CIORBĂ DE PIEPT DE PUI CU TARHON
Ingrediente pentru 4 porții:
- doi morcovi
- două linguri de ulei
- o jumătate de piept de pui
- un păstârnac
- două cepe
- un ardei gras
- zeamă de lămâie
- două linguri de ulei
- o jumătate de piept de pui
- un păstârnac
- două cepe
- un ardei gras
- zeamă de lămâie
Mod de
preparare
Asta-i o ciorbă atât de simplă, încât o poate
face și o studentă la violoncel, pe reșoul din camera de cămin (aud totuși că,
mai nou, unele camere de cămin au mașină de gătit în toată legea). E și ușoară
și hrănitoare, și acrișoară și parfumată în același timp.
Pentru 4 porții,
aveți nevoie de o jumătate de piept de pui (dacă-i cu os, nu se supără nimeni)
pe care-l spălați și-l tăiați în bucăți nu prea mari dar nici prea mici. Vă mai
trebuie un ardei gras roșu și umflat, doi morcovi potrivit de mari, un păstârnac
și două cepe. Spălați-curățați legumele și tăiați-le în bucăți potrivit de mici
(dacă-s prea mici, se vor sfărma la fiert). Ceapa se toacă mărunt. Se amestecă
toate într-o oală, cu două linguri de ulei. Odată săvârșită treaba asta, puneți
oala pe foc mic și amestecați în ea până-n 10 minute (din când în când, nu
mereu). În vremea asta, toate cele din oală își vor fi schimbat culoarea. Acoperiți-le
cu apă, adăugați doua rămurele de tarhon și sare câtă vă poftește inima, apoi puneți
capacul. Lăsați să fiarbă cam o jumătate de ceas. Stingeți focul și piperați ciorba. Când s-a mai răcorit,
stoarceți în ea zeamă de lămâie după gust (în lichidul fierbinte, vitamina C
din lămâie se distruge și nu vrem asta, nu-i așa?) apoi puneți în și niscai
frunze de pătrunjel.
Mod de servire
Greu am rezistat tentației de a drege ciorbița asta cu smântână, ca-n Ardeal, dar, în cele din urmă, limpezimea a învins. Nu vă lăsați intimidați de cele câteva steluțe de grăsime de la suprafața ciorbei, e dovedit, creierul uman are nevoie și de ceva grăsime pentru a funcționa în parametri normali.
Greu am rezistat tentației de a drege ciorbița asta cu smântână, ca-n Ardeal, dar, în cele din urmă, limpezimea a învins. Nu vă lăsați intimidați de cele câteva steluțe de grăsime de la suprafața ciorbei, e dovedit, creierul uman are nevoie și de ceva grăsime pentru a funcționa în parametri normali.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Dar mai întâi, rețineți: A comenta pe acest blog (ca și pe oricare altul) este un privilegiu, nu un drept. De aceea, vă rugăm:
- Referiți-vă, pe cât posibil, doar la subiectul postării.
- Folosiți un limbaj decent.
- Dacă intrați în polemici cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
- Pentru mesaje de interes personal adresate administratorilor blogului (schimb de link, propuneri de colaborare etc.) folosiți formularul de CONTACT, aflat în partea de sus a paginii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe nu vor putea fi publicate.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu interes opiniile și sugestiile.