8 fapte fascinante pe care probabil că nu le știai despre pielea ta

Este cel mai mare organ al corpului tău, dar cât de multe știi despre rolul pe care pielea ta îl joacă în sănătatea ta?

Modificările la nivelul pielii pot dezvălui multe despre sănătatea dumneavoastră.

Pielea ta face o treabă importantă pentru tine. De fapt, fiecare centimetru de piele este alcătuit din 19 milioane de celule cutanate, 650 de glande sudoripare, 20 de vase de sânge și 1.000 de terminații nervoase, potrivit Academiei Americane de Dermatologie (AAD). "Pielea este cel mai mare organ al corpului. Este prima noastră linie de apărare împotriva lumii exterioare, inclusiv a substanțelor iritante și alergene. Menținerea unei bariere cutanate sănătoase este crucială pentru această misiune", spune Heidi Waldorf, MD, de la Waldorf Dermatology Aesthetics din Nanuet, New York, și profesor clinic asociat la Icahn School of Medicine la Mount Sinai din New York City. Mai mult decât un organ de protecție, pielea dumneavoastră funcționează ca un organ imunitar, spune ea: "Celulele imunitare specializate trăiesc în piele și recunosc organismele și substanțele intruzive. Acestea trimit mesaje pentru a stimula un răspuns de luptă sau un răspuns alergic prin recrutarea de celule albe specializate din vasele de sânge din piele".

Asta ca să spunem că respectarea acestui organ important prin obiceiuri inteligente de îngrijire a pielii vă poate ajuta să vă mențineți sănătoasă - și, da, chiar să atenuați liniile fine și ridurile și să diminuați decolorarea. Cunoașterea acestor fapte interesante vă va ajuta să vă îngrijiți pielea cât mai bine:

1. Pielea ta ascunde un secret (nu prea grozav)

Să sperăm că acum aplicați cu sârguință o cremă de protecție solară cu spectru larg în fiecare zi, dar este posibil să fi existat o perioadă în trecut când nu ați fost atât de atent - iar aceste obiceiuri vă pot ajunge din urmă. Deși s-ar putea să nu o puteți vedea în oglindă, fotografiile cu raze UV pot dezvălui daunele provocate de soare care clocotesc sub pielea dumneavoastră, iar AAD are câteva fotografii care v-ar putea șoca.

"Este posibil ca daunele provocate de soare să nu fie încă vizibile cu ochiul liber, dar vor apărea mai mult cu timpul", spune Lauren Ploch, MD, un dermatolog certificat în Georgia și Carolina de Sud. Pe lângă utilizarea zilnică a produselor cu SPF, pentru a încetini și inversa aceste efecte, ea recomandă folosirea unui retinoid pe timp de noapte. Retinoizii sunt produse de îngrijire a pielii care pot ajuta la tratarea acneei, pot combate semnele timpurii de îmbătrânire și pot ajuta la vindecarea pielii afectate de soare, potrivit Dermstore.com, un retailer de produse de îngrijire a pielii.

Dr. Ploch poate recomanda, de asemenea, terapia fotodinamică, despre care Societatea Americană de Chirurgie Dermatologică notează că este un tratament pe bază de lumină care declanșează procesul de vindecare a pielii, încurajând-o să creeze țesut nou. "Acestea ajută la tratarea daunelor provocate de soare pe care încă nu le putem vedea sau simți", spune ea.

2. Pielea joacă un rol important în reglarea temperaturii corpului tău

Nu numai că pielea joacă un rol în funcția imunitară, dar acționează și ca un termostat personal printr-un proces cunoscut sub numele de termoreglare.

"Transpirația este o funcție corporală care ajută la reglarea temperaturii corpului", spune David Bank, MD, director al Centrului de Dermatologie, Chirurgie Cosmetică și Laser din Mount Kisco, New York. "Transpirația normală poate ajunge până la un sfert de lichid pe zi." De fapt, pielea dumneavoastră are probabil între două și patru milioane de glande sudoripare, potrivit Societății Internaționale de Hiperhidroză. Totuși, transpirația nu este singura modalitate a corpului tău de a te menține rece. Atunci când vă este deosebit de cald, pielea vă ajută să vă răcoriți prin vasodilatație. Conform cercetărilor, vasodilatația apare atunci când vasele de sânge aflate chiar sub suprafața pielii se dilată, permițând creșterea fluxului sanguin și disiparea căldurii.

În schimb, pielea poate ajuta, de asemenea, să te încălzească atunci când este frig afară, prin intermediul procesului de vasoconstricție. Gândiți-vă la acesta ca la un proces opus vasodilatației: Pe măsură ce temperaturile scad, vasele de sânge din piele se îngustează pentru a diminua cantitatea de căldură pierdută din corp prin suprafața pielii, conform aceleiași cercetări. Dr. Bank observă, de asemenea, că porii se strâng și devin mai mici atunci când sunt expuși la temperaturi mai scăzute pentru a ajuta la reținerea căldurii. Atunci când pielea ta dezvoltă pielea de găină, este un răspuns de termoreglare moștenit de la strămoșii noștri animale cu blană, potrivit Cleveland Clinic. Fiecare umflătură este atașată de un fir de păr minuscul, care, atunci când stă în picioare, ajută la prinderea unui strat de izolație în jurul corpului pentru a vă menține cald (deși efectul este limitat sau inexistent, acum că oamenii nu mai au blană groasă pe corp).

Așadar, data viitoare când simțiți o răceală sau transpirați, să știți că pielea dumneavoastră lucrează pentru a vă menține temperatura corpului cât mai confortabilă.

3. Pielea uscată iarna nu este doar inconfortabilă - poate fi și dăunătoare

Atunci când temperaturile încep să scadă iarna, vânturile aspre și sistemele de încălzire din interior pot absorbi umiditatea din pielea dumneavoastră. Să ai o textură de șopârlă a pielii este un lucru, dar problema nu se termină aici. "Pielea trebuie să fie o barieră mai sănătoasă pentru a preveni infecțiile. Pielea uscată este practic o barieră crăpată, ruptă", spune Ploch. "Mulți oameni cred că pielea uscată este cosmetică, dar poate crește, de asemenea, riscul nostru de infectare cu bacterii, viruși și ciuperci."

Păstrați pielea hidratată cu produse care conțin acid hialuronic, glicerină sau ceramide, spune Robert Anolik, MD, dermatolog certificat la Laser and Skin Surgery Center of New York și profesor asistent clinic de dermatologie la New York University School of Medicine, ambele din New York City. Aplicați-le în primul minut de la ieșirea din duș, când pielea este încă umedă, ceea ce va crește penetrarea și va bloca hidratarea. El recomandă, de asemenea, să limitați dușurile la cinci minute dacă aveți pielea sensibilă și să faceți baie cu apă călduță, deoarece scufundările lungi și fierbinți pot exacerba uscăciunea.

4. Asemănător unui șarpe care năpârlește, pielea ta se reînnoiește la fiecare 28 de zile

Epiderma este stratul exterior subțire al pielii, care conține celulele moarte ale pielii. Această epidermă este cea care se reînnoiește la fiecare 28 de zile, spune Dr. Anolik. Un alt mod de a spune acest lucru este că, pe măsură ce celulele pielii se generează în partea de jos a epidermei, le ia aproximativ o lună pentru a ajunge la suprafață, pe măsură ce celulele moarte se desprind în mod natural, potrivit American Skin Association. "Chiar și atunci când dormi, Mama Natură își face treaba asigurându-se că pielea ta se exfoliază singură", adaugă Bank.

De asemenea, puteți ajuta la îndepărtarea acestor celule moarte și la menținerea unui aspect strălucitor al pielii dumneavoastră prin exfolierea regulată a pielii. Optați fie pentru un exfoliant fizic, care îndepărtează fizic celulele moarte și alte impurități de pe piele, fie pentru un exfoliant chimic, care folosește un acid ușor pentru a dizolva aceste celule moarte. Nu este nevoie să exagerați, totuși: Bank recomandă ca persoanele cu pielea sensibilă să se exfolieze o dată pe săptămână, în timp ce persoanele cu acnee, piele mixtă sau piele grasă ar trebui să se exfolieze de două ori pe săptămână. El avertizează, de asemenea, împotriva exfolianților cu particule ascuțite sau dure, cum ar fi semințele de caise sau cojile de nucă, deoarece acestea pot provoca rupturi microscopice în piele. Juriul încă nu s-a pronunțat dacă trebuie să vă faceți griji în legătură cu aceste lacrimi microscopice (St. Ives s-a confruntat, de fapt, cu un proces în legătură cu afirmațiile potrivit cărora foarte popularul său Exfoliant de caise a provocat leziuni ale pielii, deși cazul a fost în cele din urmă respins din lipsă de dovezi care să susțină aceste afirmații), dar este totuși o idee bună să cercetați diferitele tipuri de exfoliante disponibile pentru tipul dumneavoastră de piele înainte de a vă angaja.

Și iată încă un lucru pe care ar trebui să-l știți despre ciclul de regenerare a pielii: Nu vă așteptați ca produsele să facă minuni imediate asupra pielii dumneavoastră, indiferent de ceea ce pretinde publicitatea, spune Anolik. "Dacă tratați acneea sau hiperpigmentarea, trebuie să acordați noilor produse unul sau două cicluri pentru a vedea beneficiile rutinei de îngrijire a pielii", spune el. Așteptați cel puțin două luni înainte de a vă reevalua pielea după o schimbare în rutina dumneavoastră, moment în care veți avea o imagine mai clară a ceea ce funcționează (sau nu) pentru dumneavoastră.

5. Pielea ta poate reacționa negativ la stres, la fel ca și mintea ta

Deși este puțin probabil să poți da vina pe un coș nou apărut pe blocajul din trafic în care ai fost prinsă în această dimineață, pielea ta îți simte și ea emoțiile. "Stresul declanșează un nivel ridicat de cortizol și molecule inflamatorii numite citokine care se răspândesc în tot corpul", spune Anolik. Acest lucru poate duce la o creștere a markerilor inflamatori care declanșează metaloproteinazele matriciale, enzime care descompun moleculele de colagen din piele, explică el. Colagenul este o proteină care conferă pielii elasticitatea sa tinerească și săltăreață, potrivit Clinicii Cleveland. Bolile sau evenimentele majore au puterea de a declanșa stresul cronic care ar afecta pielea, spune Anolik; este mai puțin probabil ca acesta să fie cauzat de mici factori de stres de zi cu zi. Cu toate acestea, dezvoltarea unei rutine constante pentru a face față stresului poate contribui în mare măsură la păstrarea sănătății pielii tale. Exercițiile fizice sunt o modalitate dovedită de a gestiona stresul, potrivit Anxiety and Depression Association of America. De asemenea, un studiu publicat în martie 2018 în Anxiety, Stress & Coping a constatat că o rutină regulată de yoga a fost eficientă în reducerea stresului și a anxietății și a sporit starea de bine în comparație cu un grup de control.

6. Modificările pielii tale pot reflecta probleme de sănătate subiacente

Stresul nu este singurul lucru care poate declanșa un răspuns din partea pielii tale. Multe afecțiuni și infecții pot provoca modificări la nivelul pielii dumneavoastră, fie că acestea iau forma unei erupții cutanate, urticarie, mâncărimi, roșeață sau umflături. De exemplu, potrivit Colegiului American de Alergologie, Astm și Imunologie, eczema, urticaria și dermatita de contact pot indica o reacție alergică. AAD notează că acneea la adulți poate apărea din cauza fluctuației nivelurilor hormonale, ceea ce ar putea indica sarcină, perimenopauză sau menopauză, dar acneea poate indica și o tulburare hormonală, cum ar fi sindromul ovarelor polichistice, potrivit Clinicii Mayo. Potrivit Medline Plus, tulburările de piele pot fi cauzate de o serie de afecțiuni pe măsură ce îmbătrânești, inclusiv boli de inimă, diabet, boli de ficat, obezitate și deficiențe nutriționale, pentru a numi doar câteva dintre acestea. Iar dacă observați o nouă aluniță, pată sau excrescență pe piele, consultați liniile directoare ABCDE ale Skin Cancer Foundation pentru a depista un potențial melanom: Verificați asimetria, o margine neregulată sau slab definită, o culoare care nu este uniformă, un diametru mai mare de un sfert de centimetru sau o evoluție a mărimii, formei, culorii, înălțimii sau simptomelor.

În timp ce o schimbare la nivelul pielii nu este întotdeauna un indiciu al unei probleme mai mari, cel mai bine este să discutați cu medicul dumneavoastră despre orice schimbare bruscă sau neașteptată a pielii pentru a determina dacă este posibil să aveți o problemă de sănătate subiacentă care trebuie abordată.

7. Pielea groasă servește unui scop (uneori)

Punctele problematice de pe piele pot părea un inconvenient, dar ele pot avea un motiv de a fi. Partea de jos a picioarelor și călcâiele pot fi alcătuite din piele mai groasă (de care încerci cu disperare să scapi prin intermediul unei pedichiuri), dar este vorba de evoluție la locul de muncă, care te protejează în timp ce mergi, spune Anolik. Zone precum coatele sunt o altă poveste. "Coatele tind să devină mai groase de-a lungul anilor, deoarece ne sprijinim pe ele - este un răspuns reactiv la frecarea constantă", spune el. Pentru aceste zone, folosiți o cremă hidratantă care are un ingredient de exfoliere chimică, cum ar fi acidul lactic, pentru a descompune această piele groasă, recomandă el. Încercați AmLactin Daily Moisturizing Body Lotion (9,49 dolari, Amazon.com). Bonus: Aceste produse funcționează, de asemenea, pentru zona dintre genunchi și glezne, care este adesea uscată cronic, spune el.

8. Pielea ta ar fi fericită cu un singur produs din cap până în picioare

La o scurtă vizită la raionul de îngrijire a pielii de la farmacie, poți fi amețită în timp ce încerci să alegi între produsele care se adresează fiecărei zone a corpului. Anumite afecțiuni (cum ar fi acneea), tipuri de piele și preferințe înseamnă că s-ar putea să ajungeți la produse diferite pentru zone diferite - și asta este complet în regulă. Dar să știi că, doar pentru că pielea ta face o treabă mare, îngrijirea ei nu trebuie să fie complexă. "Mulți oameni ar putea scăpa cu utilizarea aceluiași produs peste tot", spune Dr. Waldorf. O rutină zilnică este importantă, "dar ar putea fi doar un produs de curățare și o cremă de protecție solară dimineața și curățarea și hidratarea seara", spune ea. Pentru a păstra lucrurile simple.

Sursa: https://www.everydayhealth.com/

Comentarii

POSTĂRI ALEATORII

  • 15 fapte interesante despre jocul de cuvinte Wordle
    30.12.2024 - 0 Comments
     Ce este Wordle?Wordle este un joc online, de browser, care oferă jucătorilor șase încercări de a ghici corect un cuvânt din cinci litere. Jocul a fost lansat în octombrie 2021 și a fost creat…
  • Scrisoare deschisă către Barack Obama + VIDEO (RO)
    21.12.2012 - 0 Comments
    --> SCRISOARE DESCHISĂ CĂTRE BARACK HUSSEIN OBAMA PREȘEDINTELE ALES AL STATELOR UNITE ALE AMERICII Dr. Mahathir Mohamad, fost prim-ministru al Malaeziei …
  • Dr. Călin Mărginean - Fructe sau dulciuri concentrate? + VIDEO
    11.04.2012 - 0 Comments
    --> FRUCTE SAU DULCIURI CONCENTRATE? Dr. Călin Mărginean Creaţie şi motivaţie Fructe: Au fost create de Dumnezeu pentru întreţinerea sănătăţii şi a vigorii…
  • Orașe și rețele subterane
    28.09.2013 - 2 Comments
    --> ORAȘE ȘI REȚELE SUBTERANE – LEGENDĂ ȘI ADEVĂR – Aproape toate miturile și religiile lumii vorbesc despre tuneluri, încăperi, locuințe și chiar orașe întregi construite sub…
  • 4 motive pentru care ar trebui să optezi pentru cosmetice bio
    22.05.2017 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); De ce să optezi pentru cosmetice bio? Sursa: http://www.fhshh.com/ Se spune că nu ar trebui să aplici niciodată pe față ceva ce nu…
  • Laptele - nutritiv sau toxic? + documentare
    21.07.2012 - 0 Comments
    --> LAPTELE - NUTRITIV SAU TOXIC? Miliarde de dolari au fost investite de industria producătoare de lactate pentru a ne convinge că laptele și derivatele sale sunt sănătoase sau…
  • 18 poze care arată că animalele au cele mai sincere inimi + FOTO
    13.10.2021 - 0 Comments
    Indiferent cât de obraznice sau nevoiașe pot deveni uneori animalele noastre de companie, inimile lor sunt întotdeauna pline de dragoste și nimic altceva. Pisicile care fac ceva prostesc pentru a-și…
  • 10 random facts - part 2
    13.07.2015 - 0 Comments
    1. Fluturii simt gustul cu ajutorul picioarelor.2. Ochiul unui struț este mai mare decât creierul său.3. Stelele de mare nu au creier.4. Polenul poate călători până la 805 km pe zi.5. Sucul de…
  • Misteriosul Edward Leedskalnin
    17.07.2017 - 3 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); MISTERIOSUL EDWARD LEEDSKALNIN Lette Edward Leedskalnin (1887-1951) a fost un inginer leton, care a emigrat Statele…
  • Un pic mai crud pentru dumneavoastră
    21.05.2015 - 3 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); UN PIC MAI CRUD PENTRU DUMNEAVOASTRĂ Cel mai nou trend culinar din Statele Unite cucereşte Marea Britanie: preparatele să fie crude,…
  • 9 puteri vindecătoare ale torsului unei pisici
    07.04.2016 - 0 Comments
    google_ad_client = "ca-pub-4999547951064265"; google_ad_slot = "2919951363"; google_ad_width = 336; google_ad_height = 280; 1. Pisicile torc cu vibrații cuprinse în intervalul…
  • Diabetul nu e, practic, o boală! + VIDEO
    06.06.2016 - 7 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); DIABETUL NU E, PRACTIC, O BOALĂ! prof. dr. Roman Morar În urmă cu câţiva ani, scriam despre DIAVIT – cel mai nou şi mai…
  • Salar de Uyuni - Oglinda lumii + VIDEO
    30.12.2013 - 2 Comments
    --> SALAR DE UYUNI – OGLINDA LUMII Cu o suprafață de 12.000 km², Salar de Uyuni din Bolivia este o imensă suprafață de sare, considerată una din cele 7 minuni naturale ale lumii.…
  • 11 arme fascinante folosite de către Samurai + FOTO
    15.07.2023 - 0 Comments
    Samuraii erau o clasă nobilă de războinici din Japonia antică, care susțineau un cod de onoare cunoscut sub numele de Bushido. Erau pricepuți în artele marțiale și în război, servind ca protectori…
  • Din ciclul „Stăpânul meu e un idiot...”
    07.11.2012 - 2 Comments
    --> DIN CICLUL „STĂPÂNUL MEU E UN IDIOT...” A apărut o nouă modă în rândul bogaților din China: transformarea animalelor de companie, printr-un styling elaborat, în alte animale.…
  • Eclipsa din România - note circulare
    10.05.2012 - 0 Comments
    --> ECLIPSA TOTALĂ DE SOARE DIN ROMÂNIA 11 AUGUST 1999 – note circulare –  NOTĂ de la Directorul General către Directorii executivi: „Astăzi, la ora 11 va fi o eclipsă…
  • 5 semne că veți face cancer și 7 sfaturi cum să-l evitați
    09.01.2014 - 0 Comments
    -->   5 SEMNE CĂ VEȚI FACE CANCER  ȘI 7 SFATURI CUM SĂ-L EVITAȚI „Aveți cancer” este ceea ce nu vreți să…
  • 18 ustensile de bucătărie pe care nici chiar cei mai pricepuți bucătari n-ar știi cum să le folosească + FOTO
    16.01.2022 - 0 Comments
    De la inventarea roții, creativitatea umană nu a încetat niciodată să ne uimească. Dar uneori merge prea departe și ne confruntăm cu obiecte al căror scop este greu de înțeles. Iar dacă aceste…
  • Controversa creație - evoluție - design inteligent + documentar (RO)
    10.02.2017 - 6 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); CONTROVERSA CREAȚIE - EVOLUȚIE - DESIGN INTELIGENT Știința nu poate dezlega misterul naturii. Și asta, pentru că noi înșine suntem…
  • 50 de alimente care previn cancerul
    23.06.2016 - 1 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 50 DE ALIMENTE CARE PREVIN CANCERUL Mâncarea sănătoasă ajută la prevenirea cancerului. Expertul în nutriţie Sven David Müller afirmă că…
  • Spanacul - mătura intestinului
    01.04.2012 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SPANACUL - mătura intestinului Calităţile curative ale spanacului se cunosc din cele mai vechi timpuri, el fiind numit şi „mătura…
  • Salata verde sau opiu la liber...
    30.03.2012 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});   SALATA VERDE SAU OPIU LA LIBER   Lăptuca sau salata verde este o plantă erbacee anuală spontană, din care se cultivă în…
  • Invențiile revoluționare ale lui Nikola Tesla + VIDEO (RO) + documentar
    10.07.2015 - 3 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); INVENȚIILE REVOLUȚIONARE ALE LUI NIKOLA TESLA Einstein a fost întrebat la un moment dat cum se simte ca cel mai deștept om de…
  • Banca Centrală a Germaniei recunoaște: Creditele sunt create din nimic + documentar (RO)
    26.04.2013 - 1 Comments
    --> BANCA CENTRALĂ A GERMANIEI RECUNOAȘTE: CREDITELE SUNT CREATE DIN NIMIC Un articol incitant despre geneza banilor și funcționarea sistemului monetar actual poate fi citit pe…
  • Misterul celor două culturi gemene
    24.04.2017 - 3 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); MISTERUL CELOR DOUĂ CULTURI GEMENE  DE PE MALURILE OPUSE ALE ATLANTICULUI Richard Cassaro Egiptenii antici din Africa…
  • Cifre și litere - Test
    23.05.2012 - 0 Comments
    --> CIFRE ȘI LITERE – TEST Dacă reușești să descifrezi primele cuvinte, creierul tău le va descifra cu ușurință pe celelalte și vei înțelege textul. 0D474, 1N7R-0 21 D3…
  • Ghid pentru stomatologi. Ce criterii să ai în vedere la alegerea sterilizatorului autoclav
    29.06.2018 - 0 Comments
    Ghid pentru stomatologi. Ce criterii să ai în vedere la alegerea sterilizatorului autoclav Încă din 1879, când Charles Chamberland a inventat autoclavul - pe atunci conceput sub forma unui vas -…
  • Valeriu Popa - De ce ne îmbolnăvim? + documentar (RO)
    12.07.2013 - 3 Comments
    --> DE CE NE ÎMBOLNĂVIM? Valeriu Popa (1924 - 1997) Majoritatea oamenilor privesc boala ca pe un ghinion în viaţa lor, o nedreptate, mai ales dacă este vorba de o maladie ereditară…
  • 20 de oameni care regretă că au făcut cumpărături online (FOTO)
    16.03.2017 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Shopping-ul online poate fi, uneori, ca un joc de noroc, iar acești săraci indivizi și-au luat poate cea mai mare țeapă a…
  • Melcii de grădină ca tratament cosmetic
    06.04.2015 - 1 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); MELCII DE GRĂDINĂ CA TRATAMENT COSMETIC Dintotdeauna, pentru țăranii noștri, melcii n-au fost altceva decât niște animale dăunătoare,…
  • Sănătatea pielii = sănătatea noastră + VIDEO
    30.01.2016 - 1 Comments
    SĂNĂTATEA PIELII = SĂNĂTATEA NOASTRĂ Pielea este cel mai mare şi mai greu organ al corpului uman. Ea cântărește în jur de 4 kilograme, cu mult peste cele 1,5 kilograme ale ficatului.…
  • Dr. Călin Mărginean - Exercițiul fizic (VIDEO)
    10.04.2012 - 0 Comments
    --> Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 …
  • 11 lucruri pe care nu le știi despre banda adezivă Duct Tape
    25.11.2021 - 0 Comments
    Nu funcționează pe conducte; se mai numește și bandă adezivă „de rață” (duck = rață); există un festival al benzii de rață și o insulă a benzii de ductă; și a salvat misiunea Apollo 13. Plus alte…
  • Statul terapeutic + VIDEO
    18.03.2014 - 1 Comments
    --> STATUL TERAPEUTIC Dr. Thomas Szasz (1920-2012) a fost profesor emerit de psihiatrie la Universitatea de Stat din New York, bursier la Institutul Cato și membru al Asociației…
  • OSHO - un maestru spiritual care te ajută să devii tu însuți + VIDEO (RO)
    17.12.2015 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); OSHO - UN MAESTRU SPIRITUAL CARE TE AJUTĂ SĂ DEVII TU ÎNSUȚI OSHO este unul dintre cei mai cunoscuți și mai provocatori lideri…
  • 9 obiceiuri cotidiene de care ar fi bine să scapi cât mai repede posibil
    28.11.2021 - 0 Comments
    Așteptați cu nerăbdare o ceașcă de cafea fierbinte și parfumată în fiecare dimineață? Nu puteți urmări un film fără să ronțăiți niște popcorn sărat cu unt? Dacă răspunsul tău este da, atunci poți fi…
  • Afacerea Roșia Montană + VIDEO
    30.08.2013 - 1 Comments
    --> AFACEREA „ROȘIA MONTANĂ” Roşia Montană a fost întemeiată de romani, sub denumirea de Alburnus Maior şi a fost locuită de-a lungul timpului de diverse colonii. De aici, şi caracterul…
  • 25 de fotografii impresionante care demonstrează că animalele sălbatice sunt cei mai buni părinți din toate timpurile + FOTO
    10.11.2021 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nimic nu se compară cu dragostea părinților și este la fel pentru toate speciile. De fapt, oamenii nu sunt singurii care își protejează,…
  • Terapia Gerson - Frumosul adevăr - documentar (RO)
    13.06.2012 - 0 Comments
    --> TERAPIA GERSON - FRUMOSUL ADEVĂR CEL MAI SIMPLU TRATAMENT AL CANCERULUI Terapia Gerson a fost inițiată în anul 1928 de către medicul german Max Gerson. Acesta suferea…
  • Pericolele din apa îmbuteliată
    16.12.2016 - 1 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); PERICOLELE DIN APA ÎMBUTELIATĂ Este apa de la robinet mai sigură decât apa îmbuteliată? Este o întrebare la care n-ar trebui să vă vină…

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *