Rețete culinare - CREMOGEN

-->
  
CREMOGEN

Ce este cremogenul?
- produs vegetal instant din porumb, foarte sănătos și gustos
- înlocuiește oul în maioneze, sosuri, creme, budinci, dându-le o savoare deosebită
- în magazinele naturiste, întâlnim cremogenul sub denumirea de „Digesta”

Maioneză din cremogen
- ¼ pachet de cremogen (Digesta)
- o linguriță de muștar clasic
-150 ml de ulei (de preferat, presat la rece)
- zeamă de lămâie, piper
Cremogenul se înmoaie cu puțină apă călduță, obținându-se o pastă, apoi se adaugă muștarul și uleiul, puțin câte puțin, ca la o maioneză obișnuită; la final, se adaugă zeama de lămâie. Cu mixerul, iese cel mai repede și mai bine.

Conopidă cu maioneză de cremogen. Conopida se opărește într-un vas cu apă fiartă sau se înmoaie la abur, într-o tigaie dry cooker. Se scoate afară, se mărunțește cu furculița sau cu mixerul de mână și se amestecă cu maioneză. Se pot adăuga diferite mirodenii, după gust: pătrunjel, mărar, usturoi pisat, piper negru.

Mere rase cu Digesta - Ingrediente: 3 mere, 1 lingură miere, o lingură Digesta.
Preparare: merele se rad prin răzătoarea fină, se adaugă Digesta și se îndulcește cu miere. Se pot folosi și alte fructe în loc de mere și se poate îmbogăți cu nuci, alune, semințe sau fructe uscate.

Cremă cu lapte vegetal (budincă) - Ingrediente: 400 ml lapte de soia/orez, 100 g cremogen Digesta, nuci, fructe uscate, 3 lingurițe de miere. Preparare: se pune într-un vas pudra de Digesta și se încorporează treptat laptele îndulcit, până se obține consistența dorită. Se adaugă apoi nuci, stafide sau alte fructe uscate. Se poate combina de exemplu cu nuci, stafide și banane - foarte bună! Alte fructe ar putea fi: afine, căpșuni, zmeură.

-->

Comentarii

POSTĂRI ALEATORII

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *