Rețete culinare - Negresă


NEGRESĂ

Ingrediente

4 ouă
1/2 pahar lapte
4 linguri cacao
1 pachet unt sau margarină
1 pahar și jumătate făină
1 linguriță bicarbonat de sodiu sau praf de copt
arome: rom sau scorțișoară, zahăr vanilat
nuci pisate (facultativ)

Cantitățile măsurate exact

4 ouă
150 ml lapte
50 g cacao
200 g unt sau margarină
175 g făină
1 plic praf de copt
2 lingurițe rom sau 1 linguriță rasă scorțișoară, 1 plic zahăr vanilat
50 g nuci pisate (opțional)

Preparare

Laptele, zahărul, cacaoa și untul se pun într-o crăticioară metalică și se topesc la foc mic, până la primele clocote. Din această compoziție, se rețin 5 linguri într-o ceșcuță.
În restul compoziției se adaugă: gălbenușurile, făina, bicarbonatul (sau praful de copt), aromele, nucile pisate (dacă ne plac), iar la urmă, albușurile bătute spumă tare. Se amestecă lent.
Se unge o tavă cu unt și se tapetează cu făină. Se răstoarnă aluatul și se coace la foc moderat, până prinde o ușoară crustă deasupra. Se încearcă cu paiul dacă s-a copt bine înăuntru.
După ce se scoate din cuptor, se unge suprafața prăjiturii cu compoziția păstrată în ceașcă.
Pentru aspect, dar și gust, se poate presăra deasupra puțină nucă de cocos. Apoi se taie în pătrate.

Sugestie: Dacă coacem Negresa într-o formă rotundă, mai mare, și apoi o ornăm cu frișcă și câteva bombonele colorate, poate deveni un excelent tort, pentru o aniversare sau onomastică în familie.

Comentarii

POSTĂRI ALEATORII

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *