-->
EXCESUL DE SARE, ZAHĂR ȘI… MINCIUNI
Europenii importau cantităţi
imense de sare din Dacia, deşi aveau şi ei exploatări. De ce? Sarea lor
era fără iod! Fără iod în alimentaţie e jale! „Ca sarea în bucate”, spune
povestea, ca măsură a iubirii. Mesajul e mai actual ca niciodată, dar l-au
modificat: Excesul de sare, zahăr şi grăsimi, dăunează grav sănătăţii. Ăsta
avertisment medical! Să luăm cuvânt cu cuvânt: exces, sare, zahăr…
Ce înseamnă exces? La prima citire, prea mult, dar raportat la masa corporală? Între corpul unui copil de 20 de kilograme şi cel al unui adult de 120, e o marjă de eroare foarte mare, ca să pronunţi exces, sau să recomanzi doar 2, 4 sau 6 grame de sare pe zi. Între cel de la munte, care bea apă puternic magnetizată şi aproape pură şi cel de la şes, care primeşte apa cea mai infectă, cel de la munte va solubiliza şi elimina mult mai repede substanţele. Şi de fapt cui se adresează televiziunile cu aceste spoturi? Că nu suntem la fel! Suntem unici domnilor, cu organele noastre, metabolismul nostru, stilul de viaţă. Fiecare e unic în felul său. Şi nici nu avem aceeaşi grupă sanguină. Diferă şi RH-ul, purtătorul de oxigen din sânge. Unii au predominant Cuprul (-), alţii Fierul (+).
Sarea. Orice reacţie a apei cu sarea produce căldură. Iar sarea
formează principalul electrolit care, scos din sânge, reduce de 11 000 de ori
viteza transferului informaţional către creier! Hmm! Intuiţia îmi spune că ăsta e scopul lor: să devenim legume. La
muncă şi înapoi acasă, la televizor, unde ni se repetă zilnic prostiile astea: excesul
de sare zahăr şi grăsimi dăunează grav sănătăţii. Dar excesul de alcool, tutun
şi medicamente? Nu e mai periculos? Ba da. Dar aduce profituri imense, accize
şi taxe. La nivel mondial. Şi e bine să ai multe legume în sistem. Pentru că
legumele îşi plătesc taxele la zi... Amintiţi-vă: Ce face
medicul prima dată în spital? Schimbă regimul alimentar, (fără sare) adică taie
legăturile informaţionale cu creierul ca să poată trimite medicamentele peste
tot. Amorţeşte creierul, pentru că altfel, acesta ar reacţiona imediat la
chimicalele administrate. Ar declanşa alergii.
Dar zahărul? Zahărul e purtător de un cu totul alt tip de informaţii.
Vorbim de zahărul natural din fructe, sintetizat de natură cu ajutorul
apei. Vorbim de zaharurile multiple din mierea de albine naturală. Glucoza participă la formarea acidului dezoxiribonucleic
(ADN), adică la evoluţia dvs. Vitalitatea dvs. şi a copiilor dvs., atenţia
şi concentrarea vin din zaharurile naturale. Şi evoluţia dumneavoastră genetică
la fel.
Grăsimile. Să
vedem ce spun studiile:
Colesterolul contribuie la formarea membranelor celulare; la sinteza hormonilor în glandele suprarenale şi în ovar; este indispensabil digestiei lipidelor, în urma transformării de către ficat în acid biliar. Nivelurile joase ale colesterolului, induse cu ajutorul medicamentelor, duc la apariţia depresiei, a comportamentului violent, la sinucidere, la creşterea riscului de infarct miocardic şi mai ales la o slabă funcţionare a sistemului imunitar.
Colesterolul contribuie la formarea membranelor celulare; la sinteza hormonilor în glandele suprarenale şi în ovar; este indispensabil digestiei lipidelor, în urma transformării de către ficat în acid biliar. Nivelurile joase ale colesterolului, induse cu ajutorul medicamentelor, duc la apariţia depresiei, a comportamentului violent, la sinucidere, la creşterea riscului de infarct miocardic şi mai ales la o slabă funcţionare a sistemului imunitar.
În trecut, cineva cu un regim
alimentar ce conţinea 300 mg de colesterol pe zi, cu un nivel HDL (colesterol
bun) de 35 mg pe decilitru de sânge, era considerat normal. Asta până când cei
de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii au hotărât să schimbe normele. Să le
coboare la 200. Imediat au apărut 36 de milioane de „bolnavi”, şi 4,3 miliarde
de dolari pe an câştig, dintr-un foc… Între „ştiinţa” unora şi intuiţia
lui strămoşească, ciobanul român a ales intuiţia.
Tot cu slană, pită şi pălincă trăieşte. Cum aţi vrea să-şi crească oile, să
lupte cu frigul, cu ploile sau cu urşii?
Fragment din romanul „Apa – secretul vieții” de Dan Scriban
Fragment din romanul „Apa – secretul vieții” de Dan Scriban
-->
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Dar mai întâi, rețineți: A comenta pe acest blog (ca și pe oricare altul) este un privilegiu, nu un drept. De aceea, vă rugăm:
- Referiți-vă, pe cât posibil, doar la subiectul postării.
- Folosiți un limbaj decent.
- Dacă intrați în polemici cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
- Pentru mesaje de interes personal adresate administratorilor blogului (schimb de link, propuneri de colaborare etc.) folosiți formularul de CONTACT, aflat în partea de sus a paginii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe nu vor putea fi publicate.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu interes opiniile și sugestiile.