Rețete culinare - Ciorbă de burtă fără burtă

CIORBĂ DE BURTĂ FĂRĂ BURTĂ

Dacă nu ați avut până acum ocazia să gustați o asemenea ciorbă inedită, care imită foarte bine ciorba de burtă, faceți-o cât mai curând! Este absolut delicioasă!

Ingrediente

- 400-450 g. ciuperci pleurotus sau champignon
- 1 1/2 litri apă
- 2 bucăți gogoșar roșu
- 1 morcov mare
- 1 ceapă mare
- 3-4 linguri ulei
- 150-200 g. smântână
- 2 căței usturoi
- 1 gălbenuș
- 2-3 linguri oțet
- sare, piper
- 1 ardei iute (opțional)

Mod de preparare

Se curăță ceapa și se taie mărunt.
Se curăță morcovul și se rade pe răzătoarea fină.
Gogoșarul murat se taie felii mici.
Se călesc legumele în ulei pentru 5 minute, după care se adaugă apa.
Se spală ciupercile, se taie fâșii (ca la ciorba de burtă) și se adaugă peste legume.
Se lasă la fiert cca. 20 de minute, după care se sărează și piperează după gust.
Se pisează usturoiul și se adaugă ciorbei. Se adaugă oțet și se ia ciorba de pe foc.
Gălbenușul se amestecă bine cu smântâna și cu 2-3 polonice de ciorbă.
Se adaugă apoi treptat și restul compoziției de smântână în ciorbă, amestecând continuu.

Comentarii

POSTĂRI ALEATORII

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *