ALIVENCI
750
gr. brânză de vaci
6
linguri smântână proaspătă + 150 gr. pentru garnitură
6
ouă
2
linguri pline făină de grâu
2
linguri pline mălai
Cuptorul
încălzit la mediu (180°C)
Un
vas de Yena rotund, bine uns cu unt şi tapetat cu făină amestecată cu mălai
Într-un castron mare se pune brânza şi se
amestecă cu smântâna, cele 6 gălbenuşuri separate de albuş, 2 linguri de făină
şi 2 de mălai, un praf de sare şi unul de piper alb. Se amestecă totul foarte
bine, până se omogenizează compoziţia. Se bat albuşurile spumă tare şi se
amestecă uşor în compoziţie, cu mişcări de la fundul castronului către
suprafaţă. Se toarnă în formă şi se dă imediat la cuptor circa 45 min. Se
scoate din cuptor, se răstoarnă pe un platou şi se serveşte imediat, cu smântână
alături.
Poftă
bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Dar mai întâi, rețineți: A comenta pe acest blog (ca și pe oricare altul) este un privilegiu, nu un drept. De aceea, vă rugăm:
- Referiți-vă, pe cât posibil, doar la subiectul postării.
- Folosiți un limbaj decent.
- Dacă intrați în polemici cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
- Pentru mesaje de interes personal adresate administratorilor blogului (schimb de link, propuneri de colaborare etc.) folosiți formularul de CONTACT, aflat în partea de sus a paginii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe nu vor putea fi publicate.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu interes opiniile și sugestiile.