PRĂJITURĂ INTELIGENTĂ
100 g unt sau margarină
125 g zahăr
4 ouă mici sau 3 mari
4 linguri făină
2 plicuri zahăr vanilat
½ litru lapte
1 praf de sare
Preparare
Se freacă untul cu 75 g zahăr. Se
adaugă gălbenușurile, sarea, laptele, făina și la urmă albușurile bătute spumă
cu restul de zahăr (50 g) și plicurile de zahăr vanilat. Albușurile se încorporează cu mișcări lente, ca să nu se
lase aluatul.
Se toarnă ușor compoziția într-o tavă
tapetată cu unt și făină și se coace la foc mic, timp de cca 1 oră (depinde de
cuptor).
Se lasă să se răcească, după care se
taie în pătrate.
Notă: Această prăjitură minunată se numește „inteligentă” deoarece, la
coacere, are proprietatea de a se separa în două straturi: o bază de aluat și o
suprafață de cremă.
A doua oară, dacă vrem să facem mai
multă, ceea ce sigur se va întâmpla, dublăm cantitățile.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Dar mai întâi, rețineți: A comenta pe acest blog (ca și pe oricare altul) este un privilegiu, nu un drept. De aceea, vă rugăm:
- Referiți-vă, pe cât posibil, doar la subiectul postării.
- Folosiți un limbaj decent.
- Dacă intrați în polemici cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
- Pentru mesaje de interes personal adresate administratorilor blogului (schimb de link, propuneri de colaborare etc.) folosiți formularul de CONTACT, aflat în partea de sus a paginii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe nu vor putea fi publicate.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu interes opiniile și sugestiile.