-->
BUDINCĂ DE TAPIOCA
Deserturile pe bază de tapioca sunt extrem de
populare în America Latină. Tapioca este o substanță asemănătoare amidonului,
extrasă din rădăcina plantei de manioc. Este disponibilă în mai multe
forme: granule, fulgi, pastiluțe (numite
perle de tapioca) și făină sau pudră de amidon. Se folosește ca agent de îngroșare
pentru supe, umpluturi cu fructe, budinci, glazuri etc., în mod foarte asemănător
cu amidonul.
Ingrediente
90 g perle de tapioca
750 ml lapte nedegresat
scorțișoară
3 linguri zahăr
2 linguri alune caju tocate
Mod de preparare
Se pune
tapioca într-o sită și se spală sub jet de apă rece. Se scurg perlele de tapioca
și se răstoarnă într-o cratiță. Se toarnă laptele peste ele și se lasă la înmuiat
30 de minute. Se pune apoi cratița pe foc, la flacără medie și se dă în clocot.
Se adaugă scorțișoara, se micșorează flacăra și se fierbe încet, timp de 10 de
minute, sau până când cea mai mare parte a laptelui a fost absorbită. Se amestecă
din când în când, pentru ca tapioca să nu se lipească de vas.
Se adaugă
zaharul și se fierbe încet alte 10 minute. Se scoate cu grijă scorțișoara și se
varsă budinca în boluri individuale.
Se rumenesc puțin
alunele caju într-o tigăiță, cu grijă, pentru a nu se arde. Se presară apoi
peste tapioca, în fiecare bol individual. Budinca se servește mai degrabă călduță,
decât fierbinte sau rece.
-->
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Dar mai întâi, rețineți: A comenta pe acest blog (ca și pe oricare altul) este un privilegiu, nu un drept. De aceea, vă rugăm:
- Referiți-vă, pe cât posibil, doar la subiectul postării.
- Folosiți un limbaj decent.
- Dacă intrați în polemici cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
- Pentru mesaje de interes personal adresate administratorilor blogului (schimb de link, propuneri de colaborare etc.) folosiți formularul de CONTACT, aflat în partea de sus a paginii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe nu vor putea fi publicate.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu interes opiniile și sugestiile.