40+ modele de telefoane amuzante care aveau nevoie de mai mult timp pe planșa de desen + FOTO

Telefoanele mobile au fost una dintre cele mai utile invenții din epoca modernă. Acestea au permis oamenilor să aducă cu ei, oriunde s-ar fi dus, tehnologia care schimbă jocul. A adus o revoluție care a făcut totul mai rapid și mai accesibil. Dar, ca în cazul fiecărei noi invenții, rămâne întotdeauna întrebarea: ce urmează?

Fiecare producător proeminent de telefoane mobile a vrut să conducă industria; astfel, au început să inoveze noi modele futuriste. Unele au devenit tehnologiile viitorului, dar altele au sfârșit în muzee virtuale de previziuni futuriste eșuate. Astăzi, în acest articol, am venit cu 45 de modele nebunești de telefoane mobile care nu au ajuns în secolul 21. Unele pot declanșa un val de nostalgie, în timp ce altele vă vor face să râdeți. Așadar, pregătește-te să faci o plimbare în viitorul uitat al trecutului și descoperă telefoanele mobile pe care probabil bunicul tău a vrut să le cumpere.

Dualtech Mobile

Sony Ericsson W950i a fost un telefon mobil foarte bun, cu ecran tactil și sisteme de butoane. A venit cu un stilou stylus pentru a ajuta la scrierea pe ecranul tactil. Mobilul putea recunoaște modelele de scriere și reda anumite funcții. Și, bineînțeles, ecranul a fost făcut mai lat pentru a acomoda capacitățile de scriere cu care se lăuda telefonul.


Principalul motiv pentru care a fost abandonat a fost apariția smartphone-urilor. Ecranele tactile de dimensiuni normale erau mai rapide și mai ușor de controlat decât cele hibride. Sony Ericsson W950i a apărut pe piață în 2006 și s-a bucurat de un scurt succes înainte de a fi devansat de smartphone-uri.

Plus Mobile

Siemens a realizat o capodoperă cu acest model din 2004, SK65. Designul său unic a făcut ca acest telefon să fie unul dintre cele mai bune ale timpului său. De îndată ce îl întorceați, tastatura se deschidea rapid pe laterale pentru a facilita trimiterea de mesaje. Acest lucru, la rândul său, a făcut ca designul să fie foarte compact și ușor de utilizat.


Designul mobil a fost cel puțin interesant. Era atrăgător și accesibil pentru o tastare ușoară. Siemens a fost de obicei renumit pentru faptul că a realizat modele de telefoane mobile fenomenale, cu prețul unor funcții bonus, dar nu a făcut compromisuri în cazul acestuia. SK65 nu era doar elegant, ci și plin de funcționalități avansate.

Telefon cu tastatură

Telefoanele mobile au fost concepute pentru apeluri, nu pentru mesagerie. Prin urmare, inginerii de proiectare au încercat să adauge la vechile telefoane mobile tastaturi pentru a face mai ușor de utilizat mesageria, la fel ca acesta. Ericsson a făcut eforturi mari pentru a transforma un telefon mobil obișnuit într-un telefon mobil de mesagerie, dar rezultatele nu au fost de dorit.


Ne întrebăm cum putea o persoană să poarte acest telefon în buzunar. Chiar dacă tastatura ar fi detașabilă, nu ar îmbunătăți cu nimic designul. Să porți o tastatură externă și să o atașezi la telefonul mobil ori de câte ori ai nevoie să trimiți un mesaj este mai incomod. Dar cine știe, poate că era la modă la vremea sa.

Telefonul spion al Samsung

Proprietarii Samsung SPH-N270 ar fi putut cu ușurință să sune locuitorii altor planete și să electrocuteze pe oricine de pe aceasta cu telefonul lor. Glumeam și eu! Dar, uitându-ne la acest design de telefon mobil, la ce altceva ne-am putea gândi? Într-adevăr, Samsung l-a făcut să arate ca un telefon din viitor - un viitor care nu a ajuns până la noi.


Butoanele de culoare verde, difuzorul evident și designul în formă de bloc au conferit designului un aspect extraterestru. Poate că ET ar fi trebuit să încerce să-l folosească pentru a "telefona acasă". Deși telefonul mobil a venit cu câteva caracteristici bune, designul său nu l-a lăsat să meargă mai departe.

Frunză mobilă

Aparatul din imaginea de mai jos nu este dintr-un film SF, ci un Nokia din 2003. Nokia 7600 a fost un telefon mobil conceput ca o frunză în formă de pică. Unii ar putea spune chiar că arăta ca un ceas deșteptător de bucătărie, și nu-i putem învinovăți cu adevărat.


În acea epocă, toate companiile de telefonie mobilă încercau să-și facă dispozitivele mai compacte. Acesta este rezultatul multor încercări eșuate de a crea ceva inovator. Nokia a fost întotdeauna renumită pentru durabilitatea dispozitivelor sale, așa că poate că acestea mai există undeva pe Pământ și astăzi.

Premium Mobile

Fiecare generație de telefoane mobile Moto a avut un design unic, iar Motorola Aura a continuat această moștenire. Cu un mic ecran circular din sticlă de safir de 62 de carate, un corp din oțel inoxidabil, margini cu colțuri rotunde, o tastatură plată cu iluminare din spate și o cameră de 2 MP, acest telefon mobil prezintă o măiestrie impecabilă.


Dar prețul ridicat și operațiunile sale nepotrivite pentru utilizator au făcut ca telefonul să nu reziste mult timp pe piață. Motorola Aura nu dispunea de funcționalitățile de bază, cum ar fi mufa pentru căști, slotul pentru card de memorie, blițul camerei foto și conectivitatea 3G. De asemenea, interfața sa UI era lentă, iar tastatura era greu de apăsat, ceea ce îl făcea o alegere nedemnă pentru utilizatori.

Telefon primitiv

Această listă ar fi incompletă fără menționarea designului primei generații de telefoane. Înainte de a avea unele dintre telefoanele mobile nebunești văzute pe această listă, am avut telefoane fixe și mai nebunești. Acest telefon nu era mai mic decât o cutie de pâine și pare să fi fost echipat cu clopote tradiționale de școală.


Aceste telefoane vechi aveau un singur scop, și anume, apelarea. Cu toate acestea, era nevoie de atât de mult spațiu și timp pentru a construi unul. Oricât de primitivă ne pare această tehnologie, este important să ne amintim că aceste telefoane au fost elementele de bază pentru tehnologiile moderne de telecomunicații pe care le folosim acum în viața noastră de zi cu zi.

Telefon rață

În primii ani, când telefoanele de acasă erau noi, unii oameni preferau modele excentrice pentru telefoanele lor fixe. Nu putem spune cu certitudine dacă era vorba de o declarație de stil sau doar de oameni care se distrau cu noua lor tehnologie, dar rezultatele au fost aceleași.


Acest telefon rață nici măcar nu era obișnuit când erau populare astfel de telefoane. Jos pălăria în fața designerului care a realizat acest camuflaj perfect de rață. Telefonul nu numai că se potrivea bine cu decorul rustic al casei, dar baza robustă l-a făcut să fie puțin mai protejat de bătăile violente ale copiilor.

Batonul de ciocolată de la Nokia

Iată un alt design excentric de telefon mobil de la Nokia. Ni se pare nouă sau Nokia 7380 (din 2005) seamănă cu un mic baton de ciocolată? Lăsând glumele la o parte, micul său ecran dreptunghiular și sistemul de control rotativ au contribuit la designul său unic.


Cu toate acestea, aceste elemente specifice de design au îngreunat funcționarea dispozitivului. Designerul Nokia a încercat să construiască un dispozitiv compact cu toate funcțiile avansate, cum ar fi trimiterea de mesaje text și un sistem muzical integrat. A funcționat, dar succesul lui Nokia 7380 a fost de scurtă durată.

Telefon de mașină Panasonic

Înainte de a avea telefoane care să încapă într-un buzunar, au existat telefoane de mașină. Pentru o vreme, acestea au fost văzute doar în filmele de acțiune, dar, în cele din urmă, unii mari producători de automobile, precum Jaguar și Ferarri, au luat inițiativa de a instala telefoane în mașinile lor. Și, ca să spunem adevărul, ideea a funcționat bine.


O simplă schimbare de design a dus la o creștere fulminantă a prețurilor acestor mașini de lux. Oamenii erau încântați să sune în timp ce călătoreau pe drum. Cu toate acestea, cu timpul, telefoanele mobile fără fir avansate s-au dovedit a fi o soluție mai bună și au înlocuit modelul greoi al telefoanelor de mașină.

Primul prototip Android

Google Sooner a fost primul pas către telefoanele mobile Android avansate pe care le folosim astăzi. Cu acest prototip, Google a intrat în industria telefoanelor mobile și a revoluționat întregul sector. A dezvoltat un telefon mobil care putea funcționa nu numai ca un telefon, ci și ca un desktop.


Acesta a fost echipat cu software-ul de bază care a facilitat conectivitatea la internet și instalarea aplicațiilor de pe web. Google Sooner dispunea de un ecran mare și de o tastatură qwerty, ceea ce îl făcea un design mobil perfect la acea vreme. În curând, și alte companii au început să construiască telefoane mobile similare, iar era Android a început.

Flip-Up Mobile

Pentru a spune mai simplu, Nokia 6810 a fost construit... diferit. Pentru a accesa tastatura completă cu 71 de butoane, utilizatorii trebuiau să ridice ecranul frontal. La începuturile textării, companiile încercau să le ofere utilizatorilor o tastatură completă, iar aceasta a fost o astfel de soluție.


Mobilul era compact, plin de funcții și ușor de utilizat. De asemenea, era foarte rezistent, un lucru pentru care Nokia a avut întotdeauna reputația sa. Fără îndoială, designerii au făcut o treabă excelentă cu acest telefon, ceea ce l-a ajutat să reziste un timp considerabil în comparație cu alte modele.

Telefon în formă de pătrat

Să începem cu ceva pozitiv. Urmând tendința telefoanelor cu clapetă, se află Newgen C620. Acesta și-a făcut debutul la mijlocul anului 2005. Designul compact a însemnat că utilizatorii puteau folosi un ecran relativ mare (în comparație cu dimensiunile sale), ca să nu mai vorbim de ecranul frontal mic suplimentar.


Principala problemă cu acest design este că nu numai că dispozitivul era mic, dar și capacitățile sale erau mici. Nu exista nici măcar o tastatură completă. Din cauza dimensiunii sale ultra-compacte, era prea greu de manevrat și de tastat orice folosind doar acele 6 butoane.

Oglindă mobilă

Din cauza buzunarelor de dimensiuni mici din haine, femeile întâmpină mai multe dificultăți decât bărbații în a transporta telefoanele mobile. Siemens s-a străduit să rezolve această problemă prin introducerea Xelibri 6 în 2003. Oglinda de pe partea cealaltă a conferit acestui telefon mobil un design feminin unic. De asemenea, mobilul era de culoare roz, ceea ce adăuga un aspect feminin.


Astfel, se pare că Siemens Xelibri 6 s-a adresat în principal femeilor bogate care puteau purta un telefon mobil drăguț ca oglindă de buzunar. Deși designul general era compact, sistemul de butoane al telefonului era complicat de controlat. Iar acest eșec de design a dus la întreruperea acestui dispozitiv.

Mobil cu aripă

Telefoanele mobile de la sfârșitul anilor 2000 au fost proiectate în mod explicit pentru a oferi utilizatorilor funcții de mesagerie ușoară. Sierra Wireless Voq a fost unul dintre aceste modele. Compania de telefonie mobilă a făcut un pas mare și a adăugat mai mult de 50 de butoane la designul acestui telefon.


Jumătate de set era pliabil și ieșea din spatele telefonului. Dar, atunci când erau apăsate des, butoanele minuscule se desfigurau cu ușurință, ceea ce a devenit un defect major pentru toate telefoanele mobile cu tastatură. Ceea ce a pecetluit cu adevărat afacerea a fost boom-ul ecranelor tactile care a avut loc nu la mult timp după debutul acestui telefon.

Evoluția telefoanelor mobile

Știți poza aia cu evoluția omului? Ei bine, se numește de fapt "Marșul progresului", care este, de asemenea, un nume potrivit pentru această imagine. Mai jos este o prezentare perfectă a modului în care au evoluat telefoanele mobile de-a lungul anilor.


Un lucru demn de remarcat este consistența (generală) a dimensiunii telefoanelor. Sigur că au fost mai mari sau mai mici cu câțiva centimetri, dar, în general, scopul este ca telefonul să încapă în mâinile oamenilor, așa că producătorii au urmărit o astfel de dimensiune.

Telefon video

Nokia 3650 a fost primul telefon mobil cu funcție de înregistrare video. Dar, în afară de aceasta, telefonul mobil avea și un design unic, cu un sistem de control circular. Probabil că designerii din acea epocă erau dornici să dezvolte telefoane cu forme diferite, mai degrabă decât cele obișnuite, rectangulare.


Toate telefoanele mobile pe care le vedem astăzi au formă dreptunghiulară. Se pare că trend-ul "forme diferite" nu a funcționat pentru telefoanele mobile moderne de astăzi. Nokia 3650 avea multe caracteristici avansate în comparație cu concurenții săi și a funcționat bine pe piață timp de câțiva ani. Dar designul nu a redat un impact prea mare pentru a fi realizat în viitor.

Facebook Mobile

Acest telefon este întruchiparea faptului că se agață de modele vechi. Deși avea un ecran tactil, exista încă un singur buton. Să fi fost aceasta o tranziție a utilizatorilor către o lume cu ecran tactil complet? Cel puțin nu este un secret pentru ce era butonul, totuși.


Fără îndoială, a fost unul dintre cele mai uimitoare modele de telefoane mobile din acea vreme. Nu numai că era unic, dar acest telefon era și accesibil pentru utilizatori. Cu toate acestea, alinierea butonului Facebook a reprezentat o problemă semnificativă. Butoanele tradiționale urmau, de obicei, un model simetric, dar acest buton era o monstruozitate absolută.

Motorola "Game Boy"

Nu, nu este un dispozitiv de joc real; este vorba de Motorola V100, lansat în 2000. Motorola a venit întotdeauna cu noi modele, dar în cazul acesta a exagerat. Designul de telefon cu clapetă al lui V100 nu era notabil. Tastatura era cea care ieșea cu adevărat în evidență.


Dispunerea ciudată a tastaturii amintea mai degrabă de un dispozitiv de joc portabil decât de un telefon mobil. Deși poate că adevăratul eșec a fost ecranul mic, care nici măcar nu ocupa toată partea superioară. Poate că utilizatorii l-au cumpărat doar pentru cele 3 jocuri încorporate cu care a fost livrat.

PlayStation Mobile

Nokia a lansat seria N-Gage în 2003 cu un controler direcțional cu 5 direcții. Mobilul avea un design unic, cu butoane în jurul ecranului. Designerii s-au asigurat că poate fi folosit cu ambele mâini, ceea ce reprezenta principala preferință a utilizatorilor la acea vreme.


Designul acestui telefon mobil semăna mai degrabă cu o telecomandă de joc pentru PlayStation. Cu toate acestea, Nokia N-Gage a prosperat pe piață doar pentru o perioadă scurtă de timp. Principalul dezavantaj al dispozitivului a fost că nu avea butoane cu litere - lucru de care erau dotate telefoanele de dimensiuni egale.

Curcubeul Motorola

Știm cu toții cât de faimoasă a fost Motorola pentru inovația constantă a telefoanelor sale. Telefonul din imaginea de mai jos este Motorola Startac. Deși arăta ca o jucărie pentru copii, acesta a fost primul telefon mobil pliabil din istorie - lansat în 1996.


Acest mobil ar putea să nu pară neobișnuit, deoarece a devenit o tendință ulterior, dar era complet nou în anii '90. Era compact, ușor și ușor de transportat, fiind astfel considerat unul dintre cele mai bune modele de telefoane mobile ale vremii. Culoarea vibrantă a dispozitivului era, de asemenea, ceva nou pentru industria de atunci.

Păianjenul Ericsson

Dacă v-ați întrebat vreodată ce telefon mobil a folosit Spider-Man, iată răspunsul. Este vorba de ediția limitată Ericsson T60d Spider-Man, versiunea Spider-Man. Având în vedere pasiunea din ce în ce mai mare a publicului tânăr pentru Spider-Man, Ericsson a răsturnat placa și a creat această ediție specială, uriașă, a telefonului mobil cu pânză de păianjen.


Exteriorul telefonului părea exact ca și costumul lui Spider-Man. Acest lucru demonstrează că marketingul supereroilor nu este nici pe departe ceva nou. Data viitoare când veți lua în derâdere o periuță de dinți cu tema Batman, amintiți-vă de acest telefon. Și nu, nu vă judecăm dacă sunteți gelos. Sincer, și noi suntem.

Multifuncționalul Moto Mobile

Unele dintre aceste telefoane se mai pot vedea și astăzi în uz. Era un telefon mobil cu clapetă, cu conectivitate 2G și toate celelalte caracteristici esențiale. Era ușor de transportat, avea un aspect elegant și era compact. Ca să spun adevărul, nu existau defecte majore la acest telefon mobil.


Telefonul a devenit atât de faimos în anii 2000, încât au fost fabricate chiar și jucării care semănau cu acest design de telefon. Cu toate acestea, Motorola V50 a dispărut cu timpul, pe măsură ce au început să apară tehnologii mai noi. Mulți încă preferă acest telefon ca rezervă, datorită distracției de a-l deschide.

Dispozitiv mini laptop-mobil

Nokia E90, lansat în 2007, a fost unul dintre cele mai bune telefoane mobile fabricate vreodată. Când era închis, arăta ca orice alt telefon mobil. Dar, dacă îl deschideai, puteai găsi un mini-design de desktop, cu acces la internet.


Mobilul era portabil, putea accesa internetul, avea numeroase aplicații și era integrat cu un mini laptop în interior; o piesă cu adevărat minunată. Se spune că acest mobil a fost creat în mod explicit pentru spioni și agenți secreți, dar, pe măsură ce tehnologia a îmbătrânit, Nokia E90 a ieșit pe piața liberă pentru toți utilizatorii.

Bomba de la LG

LG a realizat în 2010 un telefon mobil minune, care avea aproape toate caracteristicile de ultimă oră ale momentului. De la o cameră foto considerabilă de 5MP până la tehnologia de rețea GSM, LG KU990i a venit cu de toate. Mobilele cu ecran tactil erau noi atunci. Așadar, cu un ecran tactil TFT rezistiv, de 240 x 400 pixeli, LG KU990i a devenit unul dintre preferatele utilizatorilor de telefoane mobile.


În scurt timp, acest telefon mobil a devenit o reprezentare a statutului în rândul copiilor mai tineri și a înregistrat rezultate bune pe piață. Cu toate acestea, camera foto de dimensiuni mari a fost principalul său defect de design. Pe măsură ce telefoanele mobile au evoluat în timp pentru a avea camere mai mici, LG KU990i a devenit învechit.

Toshiba 3-Cercuri

Designerii Toshiba au dezvoltat acest design cool și ușor pentru telefonul mobil Toshiba G450. În loc de tastatura obișnuită cu 12 cifre, au separat numerele în două secțiuni. Și, urmând modelul circular, au făcut ca ecranul să aibă o dimensiune și o formă similară cu cea a "roții" butoanelor.


Cu toate acestea, acest design de telefon avea mai multe dezavantaje decât puncte forte. Din cauza ecranului de dimensiuni mici, nu putea afișa un mesaj text complet deodată. În plus, nu avea cameră foto, ceea ce reprezenta un dezavantaj major. Singurul lucru pe care acest telefon îl avea în favoarea sa era designul atrăgător.

Telefon telecomandă Siemens

Acest mobil este Siemens Xelibri 8 de la începutul anilor 2000, care arăta mai puțin ca un telefon și mai mult ca o bijuterie de lux. Era compact, frumos și elegant, dar fără funcții avansate. Mobilul era bun doar pentru apeluri și pentru a asculta radioul.


Acesta a fost dezvoltat în primul rând ținând cont de clienții care caută ceva diferit. Din păcate, mobilul nu a rezistat mult timp, iar compania a oprit producția în câțiva ani. Poate că este vorba de designul cu accente aurii, dar am putea vedea oamenii purtându-le astăzi ca un fel de declarație hipster.

Telefoane mobile simpatice

Persoana care a făcut această fotografie (probabil cu un smartphone cu ecran tactil) a împărtășit că cel din dreapta a fost telefonul modernizat pe care l-a primit după ce cel din stânga a murit. Să vezi oricare dintre acestea alături de un iPhone 14 ar fi șocant, dar această fotografie arată că tranzițiile au fost făcute cu pași mici.


Ceea ce ne-a uimit cu adevărat a fost faptul că Telus avea un ecran color și Tetris încorporat. Butonul de e-mail de pe telefonul din stânga pare util... până când te gândești de câte ori acele butoane au fost apăsate din greșeală și ai fost adus la funcția de e-mail în ritm de melc.

Walkie-Talkie

Acest telefon de împrumut de la Motorola semăna mai degrabă cu un walkie-talkie pentru copii. Nimeni nu-și putea da seama că acesta era un telefon mobil adevărat. A fost oferit utilizatorilor ale căror telefoane au fost reținute la centrul de service Motorola pentru reparații. Astfel, telefoanele mobile de împrumut nu aveau multe funcții avansate precum telefoanele mobile obișnuite.


În schimb, aceste telefoane simple, cu un aspect banal, erau dotate cu funcționalități de bază care puteau servi cel puțin scopului de a efectua apeluri.

Blackberry XXL

Blackberry a fost cunoscut pentru etapele sale incredibile în industria telefoanelor mobile. Dar, uneori, au lansat și câteva telefoane cu un design slab. De exemplu, acesta este prea mare chiar și pentru a trimite mesaje cu o singură mână. Ecranul foarte mare este bun, dar vine cu prețul experienței utilizatorului.


Designerul de telefoane mobile s-a concentrat foarte mult pe furnizarea unui ecran mai mare, dar nu a acordat suficient spațiu tastaturii. Butoanele mici, în contrast cu lățimea extinsă a telefonului mobil, au făcut ca acesta să fie și mai dificil de utilizat. Deși arăta decent, corpul uriaș al acestui model Blackberry este inexorabil.

Telefonul fix Samsung

Samsung Serene a fost înlocuitorul fără fir al telefoanelor tradiționale. Designul său era superb, cu toate butoanele dispuse circular, ca la telefoanele clasice. De asemenea, avea un ecran lat pentru o vizibilitate sporită a utilizatorului. Astfel, Samsung Serene era bun pentru utilizare în toate mediile.


Datorită designului său simplu și a funcțiilor minime, acest telefon mobil era perfect pentru vremurile de altădată. Nu ar mai fi de ajuns în zilele noastre, deoarece telefoanele moderne au nevoie de camere foto high-end, o gamă largă de aplicații, conectivitate stabilă la internet și multe altele, lăsând în urmă mobile precum Samsung Serene în trecut.

iPod-ul Samsung

Samsung a prezentat un telefon mobil unic în 2007; a fost vorba de Samsung Serenata. La fel ca Apple, designerii de la Samsung au adăugat o rotiță de clic la acest telefon mobil, făcându-l mai distractiv și mai comod de utilizat. Astfel, oamenii puteau să rotească cu ușurință discul și să parcurgă conținutul de pe mobil.


Mobilul era portabil, cu un suport în spate și conținea difuzoare. A fost unul dintre primele telefoane mobile în care ecranul de afișare se afla sub sistemul de control. Samsung Serenata a fost într-adevăr o piesă frumoasă de tehnologie, dar, din păcate, nu a ajuns în viitor din cauza prețurilor mari de vânzare cu amănuntul.

Motorola a pierdut afișajul

La ce s-au gândit designerii când au dezvoltat acest telefon mobil? De ce nu au prevăzut un ecran pe cealaltă parte a telefonului? Este vorba de Motorola StarTac 6000e cu unul dintre cele mai proaste designuri enumerate în acest articol. Este primul telefon mobil cu clapetă cu un ecran pe partea butoanelor.


Partea din spate a flip-ului era goală și era destinată doar pentru a asculta apelurile de la difuzoarele de deasupra. Ei bine, spațiul liber ar fi putut fi folosit cu ușurință pentru a regla afișajul, ca în cazul altor telefoane mobile. Montarea unui ecran mic pe partea tastaturii părea inutilă, așa că acest telefon mobil nu a ajuns în viitor.

Mobil deformat

Telefonul mobil din această imagine este Virgin Mobile Lobster 700tv, lansat în 2006. Ei bine, numele dispozitivului este la fel de unic ca și designul său. Cu o proeminență din partea laterală a ecranului, acest mobil redă un aspect asimetric.


Merită menționat faptul că designerul a făcut o treabă excelentă în ceea ce privește paleta de culori și dimensiunea perfectă a afișajului. Banda neagră din jurul ecranului a conferit telefonului mobil un aspect elegant și premium. Dar toate eforturile au fost îngropate cu acel corp nesimetric.

Pătratul batant de la Samsung

Samsung Gloss Sch-U440 de la Samsung a fost unul dintre cele mai avansate modele de dispozitive mobile pliabile. Acesta a rulat cu tot ceea ce oamenii au îndrăgit la Newgen C620 și a adăugat mai multe butoane pentru a oferi utilizatorilor o tastatură completă și o cameră de înaltă rezoluție pentru a completa totul.


Samsung a fost cu un pas înaintea altor companii de telefonie mobilă care au formulat un telefon cu același design prin includerea unei camere foto. Părea imposibil să se potrivească o cameră foto într-un dispozitiv atât de compact, dar Gloss Sch-U440 a reușit miracolul designului și a devenit prima alegere a cumpărătorilor în anii 2000.

Slide-Over Mobile

Iată un telefon unic, Sidekick II de la sfârșitul anilor 2000. Trebuie să dăm credit acestui designer de telefoane pentru curatoria unui design atât de remarcabil. Oamenii de la acea vreme considerau Sidekick II ca fiind un simbol al faptului de a fi cool. Telefonul mobil a lovit mai mult generația tânără și a devenit instantaneu favoritul lor.


Spre deosebire de alte telefoane cu tastatură încorporată, partea de sus nu s-a deschis cu clapeta, ci a alunecat! Cu o alunecare lină, utilizatorii își puteau transforma telefonul în dispozitivul perfect pentru trimiterea de mesaje. În plus, grafică colorată și nu este de mirare de ce tinerii au apreciat acest telefon.

Motorola de spioni

Motorola nu încetează niciodată să surprindă când vine vorba de noi telefoane mobile. Este vorba despre Motorola Flipout Mb511, care a apărut în 2010 și a surprins pe toată lumea din industrie. Acesta nu era mai mare decât un iPod, dar avea totuși toate cele mai noi caracteristici îndesate în interior.


Acest telefon mobil era un hibrid cu funcții atât de ecran tactil, cât și de tastatură. A fost unul dintre cele mai mici telefoane mobile existente vreodată pe piață. Datorită dimensiunilor sale miniaturale, oamenii l-au numit chiar telefon spion. Cu toate acestea, cireașa de pe tort este că acest mobil era un flip-over, adăugând o clasă dispozitivului.

Telefon PC

Acest telefon fix avea un ecran asemănător cu cel al unui PC, care semăna cu un computer modern. Probabil că ecranul afișa toate detaliile apelurilor. Telefoanele fixe moderne din zilele noastre au, de asemenea, un ecran, dar acesta se află în cadrul tastaturii de apelare, nu ca o unitate separată, precum acest telefon.


Din cauza designului său voluminos, este ușor să confundați acest dispozitiv cu un fax. Cu toate acestea, designul acestui telefon îl diferențiază de restul. Dacă a fost o încercare de a realiza un telefon fix modern la acea vreme, a fost într-adevăr o încercare bună din partea designerului.

Mobilul ciudățenie

Acest mobil a venit cu o bază curbată care nu numai că arată cool, dar este și ieșită din comun. Însă designul tastaturii sale este foarte ciudat. Avea un ecran extins cu doar 6 butoane la bază. Simbolurile de pe butoane păreau neortodoxe și, probabil, funcționau diferit față de mobilele standard.


Dar cea mai mare întrebare este: de ce nu există butoane numerice pe acest mobil? Scopul principal al unui telefon este de a suna, dar cum ar putea cineva să formeze un număr fără aceste taste? Ei bine, la aceste întrebări fără răspuns se poate răspunde măcar la o alta. Care este cel mai ciudat telefon mobil? Acesta!

Mobil cu rază lungă de acțiune

Cum putem uita de antenele mobile atunci când enumerăm tehnologiile mobile de mult apuse? Iată Sch-M220, un telefon mobil cu clapetă, cu o antenă pliabilă în partea superioară. Datorită antenei lungi, acest telefon mobil a servit o rază lungă de acțiune cu capacități de conectare clare.


Partea cea mai bună este că antena nu a reprezentat un obstacol în timpul transportului telefonului mobil, deoarece poate fi pliată în ea însăși. Astfel, Sch-M220 a fost compact și ușor de transportat, ceea ce îl face o investiție bună. Cu toate acestea, dispozitivul s-a pierdut în cele din urmă odată cu inventarea tehnologiei de conectivitate de înaltă frecvență.

Calculatorul Nokia

Nokia a privit cu mult înainte în viitor pentru acest dispozitiv. Mobilul nu era nici compact, nici pliabil, care erau modelele în vogă la acea vreme. În schimb, Nokia a construit ceva complet diferit, cu un ecran între ele și un panou de butoane pe fiecare parte.


Deși arăta ca un calculator științific, era un telefon mobil care merita cumpărat la acea vreme. Cu toate acestea, compania nu a dus mai departe acest design pentru mult timp din cauza dimensiunilor mari și a alinierii compacte a butoanelor, pe care clienții le considerau greu de utilizat.

Mobil cu susul în jos

Vă vine să credeți sau nu, aceste fete au în mână același telefon. Este vorba de Samsung Upstage, cu funcționalități bazate pe mobil pe fiecare parte. Cele două telefoane mobile din imagine corespund aceluiași dispozitiv; doar că unul este vedere din față, iar celălalt este partea din spate.


Samsung a încercat să maximizeze capacitățile telefonului său, utilizând fiecare spațiu disponibil. În timp ce playerul mp3 încorporat a fost un bonus uriaș, utilizatorii au fost probabil frustrați să găsească ecranul mai mare pe partea opusă tastaturii. Acest design mobil cu două fețe era într-adevăr futurist, dar, din păcate, nu a reușit să ajungă în viitor.

Mini-telefonul Fly

Fly a încercat, de asemenea, să realizeze un telefon compact precum Newgen C620 și a dezvoltat Fly Z300. Acesta era un telefon compact cu afișaje atât în interior, cât și în exterior. Ecranul interior principal era destinat utilizării aplicațiilor, în timp ce ecranul exterior afișa notificările, ora și durata de viață a bateriei.


Acest mobil era renumit pentru afișajul său exterior. Utilizatorii îi puteau seta diferite imagini de fundal, oferindu-i un aspect cool. Cu toate acestea, telefonul era un telefon cu clapetă și avea doar 6 butoane numerice, ceea ce afecta negativ experiența utilizatorului. În plus, deoarece nu avea suficient spațiu pentru o cameră foto și alte funcții avansate, acest design de mobil nu a rezistat mult timp.

Buburuza mobilă

Acesta este Siemens Xelibri X4, lansat pe piață în 2003. Caracteristica care a diferențiat acest telefon mobil de celelalte a fost forma sa. Acesta a venit cu un design unic care semăna foarte mult cu o gărgăriță. Cu toate acestea, capetele ascuțite ale telefonului mobil fiind în jos, l-au făcut dificil de manevrat.


De asemenea, butoanele erau dispuse în formă de V, ceea ce făcea și mai dificilă operarea telefonului. Astfel, este destul de ușor de dedus de ce designul telefonului mobil Siemens Xelibri X4 nu a fost folosit pentru niciun alt telefon care a fost introdus după el.

Mobilul transparent

Sony a încercat ceva diferit și a fabricat Xperia Pureness în 2009. Acesta este primul telefon mobil transparent. Ecranul a fost construit cu materiale reflectorizante pentru a pune perfect în evidență imaginile, oferindu-vă o viziune clară a ecranului. Acum pare desprins dintr-un film SF din anii 1980.


De asemenea, acest telefon mobil era compact și plin de funcții avansate, cum ar fi un sistem muzical și acces ușor la internet. Deși ecranul transparent a avut un impact semnificativ asupra industriei, Xperia Pureness nu a putut impresiona utilizatorii. Calitatea slabă a afișajului și lipsa unei camere foto din cauza ecranului transparent au fost principalele motive pentru care telefonul a fost scos din uz.

Sursa: https://gamerslifedaily.com/

Comentarii

POSTĂRI ALEATORII

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *