Rețete culinare - Ciorbă de piept de pui cu tarhon

-->

CIORBĂ DE PIEPT DE PUI CU TARHON

Ingrediente pentru 4 porții:

- doi morcovi
- două linguri de ulei
- o jumătate de piept de pui
- un păstârnac
- două cepe
- un ardei gras
- zeamă de lămâie

Mod de preparare

Asta-i o ciorbă atât de simplă, încât o poate face și o studentă la violoncel, pe reșoul din camera de cămin (aud totuși că, mai nou, unele camere de cămin au mașină de gătit în toată legea). E și ușoară și hrănitoare, și acrișoară și parfumată în același timp.
Pentru 4 porții, aveți nevoie de o jumătate de piept de pui (dacă-i cu os, nu se supără nimeni) pe care-l spălați și-l tăiați în bucăți nu prea mari dar nici prea mici. Vă mai trebuie un ardei gras roșu și umflat, doi morcovi potrivit de mari, un păstârnac și două cepe. Spălați-curățați legumele și tăiați-le în bucăți potrivit de mici (dacă-s prea mici, se vor sfărma la fiert). Ceapa se toacă mărunt. Se amestecă toate într-o oală, cu două linguri de ulei. Odată săvârșită treaba asta, puneți oala pe foc mic și amestecați în ea până-n 10 minute (din când în când, nu mereu). În vremea asta, toate cele din oală își vor fi schimbat culoarea. Acoperiți-le cu apă, adăugați doua rămurele de tarhon și sare câtă vă poftește inima, apoi puneți capacul. Lăsați să fiarbă cam o jumătate de ceas. Stingeți focul și piperați ciorba. Când s-a mai răcorit, stoarceți în ea zeamă de lămâie după gust (în lichidul fierbinte, vitamina C din lămâie se distruge și nu vrem asta, nu-i așa?) apoi puneți în și niscai frunze de pătrunjel.

Mod de servire 

Greu am rezistat tentației de a drege ciorbița asta cu smântână, ca-n Ardeal, dar, în cele din urmă, limpezimea a învins. Nu vă lăsați intimidați de cele câteva steluțe de grăsime de la suprafața ciorbei, e dovedit, creierul uman are nevoie și de ceva grăsime pentru a funcționa în parametri normali. 
   
-->

Comentarii

POSTĂRI ALEATORII

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *