NEGRESĂ
Ingrediente
1/2 pahar
lapte
4 linguri
cacao
1 pachet unt
sau margarină
1 pahar și
jumătate făină
1 linguriță
bicarbonat de sodiu sau praf de copt
arome: rom
sau scorțișoară, zahăr vanilat
nuci pisate
(facultativ)
Cantitățile măsurate exact
4 ouă
150 ml lapte
50 g cacao
200 g unt sau
margarină
175 g făină
1 plic praf
de copt
2 lingurițe
rom sau 1 linguriță rasă scorțișoară, 1 plic zahăr vanilat
50 g nuci
pisate (opțional)
Preparare
Laptele,
zahărul, cacaoa și untul se pun într-o crăticioară metalică și se topesc la foc
mic, până la primele clocote. Din această compoziție, se rețin 5 linguri într-o
ceșcuță.
În restul
compoziției se adaugă: gălbenușurile, făina, bicarbonatul (sau praful de copt),
aromele, nucile pisate (dacă ne plac), iar la urmă, albușurile bătute spumă
tare. Se amestecă lent.
Se unge o
tavă cu unt și se tapetează cu făină. Se răstoarnă aluatul și se coace la foc
moderat, până prinde o ușoară crustă deasupra. Se încearcă cu paiul dacă s-a
copt bine înăuntru.
După ce se
scoate din cuptor, se unge suprafața prăjiturii cu compoziția păstrată în
ceașcă.
Pentru
aspect, dar și gust, se poate presăra deasupra puțină nucă de cocos. Apoi se
taie în pătrate.
Sugestie: Dacă coacem Negresa
într-o formă rotundă, mai mare, și apoi o ornăm cu frișcă și câteva bombonele
colorate, poate deveni un excelent tort, pentru o aniversare sau onomastică în
familie.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Dar mai întâi, rețineți: A comenta pe acest blog (ca și pe oricare altul) este un privilegiu, nu un drept. De aceea, vă rugăm:
- Referiți-vă, pe cât posibil, doar la subiectul postării.
- Folosiți un limbaj decent.
- Dacă intrați în polemici cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
- Pentru mesaje de interes personal adresate administratorilor blogului (schimb de link, propuneri de colaborare etc.) folosiți formularul de CONTACT, aflat în partea de sus a paginii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe nu vor putea fi publicate.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu interes opiniile și sugestiile.