Alimentația anticancer - o terapie cu gust delicios

-->

ALIMENTAŢIA ANTICANCER 
- O TERAPIE CU GUST DELICIOS -

Medicina oficială acceptă, în sfârşit, o realitate pe care naturismul o susţine de mult timp: o alimentaţie corectă poate împiedica apariţia tumorilor. Fructele, zarzavaturile, leguminoasele, cerealele integrale şi ierburile aromate conţin substanţe active ce pot preveni îmbolnăvirea de cancer. Legătura dintre cancer şi alimentaţie a fost dovedită. Studiile au demonstrat fără drept de apel că alimentaţia vegetariană reduce drastic apariţia cancerului. Deşi nu e nouă, ideea că hrana joacă un rol decisiv în stoparea sau dezvoltarea tumorilor canceroase a fost multă vreme respinsă, minimalizată sau privită cu scepticism de lumea medicală occidentală. Cancerul era interpretat ca o boală în sine, declanşată prin înmulţirea necontrolată a unor celule. Un soi de „nebunie” organică. Studiile au comparat alimentaţia şi modul de viaţă a 500.000 de indivizi din ţările nordice şi sudice ale Europei, unii amatori de unt şi de cărnuri grase, ceilalţi, consumatori de legume, fructe şi untdelemn de măsline. Începând cu anul 1970, majoritatea subiecţilor au fost urmăriţi, fiecare în parte, timp de 5 ani. Ultimele rezultate au fost publicate în iunie 2005 şi comunicate oficial la Congresul cancerului de la Paris. A fost primul studiu combinat şi cu prelevări de sânge şi ADN, stocate în bănci biologice, pentru cercetarea indicilor nutriţionali. Concluzia a fost clară: schimbarea regimului alimentar reduce frecvenţa cancerului. Iată şi câteva recomandări:

Consumaţi cât mai multe fructe şi legume
Persoanele care consumă în medie 35 de grame de fibre vegetale pe zi (5 porţii de fructe şi legume mâncate pe parcursul unei zile) îşi reduc riscul îmbolnăvirii de cancer cu 40%. Cifra va creşte dacă, pe lângă alimentaţia vegetariană se face şi mişcare sau sport. În special cancerul intestinal şi cel de colon sunt ţinute în frâu printr-o alimentaţie adecvată, combinată cu exerciţii fizice.

Vegetalele: barieră împotriva cancerului de colon
Includeţi în fiecare din mesele dvs. o legumă sau o salată şi un fruct. Care sunt cele mai indicate? Toate fructele conţin combinaţii de substanţe protectoare. Pentru a beneficia de ele, variaţi culorile: după ce mâncaţi un măr roşu, gustaţi o pară aurie sau un strugure negru. La fel şi în cazul legumelor: după o tomată roşie, consumaţi un broccoli verde sau o ridiche neagră. Cel mai adesea, principiile active care opresc cancerul sunt cuprinse chiar în coloranţii din plante. Eficienţa lor a fost constatată nu doar în cancerul de colon, ci şi în cel de prostată, pancreas, plămâni, esofag. Uitaţi carnea, mâncaţi peşte. Se ştie de multă vreme că excesul de carne nu este sănătos. Riscul de cancer colorectal e mult mai ridicat la consumatorii de carne şi mezeluri. În schimb, nu există nicio problemă cu carnea de pasăre, cu condiţia să nu provină din crescătorii. Ca alternativă la carne, se recomandă peştele. Anumiţi acizi graşi, prezenţi în mare cantitate în uleiul de peşte, inhibă dezvoltarea tumorilor canceroase.

Leguminoase şi cereale complete
E timpul să le redescoperim: grâu, orz, ovăz, mei, secară, linte, fasole, soia, seminţe de in şi susan. Bogăţia lor în fibre participă la prevenirea cancerului de colon. Ar fi bine ca pâinea să fie înlocuită cu 6 porţii de grâu încolţit, consumat pe durata unei zile. Unele leguminoase (mai ales soia) prezintă un alt atu: conţinutul bogat în fitoestrogeni. Femeile asiatice, care consumă multe leguminoase încă de la vârsta copilăriei, sunt mult mai puţin atinse de cancerul de sân. Ipoteza avansată: aceşti micro-constituenţi sunt capabili să blocheze efectul estrogenilor asupra celulelor mamare. O posibilă cauză de apariţie a cancerului de sân ar fi excesul de kilograme acumulate după menopauză. În concluzie, puneţi linte în toate salatele, mâncaţi cu încredere soia, mâncaţi cereale complete. Protejaţi-vă intestinul şi controlaţi-vă greutatea.

Optaţi pentru o alimentaţie variată
Consumați câte puţin din toate. Şi reduceți consumul de alcool. De fapt, ideea generală care s-a desprins la Congresul de la Paris a fost că nu există atât alimente protectoare, cât o alimentaţie preventivă, inspirată din cea mediteraneană: legume stropite cu ulei de măsline. Un alt principiu recomandat se referă la alimentele crude şi proaspete, netrecute prin foc. Favorizaţi deci salatele de legume, condimentate cu ierburi şi fructe de toate gusturile şi culorile. 

Activitatea fizică reduce riscul cancerului de sân. Prin urmare, nicio zi fără o plimbare în aer liber, fără câteva minute de gimnastică sau de alergat. Mişcarea reduce în proporţie de 40% incidenţa cancerului, mai ales de sân, colon, prostată, plămâni şi uter. Un studiu american a demonstrat că densitatea sânului la mamografie se modifică radical după o oră de exerciţiu fizic. Şi la fel întreaga structură corporală.

Întrebări adresate medicului specialist dr. CRISTIAN BOERESCU

- Cum se explică efectul protector al vegetalelor?
 - Din păcate, astăzi foarte puţine vegetale sunt naturale. Roadele de pe mesele noastre sunt cel mai adesea prelucrate de tehnologiile industriei alimentare. Legislaţia actuală este mult prea permisivă cu aditivii alimentari. Rapiditatea cu care apar în fiecare an sute de coloranţi alimentari spune multe despre deficienţele şi fraudele grave ale sistemului actual. „Galbenul de unt” (paradimetil-azobenzenul) ca să dau un singur exemplu, produce la animalele de laborator cancerul ficatului. Semnalul de alarmă a fost tras de mai mulţi ani. Azi, agricultura şi hrana biologică tind să se afirme, iar nutriţia se conturează ca o perspectivă reală a unei noi terapii în boala canceroasă. Vegetalele cultivate corect sunt lipsite de toxicitate. Ele realizează un schimb firesc cu mediul intern celular şi nu blochează filtrele biologice ale organismului. Dimpotrivă, micro-constituenţii naturali din legume, fructe, cereale şi din alte plante şi-au dovedit deja rolul lor anticancerigen.

- De ce să consumăm legume nefierte?
 - Acum 100 de ani, în oraşul Zurich din Elveţia, doctorul Bircher-Benner demonstra colegilor săi că vegetalele în stare crudă şi proaspete au o mare putere de vindecare şi reprezintă pentru oameni o hrană vie, de cea mai bună calitate. Argumentaţia lui se baza pe numeroasele cazuri vindecate în propria clinică, dotată cu cele mai moderne laboratoare la acea vreme. Şi nu se descoperiseră încă vitaminele, enzimele, imunostimulatoarele sau agenţii antitumorali naturali. De-a lungul timpului, aceste adevăruri au fost afirmate răspicat de Max Gerson, Rudolf Breuss, Robert Jackson, Kristine Nolfi şi mulţi alţii dar, din nefericire, medicina actuală merge obsesiv într-o direcţie greşită. Pentru a înţelege rolul crudităţilor în prevenirea şi tratarea cancerului, să observăm că cea mai mare frecvenţă a bolii este întâlnită la persoane de peste 50 de ani, la care componentele tisulare intră în procese lente de degenerare, şi astfel organele nu mai fac faţă asaltului de toxine cancerigene de care vorbeam mai devreme. Intuim acum uşor de ce curele de crudităţi, posturile cu legume şi fructe, adică hrana vie, sunt o speranţă pentru cei disperaţi.

- Legumele şi fructele existente pe piaţa românească au calitatea de medicament anticancer sau au suferit modificări genetice care le-au scăzut proprietăţile curative?
- Puneţi această întrebare la graniţa de vest a ţării şi veţi auzi un „da” pe sute de mii de voci din piepturile românilor care vin de la muncă din străinătate. Veţi putea aduna relatări amănunţite despre parfumul, gustul, vitalitatea şi savoarea fructelor şi legumelor de la noi. Veritabile declaraţii de dragoste pentru mere, prune, gutui, roşii, ardei etc. Personal, cunosc mulţi oameni bine situaţi în Occident care vin special în România să facă o cură de crudităţi. Dacă ministrul agriculturii ar avea inspiraţia să-i pregătească pe ţăranii români sa intre pe pieţele europene ale produselor biologice, România ar mai deveni o dată în istorie grânarul Europei, iar plugul, coasa şi căruţa trasă de cai n-ar mai fi atât de ridiculizate. În Franţa, doar 7% din agricultură este biologică, în Germania şi Austria 15%, în Elveţia 23%, iar preţul la aceste produse este de 3-4 ori mai mare decât la celelalte. La noi, mai mult de 50% din agricultură depinde de ciclurile naturale de producţie şi de aceea cred că, dacă am avea azi autostrăzi, turismul rural ar relansa economia. Într-o societate înțeleaptă, procesul de producere, preparare şi comercializare al hranei ar trebui coordonat cu grijă.
La mijlocul lunii februarie, la Viena s-a ţinut un congres la care au participat cercetători de pe toate meridianele globului. Tema conferinţei: alimentaţia şi cancerul. Concluzia unanimă: cele mai eficiente remedii pentru stoparea acestei boli cumplite se găsesc în... farfurie! Unul din doi bolnavi incurabili ar putea fi salvat printr-o alimentaţie sănătoasă. Nu numai fructele şi legumele conţin substanţe bioactive, ci şi cerealele și mirodeniile. Ele ne pot ajuta să trăim mai mult, în deplină sănătate. Meniul oferit participanţilor la conferinţa de la Viena a fost de-a dreptul bizar: rulouri de salată verde cu sfeclă, salată de andive cu rădăcină de tătăneasă, fileuri de peşte cu rozmarin, şarlotă de lămâie cu sos de soc. Nu sună mai degrabă a Plafar? Bucătarul a transpus în realitate rezultatele cercetărilor noastre. Ingredientele folosite aveau proprietăţi anticancerigene. Acest meniul demonstrează că alimentaţia anticancer poate fi foarte gustoasă. Ştiam de mult că legumele previn apariţia cancerului. Acum ştim şi cum acţionează: anihilează efectul noxelor din mediul înconjurător şi al conservanţilor alimentari. Substanţele existente în crucifere (varză, conopidă, broccoli) şi cele din usturoi pot împiedica acest proces. Aceste legume activează o anumită enzimă din ficat (GST) care îl protejează de cancer. Dar nu e suficient să mâncăm cât mai multe legume pentru a ne apără de cancer. Ar trebui să mâncăm şi mai multe cereale. În cerealele integrale - ovăz, grâu, mei etc. - există o multitudine de substanţe anticancerigene. Soia conţine hormoni naturali ce previn cancerul de sân.

- Cum acţionează aceşti hormoni vegetali?
- Reduc efectul estrogenilor. Ei împiedică celulele ţesuturilor hormono-dependente (sâni, prostată) să se transforme în celule canceroase. Cerealele integrale (nu făina albă) au o eficiență deosebită. O mare parte a substanţelor active se află în tegumentul boabelor. Ele stopează cancerul de colon.

- Există şi substanţe care provoacă moartea celulelor canceroase?
- Resveratrolul din strugurii negri poate induce apoptoza celulei canceroase. În laborator, s-a descoperit că acelaşi efect îl are şi varza de Bruxelles.

- Ce rol are rădăcina de tătăneasă în meniul anticancer?
- Rădăcina de tătăneasă are în proporţie de 30% inulină, o fibră care fixează substanţele cancerigene şi le „împinge” spre canale, reducând astfel riscul îmbolnăvirii de cancer la colon.

- Ce părere aveţi de tabletele cu fibre din farmacii?
- Ineficiente! Alimentele bogate în fibre conţin şi fenoli, care protejează membrana celulei. Aceştia se găsesc mai ales în cerealele integrale şi în tărâţe. Fibrelor tratate chimic le lipseşte această componentă, de aceea efectul lor este nul.

- Cum s-a descoperit, de fapt, că alimentaţia influenţează apariţia cancerului?
 - Prin studiile efectuate pe emigranţi. În ţara lor, bărbaţii japonezi suferă foarte rar de cancer la prostată, iar femeile japoneze nu fac cancer la sân. La început, oamenii de ştiinţă au crezut că acest fapt ar avea legătură cu genele. Dar, studiind emigranţii japonezi din SUA, au constatat că numărul japonezilor din a doua generaţie bolnavi de cancer la prostată l-a egalat pe cel al americanilor. Japonezii eliminaseră din alimentaţia lor peştele crud, brânza de soia şi orezul, înlocuindu-le cu carnea de vită şi cartofii prăjiţi.

- Ar trebui să fim mai atenţi şi la tigaie?
- Prăjitul la peste 200°C este nerecomandat, pentru că pe suprafaţa maronie a cărnii se află substanţe cancerigene. În experimentele pe animale s-a observat că aceste substanţe produc cancerul hepatic, al glandelor intestinale şi mamare. Condimentând carnea cu rozmarin, cimbru, salvie, usturoi, reducem acest risc. Marinatele preparate cu ulei de măsline, oţet de mere, zeamă de lămâie, usturoi, muştar, sare şi zahăr brun împiedică în proporţie de 90% formarea combinaţiilor nocive. Recomandarea mea: o felie subţire de grătar+cereale sau orez natural+legume verzi. Acestea conţin clorofilă, care este o substanţă anticancerigenă.

- Există o plantă anume pe care o preferaţi?
- Recomand cu căldură ceaiul verde, care ne protejează de cancer pe mai multe planuri. Cercetătorii americani au descoperit că o substanţă din componenţa ceaiului verde poate nimici tumorile, privându-le de hrană. Numele ei prescurtat este GCG. Ea inhibă dezvoltarea de noi vase sanguine. Nemaifiind alimentată cu sânge, tumora moare.

Comentarii

  1. Daca as fi citit postul acesta acum o perioada de timp, poate ar fi stat altfel lucrurile....Sper sa fie un punct de plecare pentru toti cei care cred ca nu mai au nicio sansa...

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc mult pentru articol. E extraordinar.

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte bun articolul, de la un capăt la altul! Mulţumesc mult pentru informaţii. Domnule, aveţi un blog pe cinste!

    RăspundețiȘtergere
  4. Si noi va multumim din inima pentru aprecieri si pentru loialitatea dvs. fata de blogul nostru.

    RăspundețiȘtergere
  5. ...Of Doamne!....cate informatii utile aici si binevenite .....tocmai ce gandeam: fiind diagnosticata cu cancer la intestinul subtire si ceva ce nu am inteles la intestinul gros si operata de cancer la ovare de 3 saptamani si ceva zile si de 2 luni nu mai mamanc carne,lapte ,oua si branzeturi si-mi este bine....si aici am gasit ceea ce am simtit ca trebuie sa mananc si ce-am mai citit ca este bine sa manac findca imi pasa...SANATOS....se tare se portivesc....DOAMNE AJUTA!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stimată doamnă, suntem foarte bucuroși când informațiile noastre ajung la cine trebuie și-i ajută pe oameni. Vă dorim să vă faceți repede sănătoasă la loc și să vă bucurați de viață multă vreme de-acum înainte. Noi am mai postat și alte articole pe această temă, pe care le puteți descoperi accesând categoriile „Alimentația sănătoasă” și „Sănătate”. Vă dăm aici doar un link: http://frumoasaverde.blogspot.ro/2012/10/dr-calin-marginean-ce-inseamna-cancerul.html Este vorba de prelegerea doctorului Călin Mărginean, un medic excepțional, care a renunțat să mai trateze pacienții după medicina oficială. Are rezultate foarte bune în vindecarea definitivă a bolii de care suferiți. Urmăriți filmul din postare. Vă va fi de mare ajutor. Dacă doriți și alte amănunte, reveniți. Vă ajutăm cu plăcere. Între timp, fiți optimistă și încrezătoare în forțele proprii.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Dar mai întâi, rețineți: A comenta pe acest blog (ca și pe oricare altul) este un privilegiu, nu un drept. De aceea, vă rugăm:
- Referiți-vă, pe cât posibil, doar la subiectul postării.
- Folosiți un limbaj decent.
- Dacă intrați în polemici cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
- Pentru mesaje de interes personal adresate administratorilor blogului (schimb de link, propuneri de colaborare etc.) folosiți formularul de CONTACT, aflat în partea de sus a paginii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe nu vor putea fi publicate.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu interes opiniile și sugestiile.

POSTĂRI ALEATORII

  • Rețete culinare - Ciorbă de piept de pui cu tarhon
    08.04.2012 - 0 Comments
    --> CIORBĂ DE PIEPT DE PUI CU TARHON Ingrediente pentru 4 porții: - doi morcovi - două linguri de ulei - o jumătate de piept de pui - un păstârnac - două cepe - un ardei gras -…
  • Fahrenheit 9/11 - documentar (RO)
    07.05.2012 - 0 Comments
    --> FAHRENHEIT 9/11 Născut pe 23 aprilie 1954 într-o familie americană de muncitori la uzinele General Motors din Flint, Michigan, Michael Moore a avut drept reper un unchi cu…
  • 10 organe secrete pe care nu știai că le ai
    02.11.2015 - 0 Comments
    1. Plămâni de bețiv Un set de plămâni pre-înnegriți care se activează când corpul este în stare de ebrietate. Acest lucru explică de ce unii oameni fumează doar când sunt beți. 2. Vezică de…
  • Test de personalitate
    01.07.2012 - 0 Comments
    --> TEST DE PERSONALITATE Dintre figurile de mai jos alege-o pe cea pe care o preferi, pentru a afla ce tip de personalitate ai. Aceste figuri au fost concepute de un psiholog,…
  • Ce s-a ales de Tezaurul României? + documentar
    20.05.2012 - 0 Comments
    --> CE S-A ALES DE TEZAURUL ROMÂNIEI? Trimis în Rusia în timpul Primului Război Mondial, Tezaurul României nu a mai…
  • Din ciclul „Stăpânul meu e un idiot...”
    07.11.2012 - 2 Comments
    --> DIN CICLUL „STĂPÂNUL MEU E UN IDIOT...” A apărut o nouă modă în rândul bogaților din China: transformarea animalelor de companie, printr-un styling elaborat, în alte animale.…
  • Dacă Luna n-ar exista... - documentar + eBook
    21.06.2012 - 0 Comments
    --> DACĂ LUNA N-AR EXISTA... Imaginaţi-vă lumea noastră răvăşită de uragane, cu temperaturi variind de la căldură înăbuşitoare la îngheţ. Ziua ar dura numai 6 ore, iar viaţa ar lua…
  • 6 moduri de a alege coada cea mai rapidă de la casa de marcat
    19.11.2015 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); De ce toate celelalte cozi de la casele de marcat se mișcă mai repede decât coada la care stai tu? În noua sa carte „Why Does The…
  • Leoaica și puiul de babuin
    16.05.2014 - 1 Comments
    --> LEOAICA ȘI PUIUL DE BABUIN Fotografii Evan Schiller și Lisa Holzwarth se îndreptau într-o zi cu mașina spre rezervația Selinda, din nordul Botswanei. La un moment dat, au întâlnit o…
  • 50 de feluri prin care câinii comunică cu tine (Partea I)
    05.12.2018 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); V-ați întrebat vreodată ce gândește sau simte câinele vostru? Cu siguranță v-ați surprins patrupedul făcând ceva atât de bizar încât…
  • 10 random facts - part 1
    13.07.2015 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1. Pisica are 32 de mușchi în fiecare ureche.2. Un gândac poate trăi câteva săptămâni fără cap.3. Oamenii și delfinii sunt singurele specii…
  • Test de cultură generală (slideshow)
    17.08.2012 - 2 Comments
    --> CULTURA GENERALĂ ÎN CITATE   Normal 0 21 false false false RO X-NONE X-NONE …
  • 9/11 Misterele din 11 septembrie (documentar RO)
    07.05.2012 - 0 Comments
    --> WORLD TRADE CENTER – CRONICA UNUI DEZASTRU ANUNȚAT – Și din cer va veni marele Rege al Terorii./Cerul va arde la 45 de grade/ iar focul va cuprinde Orașul cel Nou./ Doi…
  • 22 de reguli care îți vor face viața mai frumoasă
    16.08.2023 - 0 Comments
    Viața poate fi o încercare. Trebuie să ne fixăm, să fim solizi și să acceptăm viața așa cum vine ea la noi. Suntem suficient de apți.În cazul în care alegem în mod corespunzător, viața poate fi o…
  • Gregg Braden - Știința miracolelor + VIDEO
    14.01.2013 - 4 Comments
    --> ȘTIINȚA MIRACOLELOR Gregg Braden Până la începutul anilor 1900, întreaga ştiinţă occidentală s-a bazat pe principiul…
  • Mazărea - o proteină vegetală de calitate
    26.03.2012 - 0 Comments
    --> MAZĂREA – o proteină vegetală de calitate Mazărea (Pisum sativum) este originară din Asia Centrală. Se pare că pentru prima oară, boabele verzi ale acestei leguminoase, rudă bună…
  • Cum identificăm o relație de tip psihopat
    09.03.2017 - 7 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); CUM IDENTIFICĂM O RELAŢIE DE TIP PSIHOPAT Ai avut vreo relație care te-a lăsat confuză, golită, epuizată? A încercat să te seducă cu…
  • România - țara minunilor...
    01.05.2012 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); --> ROMÂNIA - ŢARA MINUNILOR Cele 7 minuni ale comunismului românesc 1. Toată lumea avea de lucru. 2. Deși toată lumea…
  • Sfaturi pentru femei... și bărbați
    01.03.2014 - 1 Comments
    --> SFATURI PENTRU FEMEI George Călinescu (1899-1965) - poet, romancier, dramaturg, eseist și istoric literar - Pentru o fată, reușita în viață nu este o chestiune de studiu…
  • Fapte uluitoare despre alimente pe care majoritatea oamenilor nu le știu
    14.10.2022 - 0 Comments
    Petrecem aproximativ o oră mâncând în fiecare zi. Știm ce ingrediente ne plac și ce feluri de mâncare am prefera să evităm. Dar sunt încă atât de multe lucruri pe care nu le știm despre alimentele pe…
  • Alimente și ceaiuri care ne pregătesc de iarnă
    29.10.2012 - 2 Comments
    --> ALIMENTE ȘI CEAIURI CARE NE PREGĂTESC PENTRU IARNĂ O multitudine de factori, aflați mai mult sau mai puțin sub controlul nostru, fac ca răcelile și gripele să devină un fapt…
  • Povestea lui Tillman - documentar (RO)
    14.05.2012 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); POVESTEA LUI TILLMAN În iunie 2002, revoltat de atacurile de la 11 septembrie 2001, Patrick Tillman, un celebru jucător de fotbal…
  • 30+ fapte mai puțin cunoscute despre animale + FOTO
    05.10.2021 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1. Liliecii orfani care sunt salvați sunt înfășurați strâns în pături pentru a imita îmbrățișarea caldă a aripilor mamei…
  • Alimente sănătoase - liderii cap de serie (VIDEO + slideshow)
    08.08.2012 - 1 Comments
    --> ALIMENTE SĂNĂTOASE - LIDERII CAP DE SERIE A MÂNCA SĂNĂTOS ÎNSEAMNĂ ȘI A GĂTI SĂNĂTOS Există persoane care, deși suferă de pe urma mâncării mai puțin sănătoase, ezită să…
  • Derusificarea și „dezghețul”... - Dan Ciachir (eBook)
    13.07.2012 - 1 Comments
    --> DERUSIFICAREA ȘI „DEZGHEȚUL” FEȚELE REGIMULUI COMUNIST ÎN ANII '50-'60 Dan Ciachir s-a născut pe data de 17 septembrie 1951. A urmat cursurile Facultății de Filologie…
  • Piramidele din Caral, Peru - documentar (RO)
    27.06.2012 - 0 Comments
    --> PIRAMIDELE DIN CARAL Filmul documentar „Piramidele pierdute din Caral” încearcă să explice motivele care au stat la baza dezvoltării sociale prin studierea civilizațiilor…
  • 17 fapte despre Australia
    19.02.2016 - 0 Comments
    1. Cea mai mare proprietate din Australia este mai mare decât Belgia. 2. Primele forțe de poliție ale Australiei au fost compuse din cei mai cuminți pușcăriași. 3. Compania aeriana Qantas…
  • Artist transformă umbrele obiectelor de zi cu zi în schițe amuzante + FOTO
    08.11.2021 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Vorbim despre o imaginație bogată. Artistul și cineastul belgian Vincent Bal transformă umbrele obiectelor de zi cu zi în mâzgăleli…
  • Cine le-a inventat primul? + documentar (RO)
    28.04.2012 - 0 Comments
    --> CINE LE-A INVENTAT PRIMUL? „Mă îndoiesc că noi am fi acei inovatori care credem că suntem‚ a spus un biolog. Noi nu suntem decât imitatori. Adesea inventatorii nu fac…
  • David Icke - Prefăcătoria sau escroci pe care i-am cunoscut
    04.10.2012 - 0 Comments
    --> PREFĂCĂTORIA ...SAU ESCROCI PE CARE I-AM CUNOSCUT A  schimba ceva în lume înseamnă a munci efectiv pentru asta, și…
  • Istoria cânepii + documentar (RO)
    03.06.2012 - 0 Comments
    --> ISTORIA CÂNEPII Cânepa este o plantă originară din Asia Centrală, care s-a răspândit ulterior în China, India şi Europa. Cultivarea cânepii este una dintre cele mai vechi ramuri ale…
  • 12 zile. O inițiere secretă - Radu Cinamar (eBook)
    02.06.2012 - 1 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 12 ZILE - O INIŢIERE SECRETĂ ÎN TĂRÂMUL TAINIC AL ZEILOR - Radu Cinamar Volumul Viitor cu cap de mort a pus societatea românească…
  • Ce au copiat creștinii din mitologia păgână + documentare (RO)
    27.06.2016 - 2 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); CE AU COPIAT CREŞTINII DIN MITOLOGIA PĂGÂNĂ Nu-l poți convinge de nimic pe un credincios, pentru că credința lui nu se bazează pe…
  • Trei diete antice care sunt încă populare astăzi + VIDEO
    08.01.2024 - 0 Comments
    Fără îndoială, industria de pierdere în greutate și de diete din lumea occidentală este substanțială. Multe persoane se inspiră de la primii noștri strămoși, despre care se crede că au aderat la o…
  • Există un moment potrivit pentru a da jos decorațiunile de Crăciun?
    02.01.2024 - 1 Comments
    În zilele noastre, Crăciunul a devenit pentru mulți o sărbătoare seculară, asociată mai puțin cu nașterea lui Iisus, ci mai degrabă cu reuniunile de familie și cu schimbul nerăbdător de cadouri. Prin…
  • Produsele cosmetice - un cocktail mortal de chimicale
    03.02.2015 - 1 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); PRODUSELE COSMETICE – UN COCKTAIL MORTAL DE CHIMICALE – Trăim într-o lume cancerigenă. Aerul pe care-l respirăm, apa pe care o bem,…
  • Motan curios dat afară din bibliotecă, obține sprijin masiv pe Internet + FOTO
    27.12.2017 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Faceți cunoștință cu Max, motanul, o felină curioasă care iubește să exploreze Colegiul Macalester din apropiere. Max a fost salvat de…
  • Medicina alopată și imaginea confuză a microbilor
    23.09.2014 - 2 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); MEDICINA ALOPATĂ ŞI IMAGINEA CONFUZĂ A MICROBILOR Acolo unde este viaţă, sunt şi microbi. Robinson Verner, bacteriolog Oamenii sunt…
  • Puiul de lup negru abandonat și crescut într-o familie de oameni - se comportă ca un câine + FOTO
    14.05.2023 - 0 Comments
    Oamenii cresc o mulțime de animale ca animale de companie, de la cele obișnuite, cum ar fi pisicile și câinii, până la cele extrem de exotice, cum ar fi șerpii și, cel mai rar, și lupii, ca și Kira.…
  • 6 moduri incredibile prin care ciocolata îți poate salva pielea
    28.12.2022 - 0 Comments
    Poate că nu vă vine să credeți, dar una dintre cele mai vinovate plăceri ale vieții s-ar putea să vă facă mult mai bine decât vă dați seama. Ciocolata este de obicei considerată un răsfăț obraznic,…

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *