Rețete culinare - Mâncare de ardei cu vinete și coriandru

-->
MÂNCARE DE ARDEI CU VINETE ȘI CORIANDRU

Ingrediente

- trei ardei grași
- o vânătă
- doi căței de usturoi
- un ardei iute
- o ceapă
- ulei
- frunze de coriandru
- sare, piper

Mod de preparare

Mâncarea aceasta cu iz, aspect și ușor gust de pepperonata italienească, nu-i pepperonata și nici italienească nu e. Dar seamănă. Și e de post. Ar putea fi un început de ratatouille dar nu-i nici asta. Nici ghiveci. E doar un amestec între toate ideile de mai sus, plus o tușă de coriandru, pentru a ușura o excursie mentală spre Asia.

Pentru două porții sănătoase, aveți nevoie de 3-4 ardei grași și de o vânătă. Dacă nu-i sezon de vinete, puteți folosi vinete din borcan, conservate în ulei, așa cum am făcut eu pentru rețeta aceasta. Un borcan din cele mici vă ajunge. Vă mai trebuie o ceapă și doi căței de usturoi. Și, de vă poftește inima, un ardei iute. Tăiați ardeii în fâșii (fără vinișoare și semințe, care pot da amăreală), ceapa solzișori și usturoiul în bucăți mari. Le puneți la înmuiat într-o lingură de ulei, pe foc mic (dacă aveți vinete proaspete, le puneți și pe acelea, făcute fâșii, cu tot cu coajă, odată cu ardeii, dacă nu, vinetele din borcan le puneți doar la urmă). În 3 minute, se carcalesc ușor. Turnați peste ele foarte puțină de apă și lăsați tot pe foc mic (nu vreți să fierbeți legumele, ci să le înmuiați ușor, să iasă dulceața din ele). Presărați sare și pier, amestecați din când în când, iar la urmă, cu 2 minute înainte de a lua mâncarea de pe foc, puneți într-însa vinetele, amestecați bine și puneți și frunzele de coriandru, rupte-n bucăți.

Mod de servire

Puneți mâncarea asta pe două felii de pâine ori pe trei, patru, cât sunteți de flămânzi în zi de post. O să dispară repede din farfurii. Garantat!
-->

Comentarii

POSTĂRI ALEATORII

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *