MAIONEZĂ DE SOIA
Aveți nevoie de:
1 măsură făină de soia
3 măsuri apă rece
3 măsuri ulei
2-3 linguri zeamă de lămâie, după gust
sare, piper proaspăt măcinat
1 măsură făină de soia
3 măsuri apă rece
3 măsuri ulei
2-3 linguri zeamă de lămâie, după gust
sare, piper proaspăt măcinat
Punem făina
într-un vas pentru fiert și o dizolvăm, adăugând câte puțină apă, ca să nu se formeze
cocoloașe. Fierbem exact 4 minute la foc mic, amestecând mereu, ca la ciulama. Lăsăm
să se răcească, amestecând din când în când.
Punem la
treabă mixerul din dotare și turnăm ulei, câte puțin, și zeamă de lămâie din când
în când. Adăugăm sare și piper, exact atât cât trebuie, ca să nu fie foarte
picantă sau sărată.
Este mai
gustoasă decât maioneza de ou, are un vag gust de nuci și este adecvată la o
salată a la russe sau de orice alt fel. Nu credeam să spun asta, dar este cu
mult mai gustoasă și decât cea din comerț. Se poate păstra în recipient închis
(borcan cu capac înfiletat) la frigider, până la cel mult 2 săptămâni, pentru
că nu are conservanți.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Dar mai întâi, rețineți: A comenta pe acest blog (ca și pe oricare altul) este un privilegiu, nu un drept. De aceea, vă rugăm:
- Referiți-vă, pe cât posibil, doar la subiectul postării.
- Folosiți un limbaj decent.
- Dacă intrați în polemici cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
- Pentru mesaje de interes personal adresate administratorilor blogului (schimb de link, propuneri de colaborare etc.) folosiți formularul de CONTACT, aflat în partea de sus a paginii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe nu vor putea fi publicate.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu interes opiniile și sugestiile.