-->
CREMOGEN
Ce este cremogenul?
- înlocuiește oul în maioneze,
sosuri, creme, budinci, dându-le o savoare deosebită
- în magazinele naturiste, întâlnim cremogenul sub denumirea de „Digesta”
Maioneză din cremogen
- ¼ pachet de cremogen (Digesta)
- o linguriță de muștar clasic
-150 ml de ulei (de preferat, presat
la rece)
- zeamă de lămâie, piper
Cremogenul
se înmoaie cu puțină apă călduță, obținându-se o pastă, apoi se adaugă muștarul
și uleiul, puțin câte puțin, ca la o maioneză obișnuită; la final, se adaugă zeama
de lămâie. Cu mixerul, iese cel mai repede și mai bine.
Conopidă cu maioneză de cremogen. Conopida se opărește într-un vas cu apă fiartă sau
se înmoaie la abur, într-o tigaie dry cooker.
Se scoate afară, se mărunțește cu furculița sau cu mixerul de mână și se
amestecă cu maioneză. Se pot adăuga diferite mirodenii, după gust: pătrunjel,
mărar, usturoi pisat, piper negru.
Mere rase cu Digesta - Ingrediente: 3 mere, 1
lingură miere, o lingură Digesta.
Preparare: merele se
rad prin răzătoarea fină, se adaugă Digesta și se îndulcește cu miere. Se pot
folosi și alte fructe în loc de mere și se poate îmbogăți cu nuci, alune,
semințe sau fructe uscate.
Cremă cu lapte vegetal (budincă) - Ingrediente: 400 ml lapte de soia/orez, 100 g
cremogen Digesta, nuci, fructe uscate, 3 lingurițe de miere. Preparare:
se pune într-un vas pudra de Digesta și se încorporează treptat laptele
îndulcit, până se obține consistența dorită. Se adaugă apoi nuci, stafide sau
alte fructe uscate. Se poate combina de exemplu cu nuci, stafide și banane -
foarte bună! Alte fructe ar putea fi: afine, căpșuni, zmeură.
-->
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Dar mai întâi, rețineți: A comenta pe acest blog (ca și pe oricare altul) este un privilegiu, nu un drept. De aceea, vă rugăm:
- Referiți-vă, pe cât posibil, doar la subiectul postării.
- Folosiți un limbaj decent.
- Dacă intrați în polemici cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
- Pentru mesaje de interes personal adresate administratorilor blogului (schimb de link, propuneri de colaborare etc.) folosiți formularul de CONTACT, aflat în partea de sus a paginii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe nu vor putea fi publicate.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu interes opiniile și sugestiile.