Rețete culinare - Maioneză de soia

-->

MAIONEZĂ DE SOIA

Aveți nevoie de:
1 măsură făină de soia
3 măsuri apă rece
3 măsuri ulei
2-3 linguri zeamă de lămâie, după gust
sare, piper proaspăt măcinat

Punem făina într-un vas pentru fiert și o dizolvăm, adăugând câte puțină apă, ca să nu se formeze cocoloașe. Fierbem exact 4 minute la foc mic, amestecând mereu, ca la ciulama. Lăsăm să se răcească, amestecând din când în când.
Punem la treabă mixerul din dotare și turnăm ulei, câte puțin, și zeamă de lămâie din când în când. Adăugăm sare și piper, exact atât cât trebuie, ca să nu fie foarte picantă sau sărată.
Este mai gustoasă decât maioneza de ou, are un vag gust de nuci și este adecvată la o salată a la russe sau de orice alt fel. Nu credeam să spun asta, dar este cu mult mai gustoasă și decât cea din comerț. Se poate păstra în recipient închis (borcan cu capac înfiletat) la frigider, până la cel mult 2 săptămâni, pentru că nu are conservanți.

-->

Comentarii

POSTĂRI ALEATORII

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *