Dr. Roman Morar și leacul diabetului

-->
DR. ROMAN MORAR –  
CREATORUL LEACULUI ROMÂNESC PENTRU DIABET

Doctorul clujean a creat în anul 1994 Eridiarom-ul, un concentrat de fructe de afin care tratează diareea, cu ajutorul căruia a conceput mai târziu un supliment nutritiv pentru bolnavii de  diabet. Ultima descoperire a făcut-o în 2001, dar totul a început mult mai devreme în Daia, o localitate de lângă municipiul Sighişoara, unde s-a născut, în urmă cu 70 de ani. Voia să se facă agronom, însă fratele său, care avea această meserie, nu l-a lăsat. A devenit astfel medic veterinar, dar pasiunea pentru plante şi-a păstrat-o până astăzi. „Toată viaţa mi-au plăcut plantele. Am învăţat biologia fără efort. Dacă eram agronom, cine ştie ce soiuri de plante inventam”, spune, zâmbind, doctorul Morar. A ajuns cercetător şi doctor în cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca în anii '70, unde a devenit, pe rând, şef de lucrări, conferenţiar, iar din 1992, profesor universitar. În prezent, Roman Morar lucrează într-o încăpere de 50 de metri pătraţi, atât cât are laboratorul său. A conferenţiat în numeroase ţări din Europa, a primit oferte de lucru, dar doctorul a ales mereu să revină în România, unde a realizat o mică unitate de producţie, care se află acum în laboratorul său. Aici creează, ambalează şi oferă zilnic bolnavilor de diabet suplimentul nutritiv Diavit, recunoscut pentru calităţile sale de scădere a glicemiei.
Roman Morar are publicate 26 de cărţi didactice, 9 îndrumătoare de lucrări practice şi peste 200 de lucrări ştiinţifice. Acestora li se alătură şi 9 brevete de invenţie, ale cărui autor şi coautor este. Printre ele se numără descoperirea Eridiaromului, un medicament din fructe de afin, destinat medicinii veterinare, cu ajutorul căruia putea fi tratată diareea la animale, dar şi la oameni.
După această realizare, doctorul a continuat cercetările în privinţa diabetului, iar în 2005 a creat un nou produs, Diavit, după ce a observat că Eridiaromul a ajutat la scăderea glicemiei în cazul câtorva bolnavi de diabet. Astfel, a creat noul supliment nutritiv, care are o cantitate mai mare de extract de afine şi este îmbunătăţit cu antioxidanţi şi microminerale din cătină: „Am tratat mai multe animale cu Eridiarom, pentru a demonstra că pancreasul se reface şi practic, diabetul devine o boală remediabilă”, ne-a spus doctorul, care a descoperit în tot acest timp calităţi  hipoglicemiante în afine.
- Diavit se vindea ca medicament. De ce nu se mai vinde la fel acum?
- Deoarece nu dispunem de dotările necesare pentru a-l produce astfel. În prezent se vinde ca supliment nutritiv.
- Cum aţi descoperit calităţile afinelor?
- Lucram la o fermă de porci din Bonţida şi am aflat că cca 200 de purcei aveau diaree. Aveam acasă o damigeană de suc de afine. Le-am dat purceilor şi am văzut că s-au însănătoşit.
Ce-i place: A reuşit să ajute sute de bolnavi de diabet, lucru care îi dă tăria să continue chiar şi la vârsta asta. E mândru de cele realizate şi pentru că a reuşit să schimbe mai multe lucruri în viaţa diabeticilor. „Am scos din lista alimentelor produsele contrafăcute şi persoanele care mănâncă sănătos se simt mult mai bine”, susţine Roman Morar.
Ce nu-i place: Faptul că românii nu sunt curioşi să afle ce consumă şi continuă să mănânce produse contrafăcute. „De aici toate bolile moderne: obezitate, diabet, cancer, hepatite. Omul este supus unei chimizări excesive, îşi cumpără moartea cu bani”, susţine doctorul. „În Uniunea Europeană totul e piramidal, statul depinde de oameni. La noi e invers. Românul nu este pregătit pentru această democraţie”, a completat doctorul Morar.

Dr. Roman Morar este profesor în cadrul Universității de Știinte Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca. Poate fi contactat în scris, la adresa: Aleea Putna nr. 5, sc. 6, ap. 57, Cluj-Napoca, cod 400548 sau pe e-mail: rmorar@email.ro


-->

Comentarii

  1. As fi incintata daca as gasi un remediu si pentru mine , am tiroida hasimoto, diabet tip 2 si osteoproza , toate sub tratament , dar iau mereu in greutate , am 150 cm si 78 kg , dar culmea imi creste doar abdomenul. parca as fi insarcinata si nu stiu ce sa mai fac , in plus scaunele mele sunt moi aproape diareice si uneori explozive , dar nu am mai mult de un scaun pe zi sau cel mult doua.Ma puteti ajuta? Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  2. Diavit in stoc la pretul de 25.8 lei: https://www.naturisti.ro/cumpara/diavit-60cps-trateaza-ti-diabetul-7743786

    RăspundețiȘtergere
  3. Vreau un număr de telefon a doctorul Roman Morar va multimesc

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Dar mai întâi, rețineți: A comenta pe acest blog (ca și pe oricare altul) este un privilegiu, nu un drept. De aceea, vă rugăm:
- Referiți-vă, pe cât posibil, doar la subiectul postării.
- Folosiți un limbaj decent.
- Dacă intrați în polemici cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
- Pentru mesaje de interes personal adresate administratorilor blogului (schimb de link, propuneri de colaborare etc.) folosiți formularul de CONTACT, aflat în partea de sus a paginii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe nu vor putea fi publicate.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu interes opiniile și sugestiile.

POSTĂRI ALEATORII

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *