12 obiecte pe care le folosim zilnic, dar nu ne gândim niciodată să le curățăm

Nu există nici o îndoială că curățenia în casă este un lucru important de făcut. Dar, chiar dacă încercați să vă păstrați mediul înconjurător în condiții perfecte, există unele colțuri și obiecte la care mulți dintre noi nu ne gândim întotdeauna. Iar chestiunea este că și acestea ar trebui să fie curate dacă vrei să previi ca bacteriile să îți afecteze sănătatea.

De aceea, dorim să împărtășim cu tine cele mai bune sfaturi pentru a-ți păstra locuința impecabilă.

1. Pungile reutilizabile

Aceste pungi sunt excelente atunci când vine vorba de cumpărături într-un mod ecologic. Cu toate acestea, studiile au arătat că oamenii le spală foarte rar. Deoarece sunt adesea folosite pentru a transporta alimente, în ele se pot găsi reziduuri. Bacteriile se pot reproduce și pot adera la fiecare produs nou pe care îl introduci înăuntru, dacă acesta este cazul.

Pentru a le păstra în condiții optime, este mai bine să folosiți câte o pungă pentru fiecare tip de produs și să le spălați pe toate în mod regulat cu apă și săpun sau cu detergent. Le puteți pune în mașina de spălat în interiorul unei pungi de protecție sau pur și simplu le puteți freca cu mâinile sub un robinet cu apă curentă. Încercați să scuturați din când în când gunoiul din interior și folosiți pungi de unică folosință pentru carne.

2. Mânerul capacului de oală

Cei mai mulți oameni spală capacele ca și cum ar fi orice altă ustensilă de bucătărie. Dar mânerele au mici caneluri în care se acumulează reziduurile. Acest lucru poate duce la reproducerea bacteriilor, care, la rândul lor, pot fi dăunătoare dacă intră în contact cu mâinile sau cu mâncarea.

Pentru a le curăța temeinic, este suficient să le deșurubați din când în când și să le înmuiați în apă caldă cu un strop de oțet. Acest lucru va elimina complet bacteriile.

3. Strecurătoare

Acestea sunt alte ustensile pe care oamenii le spală adesea cu neglijență, dar pentru că au găuri mici necesită un alt tip de îngrijire.

Cel mai bun mod de a le curăța este să le înmuiați într-un recipient cu apă curată și puțin detergent timp de aproximativ 15 minute, astfel încât reziduurile să iasă cu adevărat afară. Apoi, puneți-le sub robinetul cu apă curentă și frecați-le cu o perie. Dacă nu aveți una, o periuță de dinți veche, pre-sterilizată, poate fi foarte utilă.

4. Mixere verticale


Chiar nu ai idee câte lucruri ciudate se pot acumula în spatele lamelor blenderului tău vertical. Cel mai bun mod de a îndepărta resturile de mâncare de acolo este să vă treceți blenderul în interiorul unui bol care conține apă caldă și săpun sau un strop de detergent de vase. Funcționează de minune.

5. Partea superioară a dulapurilor și a frigiderului

Atunci când curăță bucătăria, oamenii curăță adesea dulapurile superficial. Și, deși este deja un lucru bun să le curățați în interior, este important să nu neglijați murdăria care se poate acumula pe ele. În caz contrar, praful și bacteriile pot cădea direct pe alimentele noastre.

De aceea, cel mai bine este să vă faceți timp în programul dvs. încărcat pentru a curăța partea superioară a frigiderului și a cămării. Ștergerea lor cu o cârpă umedă sau cu puțină apă și detergent sau degresant poate fi extrem de eficientă. Nu uitați că particulele de grăsime au tendința de a se lipi de aceste zone și de a le face și mai murdare decât era de așteptat.

6. Mătură

Poate părea ciudat, dar, cumva, oamenii uită adesea să curețe lucrurile pe care le folosesc pentru a face curat. Este exact ceea ce se întâmplă cu măturile. Gândiți-vă că o mulțime de lucruri neigienice rămân prinse între perii de mătură. Vorbim de gunoaie, păr, praf și un lung etc.

O modalitate foarte bună de a păstra mătura curată este să îndepărtezi cu mâna murdăria care iese în afară. Pentru a face acest lucru, puteți purta mănuși sau vă puteți înfășura mâna într-o pungă de plastic de unică folosință. Iar din când în când, scufundați peria într-un bol cu apă caldă cu săpun, clătiți-o și lăsați-o să se usuce.

7. Mopul

La fel ca și măturile, mopurile sunt unul dintre cele mai neglijate instrumente de curățenie, probabil pentru că oamenii au tendința de a presupune că, prin scufundarea constantă a unui mop într-o găleată cu apă, îl curăță. Ei bine, vești proaste: nu o faci. De fapt, este expusă în mod constant la umiditate, ceea ce o face locul perfect pentru ca bacteriile să se reproducă. Apoi, le răspândești cu plăcere prin toată casa crezând că de fapt o cureți.

Un bun truc pentru a curăța mopul este să îl speli bine cu apă curată și săpun după utilizare. Poți adăuga chiar și un strop de înălbitor sau un pic de orice detergent la alegere. Un alt lucru foarte important este să o lași să se usuce corespunzător. Cu acești doi pași simpli, mopul tău chiar îți va curăța casa și nu va mirosi sau arăta rău.

8. Coșul de gunoi

Indiferent de tipul de deșeuri pe care le aruncați acolo, coșul de gunoi este un teren propice pentru infecții la domiciliu. Acest lucru este valabil mai ales atunci când se află în baie și în bucătărie. Schimbarea des a sacilor de gunoi nu este suficientă pentru a ține murdăria la distanță.

Cel mai bun mod de a curăța acest obiect este să îl spălați din când în când cu apă, săpun și un produs dezinfectant la alegere. În acest fel vei scăpa de mirosurile urâte, dar și de bacteriile și chiar de bolile care ar putea fi adăpostite acolo. Nu uitați să vă spălați bine pe mâini după ce ați terminat această sarcină.

9. Burete pentru spălarea vaselor


Oricât de ciudat ar părea, acești bureți sunt, de obicei, una dintre principalele surse de bacterii în casă, datorită contactului lor constant cu alimentele și apa. Ideal ar fi să îi înlocuiți în mod regulat cu unii noi, dar pe durata lor de viață este important să îi spălați cu săpun sau cu un produs dezinfectant imediat ce ați terminat de folosit. Astfel, data viitoare când veți spăla vasele, acestea nu vor lăsa urme de murdărie și bacterii.

10. Canelurile furculițelor


Dacă vă spălați tacâmurile manual, probabil că ați observat deja cât de dificil poate fi să curățați spațiul mic dintre dinții furculițelor. Dar nu vă mai faceți griji. O modalitate excelentă de a scoate toată murdăria de acolo este să vă înmuiați furculițele în apă caldă cu un strop de oțet și apoi să le clătiți.

11. Clanțele ușilor


Deoarece sunt în contact permanent cu mâinile noastre, mânerele ușilor au tendința de a acumula murdărie. Trebuie să știți că trebuie să le curățați doar la exterior, deoarece încercarea de a aplica produse de curățare în interior le-ar putea strica. Dar ștergerea lor cu o cârpă umedă și un produs potrivit pentru materialul din care sunt făcute mânerele ar trebui să fie suficientă.

12. Suporturi pentru cuțite

Este un pic evident, dar acele mici adâncituri concepute pentru a ține ustensilele noastre ascuțite sunt suficient de mari pentru ca o mulțime de praf și resturi să se depoziteze acolo. De aceea, este important să curățăm corect suportul din când în când. Pentru a face acest lucru, trebuie să îl goliți, să îl scuturați, să îl spălați manual cu apă și detergent de vase și, în final, să îl lăsați să se usuce perfect. În acest fel, nu vom adăuga murdărie pe alimente atunci când le tăiem.

Cunoașteți vreun alt obiect sau spațiu din casă pe care majoritatea oamenilor nu îl curăță corespunzător?

Sursa: https://brightside.me/

Comentarii

POSTĂRI ALEATORII

  • Comercianții de boli fabricate
    17.09.2014 - 4 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); COMERCIANŢII DE BOLI FABRICATE Buy-ologia – Ştiinţa manipulării consumatorilor Cu 30 de ani în urmă, aflat în pragul pensionării,…
  • Pernele - un posibil pericol pentru sănătate
    24.08.2012 - 3 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); PERNELE - UN POSIBIL PERICOL PENTRU SĂNĂTATE Pernele mai vechi de doi ani sunt un adevărat focar de paraziţi, susţin medicii.…
  • Omul nu a fost niciodată primitiv + documentar (RO)
    11.07.2016 - 5 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); OMUL NU A FOST NICIODATĂ PRIMITIV Un om care judecă nu va reuși niciodată să accepte ideea că arhitectura antică, de o perfecțiune ce…
  • Ce nu știați despre Japonia
    22.10.2015 - 4 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); CE NU ȘTIAȚI DESPRE JAPONIA - Japonia este alcătuită din 6.852 de insule, dintre care 430 sunt nelocuite. - Numele japonez al…
  • Rețete culinare - Ciorbă de piept de pui cu tarhon
    08.04.2012 - 0 Comments
    --> CIORBĂ DE PIEPT DE PUI CU TARHON Ingrediente pentru 4 porții: - doi morcovi - două linguri de ulei - o jumătate de piept de pui - un păstârnac - două cepe - un ardei gras -…
  • 12 lucruri pe care nu știai că le poți face în Google Chrome
    16.11.2021 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Chiar dacă folosiți Google Chrome de când a fost lansat în 2008, browserul este capabil de câteva trucuri pe care poate nu le-ați…
  • 36 de oameni își descriu țara fără să-i folosească numele
    05.12.2021 - 0 Comments
    O mulțime de țări acoperă această planetă. Majoritatea au istorii complicate și identități naționale care ar putea umple multe manuale. Dar lăsați internetul să rezume toată această complexitate la…
  • Mică istorie a artelor divinatorii
    02.01.2014 - 2 Comments
    --> MICĂ ISTORIE A ARTELOR DIVINATORII Artele divinatorii sunt mijloace, metode și tehnici folosite cu scopul de a face o predicție. Ele au apărut în Antichitate, din dorința omului de…
  • Vaccinul BCG - un pericol pentru copiii noștri + VIDEO
    19.02.2014 - 4 Comments
    --> VACCINUL BCG - UN PERICOL PENTRU COPIII NOȘTRI Vaccinul antituberculos BCG (Bacilul Calmette-Guérin, după numele inventatorilor lui) a fost fabricat plecând de la o cultură de…
  • Imunizarea prin vaccinare + documentar (RO)
    24.01.2016 - 1 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); IMUNIZAREA PRIN VACCINARE – O BOMBĂ CU EFECT ÎNTÂRZIAT – Vaccinările în masă reprezintă, prin inutilitatea lor, cea mai mare…
  • 35 de imagini care arată perfect rivalitatea dintre câini și pisici (FOTO + VIDEO)
    29.09.2017 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Deși există un pic de adevăr în stereotipul că pisicile și câinii se urăsc (având temperamente diferite, câinii fiind mai sociabil și mai…
  • 27 de răspunsuri foarte bune pentru atunci când nu ești de fapt OK
    17.11.2023 - 0 Comments
    Cum mă simt?!Este o întrebare pe care probabil că o puneți și la care răspundeți de mai multe ori pe zi: "Ce mai faci?"Mulți dintre noi, influențați de normele sociale care încurajează menținerea…
  • 30+ imagini uluitoare care te vor face să te gândești de două ori înainte de a înota în ocean (partea I)
    08.12.2021 - 0 Comments
    Dacă ți-a fost vreodată teamă să intri în ocean, nu te învinovățim. Adâncul albastru este un loc misterios, cu multe creaturi nedescoperite. De fapt, oamenii de știință recunosc în mod deschis că nu…
  • Topinamburul - inamicul obezității
    02.04.2012 - 1 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); TOPINAMBURUL (Napul porcesc)  - INAMICUL OBEZITĂȚII - E foarte posibil…
  • Povestea câinelui Schoep + VIDEO
    12.01.2013 - 1 Comments
    --> POVESTEA CÂINELUI SCHOEP – O POVESTE DE DRAGOSTE ȘI COMPASIUNE – Povestea din spatele fotografiei unui bărbat și a câinelui său a strâns milioane de vizualizări pe…
  • Iată adevăratul motiv pentru care trebuie să-ți scoți laptopul în aeroporturi
    20.07.2023 - 0 Comments
    Oricine a călătorit cu avionul în ultimii zece ani știe cât de stresante pot fi aeroporturile.Nu ați plecat de acasă atât de devreme pe cât ar fi trebuit. În graba nebună de a ajunge la poarta de…
  • Inteligența plantelor + VIDEO + eBook
    14.04.2012 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); INTELIGENŢA PLANTELOR Oamenii cred că povestea despre sentimentele plantelor ţine de science-fiction. Anul acesta se împlinesc 40 de…
  • Codex Alimentarius - siguranță alimentară sau complot mondial? + documentare (RO)
    17.09.2012 - 0 Comments
    --> CODEX ALIMENTARIUS - SIGURANȚĂ ALIMENTARĂ SAU COMPLOT MONDIAL? - Denumirea „Codex Alimentarius” provine din limba latină şi se traduce prin legea sau codul produselor alimentare.…
  • Inventivitatea la români
    18.09.2015 - 0 Comments
    google_ad_client = "ca-pub-4999547951064265"; google_ad_slot = "6203181050"; google_ad_width = 728; google_ad_height = 90; INVENTIVITATEA LA ROMÂNI De obicei, se spune că…
  • Cireșele - diureticele naturii
    21.03.2012 - 0 Comments
    --> CIREŞELE – diureticele naturii Vestitoare a zilelor frumoase de vară, cireaşa ne oferă cca 40 de calorii la 100 g şi o cantitate interesantă de vitamina C şi de provitamina A.…
  • 15 probleme existențiale ale pisicilor
    22.10.2015 - 2 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1. Mi-am petrecut toată ziua vânând un șoricel delicios - omul nu vrea să-l mănânce... 2. Încotro se îndreaptă viețile mele... ? 3. Nici…
  • 11 obiceiuri comune în unele țări, dar care îi derutează pe străini
    03.05.2021 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Diferențele culturale pot duce uneori la situații jenante sau confuze. Imaginați-vă că sunteți născuți în Marea Britanie, India sau…
  • Cel mai longeviv medic din lume
    06.01.2015 - 1 Comments
    google_ad_client = "ca-pub-4999547951064265"; google_ad_slot = "9725181357"; google_ad_width = 728; google_ad_height = 90; DR. SHIGEAKI HINOHARA CEL MAI LONGEVIV MEDIC…
  • Laptele ne poate scurta viața + VIDEO
    21.07.2016 - 1 Comments
    LAPTELE NE POATE SCURTA VIAȚA Dr. Elizabeth Noble Pe la mijlocul anilor ’70, când am înființat „Departamentul pentru sănătatea femeii”, osteoporoza nu era boala obișnuită și mortală care…
  • Cele mai bune plante de interior | 15 plante care sunt bune pentru sănătatea ta
    22.12.2022 - 0 Comments
    Iată care sunt cele mai bune plante pentru interior, care vă vor îmbunătăți sănătatea, dar vă vor și înveseli interiorul casei. Aceste plante sunt bune în interior, ușor de îngrijit și cele mai bune…
  • Extratereștrii în istorie + documentar (RO)
    16.04.2013 - 1 Comments
    --> EXTRATEREȘTRII ÎN ISTORIA OMENIRII Deși majoritatea oamenilor cred că fenomenul OZN a apărut în secolul trecut, există dovezi care indică un contact încă din preistorie, mergând…
  • 8 aptitudini non-tehnologice pe care angajatorii le apreciază cel mai mult la angajații lor
    02.01.2025 - 0 Comments
    La locul de muncă modern, expertiza tehnică poate deschide ușa, dar abilitățile non-tehnice sunt cele care vă ajută să rămâneți și să excelați. Aceste competențe transversale (soft skills) devin o…
  • Actualitatea lui Eminescu
    15.06.2014 - 1 Comments
    --> ACTUALITATEA LUI EMINESCU La 15 iunie, comemorăm trecerea în neființă a poetului Mihai Eminescu, singurul român care a dat numele unei ştiinţe – eminescologia – studiată în 30…
  • Valeriu Popa - De ce ne îmbolnăvim? + documentar (RO)
    12.07.2013 - 3 Comments
    --> DE CE NE ÎMBOLNĂVIM? Valeriu Popa (1924 - 1997) Majoritatea oamenilor privesc boala ca pe un ghinion în viaţa lor, o nedreptate, mai ales dacă este vorba de o maladie ereditară…
  • Sodoma cămăşilor albe
    23.07.2012 - 3 Comments
    --> SODOMA CĂMĂŞILOR ALBE Luiza Barcan - critic de artă, jurnalist Scriu acest articol în aşteptarea tensionată a suspendării lui Băsescu din funcţia de preşedinte al României.…
  • Ce nu știați despre București...
    12.05.2012 - 0 Comments
    --> PERICOLELE DE SUB BUCUREŞTI De la un an la altul, bucureştenii se plâng tot mai mult de dureri de cap, ameţeli, stări de somnolenţă. Toate acestea au fost puse ba pe seama…
  • Pavel Coruț - Cum a fost fabricat zeul Isus Hristos + documentare (RO)
    10.01.2013 - 33 Comments
    --> CUM A FOST FABRICAT ZEUL ISUS HRISTOS Pavel Coruț Cel puțin un miliard de pământeni cred cu tărie că Isus Hristos este fiul lui Dumnezeu, ba chiar și parte din Divinitatea…
  • FED - Banca Federală a SUA + documentare (RO)
    15.07.2012 - 0 Comments
    --> STATELE UNITE AU DECLASIFICAT O SCRISOARE  A LUI MUGUR ISĂRESCU CĂTRE BANCA FEDERALĂ O scrisoare adresată de Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naţionale a României,…
  • 7 lucruri pe care femeia ta nu le spune, dar pe care vrea să le știi
    01.07.2015 - 1 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Doamnelor și domnișoarelor, cred că sunteți extraordinare, dar, să nu mă înțelegeți greșit, a vă înțelege este echivalent cu a înțelege un…
  • Mintea ta te poate vindeca - Frederick Bailes - eBook
    15.04.2012 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Mintea TA TE poate vindeca Frederick Bailes (1889-1970) Există o lege…
  • Volvela: Echivalentul medieval al unei aplicații pentru smartphone?
    15.12.2023 - 0 Comments
    Știați că strămoșul aplicațiilor pentru smartphone-uri poate fi urmărit până în Evul Mediu? Volvela, un dispozitiv interactiv pe bază de hârtie, a avut un rol multifațetat în timpul utilizării sale…
  • Fast-food dă aceeași dependență ca și drogurile
    17.12.2014 - 1 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); FAST-FOOD DĂ ACEEAȘI DEPENDENȚĂ CA ȘI DROGURILE Într-un studiu publicat de Institutul Scripps Research din Florida, SUA, oamenii de…
  • Vitaminele naturale și beneficiile lor pentru organism
    14.02.2017 - 0 Comments
    VITAMINELE NATURALE  ȘI BENEFICIILE LOR PENTRU ORGANISM Necesarul de vitaminele în dieta umană este de câteva miligrame pe zi. Spre deosebire de minerale, vitaminele sunt distruse de…
  • 10 fapte fascinante despre orașul antic Pompei
    14.03.2023 - 0 Comments
    După erupția Muntelui Vezuviu din 24 august 79, întregul oraș Pompei din Golful Napoli a fost îngropat și uitat până la mijlocul secolului al XVIII-lea. Astăzi, Pompeiul este unul dintre cele mai…
  • Ce ne pot învăța străvechii mayași despre sănătate și vindecare
    08.01.2024 - 0 Comments
    Într-o perioadă în care ființele umane suferă de o serie de boli cauzate de stres și de viața modernă, nevoia de înțelepciune străveche nu a fost niciodată mai importantă.  De fapt, mulți oameni…

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *