Alimentația anticancer - o terapie cu gust delicios

-->

ALIMENTAŢIA ANTICANCER 
- O TERAPIE CU GUST DELICIOS -

Medicina oficială acceptă, în sfârşit, o realitate pe care naturismul o susţine de mult timp: o alimentaţie corectă poate împiedica apariţia tumorilor. Fructele, zarzavaturile, leguminoasele, cerealele integrale şi ierburile aromate conţin substanţe active ce pot preveni îmbolnăvirea de cancer. Legătura dintre cancer şi alimentaţie a fost dovedită. Studiile au demonstrat fără drept de apel că alimentaţia vegetariană reduce drastic apariţia cancerului. Deşi nu e nouă, ideea că hrana joacă un rol decisiv în stoparea sau dezvoltarea tumorilor canceroase a fost multă vreme respinsă, minimalizată sau privită cu scepticism de lumea medicală occidentală. Cancerul era interpretat ca o boală în sine, declanşată prin înmulţirea necontrolată a unor celule. Un soi de „nebunie” organică. Studiile au comparat alimentaţia şi modul de viaţă a 500.000 de indivizi din ţările nordice şi sudice ale Europei, unii amatori de unt şi de cărnuri grase, ceilalţi, consumatori de legume, fructe şi untdelemn de măsline. Începând cu anul 1970, majoritatea subiecţilor au fost urmăriţi, fiecare în parte, timp de 5 ani. Ultimele rezultate au fost publicate în iunie 2005 şi comunicate oficial la Congresul cancerului de la Paris. A fost primul studiu combinat şi cu prelevări de sânge şi ADN, stocate în bănci biologice, pentru cercetarea indicilor nutriţionali. Concluzia a fost clară: schimbarea regimului alimentar reduce frecvenţa cancerului. Iată şi câteva recomandări:

Consumaţi cât mai multe fructe şi legume
Persoanele care consumă în medie 35 de grame de fibre vegetale pe zi (5 porţii de fructe şi legume mâncate pe parcursul unei zile) îşi reduc riscul îmbolnăvirii de cancer cu 40%. Cifra va creşte dacă, pe lângă alimentaţia vegetariană se face şi mişcare sau sport. În special cancerul intestinal şi cel de colon sunt ţinute în frâu printr-o alimentaţie adecvată, combinată cu exerciţii fizice.

Vegetalele: barieră împotriva cancerului de colon
Includeţi în fiecare din mesele dvs. o legumă sau o salată şi un fruct. Care sunt cele mai indicate? Toate fructele conţin combinaţii de substanţe protectoare. Pentru a beneficia de ele, variaţi culorile: după ce mâncaţi un măr roşu, gustaţi o pară aurie sau un strugure negru. La fel şi în cazul legumelor: după o tomată roşie, consumaţi un broccoli verde sau o ridiche neagră. Cel mai adesea, principiile active care opresc cancerul sunt cuprinse chiar în coloranţii din plante. Eficienţa lor a fost constatată nu doar în cancerul de colon, ci şi în cel de prostată, pancreas, plămâni, esofag. Uitaţi carnea, mâncaţi peşte. Se ştie de multă vreme că excesul de carne nu este sănătos. Riscul de cancer colorectal e mult mai ridicat la consumatorii de carne şi mezeluri. În schimb, nu există nicio problemă cu carnea de pasăre, cu condiţia să nu provină din crescătorii. Ca alternativă la carne, se recomandă peştele. Anumiţi acizi graşi, prezenţi în mare cantitate în uleiul de peşte, inhibă dezvoltarea tumorilor canceroase.

Leguminoase şi cereale complete
E timpul să le redescoperim: grâu, orz, ovăz, mei, secară, linte, fasole, soia, seminţe de in şi susan. Bogăţia lor în fibre participă la prevenirea cancerului de colon. Ar fi bine ca pâinea să fie înlocuită cu 6 porţii de grâu încolţit, consumat pe durata unei zile. Unele leguminoase (mai ales soia) prezintă un alt atu: conţinutul bogat în fitoestrogeni. Femeile asiatice, care consumă multe leguminoase încă de la vârsta copilăriei, sunt mult mai puţin atinse de cancerul de sân. Ipoteza avansată: aceşti micro-constituenţi sunt capabili să blocheze efectul estrogenilor asupra celulelor mamare. O posibilă cauză de apariţie a cancerului de sân ar fi excesul de kilograme acumulate după menopauză. În concluzie, puneţi linte în toate salatele, mâncaţi cu încredere soia, mâncaţi cereale complete. Protejaţi-vă intestinul şi controlaţi-vă greutatea.

Optaţi pentru o alimentaţie variată
Consumați câte puţin din toate. Şi reduceți consumul de alcool. De fapt, ideea generală care s-a desprins la Congresul de la Paris a fost că nu există atât alimente protectoare, cât o alimentaţie preventivă, inspirată din cea mediteraneană: legume stropite cu ulei de măsline. Un alt principiu recomandat se referă la alimentele crude şi proaspete, netrecute prin foc. Favorizaţi deci salatele de legume, condimentate cu ierburi şi fructe de toate gusturile şi culorile. 

Activitatea fizică reduce riscul cancerului de sân. Prin urmare, nicio zi fără o plimbare în aer liber, fără câteva minute de gimnastică sau de alergat. Mişcarea reduce în proporţie de 40% incidenţa cancerului, mai ales de sân, colon, prostată, plămâni şi uter. Un studiu american a demonstrat că densitatea sânului la mamografie se modifică radical după o oră de exerciţiu fizic. Şi la fel întreaga structură corporală.

Întrebări adresate medicului specialist dr. CRISTIAN BOERESCU

- Cum se explică efectul protector al vegetalelor?
 - Din păcate, astăzi foarte puţine vegetale sunt naturale. Roadele de pe mesele noastre sunt cel mai adesea prelucrate de tehnologiile industriei alimentare. Legislaţia actuală este mult prea permisivă cu aditivii alimentari. Rapiditatea cu care apar în fiecare an sute de coloranţi alimentari spune multe despre deficienţele şi fraudele grave ale sistemului actual. „Galbenul de unt” (paradimetil-azobenzenul) ca să dau un singur exemplu, produce la animalele de laborator cancerul ficatului. Semnalul de alarmă a fost tras de mai mulţi ani. Azi, agricultura şi hrana biologică tind să se afirme, iar nutriţia se conturează ca o perspectivă reală a unei noi terapii în boala canceroasă. Vegetalele cultivate corect sunt lipsite de toxicitate. Ele realizează un schimb firesc cu mediul intern celular şi nu blochează filtrele biologice ale organismului. Dimpotrivă, micro-constituenţii naturali din legume, fructe, cereale şi din alte plante şi-au dovedit deja rolul lor anticancerigen.

- De ce să consumăm legume nefierte?
 - Acum 100 de ani, în oraşul Zurich din Elveţia, doctorul Bircher-Benner demonstra colegilor săi că vegetalele în stare crudă şi proaspete au o mare putere de vindecare şi reprezintă pentru oameni o hrană vie, de cea mai bună calitate. Argumentaţia lui se baza pe numeroasele cazuri vindecate în propria clinică, dotată cu cele mai moderne laboratoare la acea vreme. Şi nu se descoperiseră încă vitaminele, enzimele, imunostimulatoarele sau agenţii antitumorali naturali. De-a lungul timpului, aceste adevăruri au fost afirmate răspicat de Max Gerson, Rudolf Breuss, Robert Jackson, Kristine Nolfi şi mulţi alţii dar, din nefericire, medicina actuală merge obsesiv într-o direcţie greşită. Pentru a înţelege rolul crudităţilor în prevenirea şi tratarea cancerului, să observăm că cea mai mare frecvenţă a bolii este întâlnită la persoane de peste 50 de ani, la care componentele tisulare intră în procese lente de degenerare, şi astfel organele nu mai fac faţă asaltului de toxine cancerigene de care vorbeam mai devreme. Intuim acum uşor de ce curele de crudităţi, posturile cu legume şi fructe, adică hrana vie, sunt o speranţă pentru cei disperaţi.

- Legumele şi fructele existente pe piaţa românească au calitatea de medicament anticancer sau au suferit modificări genetice care le-au scăzut proprietăţile curative?
- Puneţi această întrebare la graniţa de vest a ţării şi veţi auzi un „da” pe sute de mii de voci din piepturile românilor care vin de la muncă din străinătate. Veţi putea aduna relatări amănunţite despre parfumul, gustul, vitalitatea şi savoarea fructelor şi legumelor de la noi. Veritabile declaraţii de dragoste pentru mere, prune, gutui, roşii, ardei etc. Personal, cunosc mulţi oameni bine situaţi în Occident care vin special în România să facă o cură de crudităţi. Dacă ministrul agriculturii ar avea inspiraţia să-i pregătească pe ţăranii români sa intre pe pieţele europene ale produselor biologice, România ar mai deveni o dată în istorie grânarul Europei, iar plugul, coasa şi căruţa trasă de cai n-ar mai fi atât de ridiculizate. În Franţa, doar 7% din agricultură este biologică, în Germania şi Austria 15%, în Elveţia 23%, iar preţul la aceste produse este de 3-4 ori mai mare decât la celelalte. La noi, mai mult de 50% din agricultură depinde de ciclurile naturale de producţie şi de aceea cred că, dacă am avea azi autostrăzi, turismul rural ar relansa economia. Într-o societate înțeleaptă, procesul de producere, preparare şi comercializare al hranei ar trebui coordonat cu grijă.
La mijlocul lunii februarie, la Viena s-a ţinut un congres la care au participat cercetători de pe toate meridianele globului. Tema conferinţei: alimentaţia şi cancerul. Concluzia unanimă: cele mai eficiente remedii pentru stoparea acestei boli cumplite se găsesc în... farfurie! Unul din doi bolnavi incurabili ar putea fi salvat printr-o alimentaţie sănătoasă. Nu numai fructele şi legumele conţin substanţe bioactive, ci şi cerealele și mirodeniile. Ele ne pot ajuta să trăim mai mult, în deplină sănătate. Meniul oferit participanţilor la conferinţa de la Viena a fost de-a dreptul bizar: rulouri de salată verde cu sfeclă, salată de andive cu rădăcină de tătăneasă, fileuri de peşte cu rozmarin, şarlotă de lămâie cu sos de soc. Nu sună mai degrabă a Plafar? Bucătarul a transpus în realitate rezultatele cercetărilor noastre. Ingredientele folosite aveau proprietăţi anticancerigene. Acest meniul demonstrează că alimentaţia anticancer poate fi foarte gustoasă. Ştiam de mult că legumele previn apariţia cancerului. Acum ştim şi cum acţionează: anihilează efectul noxelor din mediul înconjurător şi al conservanţilor alimentari. Substanţele existente în crucifere (varză, conopidă, broccoli) şi cele din usturoi pot împiedica acest proces. Aceste legume activează o anumită enzimă din ficat (GST) care îl protejează de cancer. Dar nu e suficient să mâncăm cât mai multe legume pentru a ne apără de cancer. Ar trebui să mâncăm şi mai multe cereale. În cerealele integrale - ovăz, grâu, mei etc. - există o multitudine de substanţe anticancerigene. Soia conţine hormoni naturali ce previn cancerul de sân.

- Cum acţionează aceşti hormoni vegetali?
- Reduc efectul estrogenilor. Ei împiedică celulele ţesuturilor hormono-dependente (sâni, prostată) să se transforme în celule canceroase. Cerealele integrale (nu făina albă) au o eficiență deosebită. O mare parte a substanţelor active se află în tegumentul boabelor. Ele stopează cancerul de colon.

- Există şi substanţe care provoacă moartea celulelor canceroase?
- Resveratrolul din strugurii negri poate induce apoptoza celulei canceroase. În laborator, s-a descoperit că acelaşi efect îl are şi varza de Bruxelles.

- Ce rol are rădăcina de tătăneasă în meniul anticancer?
- Rădăcina de tătăneasă are în proporţie de 30% inulină, o fibră care fixează substanţele cancerigene şi le „împinge” spre canale, reducând astfel riscul îmbolnăvirii de cancer la colon.

- Ce părere aveţi de tabletele cu fibre din farmacii?
- Ineficiente! Alimentele bogate în fibre conţin şi fenoli, care protejează membrana celulei. Aceştia se găsesc mai ales în cerealele integrale şi în tărâţe. Fibrelor tratate chimic le lipseşte această componentă, de aceea efectul lor este nul.

- Cum s-a descoperit, de fapt, că alimentaţia influenţează apariţia cancerului?
 - Prin studiile efectuate pe emigranţi. În ţara lor, bărbaţii japonezi suferă foarte rar de cancer la prostată, iar femeile japoneze nu fac cancer la sân. La început, oamenii de ştiinţă au crezut că acest fapt ar avea legătură cu genele. Dar, studiind emigranţii japonezi din SUA, au constatat că numărul japonezilor din a doua generaţie bolnavi de cancer la prostată l-a egalat pe cel al americanilor. Japonezii eliminaseră din alimentaţia lor peştele crud, brânza de soia şi orezul, înlocuindu-le cu carnea de vită şi cartofii prăjiţi.

- Ar trebui să fim mai atenţi şi la tigaie?
- Prăjitul la peste 200°C este nerecomandat, pentru că pe suprafaţa maronie a cărnii se află substanţe cancerigene. În experimentele pe animale s-a observat că aceste substanţe produc cancerul hepatic, al glandelor intestinale şi mamare. Condimentând carnea cu rozmarin, cimbru, salvie, usturoi, reducem acest risc. Marinatele preparate cu ulei de măsline, oţet de mere, zeamă de lămâie, usturoi, muştar, sare şi zahăr brun împiedică în proporţie de 90% formarea combinaţiilor nocive. Recomandarea mea: o felie subţire de grătar+cereale sau orez natural+legume verzi. Acestea conţin clorofilă, care este o substanţă anticancerigenă.

- Există o plantă anume pe care o preferaţi?
- Recomand cu căldură ceaiul verde, care ne protejează de cancer pe mai multe planuri. Cercetătorii americani au descoperit că o substanţă din componenţa ceaiului verde poate nimici tumorile, privându-le de hrană. Numele ei prescurtat este GCG. Ea inhibă dezvoltarea de noi vase sanguine. Nemaifiind alimentată cu sânge, tumora moare.

Comentarii

  1. Daca as fi citit postul acesta acum o perioada de timp, poate ar fi stat altfel lucrurile....Sper sa fie un punct de plecare pentru toti cei care cred ca nu mai au nicio sansa...

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc mult pentru articol. E extraordinar.

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte bun articolul, de la un capăt la altul! Mulţumesc mult pentru informaţii. Domnule, aveţi un blog pe cinste!

    RăspundețiȘtergere
  4. Si noi va multumim din inima pentru aprecieri si pentru loialitatea dvs. fata de blogul nostru.

    RăspundețiȘtergere
  5. ...Of Doamne!....cate informatii utile aici si binevenite .....tocmai ce gandeam: fiind diagnosticata cu cancer la intestinul subtire si ceva ce nu am inteles la intestinul gros si operata de cancer la ovare de 3 saptamani si ceva zile si de 2 luni nu mai mamanc carne,lapte ,oua si branzeturi si-mi este bine....si aici am gasit ceea ce am simtit ca trebuie sa mananc si ce-am mai citit ca este bine sa manac findca imi pasa...SANATOS....se tare se portivesc....DOAMNE AJUTA!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stimată doamnă, suntem foarte bucuroși când informațiile noastre ajung la cine trebuie și-i ajută pe oameni. Vă dorim să vă faceți repede sănătoasă la loc și să vă bucurați de viață multă vreme de-acum înainte. Noi am mai postat și alte articole pe această temă, pe care le puteți descoperi accesând categoriile „Alimentația sănătoasă” și „Sănătate”. Vă dăm aici doar un link: http://frumoasaverde.blogspot.ro/2012/10/dr-calin-marginean-ce-inseamna-cancerul.html Este vorba de prelegerea doctorului Călin Mărginean, un medic excepțional, care a renunțat să mai trateze pacienții după medicina oficială. Are rezultate foarte bune în vindecarea definitivă a bolii de care suferiți. Urmăriți filmul din postare. Vă va fi de mare ajutor. Dacă doriți și alte amănunte, reveniți. Vă ajutăm cu plăcere. Între timp, fiți optimistă și încrezătoare în forțele proprii.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Dar mai întâi, rețineți: A comenta pe acest blog (ca și pe oricare altul) este un privilegiu, nu un drept. De aceea, vă rugăm:
- Referiți-vă, pe cât posibil, doar la subiectul postării.
- Folosiți un limbaj decent.
- Dacă intrați în polemici cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
- Pentru mesaje de interes personal adresate administratorilor blogului (schimb de link, propuneri de colaborare etc.) folosiți formularul de CONTACT, aflat în partea de sus a paginii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe nu vor putea fi publicate.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu interes opiniile și sugestiile.

POSTĂRI ALEATORII

  • Totul despre banane + VIDEO
    17.06.2014 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); TOTUL DESPRE BANANE Cremoase, dulci și cu un gust minunat, bananele au și calitatea excepțională de a crește tot timpul anului.…
  • 35 de invenții antice pe care știința încă nu le poate explica + FOTO
    15.08.2023 - 0 Comments
    Credeți că calculatoarele sunt o invenție modernă? Dar camerele de sunet care pot amplifica ceea ce spune cineva de 100 de ori sau mai mult, sau calendarele care pot fi recalibrate de la un an la…
  • OSHO despre politică + VIDEO (RO)
    20.12.2014 - 4 Comments
    google_ad_client = "ca-pub-4999547951064265"; google_ad_slot = "0506632207"; google_ad_width = 728; google_ad_height = 90; OSHO DESPRE POLITICĂ Lumea politicii se…
  • Zece cazuri de genocid lingvistic + VIDEO (RO)
    06.09.2013 - 0 Comments
    --> ZECE CAZURI DE GENOCID LINGVISTIC De-a lungul istoriei umanității, genocidul lingvistic a fost folosit frecvent pentru a eradica sistematic anumite limbi, dintr-un motiv sau altul.…
  • București - numele cartierelor
    20.05.2012 - 2 Comments
    --> ORIGINEA NUMELOR DE CARTIERE BUCUREȘTENE Toată lumea știe de unde vine numele București. Legenda lui Bucur, care a îmbrăcat mai multe identități - de la cioban, fiu de voievod,…
  • Terapii naturiste - Fănică-Voinea Ene - eBook
    14.04.2012 - 1 Comments
    google_ad_client = "ca-pub-4999547951064265"; google_ad_slot = "8925612059"; google_ad_width = 728; google_ad_height = 90; TERAPII NATURISTE Fănică-Voinea…
  • Un act de acuzare adevărat împotriva evreilor + VIDEO (RO)
    07.07.2015 - 18 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); UN ACT DE ACUZARE ADEVĂRAT ÎMPOTRIVA EVREILOR Marcus Eli Revici (1884-1965) a fost un scriitor evreu născut în România, la…
  • Clarvăzători celebri + documentar (RO)
    18.10.2014 - 3 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); CLARVĂZĂTORI CELEBRI Cuvântul „clarvăzător” a apărut pentru prima dată în anul 1552, iar cuvântul „clarviziune”, abia după 300 de ani…
  • Cum să instalezi un AC portabil în camera ta, în 10 pași simpli
    04.06.2023 - 0 Comments
    Aparatele de aer condiționat portabile sunt opțiuni excelente pentru răcirea camerei în timpul verii și pentru încălzirea acesteia în timpul iernii. Aceste accesorii grozave sunt ieftine, flexibile…
  • 11 idei care ar trebui să fie implementate deja
    06.10.2015 - 1 Comments
    google_ad_client = "ca-pub-4999547951064265"; google_ad_slot = "2919951363"; google_ad_width = 336; google_ad_height = 280; 1. Un temporizator la duș care să îți arate de…
  • 9/11 ZERO - O investigare a evenimentelor din 11 septembrie (documentar RO)
    07.05.2012 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});    ZERO  - O INVESTIGARE A EVENIMENTELOR DIN 11 SEPTEMBRIE 2001 -  Un documentar realizat după cartea lui Giulietto…
  • 12 rețete sănătoase de smoothie pentru energie pe tot parcursul zilei
    28.11.2022 - 0 Comments
    Rețetele de smoothie abundă pe internet și putem face orice dorim pentru o anumită dietă, ca băutură de pre-antrenament sau pur și simplu pentru a ne răcori pe căldura verii. Aceste rețete sunt…
  • Pătrunjelul - sănătatea din farfurie
    28.03.2012 - 1 Comments
    --> PĂTRUNJELUL – sănătatea din farfurie Dacă ai sistemul imunitar slăbit, n-ai poftă de mâncare eşti răcit sau ai probleme digestive, poţi încerca o cură cu pătrunjel. Planta este un…
  • Cifre și litere - Test
    23.05.2012 - 0 Comments
    --> CIFRE ȘI LITERE – TEST Dacă reușești să descifrezi primele cuvinte, creierul tău le va descifra cu ușurință pe celelalte și vei înțelege textul. 0D474, 1N7R-0 21 D3…
  • Telefonul mobil dăunează grav sănătății
    05.05.2012 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); TELEFONUL MOBIL DĂUNEAZĂ GRAV SĂNĂTĂȚII Folosirea curentă a telefonului mobil implică un risc de trei ori mai mare de a face o tumoare…
  • Acum și pentru totdeauna, nefumător + documentar (RO)
    11.04.2012 - 0 Comments
    --> ACUM ŞI PENTRU TOTDEAUNA, NEFUMĂTOR   Tutunul, ca oricare drog, alterează funcţionarea creierului, generând dependenţă fizică şi psihică cu puternice implicaţii emoţionale şi…
  • Haremul imperial al Chinei + VIDEO
    18.04.2017 - 3 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); HAREMUL IMPERIAL AL CHINEI Chiar dacă, cel mai adesea, asociem haremul cu cea mai veche dovadă istorică a exploatării femeilor de către…
  • Dr. Călin Mărginean - Carob versus Cacao (VIDEO)
    23.04.2012 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});  CAROB VERSUS CACAO - O PARALELĂ ÎNTRE PUDRA DE ROŞCOVE ȘI CACAO - Dr. Călin Mărginean …
  • Comoara ascunsă a Cavalerilor Templieri + documentar (RO)
    16.01.2017 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); COMOARA ASCUNSĂ A CAVALERILOR TEMPLIERI „Soldații săraci ai lui Hristos și ai Templului lui Solomon”, mult mai cunoscuți sub numele de…
  • Miceal Ledwith - Din secretele Vaticanului + documentar (RO)
    19.05.2013 - 1 Comments
    --> DIN SECRETELE VATICANULUI Fragment de interviu cu Miceal Ledwith, profesor de teologie, fost consilier al Papei Ioan Paul al II-lea Cristian Mureşan: Bine ai revenit la…
  • Pașapoartele de-a lungul timpului: De la „scrisori de siguranță” la documente digitale
    16.12.2023 - 0 Comments
    Explorarea teritoriilor străine pentru a întâlni țări noi, culturi diverse și limbi necunoscute este o pasiune universală. Călătoriile sunt o activitate plăcută care ne extinde constant…
  • Măceșele - campioanele României la vitamina C
    26.03.2012 - 0 Comments
    --> MĂCEŞELE - CAMPIOANE LA VITAMINA C Sunt cunoscute ca medicamente din timpuri preistorice. Culoarea lor roşie, extrem de vie şi gustul dulce-acrişor, înviorător, inspiră…
  • 10 glume fine
    10.03.2017 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1. O judecătoare de la Tribunalul Municipiului București se plânge că în timpul furtunii de ieri s-a trezit cu o vilă în curte. 2.…
  • Argila Algo - sănătate din pământ + VIDEO
    23.03.2012 - 1 Comments
    --> ARGILA ALGO – SĂNĂTATE DIN PĂMÂNT – Interviu cu ing. chimist MIRCEA BOCAN Despre argila terapeutică ALGO am scris de mai multe ori în paginile revistei  „Formula As”. Tot…
  • Uimitoarele descoperiri ale lui Gaston Naessens + documentar (RO)
    27.08.2012 - 1 Comments
    --> UIMITOARELE DESCOPERIRI ALE LUI GASTON NAESSENS La nu moment dat, peisajul ştiinţei medicale a fost „în pericol” de a suferi o…
  • Efectele perverse ale telefonului mobil
    03.08.2017 - 2 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); EFECTELE PERVERSE ALE TELEFONULUI MOBIL Telefonul mobil poate avea efecte perverse. Nu vorbim despre transformările inevitabile pe care…
  • MTV - Video Music Awards - un megaritual masonic ocult, închinat Satanei
    12.10.2016 - 3 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); MTV - VIDEO MUSIC AWARDS  - UN MEGARITUAL MASONIC OCULT, ÎNCHINAT SATANEI - Pentru cei mai mulţi dintre telespectatorii fideli ai…
  • Pisicile - aceste ființe extraordinare + VIDEO
    27.04.2012 - 3 Comments
    PISICILE - ACESTE FIINȚE EXTRAORDINARE  POVESTEA MOTANULUI OSCAR Centrul de reabilitare şi îngrijire medicală din Provider, Rhode Island, specializat în îngrijirea bolnavilor cu demenţă…
  • 10 trucuri de de care toți șoferii au nevoie + FOTO
    20.10.2022 - 0 Comments
    Atât șoferii, cât și pasagerii doresc ca procesul de conducere să fie cât mai simplu și mai ușor posibil. Dar, folosind câteva trucuri la îndemână, nu trebuie să depășiți prea mult bugetul pentru a…
  • Efectele tratamentului termic asupra alimentelor
    04.09.2014 - 12 Comments
    --> EFECTELE TRATAMENTULUI TERMIC ASUPRA ALIMENTELOR Dacă vegetarianismul devine un curent tot mai cunoscut și apreciat, iar numărul vegetarienilor crește constant și în mod apreciabil…
  • Terapia Gerson - Aș fi dat orice să fi știut - documentar (RO)
    13.06.2012 - 0 Comments
    -->   TERAPIA GERSON „AȘ FI DAT ORICE SĂ FI ȘTIUT” În Dying To Have Known, regizorul Steve Kroschel se angajează într-o odisee de 52 de zile, traversând continente şi…
  • Mihai Eminescu despre vânzarea pământurilor țării
    15.01.2015 - 1 Comments
    google_ad_client = "ca-pub-4999547951064265"; google_ad_slot = "1939022167"; google_ad_width = 300; google_ad_height = 250; google_ad_client = "ca-pub-4999547951064265"; …
  • Țelina – tonicul sistemului imunitar
    02.04.2012 - 0 Comments
    --> ŢELINA - tonicul sistemului imunitar Este uimitor de câtă popularitate se bucură legumele exotice în defavoarea unor legume precum ţelina, plantă alimentară cu tradiţie în…
  • Despre frică + VIDEO (RO)
    08.05.2012 - 1 Comments
    --> DESPRE FRICĂ Realitatea fricii: Nu ți-e frică de întuneric, ți-e frică de ce se află în el. Nu ți-e frică de înălțimi, ți-e frică să nu cazi. Nu ți-e frică să…
  • 36 de oameni își descriu țara fără să-i folosească numele
    05.12.2021 - 0 Comments
    O mulțime de țări acoperă această planetă. Majoritatea au istorii complicate și identități naționale care ar putea umple multe manuale. Dar lăsați internetul să rezume toată această complexitate la…
  • Diabetul nu e, practic, o boală! + VIDEO
    06.06.2016 - 7 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); DIABETUL NU E, PRACTIC, O BOALĂ! prof. dr. Roman Morar În urmă cu câţiva ani, scriam despre DIAVIT – cel mai nou şi mai…
  • Ficatul - laboratorul nostru intern
    24.03.2012 - 0 Comments
    --> FICATUL – LABORATORUL NOSTRU INTERN Cântărind aproximativ 2 kilograme, ficatul nostru minunat ştie să realizeze simultan mai multe operaţii şi reacţii chimice decât ar fi…
  • Arborele de ceai
    20.03.2012 - 0 Comments
    --> ARBORELE DE CEAI Arborele de ceai (Camellia sinensis) este originar din sud-estul Asiei. Condiţiile climatice favorabile sunt: căldură, umezeală, ploi frecvente. Necultivat, poate…
  • Virus-mania
    10.06.2015 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); VIRUS-MANIA Motto: Medicii prescriu medicamente despre care ştiu puţine lucruri, pentru a vindeca boli despre care ştiu şi mai puţine…
  • Viața pe rețetă
    27.04.2015 - 4 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); VIAŢA PE REŢETĂ „Să nu aveţi încredere în medici! Prin incompetenţa lor, vă pot face mult rău”. Acest avertisment şocant nu-mi aparţine…

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *