13 trucuri Google Calendar pentru a vă spori productivitatea

Descoperiți o lume de funcții de stimulare a productivității și integrări care vă pot revoluționa programarea și gestionarea timpului.

Google Calendar poate fi un instrument valoros pentru creșterea productivității din mai multe motive:

CONCLUZII CHEIE

  • Setați memento-uri implicite pentru toate evenimentele din Google Calendar pentru a evita ratarea unor întâlniri importante și pentru a îmbunătăți productivitatea. Adăugați mai multe notificări, dacă este necesar.
  • Integrați Google Calendar cu alte instrumente pentru a eficientiza fluxurile de lucru și pentru a evita trecerea constantă de la o aplicație la alta. De exemplu, integrați cu Slack pentru programarea și actualizarea statusului.
  • Primiți un e-mail cu agenda zilnică pentru a prioritiza memento-urile și întâlnirile importante. Configurați acest lucru în setările Google Calendar pentru a vă asigura că nu pierdeți niciodată o notificare.

Este mai mult ca sigur că ați folosit Google Calendar cel puțin o dată, fie că cineva v-a trimis o invitație la o întâlnire, fie că ați ajuns să îl folosiți doar pentru că este inclus în dispozitiv.

Deși Google Calendar este o aplicație destul de simplă atunci când vine vorba de programare, vine cu mai multe caracteristici și integrări uimitoare care vă pot ajuta să vă sporiți productivitatea și să vă îmbunătățiți eficiența generală. Iată mai jos o listă a unora dintre cele mai bune dintre ele.

1. Configurați remindere implicite

Este întotdeauna util să setați memento-uri pentru a evita să ratați orice eveniment viitor sau pentru a vă oferi suficient timp pentru a vă pregăti. Cu toate acestea, setarea unui memento pentru fiecare eveniment nou pe care îl faceți poate fi destul de complicat.

Din fericire, Google Calendar vă permite să creați automat memento-uri implicite pentru toate evenimentele pe care le faceți. Iată cum:

1. Accesați pagina de pornire a Google Calendar.

2. Faceți clic pe pictograma de angrenaj din dreapta și selectați Settings (Setări).

3. În secțiunea Setări pentru calendarele mele, selectați calendarul dvs.

4. Selectați Notificări eveniment și apoi selectați + Adăugați notificare.

5. Alegeți durata preferată făcând clic pe meniul derulant.

Pe viitor, toate evenimentele pe care le creați vor avea automat aceste memento-uri implicite. Rețineți că puteți adăuga mai multe notificări - de exemplu, dacă doriți să primiți mai multe notificări pentru evenimentul dvs.

2. Integrarea cu alte instrumente

Gestionarea și utilizarea zilnică a diferitelor instrumente, fie că este vorba de uz personal sau de serviciu, poate deveni copleșitoare - obligându-vă să treceți în mod constant de la un instrument la altul pentru a fi la curent cu proiectele și sarcinile dumneavoastră.

Multe dintre aceste instrumente vă permit să integrați Google Calendar, astfel încât să nu mai trebuiască să transferați manual informații către sau de la aplicația dvs. la calendarul dvs. De exemplu, Google Calendar este o integrare Slack destul de utilă pe care ar trebui să o încercați dacă folosiți aplicația de mesagerie pentru afaceri. Integrarea vă permite să programați și să ștergeți evenimente direct din Slack. Slack îți poate actualiza statutul pe baza programului tău! Rețineți că modul în care integrați Google Calendar cu o aplicație variază în funcție de aplicație.

3. Primiți agenda zilnică prin e-mail

Dacă aveți obiceiul de a trece cu ușurință peste notificări fără să vă gândiți prea mult la ele, există o mare probabilitate să treceți cu vederea notificările din Calendar. Iar dacă acordați prioritate e-mailurilor în detrimentul altor forme de comunicare, iată un truc la îndemână: puteți primi agenda zilnică direct pe e-mail. În acest fel, nu veți rata acele memento-uri și întâlniri importante.

Pentru a face acest lucru:

1. Mergeți la Google Calendar și faceți clic pe pictograma cu unelte.

2. Selectați Settings > Settings for my calendars (Setări > Setări pentru calendarele mele).

3. Alegeți calendarul de la care doriți să primiți un e-mail.

4. Derulați în jos până la Alte notificări.

5. Mergeți la Agenda zilnică și selectați Email din meniul derulant.

Așteptați-vă să primiți un e-mail cu agenda zilnică în fiecare dimineață, la ora cinci, pentru a vă face o idee despre cum va arăta ziua dumneavoastră.

4. Începeți săptămâna într-o altă zi

Fie că munca dvs. implică programe schimbătoare, misiuni offshore cu zile de început săptămânal diferite sau pur și simplu preferați un început de săptămână netradițional, Google Calendar vă acoperă. Puteți schimba cu ușurință ziua de început a săptămânii dvs. în Google Calendar.

Pur și simplu mergeți la Setări Google Calendar, selectați General, apoi derulați în jos până la Opțiuni de vizualizare. Faceți clic pe Începem săptămâna pe și alegeți dintre sâmbătă, duminică sau luni.

5. Utilizați vocea pentru a seta un nou eveniment

Dacă nu aveți mâinile libere în acest moment, dar trebuie să programați imediat un eveniment, puteți să vă folosiți vocea pentru a crea un eveniment în loc să deschideți aplicația Google Calendar și să tastați toate detaliile.

Spuneți ceva de genul: "Hei, Google, creează un eveniment în calendar: o cină cu necunoscuta la ora 20:00 la Chili's.". În afară de înregistrarea tuturor informațiilor, Google poate solicita informații suplimentare înainte de a salva evenimentul.

Rețineți că acest lucru nu este posibil dacă folosiți un dispozitiv Apple. Siri nu poate crea evenimente cu Google Calendar. Dacă doriți ca Siri să adauge evenimente la Google Calendar, trebuie să îl setați ca calendar implicit. Faceți acest lucru mergând la Setări > Calendar > Calendar implicit.

6. Integrați calendarul dvs.

Gestionarea programului dvs. ar putea fi dificilă, mai ales dacă oamenii doresc să stabilească programe cu dvs. Dacă aveți un site web, permiteți altor persoane să stabilească un program cu dvs. în funcție de preferințele lor prin încorporarea calendarului dvs. pe site-ul dvs. web.

7. Utilizați un software de programare online

Împărtășirea calendarului dvs. poate veni cu dezavantajul de a se profita de timpul dvs. liber. Dacă sunteți în căutarea unui control mai bun asupra momentului în care alții pot programa întâlniri cu dvs., merită să explorați instrumente care simplifică programarea online, precum Calendly.

Atunci când vă înscrieți la Calendly folosind adresa Gmail, acesta vă sincronizează perfect calendarul cu contul Calendly. Dar asta nu este tot. Această integrare aduce o serie de beneficii, cum ar fi programarea automată, gestionarea fusurilor orare și personalizarea - făcând din experiența de rezervare cu dvs. o experiență mai personalizată.

8. Configurarea blocurilor de timp

Google Calendar vă poate ajuta și mai mult să atingeți productivitatea maximă cu ajutorul blocurilor de timp. Funcția vă permite să atribuiți sloturi desemnate, astfel încât să vă puteți concentra pe anumite proiecte sau sarcini. Procedând astfel, vă permite să vă concentrați eficient energia asupra anumitor obiective, împiedicându-vă să tergiversați și să pierdeți timp trecând de la o sarcină la alta.

9. Refuzarea automată a evenimentelor

Utilizarea Google Calendar nu vă ajută doar să vă țineți evidența întâlnirilor. De asemenea, îl puteți folosi pentru a vă asigura că mențineți un echilibru între viața profesională și cea privată. Atunci când vă stabiliți un program de lucru, Google Calendar poate refuza automat solicitările de întâlniri atunci când nu sunteți la birou sau sunteți în vacanță.

De asemenea, le puteți trimite un mesaj de ieșire din birou, informându-i ce pot face între timp, cum ar fi să îi direcționați către un alt coleg care se poate ocupa de solicitările sau preocupările lor.

10. Alternați cu un alt fus orar

Lucrul cu persoane aflate în alte fusuri orare poate face ca planificarea ședințelor și stabilirea programului să fie dificilă. În loc să pierdeți prea mult timp consultând un convertor de fus orar online, puteți utiliza funcția de fus orar secundar a Google Calendar pentru a ține evidența diferențelor de fus orar și a preveni accidentele de programare.

În Google Calendar, faceți clic pe Setări > General > Fus orar. Bifați Afișarea fusului orar secundar în Fusul orar. De asemenea, puteți adăuga etichete la fiecare fus orar pentru o organizare suplimentară.

11. Creați întâlniri recurente

Dacă aveți întâlniri în fiecare săptămână sau lună, puteți configura întâlniri recurente în loc să creați manual evenimente de fiecare dată. Când creați un eveniment, selectați meniul derulant care spune Does not repeat (Nu se repetă) și alegeți cât de des doriți ca evenimentul să se repete.

12. Creați o comandă rapidă de eveniment

În timp ce crearea unui nou eveniment în Google Calendar vă va lua doar câteva clicuri, o scurtătură de eveniment sare peste majoritatea pașilor și vă aduce direct la fereastra noului eveniment din Google Calendar.

Trebuie doar să deschideți browserul, să tastați cal.new și să apăsați Enter sau Return. În plus, există o listă lungă de comenzi rapide Google Calendar care vă pot ajuta să navigați și să utilizați aplicația mai eficient.

13. Găsiți o oră ideală pentru întâlniri

Găsirea orei ideale este o altă luptă cu stabilirea unei întâlniri sau a unui program. Acest lucru este cu atât mai greu cu cât sunt implicate mai multe persoane, iar situația devine și mai confuză dacă introduceți în ecuație diferite fusuri orare.

Din fericire, Google Calendar dispune de o funcție Find a Time (Găsește o oră) care vă permite să găsiți o oră disponibilă pentru toți cei din echipă. Cu toate acestea, este nevoie de acces la Calendarele Google ale echipei și o puteți utiliza doar prin intermediul aplicației web, nu și în aplicația mobilă. Această funcție vă permite să găsiți o oră disponibilă în mod reciproc care să funcționeze pentru toată lumea din echipă.

Folosiți calendarul în avantajul dvs.

Google Calendar oferă o serie de funcții și integrări care stimulează productivitatea. De la setarea unor memento-uri implicite la gestionarea fusurilor orare și utilizarea comenzilor vocale, stăpânirea acestor hack-uri vă poate ajuta să profitați la maximum de calendarul dvs. pentru o gestionare eficientă a timpului.

Sursa: https://www.makeuseof.com/

Comentarii

POSTĂRI ALEATORII

  • Dr. Călin Mărginean - Colesterolul, prieten sau dușman? + documentar (RO)
    02.04.2012 - 1 Comments
    -->    TOTUL DESPRE COLESTEROL Când mergem la doctor şi aflăm că avem prea mult colesterol în sânge suntem mai degrabă nedumeriţi decât speriaţi. Puţini sunt cei care pot…
  • Islamul pe înțelesul tuturor + documentar (RO)
    13.03.2017 - 3 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ISLAMUL PE ÎNȚELESUL TUTUROR Islamul sau mahomedanismul este religia arabilor și singura religie apărută după Hristos. Întemeietorul…
  • 7 beneficii ale semințelor de avocado care îți pot stimula sănătatea și frumusețea
    23.12.2022 - 0 Comments
    Există atât de multe produse care au proprietăți utile despre care nu știm. De exemplu, o sămânță de avocado. De câte ori am aruncat una?Vrem să vă vorbim despre proprietățile utile ale semințelor de…
  • Găinile și vulturul
    06.05.2012 - 0 Comments
    --> GĂINILE ŞI VULTURUL Într-o zi, plimbându-se prin pădure, un om găsi un pui de vultur de-abia ieşit din găoace. Dându-şi seama că dacă l-ar lăsa acolo, singur şi părăsit, l-ar…
  • Hotărârile Sfântului Sinod asupra francmasoneriei + documentar (RO)
    23.08.2012 - 0 Comments
    --> v\:* {behavior:url(#default#VML);} o\:* {behavior:url(#default#VML);} w\:* {behavior:url(#default#VML);} .shape {behavior:url(#default#VML);} Normal 0 21 …
  • 20 dintre cele mai nebunești întrebări pe care oamenii le pun pe Google + VIDEO
    09.08.2016 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1. Sunt însărcinată? - căutări lunare: 90500 - se pare că Google a înlocuit testul de sarcină pentru mai bine de 90000 de femei în…
  • APARIGRAHA – non-acumularea sau modestia + VIDEO (RO)
    26.11.2012 - 1 Comments
    --> APARIGRAHA  NON-ACUMULAREA SAU MODESTIA  APARIGRAHA este a cincea regulă din sistemul etic şi moral yoghin.…
  • Focaccia nu a fost creată la Roma, ci în Mesopotamia, acum 9.000 de ani!
    27.11.2024 - 0 Comments
    Un studiu realizat de cercetători de la UAB (Universitat Autonoma de Barcelona) și Universitatea La Sapienza din Roma sugerează că, în timpul neoliticului târziu, între 7000 și 5000 î.Hr.,…
  • Ce ne pot învăța străvechii mayași despre sănătate și vindecare
    08.01.2024 - 0 Comments
    Într-o perioadă în care ființele umane suferă de o serie de boli cauzate de stres și de viața modernă, nevoia de înțelepciune străveche nu a fost niciodată mai importantă.  De fapt, mulți oameni…
  • Legile succesului în viață
    23.12.2015 - 0 Comments
    LEGILE SUCCESULUI ÎN VIAȚĂ Brian Tracy este unul dintre cei mai renumiţi şi mai apreciaţi vorbitori americani, un scriitor prolific de cărţi de succes şi un consultant de seamă în domeniul…
  • Întoarcerea la natură + slideshow
    01.06.2015 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ÎNTOARCEREA LA NATURĂ În 1978, Michel Poniatowski condensa în cartea sa „Viitorul nu este scris nicăieri”, istoria globului terestru…
  • Şapte motive pentru care accesul la numerar ar trebui protejat
    19.02.2023 - 0 Comments
    Şapte motive pentru care accesul la numerar ar trebui protejat:🔻1. Cash-ul funcţionează întotdeauna fără electricitate sau semnal.🔻2. Numerarul poate fi predat rapid prietenilor sau familiei.🔻3.…
  • Fast-food dă aceeași dependență ca și drogurile
    17.12.2014 - 1 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); FAST-FOOD DĂ ACEEAȘI DEPENDENȚĂ CA ȘI DROGURILE Într-un studiu publicat de Institutul Scripps Research din Florida, SUA, oamenii de…
  • Vaccinările multiple scad imunitatea organismului + VIDEO (RO)
    12.01.2015 - 7 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); VACCINĂRILE MULTIPLE SCAD IMUNITATEA ORGANISMULUI Atunci când permitem Statului să impună decizii medicale în privinţa…
  • TEST: 12 întrebări de știință la care doar 6% dintre americani au știut să răspundă
    04.01.2016 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1. Această imagine arată un obiect în spațiu, care are un nucleu de gheață și o coadă de gaze și praf care se întinde pe milioane de…
  • 7 moduri de a face sărbătorile extraordinare pentru copiii dumneavoastră
    16.12.2015 - 0 Comments
    Această perioadă a anului poate fi o provocare pentru orice părinte. Cum școlile, întreprinderile, bisericile și comunitățile de pretutindeni se pregătesc pentru a sărbători Crăciunul, următoarele…
  • OSHO - Omul nu are un destin + VIDEO (RO)
    12.04.2015 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); OMUL NU ARE UN DESTIN OSHO Viața ta este viața ta și nu poate fi trăită decât într-un singur fel; nu există alternativă. Iar…
  • 10 organe secrete pe care nu știai că le ai
    02.11.2015 - 0 Comments
    1. Plămâni de bețiv Un set de plămâni pre-înnegriți care se activează când corpul este în stare de ebrietate. Acest lucru explică de ce unii oameni fumează doar când sunt beți. 2. Vezică de…
  • Brusturele - doctorul casei
    21.03.2012 - 0 Comments
    --> BRUSTURELE – doctorul casei Brusturele (Arctium lappa) este una dintre cele mai răspândite plante din lume. Are proprietăţi antibacteriene, antifungice şi diuretice şi ajută la…
  • Aditivii alimentari
    04.04.2012 - 1 Comments
    --> ADITIVII ALIMENTARI Ce este aditivul alimentar? Orice substanță care nu reprezintă un aliment în sine, nu este un ingredient al…
  • Route 66 - Drumul legendar al Americii + VIDEO
    01.10.2016 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ROUTE 66 – DRUMUL LEGENDAR AL AMERICII – Route 66 a fost o șosea americană, care lega orașul Chicago (Illinois) de orașul Los…
  • Spirulina - alga vieții
    01.04.2012 - 1 Comments
    --> SPIRULINA – alga vieții Spirulina (Spirulina platensis) este o microalgă de nici un milimetru lungime, încadrată de cercetători undeva la graniţa dintre bacterii şi regnul vegetal.…
  • Rubrica mondenă în presa românească din secolul al XIX-lea
    02.12.2015 - 0 Comments
    RUBRICA MONDENĂ  ÎN PRESA ROMÂNEASCĂ DIN SECOLUL AL XIX-LEA În 1865, în perioada în care Transilvania era încorporată Imperiului Austro-Ungar, renumitul cărturar Iosif Vulcan, devenit…
  • Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi: Mezelurile - ce conțin ele?
    29.08.2014 - 0 Comments
    --> MEZELURILE – CE CONŢIN ELE? Știți ce mâncați? Aflați de la prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, cum sunt preparate mezelurile: Ce…
  • Istoria secretă a omenirii + documentar (RO)
    13.10.2016 - 1 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ISTORIA SECRETĂ A OMENIRII Pietrele gravate din Inca (Peru) stau mărturie că istoria omenirii a fost falsificată. Din cauza orgoliului de…
  • Inuiții - victime ale rasismului științific + VIDEO (RO)
    22.05.2013 - 0 Comments
    --> INUIŢII - VICTIME ALE RASISMULUI ŞTIINŢIFIC ÎN EUROPA SECOLULUI AL XIX-LEA Profesor la Universitatea Greifswald,…
  • 15 probleme existențiale ale pisicilor
    22.10.2015 - 2 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1. Mi-am petrecut toată ziua vânând un șoricel delicios - omul nu vrea să-l mănânce... 2. Încotro se îndreaptă viețile mele... ? 3. Nici…
  • Dr. Călin Marginean - Calciul și produsele lactate (VIDEO)
    10.04.2012 - 0 Comments
    --> v\:* {behavior:url(#default#VML);} o\:* {behavior:url(#default#VML);} w\:* {behavior:url(#default#VML);} .shape {behavior:url(#default#VML);} 800x600 Normal 0 …
  • Condamnat la moarte pentru Roșia Montană + VIDEO
    25.12.2014 - 3 Comments
    google_ad_client = "ca-pub-4999547951064265"; google_ad_slot = "5462365744"; google_ad_width = 336; google_ad_height = 280; google_ad_client = "ca-pub-4999547951064265"; …
  • Sfaturi părintești...
    13.08.2012 - 18 Comments
    --> SFATURI PĂRINTEȘTI M-am gândit să împărtăşesc cu voi câteva dintre povețele și lecțiile de viață învățate de la tata. Probabil că aceste postări vor ajuta părinții şi nu…
  • Rețete culinare - Budincă de orez
    08.04.2012 - 0 Comments
    --> BUDINCĂ DE OREZ Fierbem 250 gr. orez într-un litru şi jumătate de lapte, la foc mic, împreună cu 2 linguri de zahăr. Când s-a fiert bine, îl punem la răcit. Frecăm 2 linguri de…
  • Alimentația în funcție de grupa sanguină
    27.05.2012 - 0 Comments
    --> ALIMENTAŢIA ÎN FUNCŢIE DE GRUPA SANGUINĂ …
  • 24 de asemănări surprinzătoare între monumentele antice din întreaga lume
    03.05.2024 - 0 Comments
    Monumentele antice sunt mărturii ale ingeniozității, măiestriei și devotamentului spiritual al civilizațiilor din trecutul îndepărtat. Deși separate de distanțe mari și de culturi distincte, aceste…
  • Secretul lui Hiram - Faraoni, francmasoni și descoperirea pergamentelor secrete ale lui Iisus - eBook + documentar (RO)
    07.08.2014 - 7 Comments
    --> SECRETUL LUI HIRAM FARAONI, TEMPLIERI, FRANCMASONI ȘI DESCOPERIREA PERGAMENTELOR SECRETE ALE LUI IISUS Robert Lomas și Christopher Knight Cartea „Secretul lui Hiram”…
  • Faceți cunoștință cu Booby cu picioare albastre - adorabila pasăre „personaj de desene animate” + FOTO
    01.01.2022 - 0 Comments
    Unul dintre cei mai faimoși și carismatici locuitori ai insulei Galapagos, Booby - corbul de mare cu picioare albastre, este aproape ca un personaj de desene animate.Cu picioarele de un albastru…
  • Etichetă și ceremonial în Evul Mediu
    15.11.2015 - 1 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ETICHETĂ ȘI CEREMONIAL LA CURȚILE SUVERANILOR DIN EVUL MEDIU Ca urmare a unei migăloase și trudnice activități de cercetare, istoricul…
  • Cancerul adoră zahărul
    04.03.2016 - 2 Comments
    CANCERUL ADORĂ ZAHĂRUL „Nu zeii sunt vinovaţi pentru bolile oamenilor. Ele sunt rezultatul nesăbuinței lor”. Pitagora Toți doctorii au învățat la facultate despre Otto Warburg și…
  • Războiul contra cancerului + VIDEO
    11.11.2013 - 2 Comments
    --> RĂZBOIUL CONTRA CANCERULUI Pe 23 decembrie 1971, președintele Statelor Unite, Richard Nixon, a semnat National Cancer Act, supranumit pompos „Războiul contra cancerului” (The War on…
  • Dan Puric despre invidie
    27.07.2012 - 7 Comments
    --> INVIDIA  Dan Puric Într-o zi, vecinul nostru de bloc și-a luat un aparat de aer condiționat. Era un zăduf îngrozitor, dar noi n-aveam aparat de aer condiționat și nici…
  • 12 fapte uimitoare despre anatomia umană
    14.10.2021 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sigur, tu și corpul tău sunteți inseparabili, dar cât de multe știți cu adevărat despre el? Care sunt motivele pentru toate lucrurile…

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *