Rețete culinare - Alivenci

ALIVENCI
 
750 gr. brânză de vaci
6 linguri smântână proaspătă + 150 gr. pentru garnitură
6 ouă
2 linguri pline făină de grâu
2 linguri pline mălai
Cuptorul încălzit la mediu (180°C)
Un vas de Yena rotund, bine uns cu unt şi tapetat cu făină amestecată cu mălai

Într-un castron mare se pune brânza şi se amestecă cu smântâna, cele 6 gălbenuşuri separate de albuş, 2 linguri de făină şi 2 de mălai, un praf de sare şi unul de piper alb. Se amestecă totul foarte bine, până se omogenizează compoziţia. Se bat albuşurile spumă tare şi se amestecă uşor în compoziţie, cu mişcări de la fundul castronului către suprafaţă. Se toarnă în formă şi se dă imediat la cuptor circa 45 min. Se scoate din cuptor, se răstoarnă pe un platou şi se serveşte imediat, cu smântână alături.

Poftă bună!

Comentarii

POSTĂRI ALEATORII

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *