luni, 9 aprilie 2012

Rețete culinare - Saleuri

-->

SALEURI


Ingrediente

150 g unt sau margarină
150 g făină
150 g cașcaval ras
2 gălbenușuri crude
semințe de chimen

Preparare

Se amestecă untul, făina, cașcavalul și un gălbenuș până se face o cocă moale, care însă nu se lipește de degete. Dacă totuși, acest lucru se întâmplă (e în funcție de consistența cașcavalului), mai adăugați puțină făină.
Se lasă neapărat să se odihnească o oră la rece, în frigider.
Se întinde o foaie de cca ½ cm grosime, care se unge cu gălbenuș de ou și se presară cu semințe de chimen.
Se taie bastonașe de cca 10 cm lungime, care se așează într-o tavă neunsă și se dau la cuptor, la foc iute. Cuptorul trebuie încins din vreme. Când se rumenesc pe deasupra, sunt gata.
Vă previn că au un gust… „periculos de bun”, prin urmare, e posibil să nu vă mai puteți opri din mâncat!

-->

Un comentariu:

  1. am urmat alimentatia in functie de grupa sanguina in ultimii 15 ani si consider ca teoria este adevarata si foarte utila

    RăspundețiȘtergere

Dar mai întâi, rețineți: A comenta pe acest blog (ca și pe oricare altul) este un privilegiu, nu un drept. De aceea, vă rugăm:
- Referiți-vă, pe cât posibil, doar la subiectul postării.
- Folosiți un limbaj decent.
- Dacă intrați în polemici cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
- Pentru mesaje de interes personal adresate administratorilor blogului (schimb de link, propuneri de colaborare etc.) folosiți formularul de CONTACT, aflat în partea de sus a paginii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe nu vor putea fi publicate.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu interes opiniile și sugestiile.

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.