Dacă locuința dvs. începe să pară veche, este timpul să o actualizați. Îmbunătățirile aduse casei nu trebuie să fie costisitoare sau să necesite multă muncă pentru a avea un impact. Există o mulțime de mici schimbări pe care le puteți face și care vor transforma spațiul din casa dvs. Iată câteva îmbunătățiri ușoare pentru a vă transforma casa într-un loc mai bun și mai frumos în care să trăiți.
1. Construiți organizatori DIY (= Do It Yourself = Fa-o singur)
Îți lipsește mereu spațiul pentru a-ți depozita lucrurile acasă? Nu trebuie să renovezi pentru a face mai mult loc acasă, dar poți construi organizatoare DIY pentru a folosi mai eficient spațiul actual. Organizatorii verticali, cum ar fi rafturile plutitoare și umerașele, vă vor oferi mai mult spațiu de depozitare fără a consuma mult spațiu pe podea.
De asemenea, puteți crea mai mult spațiu în dulapurile, dulapurile și sertarele dvs. prin adăugarea de separatoare în interior. O cămară mică poate găzdui mai multe lucruri dacă adăugați rafturi, umerașe și cârlige cu mai multe niveluri pentru a folosi fiecare spațiu disponibil în interior. Adăugarea de rafturi plutitoare pentru a vă depozita condimentele, ierburile și mirodeniile vă eliberează blatul pentru a găti efectiv.
Organizatorii sunt utili nu numai pentru a depozita lucruri, ci și pentru a face ca locuința ta să arate curată și ordonată.
2. Optați pentru lumini de economisire a energiei
Emisiile de CO2 legate de energie rămân ridicate, în ciuda faptului că emisiile de carbon din sectorul energetic au scăzut datorită tranziției către o energie curată. Oamenii din întreaga lume sunt îndemnați să ia măsuri proactive pentru a economisi energie, pe cât de mult pot.
În calitate de proprietar de locuință, vă puteți îmbunătăți locuința, ajutând în același timp mediul înconjurător, trecând la becuri LED. În comparație cu becurile cu incandescență standard, LED-urile "utilizează cu cel puțin 75% mai puțină energie și durează de 25 de ori mai mult", potrivit Departamentului de Energie al SUA.
Becurile LED costă mai mult decât cele cu incandescență, dar sunt mai rentabile pe termen lung. Vă puteți reduce factura de electricitate fără a sacrifica un iluminat bun. În plus, nu trebuie să înlocuiți becurile la fel de des ca înainte.
3. Împrospătați-vă vopseaua
Vopseaua pentru pereți este ca și machiajul pentru fața ta. Îi transformă aspectul, îl face să pară luminos și nou. Dacă există o modalitate rapidă de a vă îmbunătăți casa, aceasta este să dați pereților un strat proaspăt de vopsea. Vei fi plăcut surprins de cât de mult o culoare sau un strat nou poate transforma întregul spațiu.
În funcție de vibrația pe care vrei să o creezi, poți folosi fie culori moi, vibrante sau închise. Culorile moi sau deschise sunt perfecte pentru spațiile mici, deoarece fac ca încăperile mici să pară mai luminoase și mai spațioase. Culorile vibrante adaugă personalitate și viață într-o cameră. Culorile închise dau o vibrație intimă și luxoasă.
Vopselele de perete au diferite luciu sau finisaje, inclusiv lucios, mat, semilucios, satinat și coajă de ou. O zonă predispusă la dezordine, cum ar fi bucătăria, ar trebui să folosească vopsea lucioasă sau semilucioasă, deoarece sunt mai ușor de curățat și ascund mai bine imperfecțiunile pereților.
Dacă doriți culori stridente, un finisaj mat sau plat va reda mai bine nuanțele, dar nu va putea rezista la curățarea și atingerea repetată la fel de mult ca vopselele mai lucioase. În general, cu cât luciul este mai ridicat, cu atât vopseaua este mai durabilă.
4. Treceți la instalații eficiente din punct de vedere al consumului de apă
Criza apei este o problemă globală; nu se întâmplă doar în țările cu probleme sociale și economice uriașe. Mai multe state din Statele Unite, inclusiv New Mexico și California, se confruntă, de asemenea, cu o disponibilitate limitată a apei.
Fie că sunt afectate de lipsa apei, proprietarii de locuințe pot lua măsuri proactive pentru a conserva apa, deoarece este doar o chestiune de timp până când mai multe zone vor fi afectate.
O modalitate de a ajuta este trecerea la instalații eficiente, cum ar fi capetele de duș și robinetele cu debit redus și toaletele Sanicompact care economisesc apă. Bineînțeles, trecerea la aparate eficiente din punct de vedere al consumului de apă este eficientă doar dacă puteți adopta și obiceiuri de economisire, cum ar fi folosirea unei cești atunci când vă spălați pe dinți, scurtarea duratei dușului și înmuierea mai puțin în baie.
5. Accesorizează-ți casa
Nu este nevoie să remodelezi pentru a-ți transforma interiorul, dar poți scăpa de piesele de decor vechi și ponosite. În plus, împrospătați-vă locuința folosind instrumente de curățare, cum ar fi pentru ferestre și geamuri, pentru a vă menține spațiul fără praf. Puteți apoi să schimbați vibrația unei încăperi prin adăugarea de piese noi.
Înainte de a începe procesul de decorare, faceți o schiță a modului în care doriți să arate interiorul casei dvs. Folosiți schița ca un ghid pentru a vă ajuta să alegeți piesele de decor care se vor completa reciproc și vor crea aspectul general pe care îl doriți.
Nu trebuie să fiți un designer de interior pentru a vă stiliza casa. Există o mulțime de inspirație și idei pe Pinterest și pe blogurile de îmbunătățire a locuinței pe care le poți copia și personaliza după gustul tău.
Sursa: https://www.auxx.me/
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Dar mai întâi, rețineți: A comenta pe acest blog (ca și pe oricare altul) este un privilegiu, nu un drept. De aceea, vă rugăm:
- Referiți-vă, pe cât posibil, doar la subiectul postării.
- Folosiți un limbaj decent.
- Dacă intrați în polemici cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
- Pentru mesaje de interes personal adresate administratorilor blogului (schimb de link, propuneri de colaborare etc.) folosiți formularul de CONTACT, aflat în partea de sus a paginii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe nu vor putea fi publicate.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu interes opiniile și sugestiile.