Dacii - Adevăruri tulburătoare (documentar) + Dacia Revival (eBook)

-->

DACII - ADEVĂRURI TULBURĂTOARE
 

Dio Cassius - Decebal era foarte priceput în planurile de război și iscusit în înfăptuirea lor, știind să aleagă prilejul de a-l ataca pe dușman și a se retrage la timp. Dibaci în a întinde curse, era un bun luptător și se pricepea să folosească izbânda, dar și să iasă cu bine dintr-o înfrângere. Din această pricină, multă vreme a fost un dușman de temut pentru romani.
 
Iordanes, Getica - ...ce mare plăcere, ca niște oameni viteji să se îndeletnicească cu doctrinele filozofice, când mai aveau puțin răgaz de războaie. Puteai să-l vezi pe unul cercetând poezia cerului, pe altul proprietățile ierburilor și ale arbuștilor, pe acesta studiind creșterea și scăderea lunii, pe celălalt observând eclipsele soarelui și cum, prin rotația cerului, soarele vrând să atingă regiunea orientală, este dus înapoi spre regiunea occidentală...
 
Dio Chrysostomus, Discursuri - Se întâmplă că am făcut acum o călătorie lungă, drept la Istru și în țara geților am ajuns la niște oameni întreprinzători, care nu aveau răgazul să asculte cuvântări, ci erau agitați și tulburați. Acolo, la ei, puteai să vezi peste tot săbii, platoșe, lănci, toate locurile fiind pline de cai, arme și oameni înarmați. Veneam să văd oameni luptând, unii pentru stăpânire și putere, iar alții pentru libertate și pace.
 
Strabon, Geografia - Prin țara lor curge râul Marisosm, ce se varsă în Dunăre. Ei (romanii) numeau Danubius partea superioară a fluviului și cea dinspre izvoare până la cataracte. Ținuturile de aici se află în cea mai mare parte în stăpânirea dacilor. Partea inferioară a fluviului, până la Pont - de-a lungul căreia trăiesc geții - ei o numesc Istru. Dacii au aceeași limbă cu geții. 

Inscripția lui Acornion de la Dionysopolis - În tinerețea sa, pe când era rege Burebista, cel dintâi și cel mai mare dintre regii stăpânitori asupra Traciei și obținând de la acesta stăpânirea peste întreg ținutul de dincolo de Potamos și peste împrejurimi, Acornion face foarte multe lucruri bune patriei sale, spunând și dându-i totdeauna cele mai bune sfaturi și câștigând prin vorbele sale bunăvoința regelui pentru orașul său. 

Dacii - Adevăruri tulburătoare

Dacians - Unsettling Truths (EN)

Dacii - Noi dezvăluiri

Sursa: http://danielroxin.blogspot.com/

Dacia Revival - eBook

Dacia Revival - Culegere de articole

-->

Comentarii

  1. pentru cei interesati de continuarea luptei pentru recuperarea identitatii nationale...documentarul "Tracii-istorie ascunsa" a fost lansat pe internet! Vizionare cu folos: http://danielroxin.blogspot.ro/2013/11/filmul-documentar-tracii-istorie.html

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Dar mai întâi, rețineți: A comenta pe acest blog (ca și pe oricare altul) este un privilegiu, nu un drept. De aceea, vă rugăm:
- Referiți-vă, pe cât posibil, doar la subiectul postării.
- Folosiți un limbaj decent.
- Dacă intrați în polemici cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
- Pentru mesaje de interes personal adresate administratorilor blogului (schimb de link, propuneri de colaborare etc.) folosiți formularul de CONTACT, aflat în partea de sus a paginii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe nu vor putea fi publicate.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu interes opiniile și sugestiile.

POSTĂRI ALEATORII

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *