În ultimii ani, modul în care ne uităm la televizor a cunoscut o schimbare majoră. S-au dus zilele în care tot ce aveam erau canalele de difuzare și programele difuzate pe calea aerului. În cele din urmă, a apărut televiziunea prin satelit, care a lărgit peisajul pentru consumul de media și a implicat receptoare de antene care captau semnale de la sateliții aflați pe orbită în spațiul cosmic. Abia după ce televiziunea prin cablu și-a făcut intrarea și a început o nouă eră de furnizare a televiziunii, conținutul a început să crească și a devenit posibilă programarea de înaltă definiție.
Televiziunea prin cablu continuă să fie foarte populară în rândul telespectatorilor. Acesta continuă să ocupe o poziție dominantă pe piață în ceea ce privește numărul de abonați. Cu toate acestea, dominația sa este în prezent contestată de un nou tip de sistem de furnizare a televiziunii, numit streaming TV. Streaming TV se bazează pe disponibilitatea unei conexiuni la internet de mare viteză și consecvente pentru a furniza conținut de divertisment pe web către dispozitivele dumneavoastră. Cu alte cuvinte, fără o conexiune la internet foarte rapidă și foarte fiabilă, nu puteți spera să vă bucurați de streamingul modern acasă sau în deplasare.
Care este o viteză bună de internet pentru streaming?
Acestea sunt cele mai bune viteze de bandă largă pentru a vă bucura de streaming fără buffer:
- Cel puțin 2 Mbps pentru servicii de televiziune precum BBC pe streaming standard.
- În jur de 3 Mbps pentru streaming de calitate HD.
- Un minim de 3 Mbps sau mai mult pentru Netflix pe streaming standard.
- Mai mult de 5 Mbps pentru streaming HD pe Netflix.
- Pentru streaming ultra HD, aveți nevoie de viteze de internet mai mari de 15 Mbps pe YouTube.
Pentru streaming ultra HD pe Netflix sau Amazon Prime Video este necesară o viteză de bandă largă de cel puțin 25 Mbps sau mai mare.
Ce viteză de internet este suficient de bună pentru a difuza filme online?
În general, vitezele de internet care pot asigura o experiență de streaming fără întreruperi sunt aproape aceleași, în timp ce diferitele platforme de streaming pot avea o ușoară diferență în ceea ce privește viteza optimă a lățimii de bandă pentru streamingul neîntrerupt de filme și emisiuni TV. Tabelul de mai jos vă va oferi o idee despre vitezele de internet recomandate pentru a evita orice inconvenient de buffering în timpul streaming-ului online, atât pentru conținut standard, cât și pentru conținut de înaltă definiție:
Câte date necesită streamingul modern?
Un alt aspect critic al streaming-ului modern este consumul de date. Cel mai bine este să vă abonați la planuri de internet cu date nelimitate, astfel încât să nu trebuie să vă faceți griji pentru a ține evidența consumului de date. Rețineți că streamingul TV, în special în HD, consumă date foarte repede. Așadar, dacă aveți un plafon de date de care trebuie să aveți grijă, există șanse să atingeți limita lunară de date înainte de a vă da seama. De exemplu, Netflix consumă în jur de 1 GB de date pentru o oră de streaming video, iar dacă faceți streaming în HD, atunci trebuie să știți că acesta va devora până la 3 GB de date pe oră. Pentru streamingul ultra HD, țineți-vă bine, deoarece va consuma în jur de 7 GB de date pe oră de streaming. Așadar, în funcție de rutina ta de streaming, alege-ți cu înțelepciune planul de internet.
CONCLUZIE:
Fără îndoială, serviciile de streaming, precum Netflix și Amazon Prime, sunt în prezent elementele noastre de bază atunci când vine vorba de consumul de divertisment. Pentru a profita la maximum de abonamentul de streaming, aveți nevoie de un plan de internet cu o viteză și date adecvate care să vă permită streaming rapid și fără buffer. Discuția menționată mai sus sugerează că pentru streaming HD este necesară o viteză minimă de aproximativ 5 Mbps, în timp ce pentru streaming non-HD este suficientă o viteză de bandă de aproximativ 2 până la 3 Mbps.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Dar mai întâi, rețineți: A comenta pe acest blog (ca și pe oricare altul) este un privilegiu, nu un drept. De aceea, vă rugăm:
- Referiți-vă, pe cât posibil, doar la subiectul postării.
- Folosiți un limbaj decent.
- Dacă intrați în polemici cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
- Pentru mesaje de interes personal adresate administratorilor blogului (schimb de link, propuneri de colaborare etc.) folosiți formularul de CONTACT, aflat în partea de sus a paginii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe nu vor putea fi publicate.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu interes opiniile și sugestiile.