fotografiei. Este o imagine a unei gravuri cu un bărbat care plimbă un cal și a fost realizată folosind o tehnică cunoscută sub numele de heliogravură. Metoda presupune o bucată de cupru acoperită cu bitum sensibil la lumină. Această placă metalică este expusă la lumină și creează o imagine care este apoi transferată pe hârtie. Imaginea a fost declarată comoară națională de către guvernul francez și a fost vândută cu 392.000 de dolari la licitație către Biblioteca Națională a Franței.

Sursa: https://listverse.com/

Comentarii

POSTĂRI ALEATORII

  • Vitamina D - activatorul sistemului imunitar
    02.08.2016 - 3 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); VITAMINA D - ACTIVATORUL SISTEMULUI IMUNITAR - Vitamina D sau calciferolul este o vitamină liposolubilă, cunoscută și ca…
  • Bioritmul organelor interne
    04.04.2012 - 3 Comments
    --> BIORITMUL COTIDIAN AL ORGANELOR INTERNE Trăim cu toţii într-un univers ciclic. Totul în jurul nostru se repetă: secundele, minutele, orele, zilele, anii, anotimpurile, somnul,…
  • Puterea subconștientului tău + documentar (RO)
    19.10.2016 - 3 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); PUTEREA SUBCONȘTIENTULUI TĂU Omule, tu faci minuni fără să știi și nu cunoști puterea formidabilă a gândirii tale. Să știi că tot ce…
  • Motan curios dat afară din bibliotecă, obține sprijin masiv pe Internet + FOTO
    27.12.2017 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Faceți cunoștință cu Max, motanul, o felină curioasă care iubește să exploreze Colegiul Macalester din apropiere. Max a fost salvat de…
  • Busuiocul - plantă magică și vindecătoare
    04.04.2013 - 1 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); BUSUIOCUL - PLANTĂ MAGICĂ ȘI VINDECĂTOARE Busuiocul este o plantă originară din India, cunoscută și folosită încă în urmă cu 3…
  • Contraindicații ale unor plante, alimente și terapii naturiste
    22.03.2012 - 0 Comments
    --> CONTRAINDICAŢII ALE UNOR PLANTE,  ALIMENTE ŞI TERAPII NATURISTE Ca orice medicament, şi plantele medicinale luate în exces au efecte secundare şi contraindicaţii. Comparativ…
  • Rețete culinare - Roșii umplute cu ciuperci
    09.04.2012 - 0 Comments
    --> ROȘII UMPLUTE CU CIUPERCI Ingrediente - 6 roșii mijlocii - 250 g ciuperci champignon - 100 g smântână - 1 gălbenuș - 1 felie de pâine sau pesmet muiat în lapte - ulei…
  • Rețete culinare - Castraveți bulgărești în oțet
    09.04.2012 - 0 Comments
    -->   CASTRAVEȚI BULGĂREȘTI ÎN OȚET Cumpărăm castraveți cornișon, mici și mijlocii, proaspeți și fără defecte, îi spălăm bine și-i zvântăm. Pregătim borcanele cu filet -…
  • Nu există colesterol bun și colesterol rău
    28.05.2016 - 7 Comments
    NU EXISTĂ COLESTEROL BUN ȘI COLESTEROL RĂU! La fiecare 5 ani, Comisia consultativă de recomandări nutriționale din Statele Unite (DGAC – Dietary Guidelines Advisory Committee) întocmește un…
  • Promotori celebri ai alimentației naturale + VIDEO
    12.12.2015 - 1 Comments
    PROMOTORI CELEBRI AI ALIMENTAŢIEI NATURALE Conform statutului Uniunii Internaționale a Vegetarienilor, „un vegetarian este acela care renunță la consumul alimentelor ce provin de la animale…
  • Qigong: Vechea artă chineză de vindecare + VIDEO
    08.01.2024 - 0 Comments
    Vizitați orice parc din China în ultimele câteva sute de ani și veți vedea probabil zeci de oameni care practică qigong. Ceea ce a început ca un tratament tradițional chinezesc în urmă cu peste 4.000…
  • Vitaminele naturale și beneficiile lor pentru organism
    14.02.2017 - 0 Comments
    VITAMINELE NATURALE  ȘI BENEFICIILE LOR PENTRU ORGANISM Necesarul de vitaminele în dieta umană este de câteva miligrame pe zi. Spre deosebire de minerale, vitaminele sunt distruse de…
  • OSHO despre politică + VIDEO (RO)
    20.12.2014 - 4 Comments
    google_ad_client = "ca-pub-4999547951064265"; google_ad_slot = "0506632207"; google_ad_width = 728; google_ad_height = 90; OSHO DESPRE POLITICĂ Lumea politicii se…
  • Ce tipuri de oase pot consuma câinii?
    05.12.2021 - 0 Comments
    Este un pic mai complicat decât credeai.Câinii și oasele merg împreună ca untul cu dulceața, nu? Eh, într-un fel. Există unele oase pe care câinii le pot mânca (sau, tehnic vorbind, mesteca) și…
  • Ce este un prieten? + VIDEO
    12.02.2015 - 4 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); CE ESTE UN PRIETEN? Un prieten este cineva pe care poți conta oricând, căruia îi poți povesti tot ce s-a întâmplat și se întâmplă în…
  • 12 motive surprinzătoare pentru care nu reușești să dormi bine o noapte întreagă
    21.01.2022 - 0 Comments
    O lipsă regulată de somn ne face să ne simțim epuizați imediat după ce ne trezim. În plus, este unul dintre principalele motive pentru care ne îngrășăm.Dorim să vă oferim câteva sfaturi despre cum să…
  • Erich von Däniken și teoria astronautului antic + eBook + documentare (RO)
    16.10.2013 - 2 Comments
    --> TEORIA ASTRONAUTULUI ANTIC În a doua jumătate a secolului XX, câțiva autori nonconformiști au lansat în scrierile lor teoria fascinantă a extratereștrilor antici. Este vorba de…
  • Bruce Lipton - Doctorii - țapii ispășitori ai industriei farmaceutice + documentar (RO)
    18.11.2016 - 2 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); DOCTORII  ȚAPII ISPĂŞITORI AI INDUSTRIEI FARMACEUTICE Bruce Lipton Motto: Medicina a progresat atât de mult, încât nimeni nu…
  • Robinetul plutitor
    08.03.2016 - 3 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ROBINETUL PLUTITOR Robinetul plutitor este o iluzie ingenioasă, ce constă dintr-un robinet suspendat în aer, deasupra unui bazin,…
  • Măceșele - campioanele României la vitamina C
    26.03.2012 - 0 Comments
    --> MĂCEŞELE - CAMPIOANE LA VITAMINA C Sunt cunoscute ca medicamente din timpuri preistorice. Culoarea lor roşie, extrem de vie şi gustul dulce-acrişor, înviorător, inspiră…
  • 20 de lucruri costisitoare care și-au meritat banii pe termen lung
    29.01.2023 - 0 Comments
    Uneori, este dificil să iei o decizie atunci când ești pe cale să cumperi un lucru scump fără să știi dacă acesta va fi cu adevărat util sau nu. Dar anumite lucruri se dovedesc a fi atât de…
  • 15 cele mai fascinante fapte istorice care ne-au făcut să spunem „Serios?”
    21.11.2021 - 0 Comments
    Am adunat cele mai fascinante fapte istorice pe care le-am aflat de pe internet și le-am selectat pe cele mai bune. Acestea sunt mărturiile pe care utilizatorii Ranker le-au votat în fiecare…
  • 15 părți ale corpului uman ce vor dispărea în viitor
    04.10.2021 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); În primul capitol din „Originea omului și selecția sexuală”, Charles Darwin a identificat aproximativ o duzină de componente ale corpului…
  • 50 de fapte incredibile despre lume care te vor face să pari cultivat
    20.12.2022 - 0 Comments
    Ați stat vreodată la masă cu prietenii sau cu familia, bucurându-vă de un prânz sau de o cină perfect acceptabilă, și ați ascultat - neputincios - cum conversația se îndreaptă încet spre subiectul…
  • Istoria cânepii + documentar (RO)
    03.06.2012 - 0 Comments
    --> ISTORIA CÂNEPII Cânepa este o plantă originară din Asia Centrală, care s-a răspândit ulterior în China, India şi Europa. Cultivarea cânepii este una dintre cele mai vechi ramuri ale…
  • Uriașa minciună a roșiilor românești + VIDEO + documentar
    10.09.2012 - 5 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); URIAȘA MINCIUNĂ A ROȘIILOR ROMÂNEȘTI O substanţă controversată care face legumele să crească mai repede este folosită intens de către…
  • Inventatori omorâți de propriile lor invenții
    18.05.2015 - 2 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); INVENTATORI OMORÂȚI DE PROPRIILE LOR INVENȚII În timp ce unii inventatori s-au bucurat de faimă și bogăție până la sfârșitul vieții,…
  • Cele mai bune plante de interior | 15 plante care sunt bune pentru sănătatea ta
    22.12.2022 - 0 Comments
    Iată care sunt cele mai bune plante pentru interior, care vă vor îmbunătăți sănătatea, dar vă vor și înveseli interiorul casei. Aceste plante sunt bune în interior, ușor de îngrijit și cele mai bune…
  • Cum învață copiii români în țară și în străinătate + VIDEO
    01.07.2012 - 2 Comments
    -->   CUM ÎNVAȚĂ COPIII ROMÂNI ÎN ȚARĂ ȘI ÎN STRĂINĂTATE CUM ÎNVAȚĂ COPIII ROMÂNI ÎN ȚARĂ Materii care țin școlarii sub teroare Elevii pricep tot mai greu sau chiar deloc…
  • Rasismul din insulele britanice
    09.09.2013 - 0 Comments
    --> RASISMUL DIN INSULELE BRITANICE Rasismul este o veche năpastă în spațiul britanic, cele două națiuni aflate în conflict (cea britanică şi cea…
  • Semnele deficienței de fier
    23.02.2016 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SEMNELE DEFICIENȚEI DE FIER Deficiența de fier este o problemă de sănătate extrem de răspândită, care afectează milioane de oameni.…
  • Short History of Humanity in 12 Funny Facts
    19.12.2022 - 0 Comments
    Human history (in brief):1. Woman no longer accepts to live in trees. And cries. The man discovers the cave. 2. The cave is cold. The woman cries. The man discovers the fire.3. The children…
  • Scurt istoric al bibliotecilor antice și moderne + VIDEO
    11.06.2012 - 0 Comments
    -->     SCURT ISTORIC AL BIBLIOTECILOR ANTICE ȘI MODERNE Colectarea și depozitarea de cunoștințe scrise este o practică veche de când lumea. Cele aproximativ 30.000 de…
  • Klaus Iohannis reprezintă interesele Germaniei în guvernul României
    02.01.2017 - 6 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); KLAUS IOHANNIS REPREZINTĂ INTERESELE GERMANIEI ÎN GUVERNUL ROMÂNIEI Articol publicat de Justițiarul în aprilie 2014, cu 8 luni…
  • Mircea Badea despre curve + documentar (RO)
    09.12.2012 - 0 Comments
    --> MIRCEA BADEA DESPRE CURVE Acest text a fost scris în 2009.   Aleg să-l public din nou, ușor adăugit, pentru că e, poate, mai valabil ca atunci. „În opinia mea, curva nu…
  • Povestea lui Tommy - câinele care își așteaptă stăpâna în biserică
    27.11.2013 - 3 Comments
    --> POVESTEA LUI TOMMY CÂINELE CARE ÎȘI AȘTEAPTĂ STĂPÂNA ÎN BISERICĂ Povestea lui Tommy, un ciobănesc german în vârstă de 7 ani, a impresionat o lume întreagă, pe Facebook fiind…
  • 12 analize de sânge pe care ar trebui să ți le faci anual (și ce înseamnă ele)
    01.06.2023 - 0 Comments
    Analizele anuale de sânge pot fi importante din mai multe motive. Acestea ajută la monitorizarea stării dumneavoastră generale de sănătate și la detectarea oricăror afecțiuni medicale subiacente sau…
  • Consemnările Mareșalului Ion Antonescu din noaptea de 23 august 1944 + VIDEO + documentar
    23.08.2017 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); CONSEMNĂRILE MAREȘALULUI ION ANTONESCU DIN NOAPTEA DE 23 AUGUST 1944 Astăzi, 23 august 1944. Am venit în audienţă la Rege la ora…
  • Feniculul - antidotul tensiunii arteriale
    23.03.2012 - 0 Comments
    --> FENICULUL – ANTIDOTUL TENSIUNII ARTERIALE Cu o textură a tulpinii asemănătoare cu cea a ţelinei, feniculul (Foeniculum vulgare) este înrudit din punct de vedere biologic…
  • 8 cele mai ciudate lucruri pentru care oamenii chiar au fost taxați
    11.08.2021 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Toată lumea se așteaptă să fie taxată, dar ce este potrivit să impozitezi?Suntem cu toții obișnuiți să se pună impozite pe venituri,…

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *