Nu există nici o îndoială că curățenia în casă este un lucru important de făcut. Dar, chiar dacă încercați să vă păstrați mediul înconjurător în condiții perfecte, există unele colțuri și obiecte la care mulți dintre noi nu ne gândim întotdeauna. Iar chestiunea este că și acestea ar trebui să fie curate dacă vrei să previi ca bacteriile să îți afecteze sănătatea.
De aceea, dorim să împărtășim cu tine cele mai bune sfaturi pentru a-ți păstra locuința impecabilă.
1. Pungile reutilizabile
Aceste pungi sunt excelente atunci când vine vorba de cumpărături într-un mod ecologic. Cu toate acestea, studiile au arătat că oamenii le spală foarte rar. Deoarece sunt adesea folosite pentru a transporta alimente, în ele se pot găsi reziduuri. Bacteriile se pot reproduce și pot adera la fiecare produs nou pe care îl introduci înăuntru, dacă acesta este cazul.
Pentru a le păstra în condiții optime, este mai bine să folosiți câte o pungă pentru fiecare tip de produs și să le spălați pe toate în mod regulat cu apă și săpun sau cu detergent. Le puteți pune în mașina de spălat în interiorul unei pungi de protecție sau pur și simplu le puteți freca cu mâinile sub un robinet cu apă curentă. Încercați să scuturați din când în când gunoiul din interior și folosiți pungi de unică folosință pentru carne.
2. Mânerul capacului de oală
Cei mai mulți oameni spală capacele ca și cum ar fi orice altă ustensilă de bucătărie. Dar mânerele au mici caneluri în care se acumulează reziduurile. Acest lucru poate duce la reproducerea bacteriilor, care, la rândul lor, pot fi dăunătoare dacă intră în contact cu mâinile sau cu mâncarea.
Pentru a le curăța temeinic, este suficient să le deșurubați din când în când și să le înmuiați în apă caldă cu un strop de oțet. Acest lucru va elimina complet bacteriile.
3. Strecurătoare
Acestea sunt alte ustensile pe care oamenii le spală adesea cu neglijență, dar pentru că au găuri mici necesită un alt tip de îngrijire.
Cel mai bun mod de a le curăța este să le înmuiați într-un recipient cu apă curată și puțin detergent timp de aproximativ 15 minute, astfel încât reziduurile să iasă cu adevărat afară. Apoi, puneți-le sub robinetul cu apă curentă și frecați-le cu o perie. Dacă nu aveți una, o periuță de dinți veche, pre-sterilizată, poate fi foarte utilă.
4. Mixere verticale
Chiar nu ai idee câte lucruri ciudate se pot acumula în spatele lamelor blenderului tău vertical. Cel mai bun mod de a îndepărta resturile de mâncare de acolo este să vă treceți blenderul în interiorul unui bol care conține apă caldă și săpun sau un strop de detergent de vase. Funcționează de minune.
5. Partea superioară a dulapurilor și a frigiderului
Atunci când curăță bucătăria, oamenii curăță adesea dulapurile superficial. Și, deși este deja un lucru bun să le curățați în interior, este important să nu neglijați murdăria care se poate acumula pe ele. În caz contrar, praful și bacteriile pot cădea direct pe alimentele noastre.
De aceea, cel mai bine este să vă faceți timp în programul dvs. încărcat pentru a curăța partea superioară a frigiderului și a cămării. Ștergerea lor cu o cârpă umedă sau cu puțină apă și detergent sau degresant poate fi extrem de eficientă. Nu uitați că particulele de grăsime au tendința de a se lipi de aceste zone și de a le face și mai murdare decât era de așteptat.
6. Mătură
Poate părea ciudat, dar, cumva, oamenii uită adesea să curețe lucrurile pe care le folosesc pentru a face curat. Este exact ceea ce se întâmplă cu măturile. Gândiți-vă că o mulțime de lucruri neigienice rămân prinse între perii de mătură. Vorbim de gunoaie, păr, praf și un lung etc.
O modalitate foarte bună de a păstra mătura curată este să îndepărtezi cu mâna murdăria care iese în afară. Pentru a face acest lucru, puteți purta mănuși sau vă puteți înfășura mâna într-o pungă de plastic de unică folosință. Iar din când în când, scufundați peria într-un bol cu apă caldă cu săpun, clătiți-o și lăsați-o să se usuce.
7. Mopul
La fel ca și măturile, mopurile sunt unul dintre cele mai neglijate instrumente de curățenie, probabil pentru că oamenii au tendința de a presupune că, prin scufundarea constantă a unui mop într-o găleată cu apă, îl curăță. Ei bine, vești proaste: nu o faci. De fapt, este expusă în mod constant la umiditate, ceea ce o face locul perfect pentru ca bacteriile să se reproducă. Apoi, le răspândești cu plăcere prin toată casa crezând că de fapt o cureți.
Un bun truc pentru a curăța mopul este să îl speli bine cu apă curată și săpun după utilizare. Poți adăuga chiar și un strop de înălbitor sau un pic de orice detergent la alegere. Un alt lucru foarte important este să o lași să se usuce corespunzător. Cu acești doi pași simpli, mopul tău chiar îți va curăța casa și nu va mirosi sau arăta rău.
8. Coșul de gunoi
Indiferent de tipul de deșeuri pe care le aruncați acolo, coșul de gunoi este un teren propice pentru infecții la domiciliu. Acest lucru este valabil mai ales atunci când se află în baie și în bucătărie. Schimbarea des a sacilor de gunoi nu este suficientă pentru a ține murdăria la distanță.
Cel mai bun mod de a curăța acest obiect este să îl spălați din când în când cu apă, săpun și un produs dezinfectant la alegere. În acest fel vei scăpa de mirosurile urâte, dar și de bacteriile și chiar de bolile care ar putea fi adăpostite acolo. Nu uitați să vă spălați bine pe mâini după ce ați terminat această sarcină.
9. Burete pentru spălarea vaselor
Oricât de ciudat ar părea, acești bureți sunt, de obicei, una dintre principalele surse de bacterii în casă, datorită contactului lor constant cu alimentele și apa. Ideal ar fi să îi înlocuiți în mod regulat cu unii noi, dar pe durata lor de viață este important să îi spălați cu săpun sau cu un produs dezinfectant imediat ce ați terminat de folosit. Astfel, data viitoare când veți spăla vasele, acestea nu vor lăsa urme de murdărie și bacterii.
10. Canelurile furculițelor
Dacă vă spălați tacâmurile manual, probabil că ați observat deja cât de dificil poate fi să curățați spațiul mic dintre dinții furculițelor. Dar nu vă mai faceți griji. O modalitate excelentă de a scoate toată murdăria de acolo este să vă înmuiați furculițele în apă caldă cu un strop de oțet și apoi să le clătiți.
11. Clanțele ușilor
Este un pic evident, dar acele mici adâncituri concepute pentru a ține ustensilele noastre ascuțite sunt suficient de mari pentru ca o mulțime de praf și resturi să se depoziteze acolo. De aceea, este important să curățăm corect suportul din când în când. Pentru a face acest lucru, trebuie să îl goliți, să îl scuturați, să îl spălați manual cu apă și detergent de vase și, în final, să îl lăsați să se usuce perfect. În acest fel, nu vom adăuga murdărie pe alimente atunci când le tăiem.
Cunoașteți vreun alt obiect sau spațiu din casă pe care majoritatea oamenilor nu îl curăță corespunzător?
Sursa: https://brightside.me/
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Dar mai întâi, rețineți: A comenta pe acest blog (ca și pe oricare altul) este un privilegiu, nu un drept. De aceea, vă rugăm:
- Referiți-vă, pe cât posibil, doar la subiectul postării.
- Folosiți un limbaj decent.
- Dacă intrați în polemici cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
- Pentru mesaje de interes personal adresate administratorilor blogului (schimb de link, propuneri de colaborare etc.) folosiți formularul de CONTACT, aflat în partea de sus a paginii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe nu vor putea fi publicate.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu interes opiniile și sugestiile.