Ingredientele toxice din viața noastră

-->

INGREDIENTELE TOXICE DIN VIAȚA NOASTRĂ

Strategia lacomă a corporațiilor de a-și mări profitul duce în prezent la injectarea de agenți chimici de emulsifiere extrem de toxici în produse ce variază de la picături de ochi și creme, până la iaurturi sau vaccinuri. Și toate acestea se produc sub monitorizarea Agenției pentru controlul alimentelor și al produselor farmaceutice (FDA – Food and Drug Administration) și a Centrului de control și prevenire a îmbolnăvirilor (CDC = Center for Disease Control [and Prevention]), fără ca acestea să intervină pentru stoparea fenomenului.

Din cauza emulsificatorilor, lista produșilor toxici compuși crește continuu, iar dozele în care sunt administrați nu mai sunt de mult „suficient de mici”. Printre acești emulsificatori extrem de periculoși se numără sorbitolul, lecitina din soia, cazeinatul de sodiu (o proteină sintetică, prezentă în diverse mâncăruri și băuturi de tip fast-food pentru emulsifiere și stabilizare) timerosal și poloxamer 407 (polimer complex, folosit preponderent în industria cosmetică, pentru a ajuta la dizolvarea substanțelor uleioase în mediu apos, dar și în alte produse de uz curent, cum ar fi pasta de dinți sau soluțiile pentru curățarea lentilelor de contact).

Dacă vă gândiți că singurii „criminali în serie” care nu au primit o pedeapsă pe măsura faptelor comise sunt așa-zișii „experți” de pe Wall Street, ei bine aflați că au apărut deja pe piață, fără nicio băgare de seamă din partea autorităților, ultimele substanțe extrem de toxice, care pot pune în pericol sănătatea pe termen scurt și lung a populației. Aceste amenințări repetate vin din partea unor compuși chimici cu rol de detergenți, plus aluminiu și plumb, ce sunt introduși în produsele cosmetice sau injectați prin vaccinuri, și care duc la o serie de dereglări, precum autism, avorturi spontane sau boala Alzheimer.

Aceste căi de infectare sunt în general ignorate de publicul larg, deoarece cei mai mulți consumatori aleg să facă ce face marea majoritate, crezând că autoritățile de reglementare în domeniu nu ar permite folosirea liberă a otrăvurilor în alimente sau bunuri de larg consum, precum cosmetice, medicamente și vaccinuri. Ei bine, se înșeală!

De asemenea, dacă ești preocupat de ce tip de vaccin ți se injectează sau soliciți un anume tip de vaccin, fără aditivi, nu faci decât să răzui vârful aisbergului. Chiar dacă nu în toate există substanțe precum polisorbat 80 (emulsificator derivat din acizi grași de origine animală, folosit ca aromatizant sintetic, ingredient în aluaturi – cunoscut și sub eticheta de E-433) asta nu înseamnă că vaccinurile nu pot induce activarea prelungită a celulelor responsabile cu imunitatea creierului (cunoscute sub numele de microglii, ce inițiază reacții inflamatorii atunci când detectează o potențială infecție). Practic, aceste celule sunt activate în urma unor alarme false și duc la deteriorarea rețelei nervoase, printr-o acțiune inflamatorie continuă – de aici și legătura cu boli precum scleroza multiplă, Alzheimer, Parkinson sau a encefalita, survenite în urma unui vaccin.

Aluminiul. Sunteți pregătiți să verificați eticheta fiecărui vaccin, aliment sau produs cosmetic? Multe vaccinuri, de pildă, conțin aluminiu, care servește ca mediu de dispersie pentru ca unele componente să rămână solubile. Citește mai amănunțit despre hidroxidul de aluminiu, fosfatul de aluminiu sau sulfatul potasio-aluminic și s-ar putea să nu mai vrei să fii vaccinat vreodată.

Sorbitolul se găsește în aproape orice aliment și băutură dietetică, în guma de mestecat, apa de gură, picăturile pentru ochi sau soluțiile pentru lentilele de contact. Acest agent de înmuiere păcălește receptorii de gust ai corpului prin faptul că are un gust dulce, dar în același timp creează mediul propice pentru dezvoltarea cancerului de colon, deoarece corpul nu știe să-l digere corespunzător și să-l elimine total.

Poloxamer 407 este ingredientul principal în majoritatea apelor de gură și face parte din categoria detergenților. Da, ați citit bine. În experiențele de laborator, s-a dovedi că provoacă apariția cancerului de vezică urinară la animale. Folosirea apei de gură este de asemenea asociată cu un risc crescut de dezvoltare a cancerului de gât. De pildă,verificați eticheta apei de gură Listerine și veți observa că aceasta conține agentul poloxamer 407.

Lecitina de soia crește riscul cancerului de sân la femei. Aceasta este produsă din materia brută ce rezultă în urma producerii uleiului de soia. Este de fapt un reziduu toxic, care conține mai mulți solvenți și pesticide (în cazul agriculturii bazate pe îngrășăminte chimice).

Cazeinatul de sodiu: denumirea unui compus al cazeinei (proteina din lapte) cunoscută ca fiind cancerigenă. Producătorii industriali adaugă acid clorhidric laptelui procesat, pentru a atinge nivelul de pH necesar. Cazeina se mai întâlnește în produse ca vopsea, lipici, brânză, shake-uri de soia și proteină de zer, ca și în renumitele batoane proteice. Poate acționa ca declanșator al hormonului histamină, agravând autismul și încurajând dezvoltarea celulelor canceroase.

Eticheta binecunoscută „îngrijire naturală” nu mai are însemnătate. Multe branduri cosmetice folosesc astfel de etichete, în timp ce ingredientele produselor lor conțin emulsificatori toxici. Concluzia este că cel mai important lucru pentru prevenirea infectării cu diversele substanțe toxice, prezente aproape peste tot în jurul nostru, este informarea continuă, citirea fiecărei etichete și renunțarea la o serie de produse ce constituie mai mult o modă și nu ne sunt neapărat necesare.


Sursa: aici

-->

Comentarii

POSTĂRI ALEATORII

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *