Frumusețea ascunsă a polenizării + VIDEO

-->

FRUMUSEȚEA ASCUNSĂ A POLENIZĂRII

Louie Schwartzberg

Polenizarea este esențială pentru perpetuarea vieții pe Pământ, dar ascunsă ochiului uman. Prin intermediul aparatului de filmat, producătorul de filme Louie Schwartzberg ne dezvăluie lumea complexă a florilor și a polenizatorilor lor. Secvența de mai jos face parte din filmul documentar „Aripile vieții”, distribuit de Disneynature și este inspirat de avertismentele din ce în ce mai numeroase ale oamenilor de știință care, în condițiile actuale ale exploatării iraționale a naturii, prevăd dispariția albinei, unul din principalii polenizatori ai plantelor. Imaginile, de o rară frumusețe, filmate la viteză mare, ne dezvăluie momente din viețile secrete ale albinelor, liliecilor, fluturilor, păsărilor colibri și bondarilor. Astfel, putem vedea cu ochii noștri cum aceste mici creaturi harnice și interdependente mențin cumva în echilibru lumea noastră haotică.


Pe parcursul unei cariere de peste 30 de ani de producător de filme, spectacole de televiziune și reclame comerciale, Louie Schwartzberg a câștigat numeroase premii, printre care: premiul Clio pentru publicitate TV (cel mai bun spot privind protejarea mediului), o nominalizare la premiul Emmy pentru cinematografie și premiul întâi la Festivalul de film Heartland, pentru filmul „Sufletul și inima Americii”:  
http://www.youtube.com/watch?v=z_mObBtTv7Q (trailer)

Louie Schwartzberg este, de asemenea, creatorul unei noi forme de artă, o artă digitală, intitulată Moving Art, ale cărei imagini pot fi utilizate în programele TV, producția de DVD-uri, filme IMAX, filme documentare sau artistice. Moving Art este prima colecție de imagini în mișcare 2D și 3D, create special pentru a fi aplicate pe ecranele digitale de orice mărime, de la monitoarele de format mare și până la telefoanele mobile. Fiecare film HD este centrat pe imagini reprezentând frumusețea naturii. Filmele Moving Art pot fi selectate dintr-o bogată colecție deja existentă și asamblate după dorință. Aceste tablouri în mișcare oferă momente de relaxare, de atenuare a stresului zilnic, de reconectare cu noi înșine, cu ceilalți și cu lumea naturală. Moving Art – Arta în mișcare – nu este numai o formă nouă de artă. Este mișcarea în sine. Iar dacă o imagine valorează cât o mie de cuvinte, imaginile capturate de Louie te lasă fără cuvinte.

Louie Schwartzberg, găzduit de TED, vorbește despre arta sa, exemplificând cu imagini surprinzătoare și de o rară frumusețe. Urmăriți-i prezentarea, subtitrată în limba română:


Comentarii

POSTĂRI ALEATORII

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *