Rețete culinare - Budincă de tapioca

-->

BUDINCĂ DE TAPIOCA

Deserturile pe bază de tapioca sunt extrem de populare în America Latină. Tapioca este o substanță asemănătoare amidonului, extrasă din rădăcina plantei de manioc. Este disponibilă în mai multe forme: granule, fulgi, pastiluțe (numite perle de tapioca) și făină sau pudră de amidon. Se folosește ca agent de îngroșare pentru supe, umpluturi cu fructe, budinci, glazuri etc., în mod foarte asemănător cu amidonul.

Ingrediente

90 g perle de tapioca
750 ml lapte nedegresat
scorțișoară
3 linguri zahăr
2 linguri alune caju tocate

Mod de preparare

Se pune tapioca într-o sită și se spală sub jet de apă rece. Se scurg perlele de tapioca și se răstoarnă într-o cratiță. Se toarnă laptele peste ele și se lasă la înmuiat 30 de minute. Se pune apoi cratița pe foc, la flacără medie și se dă în clocot. Se adaugă scorțișoara, se micșorează flacăra și se fierbe încet, timp de 10 de minute, sau până când cea mai mare parte a laptelui a fost absorbită. Se amestecă din când în când, pentru ca tapioca să nu se lipească de vas.
Se adaugă zaharul și se fierbe încet alte 10 minute. Se scoate cu grijă scorțișoara și se varsă budinca în boluri individuale.
Se rumenesc puțin alunele caju într-o tigăiță, cu grijă, pentru a nu se arde. Se presară apoi peste tapioca, în fiecare bol individual. Budinca se servește mai degrabă călduță, decât fierbinte sau rece.
-->

Comentarii

POSTĂRI ALEATORII

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *