16 fapte surprinzătoare despre inima ta

Inima ta te face să mergi mai departe în fiecare zi, fără să i se ceară acest lucru. Continuă să citești pentru a afla 16 fapte interesante despre inima ta și sistemul cardiovascular.


1. Inima ta poate cântări între 198.5 și 425.2 grame.

Inima unui bărbat cântărește, în medie, în jur de 283.49 grame, iar inima unei femei cântărește în jur de 226.79 grame.

2. Nou-născuții au cele mai rapide bătăi ale inimii.

Ritmul cardiac al unui nou-născut este de aproximativ 70 până la 190 de bătăi pe minut. Adultul mediu ar trebui să aibă un ritm cardiac în repaus între 60 și 100 de bătăi pe minut. Dacă ritmul cardiac în repaus este mai mare sau crește pe parcursul mai multor ani, ar putea fi un semn al unor probleme cardiace actuale sau iminente. Sportivii, care se antrenează în mod regulat, vor avea o frecvență cardiacă în repaus foarte lentă, în jur de 40 până la 60 de bătăi pe minut. De asemenea, femeile au, în medie, ritmuri cardiace mai rapide decât bărbații, deoarece inima lor este de dimensiuni mai mici și trebuie să bată mai mult pentru a pompa aceeași cantitate de sânge.

3. Inima este situată în mijlocul pieptului.

Se găsește în spatele sternului, dar este înclinat spre stânga, ceea ce îl face mai ușor de simțit în acea parte a pieptului.

4. Inima ta bate de aproximativ 100.000 de ori pe zi.

Sunetul pe care îl auziți când bate este de fapt zgomotul produs de deschiderea și închiderea valvelor inimii.

5. Inima ta pompează 7.570 de litri de sânge pe zi.

Sângele parcurge în fiecare zi aproximativ 19.312 de kilometri prin corpul dumneavoastră, ceea ce reprezintă de patru ori mai mult decât suprafața Statelor Unite de la o coastă la alta. În timpul vieții dumneavoastră, pompați aproximativ un milion de barili de sânge.

6. Atacurile de cord au loc cel mai des în diminețile de luni.

Hormonii de stres sunt mai mari dimineața decât în orice alt moment al zilei, iar ziua de luni, în special, pare să le provoace oamenilor mai mult stres decât în alte zile ale săptămânii. O creștere a tensiunii arteriale, plus o creștere a ritmului cardiac și a hormonilor de stres pot sparge buzunarele de placă și pot cauza un blocaj la nivelul inimii.

7. În corpul tău există 96.560 de km de vase de sânge.

Dacă unul dintre vase este afectat, inima trebuie să lucreze mai mult pentru a pompa sângele.

8. Nimeni nu știe de ce inima este asociată cu dragostea.

Diferite civilizații și perioade istorice au avut semnificații diferite pentru inimă. Credința că inima controla toate gândurile și emoțiile era presupunerea generală în civilizațiile antice. Acestea credeau, de asemenea, că creierul era complet inutil. De-a lungul timpului, ideea că dragostea venea din inimă a rămas în cultura populară.

9. Bărbații și femeile au simptome diferite de atac de cord.

Simptomele unui atac de cord la o femeie sunt mult mai puțin evidente decât la un bărbat. Pentru femei, atacurile de cord pot fi resimțite ca o apăsare inconfortabilă, presiune, plenitudine sau durere în centrul pieptului. De asemenea, poate produce dureri la unul sau la ambele brațe, la spate, la gât, la maxilar sau la stomac, dificultăți de respirație, greață și alte simptome. Bărbații resimt simptomele tipice ale atacului de cord: durere în piept, disconfort și presiune. Și ei pot avea dureri în alte zone, cum ar fi brațele, gâtul, spatele și maxilarul, precum și dificultăți de respirație, transpirație și disconfort care imită arsurile la stomac.

10. Râsul este bun pentru inimă.

Studiile au arătat că vasele de sânge se relaxează atunci când râdeți, ceea ce trimite cu 20% mai mult sânge prin corp. Vasele de sânge relaxate înseamnă că inima ta nu trebuie să lucreze atât de mult.

11. Inima lucrează de două ori mai mult decât mușchii picioarelor unui sprinter.

Este nevoie de multă forță pentru a deplasa sângele în jurul corpului și de aceea o inimă puternică și sănătoasă este atât de importantă. Inima, care este un mușchi, are o putere de două ori mai mare decât mușchii picioarelor unei persoane care face sprint.

12. Strănutul nu vă oprește inima.

Contrar credinței populare, strănutul nu vă oprește inima și nici nu o face să "sară peste ritm". Cu toate acestea, poate schimba pentru scurt timp ritmul inimii. Singurul moment în care inima dumneavoastră se oprește este în timpul unui stop cardiac.

13. Aorta dumneavoastră este la fel de mare ca un furtun de grădină.

Cea mai mare arteră din corpul dumneavoastră, aorta, merge de la inimă până la burtă. Aceasta transportă cel mai mult sânge și este, de asemenea, cea mai frecventă sursă de probleme precum anevrismele.

14. O "inimă frântă" se poate simți ca un atac de cord.

Sentimentele intense și bruște de tristețe pot imita simptomele unui atac de cord. Hormonii de stres sunt eliberați în organism și pot provoca dureri în piept și dificultăți de respirație. Din fericire, cu puțină odihnă, inima ta va începe să se simtă normală.

15. Unele capilare sunt de zece ori mai mici decât un fir de păr uman.

Acestea sunt atât de mici încât celulele sanguine trebuie să treacă una câte una prin ele. Oxigenul și dioxidul de carbon sunt schimbate prin pereții foarte subțiri ai capilarelor.

16. Caii pot imita ritmul cardiac al unui om.

Un studiu a arătat că un cal poate imita ritmul cardiac al persoanei care îl atinge. Alături de câini și pisici, caii au fost adăugați pe lista animalelor care răspund emoțional la oameni și ar putea fi folosiți într-o zi pentru a detecta hormonii de stres la pacienți.

Sursa: https://www.unitypoint.org/

Comentarii

POSTĂRI ALEATORII

  • Cum alegi crema antirid potrivită
    29.06.2018 - 0 Comments
    Cum alegi crema antirid potrivită Piele noastră are nevoie de multă atenție și îngrijire pentru a se menține tânără, suplă și hidratată, în special atunci când observi linii fine sau riduri. Cu…
  • Orice boală are o cauză + VIDEO
    30.03.2017 - 5 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ORICE BOALĂ ARE O CAUZĂ Când suntem întrebați ce ne dorim cel mai mult de la viață, majoritatea dintre noi răspundem „sănătate”. Cu…
  • Misteriosul Edward Leedskalnin
    17.07.2017 - 3 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); MISTERIOSUL EDWARD LEEDSKALNIN Lette Edward Leedskalnin (1887-1951) a fost un inginer leton, care a emigrat Statele…
  • Incredibilele sate ale Indiei + VIDEO
    09.06.2017 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); INCREDIBILELE SATE ALE INDIEI India este a șaptea țară ca mărime din lume. Cei peste un miliard de locuitori ai săi sunt împărţiţi în…
  • În căutarea secretului longevității + documentar (RO)
    13.10.2015 - 0 Comments
    ÎN CĂUTAREA SECRETULUI LONGEVITĂȚII Oamenii au fost întotdeauna fascinați de ideea tinereții fără bătrânețe. Miturile și legendele popoarelor sunt pline de istorisiri despre apa vie, fântâni…
  • 12 fenomene naturale pe care le poți vedea doar într-o anumită perioadă a anului + FOTO
    24.11.2019 - 0 Comments
    Pietre care călătoresc singure, un deșert înflorit, un lac extraterestru sau soarele care nu apune niciodată. Poate că sună ca un platou de filmare fantezist, dar chiar se întâmplă pe planeta…
  • Cum să ne curățăm corpul de paraziți + VIDEO (RO)
    31.03.2016 - 3 Comments
    CUM SĂ NE CURĂȚĂM CORPUL DE PARAZIȚI Ai grijă de corpul tău! Este singurul loc în care va trebui să trăiești. Jim Rohn Lumea în care trăim este plină de paraziți oportuniști, iar corpul nostru…
  • Influența geomagnetismului și a rezonanței Schumann asupra sănătății și comportamentului uman + documentar (RO)
    11.03.2013 - 3 Comments
    --> INFLUENŢA GEOMAGNETISMULUI ŞI A REZONANŢEI SCHUMANN ASUPRA SĂNĂTĂŢII ŞI COMPORTAMENTULUI UMAN Aceste informaţii au fost publicate de Annette Deyhle, Ph.D., membru al echipei de…
  • Dr. Sang Lee - Genele și semnificația lor + documentar (RO)
    10.11.2012 - 3 Comments
    --> GENELE ȘI SEMNIFICAȚIA LOR Dr. Sang Lee este un scriitor prolific și o persoană celebră în Coreea de Sud, mai ales datorită…
  • Țiganii în istoria României + VIDEO
    19.02.2017 - 4 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ȚIGANII ÎN ISTORIA ROMÂNIEI Într-o abordare obișnuită, istoria României poate fi scrisă și fără a aminti ceva despre țigani.…
  • 7 motive pentru care ești mușcat de țânțari mai des decât alții
    28.08.2017 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Te-ai întrebat vreodată ce face ca sângele tău să fie atât de delicios pentru nenorociții ăștia zburători? Se pare că sunt multe motive…
  • Orașe și rețele subterane
    28.09.2013 - 2 Comments
    --> ORAȘE ȘI REȚELE SUBTERANE – LEGENDĂ ȘI ADEVĂR – Aproape toate miturile și religiile lumii vorbesc despre tuneluri, încăperi, locuințe și chiar orașe întregi construite sub…
  • De ce poate fi supraestimată loialitatea angajaților
    12.08.2023 - 0 Comments
    Interviurile de angajare sunt o oportunitate de a vedea cum se schimbă alianțele în timp real. De obicei, un candidat se va referi la un potențial angajator cu apelativul "dumneavoastră" la începutul…
  • Cum să-ți bați corect femeia + VIDEO (RO)
    08.03.2014 - 4 Comments
    --> CUM SĂ-ȚI BAȚI CORECT FEMEIA – RECOMANDĂRI DE ETICĂ ISLAMICĂ – Autorii cărților de etică islamică explică ce soție merită să fie bătută, cu ce anume trebuie să fie bătută, unde…
  • 50 de feluri prin care câinii comunică cu tine (Partea I)
    05.12.2018 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); V-ați întrebat vreodată ce gândește sau simte câinele vostru? Cu siguranță v-ați surprins patrupedul făcând ceva atât de bizar încât…
  • Blestemul lui Tutankhamon + slideshow + documentar (RO)
    29.11.2013 - 4 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); BLESTEMUL LUI TUTANKHAMON Pe 29 noiembrie 1922, egiptologii Howard Carter și Lordul Carnarvon se aflau în fața mormântului lui…
  • Marele jaf comunist - documentar
    20.05.2012 - 0 Comments
    --> MARELE JAF COMUNIST În august 1959, șase foști membri ai nomenclaturii comuniste și colaboratori ai Securității fură o mașină a Băncii Naționale în care se aflau 1,6 milioane…
  • Vino mamă să mă vezi la spitalul de obezi
    01.11.2014 - 2 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); VINO MAMĂ SĂ MĂ VEZI LA SPITALUL DE OBEZI În februarie 2010, un reporter al Jurnalului Naţional s-a internat incognito la Institutul…
  • Postul alimentar ca terapie + documentar (RO)
    16.03.2015 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); POSTUL ALIMENTAR CA TERAPIE Dacă pentru combinarea corectă a alimentelor literatura de specialitate este deosebit de săracă,…
  • Plăcerea gustului - condimentele și mirodeniile
    12.12.2016 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); PLĂCEREA GUSTULUI – CONDIMENTELE ȘI MIRODENIILE – Condimentele fac mâncarea delicioasă. Mirodeniile și ierburile aromatice dau…
  • Casa Regală de România
    11.06.2012 - 0 Comments
    --> CUVÂNTUL REGELUI MIHAI ÎN PARLAMENTUL ROMÂNIEI CU OCAZIA ÎMPLINIRII VÂRSTEI DE 90 DE ANI Sunt mai bine de 60 de ani de când m-am adresat ultima oară naţiunii române de la…
  • Rețete culinare - Pască de griș
    08.04.2012 - 0 Comments
    PASCĂ DE GRIŞ Ingrediente - 1 kg brânză dulce de vaci - 6 ouă - 200 g unt - 1 cană zahăr - ½ plic praf de copt - 10 linguri rase griș - vanilie, stafide Preparare Se amestecă…

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *