CIORBĂ DE BURTĂ FĂRĂ BURTĂ
Dacă nu ați avut până acum ocazia să gustați o asemenea
ciorbă inedită, care imită foarte bine ciorba de burtă, faceți-o cât mai curând!
Este absolut delicioasă!
Ingrediente
- 400-450 g. ciuperci pleurotus sau champignon
- 1 1/2 litri apă
- 2 bucăți gogoșar roșu
- 1 morcov mare
- 1 ceapă mare
- 3-4 linguri ulei
- 150-200 g. smântână
- 2 căței usturoi
- 1 gălbenuș
- 2-3 linguri oțet
- sare, piper
- 1 ardei iute (opțional)
Mod de preparare
Se curăță ceapa și se taie mărunt.
Se curăță morcovul și se rade pe răzătoarea fină.
Gogoșarul murat se taie felii mici.
Se călesc legumele în ulei pentru 5 minute, după care se
adaugă apa.
Se spală ciupercile, se taie fâșii (ca la ciorba de burtă) și
se adaugă peste legume.
Se lasă la fiert cca. 20 de minute, după care se sărează și piperează
după gust.
Se pisează usturoiul și se adaugă ciorbei. Se adaugă oțet și
se ia ciorba de pe foc.
Gălbenușul se amestecă bine cu smântâna și cu 2-3 polonice de
ciorbă.
Se adaugă apoi treptat și restul compoziției de smântână în
ciorbă, amestecând continuu.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Dar mai întâi, rețineți: A comenta pe acest blog (ca și pe oricare altul) este un privilegiu, nu un drept. De aceea, vă rugăm:
- Referiți-vă, pe cât posibil, doar la subiectul postării.
- Folosiți un limbaj decent.
- Dacă intrați în polemici cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
- Pentru mesaje de interes personal adresate administratorilor blogului (schimb de link, propuneri de colaborare etc.) folosiți formularul de CONTACT, aflat în partea de sus a paginii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe nu vor putea fi publicate.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu interes opiniile și sugestiile.