Statul pe scaun este considerat la fel de rău ca și fumatul?

Nu, statul pe scaun nu este considerat la fel de rău ca fumatul în ceea ce privește riscurile pentru sănătate. Fumatul este un obicei extrem de dăunător care este recunoscut pe scară largă ca fiind una dintre principalele cauze ale bolilor care pot fi prevenite și ale morții premature. Acesta a fost legat științific de numeroase afecțiuni grave de sănătate, inclusiv cancer, boli de inimă, boli pulmonare și accidente vasculare cerebrale.

Pe de altă parte, statul așezat pentru perioade prelungite de timp, cum ar fi în cazul locurilor de muncă sedentare de birou sau în timpul unor perioade lungi de inactivitate, implică riscuri pentru sănătate, dar acestea nu sunt echivalente cu riscurile asociate cu fumatul. Comportamentul sedentar, inclusiv șederea excesivă, a fost asociat cu un risc crescut de obezitate, diabet de tip 2, boli cardiovasculare și anumite tipuri de cancer. De asemenea, poate contribui la probleme musculo-scheletice și la o postură proastă.

Pentru a atenua riscurile asociate cu statul așezat, este important să încorporați activitatea fizică și mișcarea regulată în rutina zilnică. Practicarea de exerciții fizice, luarea de pauze pentru a face exerciții de întindere sau pentru a merge pe jos și menținerea unui stil de viață activ în general pot ajuta la compensarea efectelor negative ale șederii prelungite. Este important să găsiți un echilibru între statul așezat și activitatea fizică pentru a promova sănătatea și bunăstarea generală.

Sănătatea dumneavoastră poate fi afectată de un stil de viață sedentar. Aveți mai multe șanse să trăiți o viață lungă și sănătoasă dacă petreceți mai puțin timp stând jos sau culcat pe parcursul zilei.

Mișcarea sau statul în picioare în timpul zilei (inclusiv folosirea birourilor de stat în picioare dacă lucrați într-un mediu de birou) vă reduce riscul de deces prematur în comparație cu statul la birou. Persoanele care duc un stil de viață sedentar au mai multe șanse de a fi supraponderale, de a dezvolta diabet de tip 2 sau boli de inimă și de a suferi de depresie și anxietate.

Cât de sedentari suntem?

Populația este prea sedentară din numeroase motive, cum ar fi starea de sănătate precară, accidentările și lipsa de timp. Cercetările Biroului Australian de Statistică și ale Institutului Australian pentru Sănătate și Bunăstare au constatat că:  

  • Orientările privind activitatea fizică nu sunt respectate de mai mult de jumătate dintre adulți (55%).
  • O parte semnificativă (44%) dintre adulții în vârstă de muncă (44%) își petrec o mare parte din ziua de lucru stând jos
  • Diabetul, cancerul intestinal, cancerul uterin, demența, cancerul de sân, bolile cardiovasculare și accidentul vascular cerebral se numără printre bolile cele mai strâns legate de inactivitatea fizică.

Participarea activă a fost îngreunată de COVID-19, în special în cazul sporturilor organizate. Oamenii au fost nevoiți să își adapteze modul și frecvența exercițiilor fizice din cauza preocupărilor legate de sănătate și a restricțiilor, cum ar fi închiderea școlilor, a sălilor de sport și a lockdown-urilor. Dar, pe măsură ce aceste restricții s-au atenuat, este vital ca oamenii să petreacă mai mult timp fiind activi decât stând jos sau culcați.

Modalități simple de a petrece mai puțin timp stând jos

Se recomandă să facem exerciții fizice în mod regulat (cel puțin 150 de minute în fiecare săptămână) și să reducem timpul pe care îl petrecem pe scaun. Statul așezat pentru perioade lungi de timp încetinește metabolismul, afectând capacitatea organismului de a echilibra glicemia, tensiunea arterială și de a arde grăsimile.

Se recomandă ca adulții cu vârste cuprinse între 19 și 64 de ani să stea mai puțin la serviciu, în timpul călătoriilor și acasă, pe parcursul zilei. Câteva sugestii includ:

  • Dacă luați autobuzul sau trenul spre serviciu, stați în picioare în loc să stați jos.
  • Coborâți cu o stație mai devreme și mergeți pe jos restul drumului până la serviciu sau acasă.
  • Urcați pe scări în loc să folosiți scările rulante.
  • Luați o pauză la fiecare 30 de minute și încercați să faceți o scurtă plimbare, chiar dacă este vorba doar de a lua un pahar de apă sau de a merge la toaletă.
  • Când vorbiți la telefon, ridicați-vă în picioare sau mișcați-vă.
  • În timp ce faceți o pauză de cafea sau de ceai, faceți o plimbare.
  • În loc să trimiteți un e-mail sau să dați un telefon, mergeți pe jos până la biroul unui coleg.
  • Ridicați-vă și faceți ceva activ în loc să vă uitați la televizor.

Cum birourile în picioare sunt bune pentru sănătatea ta

Trebuie să vă reduceți obiceiurile sedentare dacă aveți un loc de muncă de birou (sau lucrați de acasă), unde vă petreceți cea mai mare parte a zilei aplecat asupra unui birou și în fața unui computer. Deoarece corpul nostru este conceput pentru a se mișca, statul pe scaun ore în șir este dăunător pentru sănătate.

Un birou în picioare vă permite să lucrați în timp ce vă aflați în picioare. Birourile cu înălțime fixă sunt fixate la înălțimea la care vă ridicați în picioare. Este posibil să stați în picioare sau să vă așezați oricând doriți cu un birou de tip "sit-stand" care urcă și coboară. Birourile cu motor care se ridică în picioare pot fi ridicate prin apăsarea unui buton. Cele manuale pot fi ridicate cu mâna sau cu ajutorul unei manete sau manivele.

Unii oameni se simt mai productivi atunci când lucrează la un birou în picioare. În plus, unora le este mai ușor să se concentreze, ceea ce poate fi legat de legătura dintre a fi în poziție verticală și capacitatea corpului de a pompa mai ușor sângele în jurul corpului.

În plus, utilizatorii de birouri în picioare declară că se simt mai energici, ceea ce contribuie la calitatea și cantitatea muncii pe care o pot realiza. Starea de spirit și sănătatea mintală a oamenilor sunt, de asemenea, îmbunătățite de statul în picioare, deoarece statul în picioare duce la o creștere a endorfinei.

În timp ce un birou în picioare nu ar trebui privit ca o soluție completă pentru stilul de viață sedentar, acesta este un punct de plecare excelent și, combinat cu exerciții fizice regulate, poate face o diferență reală în viața dumneavoastră.

Comentarii

POSTĂRI ALEATORII

  • Regina Elisabeta a II-a - detalii mai puțin cunoscute + slideshow
    12.06.2014 - 3 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); REGINA ELISABETA A II-A – DETALII MAI PUȚIN CUNOSCUTE – Elisabeta a II-a (n. 21 aprilie 1926) este regină a 16 state suverane,…
  • Calea către o nouă medicină + VIDEO (RO)
    28.01.2015 - 5 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); CALEA CĂTRE O NOUĂ MEDICINĂ Un doctor care prescrie tratamente identice pentru doi indivizi și se așteaptă la rezultate identice,…
  • Descoperire uimitoare în Marea Piramidă
    01.04.2013 - 12 Comments
    --> SCHELETUL UNEI CREATURI JUMĂTATE OM, JUMĂTATE FELINĂ DESCOPERIT ÎN MAREA PIRAMIDĂ DIN EGIPT Acum trei ani, o…
  • Ce s-ar întâmpla dacă Pământul ar rămâne fără oxigen pentru 5 secunde?
    08.12.2016 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});  - Toți cei aflați plajă ar suferi imediat de arsuri solare. Deși n-ar mai exista nici plajă, nici nisip și nici apă. Oxigenul…
  • Eliberarea creativității: Puterea transformatoare a LEGO în dezvoltarea copiilor
    06.05.2024 - 0 Comments
    În peisajul colorat al copilăriei, puține jucării au farmecul durabil și potențialul educațional al LEGO. Aceste cărămizi umile care se întrepătrund au traversat generațiile, captivând mințile tinere…
  • Etimologia numelor ale acestor 11 țări
    16.08.2023 - 0 Comments
    Etimologia numelor de țară poate fi adesea fascinantă și poate dezvălui informații despre istoria, cultura, geografia sau chiar despre limbile vorbite în regiune. Iată etimologiile câtorva nume de…
  • Respirația și hrana
    06.04.2012 - 0 Comments
    --> RESPIRAȚIA ȘI HRANA - PRIMII PAȘI SPRE SĂNĂTATE - Respirația Temelia circulației este un sistem sanguin sănătos, sistemul care transportă oxigenul și substanțele hrănitoare…
  • Robert Irwin își găsește un partener perfect de selfie în timp ce se autoizolează la grădina zoologică din Australia + FOTO
    26.11.2021 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); A fost o perioadă atât de grea pentru întreaga omenire și toată lumea știe că, în acest moment, autoizolarea este una dintre cele mai bune…
  • Diamantul memorial + VIDEO
    12.12.2014 - 2 Comments
    google_ad_client = "ca-pub-4999547951064265"; google_ad_slot = "0222328888"; google_ad_width = 728; google_ad_height = 90; DIAMANTUL MEMORIAL Sub deviza „Noi imortalizăm…
  • 10 moduri prin care câinele tău îți spune că are dureri
    29.12.2022 - 0 Comments
    Câinii își vor masca adesea durerea sau o vor exprima în moduri diferite. Deoarece durerea este un semn că ceva nu este în regulă, este important să recunoaștem simptomele durerii canine. Deși unele…
  • Secretele „pierdute” ale lui Nikola Tesla – documentar (RO)
    15.06.2012 - 1 Comments
    --> O ÎNDREPTARE ISTORICĂ: NIKOLA TESLA A FOST ROMÂN! Îl consideră de-al lor și sârbii, și croații, și americanii, și românii. Căci cine nu s-ar mândri cu un geniu despre care se spune…
  • Din secretele industriei cărnii
    31.07.2017 - 3 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); DIN SECRETELE INDUSTRIEI CĂRNII Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi Aditivii sintetici din semipreparatele din carne rămân în organism…
  • Falsa problemă a proteinelor
    31.01.2015 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); FALSA PROBLEMĂ A PROTEINELOR În privința adevăratului aspect cantitativ și calitativ al proteinelor, trebuie precizat de la bun…
  • 8 citate inspiraționale ale lui George Clooney despre leadership, eșec și cum să rămâi umil
    13.05.2023 - 0 Comments
    Actorul-antreprenor are câteva cuvinte de înțelepciune pentru antreprenori.Actor, regizor, producător, umanitar, antreprenor - există ceva ce nu face George Clooney? Cu o listă atât de lungă de…
  • Secretul mâncărurilor gustoase
    09.04.2015 - 2 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SECRETUL MÂNCĂRURILOR GUSTOASE Mâncărurile n-au niciun haz dacă nu li se pun și ceva condimente sau mirodenii, care să le…
  • Complicațiile toaletei moderne
    17.10.2012 - 0 Comments
    --> COMPLICAȚIILE TOALETEI MODERNE Ar fi fost bine dacă inventatorii toaletei moderne s-ar fi oprit înainte să o lanseze sub fundul umanității, spun specialiștii. Văzută ca un simbol al…
  • 8 fapte despre Punctul Nemo
    14.01.2023 - 0 Comments
    Impresionează-ți cei mai apropiați prieteni și chiar și astronauții, cu cunoștințele tale despre cel mai greu de atins loc din lume.În etapa a 7-a, ambarcațiunile din cadrul Volvo Ocean Race trec pe…
  • Rețete culinare - CREMOGEN
    08.04.2012 - 0 Comments
    -->    CREMOGEN Ce este cremogenul? - produs vegetal instant din porumb, foarte sănătos și gustos - înlocuiește oul în maioneze, sosuri, creme, budinci, dându-le o…
  • Poveste fără cuvinte
    18.08.2013 - 3 Comments
    --> POVESTE FĂRĂ CUVINTE Sursa: http://www.awolonline.net/forum/index.php?topic=419.0 -->
  • Vinul - cea mai apreciată băutură din lume + slideshow
    18.04.2014 - 0 Comments
    --> VINUL - CEA MAI APRECIATĂ BĂUTURĂ DIN LUME Nu contrazice voia sorţii Şi nu sfida stihiile! Aşa fu scris: cei morţi cu morţii, Iară cei vii... cu viile. Păstorel…
  • Dezvăluirea misterelor de la Cernobîl: Descoperiți 15 fapte despre cea mai gravă catastrofă nucleară din lume + BONUS
    08.08.2023 - 0 Comments
    Pătrundeți într-o lume învăluită în mister, unde tăcerea vorbește mai tare decât cuvintele, iar structurile abandonate șoptesc povești din trecut. Cuibărit în inima Ucrainei, Cernobîl este o amintire…
  • Medicul din Dublin care învinge cancerul + documentar (RO)
    14.12.2014 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); MEDICUL DIN DUBLIN CARE ÎNVINGE CANCERUL „Nu-ți mai hrăni cancerul!” Pare un sfat ciudat, având în vedere miliardele cu care…
  • 10 trucuri pentru iubitoarele de modă
    15.10.2015 - 2 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ești prea leneșă dar îți place să fii la modă? Atunci aceste trucuri sunt exact ce ai nevoie: 1. Folosiți șampon de bebeluși pentru a…
  • David Icke despre cutremurul din Haiti + VIDEO
    01.10.2012 - 0 Comments
    --> v\:* {behavior:url(#default#VML);} o\:* {behavior:url(#default#VML);} w\:* {behavior:url(#default#VML);} .shape {behavior:url(#default#VML);} 800x600 Normal 0 …
  • Sodoma cămăşilor albe
    23.07.2012 - 3 Comments
    --> SODOMA CĂMĂŞILOR ALBE Luiza Barcan - critic de artă, jurnalist Scriu acest articol în aşteptarea tensionată a suspendării lui Băsescu din funcţia de preşedinte al României.…
  • Știința cimaticii și misterioasele cercuri din lanuri + VIDEO (RO)
    15.12.2012 - 1 Comments
    --> ŞTIINŢA CIMATICII ŞI MISTERIOASELE CERCURI DIN LANURI Daniel Roxin Misterul nedezlegat al cercurilor din lanuri a făcut…
  • Cele mai eficiente metode de slăbire
    29.08.2016 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); CELE MAI EFICIENTE METODE DE SLĂBIRE Un astfel de titlu ne-ar putea duce cu gândul la o nouă cură drastică, ce ne va ajuta să slăbim…
  • Terapia Gerson - Frumosul adevăr - documentar (RO)
    13.06.2012 - 0 Comments
    --> TERAPIA GERSON - FRUMOSUL ADEVĂR CEL MAI SIMPLU TRATAMENT AL CANCERULUI Terapia Gerson a fost inițiată în anul 1928 de către medicul german Max Gerson. Acesta suferea…
  • Alimentația greșită -  cauza numărul unu a bolilor
    07.04.2017 - 1 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ALIMENTAȚIA GREȘITĂ - CAUZA NUMĂRUL UNU A BOLILOR Raymond Francis Alimentația greșită este cauza principală a majorității…
  • Falun Gong - o luptă între bine și rău + VIDEO (RO) + documentare (RO)
    19.01.2017 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); FALUN GONG – O LUPTĂ ÎNTRE BINE ȘI RĂU Falun Gong (sau Falun Dafa) este o practică străveche a corpului, minții și spiritului, profund…
  • Pământul își mărește volumul! + VIDEO
    06.06.2012 - 6 Comments
    --> PĂMÂNTUL ÎȘI MĂREȘTE VOLUMUL   Pornind de la teoria general acceptată că, de la momentul Big-Bang-ului, Universul continuă să se extindă, artistul expert în animație Neal…
  • Plantele pot curăța substanțele chimice toxice din aer în câteva ore, arată un studiu
    07.06.2023 - 0 Comments
    Da, plantele au capacitatea de a elimina anumite substanțe chimice toxice din aer printr-un proces numit fitoremediere. Fitoremedierea constă în utilizarea plantelor pentru a atenua poluanții și…
  • 40+ Ilustrații oneste despre cum sunt cu adevărat căsătoria și viața de familie + FOTO
    12.10.2021 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Yehuda Devir este un popular ilustrator și desenator de benzi desenate din Israel, cunoscut pentru desenarea tuturor lucrurilor fantastice…
  • Fapte uluitoare despre alimente pe care majoritatea oamenilor nu le știu
    14.10.2022 - 0 Comments
    Petrecem aproximativ o oră mâncând în fiecare zi. Știm ce ingrediente ne plac și ce feluri de mâncare am prefera să evităm. Dar sunt încă atât de multe lucruri pe care nu le știm despre alimentele pe…
  • Întoarcerea la natură + slideshow
    01.06.2015 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ÎNTOARCEREA LA NATURĂ În 1978, Michel Poniatowski condensa în cartea sa „Viitorul nu este scris nicăieri”, istoria globului terestru…
  • 42 de „câini răi” în spatele semnelor cu „ATENȚIE, CÂINE RĂU!” (FOTO)
    11.01.2019 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle ||…
  • 10 fapte surprinzătoare despre asteroidul care a ucis dinozaurii
    11.02.2023 - 0 Comments
    Cu aproximativ 66 de milioane de ani în urmă, viața pe Pământ s-a confruntat cu cea mai mare provocare. Un asteroid cu o lățime de 9,7 kilometri (6 mile), numit Chicxulub, s-a izbit de Mexic și a…
  • Bioritmul organelor interne
    04.04.2012 - 3 Comments
    --> BIORITMUL COTIDIAN AL ORGANELOR INTERNE Trăim cu toţii într-un univers ciclic. Totul în jurul nostru se repetă: secundele, minutele, orele, zilele, anii, anotimpurile, somnul,…
  • 15 fapte interesante despre Islanda
    12.07.2016 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1. Când Stalin a murit, pe 5 martie 1953, majoritatea islandezilor l-au jelit ca pe un erou. 2. Leifur Eiríksson a descoperit…
  • Înțelepciunea alimentației
    09.06.2014 - 1 Comments
    --> ÎNȚELEPCIUNEA ALIMENTAȚIEI  Interviu cu Swami Digestananda, supranumit „gurul intestinelor”, cel care a inițiat teoria combinării corecte a alimentelor – Cum știm…

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *