Telefoanele mobile au fost una dintre cele mai utile invenții din epoca modernă. Acestea au permis oamenilor să aducă cu ei, oriunde s-ar fi dus, tehnologia care schimbă jocul. A adus o revoluție care a făcut totul mai rapid și mai accesibil. Dar, ca în cazul fiecărei noi invenții, rămâne întotdeauna întrebarea: ce urmează?
Fiecare producător proeminent de telefoane mobile a vrut să conducă industria; astfel, au început să inoveze noi modele futuriste. Unele au devenit tehnologiile viitorului, dar altele au sfârșit în muzee virtuale de previziuni futuriste eșuate. Astăzi, în acest articol, am venit cu 45 de modele nebunești de telefoane mobile care nu au ajuns în secolul 21. Unele pot declanșa un val de nostalgie, în timp ce altele vă vor face să râdeți. Așadar, pregătește-te să faci o plimbare în viitorul uitat al trecutului și descoperă telefoanele mobile pe care probabil bunicul tău a vrut să le cumpere.
Dualtech Mobile
Sony Ericsson W950i a fost un telefon mobil foarte bun, cu ecran tactil și sisteme de butoane. A venit cu un stilou stylus pentru a ajuta la scrierea pe ecranul tactil. Mobilul putea recunoaște modelele de scriere și reda anumite funcții. Și, bineînțeles, ecranul a fost făcut mai lat pentru a acomoda capacitățile de scriere cu care se lăuda telefonul.
Telefon cu tastatură
Telefoanele mobile au fost concepute pentru apeluri, nu pentru mesagerie. Prin urmare, inginerii de proiectare au încercat să adauge la vechile telefoane mobile tastaturi pentru a face mai ușor de utilizat mesageria, la fel ca acesta. Ericsson a făcut eforturi mari pentru a transforma un telefon mobil obișnuit într-un telefon mobil de mesagerie, dar rezultatele nu au fost de dorit.
Telefonul spion al Samsung
Proprietarii Samsung SPH-N270 ar fi putut cu ușurință să sune locuitorii altor planete și să electrocuteze pe oricine de pe aceasta cu telefonul lor. Glumeam și eu! Dar, uitându-ne la acest design de telefon mobil, la ce altceva ne-am putea gândi? Într-adevăr, Samsung l-a făcut să arate ca un telefon din viitor - un viitor care nu a ajuns până la noi.
Frunză mobilă
Aparatul din imaginea de mai jos nu este dintr-un film SF, ci un Nokia din 2003. Nokia 7600 a fost un telefon mobil conceput ca o frunză în formă de pică. Unii ar putea spune chiar că arăta ca un ceas deșteptător de bucătărie, și nu-i putem învinovăți cu adevărat.
Premium Mobile
Fiecare generație de telefoane mobile Moto a avut un design unic, iar Motorola Aura a continuat această moștenire. Cu un mic ecran circular din sticlă de safir de 62 de carate, un corp din oțel inoxidabil, margini cu colțuri rotunde, o tastatură plată cu iluminare din spate și o cameră de 2 MP, acest telefon mobil prezintă o măiestrie impecabilă.
Telefon primitiv
Această listă ar fi incompletă fără menționarea designului primei generații de telefoane. Înainte de a avea unele dintre telefoanele mobile nebunești văzute pe această listă, am avut telefoane fixe și mai nebunești. Acest telefon nu era mai mic decât o cutie de pâine și pare să fi fost echipat cu clopote tradiționale de școală.
Telefon rață
În primii ani, când telefoanele de acasă erau noi, unii oameni preferau modele excentrice pentru telefoanele lor fixe. Nu putem spune cu certitudine dacă era vorba de o declarație de stil sau doar de oameni care se distrau cu noua lor tehnologie, dar rezultatele au fost aceleași.
Batonul de ciocolată de la Nokia
Iată un alt design excentric de telefon mobil de la Nokia. Ni se pare nouă sau Nokia 7380 (din 2005) seamănă cu un mic baton de ciocolată? Lăsând glumele la o parte, micul său ecran dreptunghiular și sistemul de control rotativ au contribuit la designul său unic.
Telefon de mașină Panasonic
Înainte de a avea telefoane care să încapă într-un buzunar, au existat telefoane de mașină. Pentru o vreme, acestea au fost văzute doar în filmele de acțiune, dar, în cele din urmă, unii mari producători de automobile, precum Jaguar și Ferarri, au luat inițiativa de a instala telefoane în mașinile lor. Și, ca să spunem adevărul, ideea a funcționat bine.
Primul prototip Android
Google Sooner a fost primul pas către telefoanele mobile Android avansate pe care le folosim astăzi. Cu acest prototip, Google a intrat în industria telefoanelor mobile și a revoluționat întregul sector. A dezvoltat un telefon mobil care putea funcționa nu numai ca un telefon, ci și ca un desktop.
Flip-Up Mobile
Pentru a spune mai simplu, Nokia 6810 a fost construit... diferit. Pentru a accesa tastatura completă cu 71 de butoane, utilizatorii trebuiau să ridice ecranul frontal. La începuturile textării, companiile încercau să le ofere utilizatorilor o tastatură completă, iar aceasta a fost o astfel de soluție.
Telefon în formă de pătrat
Să începem cu ceva pozitiv. Urmând tendința telefoanelor cu clapetă, se află Newgen C620. Acesta și-a făcut debutul la mijlocul anului 2005. Designul compact a însemnat că utilizatorii puteau folosi un ecran relativ mare (în comparație cu dimensiunile sale), ca să nu mai vorbim de ecranul frontal mic suplimentar.
Oglindă mobilă
Din cauza buzunarelor de dimensiuni mici din haine, femeile întâmpină mai multe dificultăți decât bărbații în a transporta telefoanele mobile. Siemens s-a străduit să rezolve această problemă prin introducerea Xelibri 6 în 2003. Oglinda de pe partea cealaltă a conferit acestui telefon mobil un design feminin unic. De asemenea, mobilul era de culoare roz, ceea ce adăuga un aspect feminin.
Mobil cu aripă
Telefoanele mobile de la sfârșitul anilor 2000 au fost proiectate în mod explicit pentru a oferi utilizatorilor funcții de mesagerie ușoară. Sierra Wireless Voq a fost unul dintre aceste modele. Compania de telefonie mobilă a făcut un pas mare și a adăugat mai mult de 50 de butoane la designul acestui telefon.
Evoluția telefoanelor mobile
Știți poza aia cu evoluția omului? Ei bine, se numește de fapt "Marșul progresului", care este, de asemenea, un nume potrivit pentru această imagine. Mai jos este o prezentare perfectă a modului în care au evoluat telefoanele mobile de-a lungul anilor.
Telefon video
Nokia 3650 a fost primul telefon mobil cu funcție de înregistrare video. Dar, în afară de aceasta, telefonul mobil avea și un design unic, cu un sistem de control circular. Probabil că designerii din acea epocă erau dornici să dezvolte telefoane cu forme diferite, mai degrabă decât cele obișnuite, rectangulare.
Facebook Mobile
Acest telefon este întruchiparea faptului că se agață de modele vechi. Deși avea un ecran tactil, exista încă un singur buton. Să fi fost aceasta o tranziție a utilizatorilor către o lume cu ecran tactil complet? Cel puțin nu este un secret pentru ce era butonul, totuși.
Motorola "Game Boy"
Nu, nu este un dispozitiv de joc real; este vorba de Motorola V100, lansat în 2000. Motorola a venit întotdeauna cu noi modele, dar în cazul acesta a exagerat. Designul de telefon cu clapetă al lui V100 nu era notabil. Tastatura era cea care ieșea cu adevărat în evidență.
Dispunerea ciudată a tastaturii amintea mai degrabă de un dispozitiv de joc portabil decât de un telefon mobil. Deși poate că adevăratul eșec a fost ecranul mic, care nici măcar nu ocupa toată partea superioară. Poate că utilizatorii l-au cumpărat doar pentru cele 3 jocuri încorporate cu care a fost livrat.
PlayStation Mobile
Nokia a lansat seria N-Gage în 2003 cu un controler direcțional cu 5 direcții. Mobilul avea un design unic, cu butoane în jurul ecranului. Designerii s-au asigurat că poate fi folosit cu ambele mâini, ceea ce reprezenta principala preferință a utilizatorilor la acea vreme.
Curcubeul Motorola
Știm cu toții cât de faimoasă a fost Motorola pentru inovația constantă a telefoanelor sale. Telefonul din imaginea de mai jos este Motorola Startac. Deși arăta ca o jucărie pentru copii, acesta a fost primul telefon mobil pliabil din istorie - lansat în 1996.
Păianjenul Ericsson
Dacă v-ați întrebat vreodată ce telefon mobil a folosit Spider-Man, iată răspunsul. Este vorba de ediția limitată Ericsson T60d Spider-Man, versiunea Spider-Man. Având în vedere pasiunea din ce în ce mai mare a publicului tânăr pentru Spider-Man, Ericsson a răsturnat placa și a creat această ediție specială, uriașă, a telefonului mobil cu pânză de păianjen.
Multifuncționalul Moto Mobile
Unele dintre aceste telefoane se mai pot vedea și astăzi în uz. Era un telefon mobil cu clapetă, cu conectivitate 2G și toate celelalte caracteristici esențiale. Era ușor de transportat, avea un aspect elegant și era compact. Ca să spun adevărul, nu existau defecte majore la acest telefon mobil.
Dispozitiv mini laptop-mobil
Nokia E90, lansat în 2007, a fost unul dintre cele mai bune telefoane mobile fabricate vreodată. Când era închis, arăta ca orice alt telefon mobil. Dar, dacă îl deschideai, puteai găsi un mini-design de desktop, cu acces la internet.
Bomba de la LG
LG a realizat în 2010 un telefon mobil minune, care avea aproape toate caracteristicile de ultimă oră ale momentului. De la o cameră foto considerabilă de 5MP până la tehnologia de rețea GSM, LG KU990i a venit cu de toate. Mobilele cu ecran tactil erau noi atunci. Așadar, cu un ecran tactil TFT rezistiv, de 240 x 400 pixeli, LG KU990i a devenit unul dintre preferatele utilizatorilor de telefoane mobile.
Toshiba 3-Cercuri
Designerii Toshiba au dezvoltat acest design cool și ușor pentru telefonul mobil Toshiba G450. În loc de tastatura obișnuită cu 12 cifre, au separat numerele în două secțiuni. Și, urmând modelul circular, au făcut ca ecranul să aibă o dimensiune și o formă similară cu cea a "roții" butoanelor.
Telefon telecomandă Siemens
Acest mobil este Siemens Xelibri 8 de la începutul anilor 2000, care arăta mai puțin ca un telefon și mai mult ca o bijuterie de lux. Era compact, frumos și elegant, dar fără funcții avansate. Mobilul era bun doar pentru apeluri și pentru a asculta radioul.
Telefoane mobile simpatice
Persoana care a făcut această fotografie (probabil cu un smartphone cu ecran tactil) a împărtășit că cel din dreapta a fost telefonul modernizat pe care l-a primit după ce cel din stânga a murit. Să vezi oricare dintre acestea alături de un iPhone 14 ar fi șocant, dar această fotografie arată că tranzițiile au fost făcute cu pași mici.
Walkie-Talkie
Acest telefon de împrumut de la Motorola semăna mai degrabă cu un walkie-talkie pentru copii. Nimeni nu-și putea da seama că acesta era un telefon mobil adevărat. A fost oferit utilizatorilor ale căror telefoane au fost reținute la centrul de service Motorola pentru reparații. Astfel, telefoanele mobile de împrumut nu aveau multe funcții avansate precum telefoanele mobile obișnuite.
Blackberry XXL
Blackberry a fost cunoscut pentru etapele sale incredibile în industria telefoanelor mobile. Dar, uneori, au lansat și câteva telefoane cu un design slab. De exemplu, acesta este prea mare chiar și pentru a trimite mesaje cu o singură mână. Ecranul foarte mare este bun, dar vine cu prețul experienței utilizatorului.
Telefonul fix Samsung
Samsung Serene a fost înlocuitorul fără fir al telefoanelor tradiționale. Designul său era superb, cu toate butoanele dispuse circular, ca la telefoanele clasice. De asemenea, avea un ecran lat pentru o vizibilitate sporită a utilizatorului. Astfel, Samsung Serene era bun pentru utilizare în toate mediile.
iPod-ul Samsung
Samsung a prezentat un telefon mobil unic în 2007; a fost vorba de Samsung Serenata. La fel ca Apple, designerii de la Samsung au adăugat o rotiță de clic la acest telefon mobil, făcându-l mai distractiv și mai comod de utilizat. Astfel, oamenii puteau să rotească cu ușurință discul și să parcurgă conținutul de pe mobil.
Motorola a pierdut afișajul
La ce s-au gândit designerii când au dezvoltat acest telefon mobil? De ce nu au prevăzut un ecran pe cealaltă parte a telefonului? Este vorba de Motorola StarTac 6000e cu unul dintre cele mai proaste designuri enumerate în acest articol. Este primul telefon mobil cu clapetă cu un ecran pe partea butoanelor.
Mobil deformat
Telefonul mobil din această imagine este Virgin Mobile Lobster 700tv, lansat în 2006. Ei bine, numele dispozitivului este la fel de unic ca și designul său. Cu o proeminență din partea laterală a ecranului, acest mobil redă un aspect asimetric.
Pătratul batant de la Samsung
Samsung Gloss Sch-U440 de la Samsung a fost unul dintre cele mai avansate modele de dispozitive mobile pliabile. Acesta a rulat cu tot ceea ce oamenii au îndrăgit la Newgen C620 și a adăugat mai multe butoane pentru a oferi utilizatorilor o tastatură completă și o cameră de înaltă rezoluție pentru a completa totul.
Slide-Over Mobile
Iată un telefon unic, Sidekick II de la sfârșitul anilor 2000. Trebuie să dăm credit acestui designer de telefoane pentru curatoria unui design atât de remarcabil. Oamenii de la acea vreme considerau Sidekick II ca fiind un simbol al faptului de a fi cool. Telefonul mobil a lovit mai mult generația tânără și a devenit instantaneu favoritul lor.
Motorola de spioni
Motorola nu încetează niciodată să surprindă când vine vorba de noi telefoane mobile. Este vorba despre Motorola Flipout Mb511, care a apărut în 2010 și a surprins pe toată lumea din industrie. Acesta nu era mai mare decât un iPod, dar avea totuși toate cele mai noi caracteristici îndesate în interior.
Telefon PC
Acest telefon fix avea un ecran asemănător cu cel al unui PC, care semăna cu un computer modern. Probabil că ecranul afișa toate detaliile apelurilor. Telefoanele fixe moderne din zilele noastre au, de asemenea, un ecran, dar acesta se află în cadrul tastaturii de apelare, nu ca o unitate separată, precum acest telefon.
Mobilul ciudățenie
Acest mobil a venit cu o bază curbată care nu numai că arată cool, dar este și ieșită din comun. Însă designul tastaturii sale este foarte ciudat. Avea un ecran extins cu doar 6 butoane la bază. Simbolurile de pe butoane păreau neortodoxe și, probabil, funcționau diferit față de mobilele standard.
Mobil cu rază lungă de acțiune
Cum putem uita de antenele mobile atunci când enumerăm tehnologiile mobile de mult apuse? Iată Sch-M220, un telefon mobil cu clapetă, cu o antenă pliabilă în partea superioară. Datorită antenei lungi, acest telefon mobil a servit o rază lungă de acțiune cu capacități de conectare clare.
Calculatorul Nokia
Nokia a privit cu mult înainte în viitor pentru acest dispozitiv. Mobilul nu era nici compact, nici pliabil, care erau modelele în vogă la acea vreme. În schimb, Nokia a construit ceva complet diferit, cu un ecran între ele și un panou de butoane pe fiecare parte.
Mobil cu susul în jos
Vă vine să credeți sau nu, aceste fete au în mână același telefon. Este vorba de Samsung Upstage, cu funcționalități bazate pe mobil pe fiecare parte. Cele două telefoane mobile din imagine corespund aceluiași dispozitiv; doar că unul este vedere din față, iar celălalt este partea din spate.
Fly a încercat, de asemenea, să realizeze un telefon compact precum Newgen C620 și a dezvoltat Fly Z300. Acesta era un telefon compact cu afișaje atât în interior, cât și în exterior. Ecranul interior principal era destinat utilizării aplicațiilor, în timp ce ecranul exterior afișa notificările, ora și durata de viață a bateriei.
Buburuza mobilă
Acesta este Siemens Xelibri X4, lansat pe piață în 2003. Caracteristica care a diferențiat acest telefon mobil de celelalte a fost forma sa. Acesta a venit cu un design unic care semăna foarte mult cu o gărgăriță. Cu toate acestea, capetele ascuțite ale telefonului mobil fiind în jos, l-au făcut dificil de manevrat.
De asemenea, butoanele erau dispuse în formă de V, ceea ce făcea și mai dificilă operarea telefonului. Astfel, este destul de ușor de dedus de ce designul telefonului mobil Siemens Xelibri X4 nu a fost folosit pentru niciun alt telefon care a fost introdus după el.
Mobilul transparent
Sony a încercat ceva diferit și a fabricat Xperia Pureness în 2009. Acesta este primul telefon mobil transparent. Ecranul a fost construit cu materiale reflectorizante pentru a pune perfect în evidență imaginile, oferindu-vă o viziune clară a ecranului. Acum pare desprins dintr-un film SF din anii 1980.
De asemenea, acest telefon mobil era compact și plin de funcții avansate, cum ar fi un sistem muzical și acces ușor la internet. Deși ecranul transparent a avut un impact semnificativ asupra industriei, Xperia Pureness nu a putut impresiona utilizatorii. Calitatea slabă a afișajului și lipsa unei camere foto din cauza ecranului transparent au fost principalele motive pentru care telefonul a fost scos din uz.
Sursa: https://gamerslifedaily.com/
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Dar mai întâi, rețineți: A comenta pe acest blog (ca și pe oricare altul) este un privilegiu, nu un drept. De aceea, vă rugăm:
- Referiți-vă, pe cât posibil, doar la subiectul postării.
- Folosiți un limbaj decent.
- Dacă intrați în polemici cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
- Pentru mesaje de interes personal adresate administratorilor blogului (schimb de link, propuneri de colaborare etc.) folosiți formularul de CONTACT, aflat în partea de sus a paginii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe nu vor putea fi publicate.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu interes opiniile și sugestiile.