Rețete culinare - Pui cu ananas

-->

PUI CU ANANAS (rețetă chinezească)

Ingrediente

300-500 g carne de pui (piept sau pulpe dezosate)
1 conservă mică de compot de ananas
2 ardei grași (preferabil de culori diferite)
1 morcov potrivit
1 ceapă mică
50-75 g ulei de floarea soarelui sau de orez, presat la rece
20 g sos de soia
20 g coniac (opțional)
1 lingură bulion sau ketchup dulce
1 linguriță amidon, zeamil sau făină
10 g ulei de susan (dă o savoare aparte)
sare, piper

Preparare

Puiul se înăbușă câteva minute în ulei, împreună cu ceapa și sosul de soia. Apoi se adaugă ardeiul gras și morcovul tăiate mic, sarea, piperul, coniacul și bucățile de ananas cu jumătate din zeama lor. Se lasă să fiarbă la foc mic, fără însă să se înmoaie prea tare legumele.
Se desface bulionul cu apă, se dizolvă în el făina sau amidonul, se adaugă în cratiță și se mai fierbe totul 2-3 minute, până ce se leagă sosul. La sfârșit, se adaugă uleiul de susan (câteva picături).

Mod de servire

Acest preparat se poate servi în cuib de cartofi pai sau de orez cu bobul lung, fiert simplu, în apă cu sare. Porțiile se așează în farfurii mari, întinse.

Notă: Este o mâncare destul de ieftină, ușor și rapid de pregătit, cu un gust rafinat și excelentă pentru musafiri, la ocazii. Sosul de soia și uleiul de susan sunt ceva mai scumpe dar, odată cumpărate, pot constitui condimente deosebite pentru multe alte preparate pe bază de carne de pasăre sau fructe de mare, la legumele soté sau în salatele de crudități.
-->

Comentarii

  1. Avand in vedere ca a mancat astfel de preperat si o persoana extrem de pretentioasa, pot sa o declar chiar o reusita!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Dar mai întâi, rețineți: A comenta pe acest blog (ca și pe oricare altul) este un privilegiu, nu un drept. De aceea, vă rugăm:
- Referiți-vă, pe cât posibil, doar la subiectul postării.
- Folosiți un limbaj decent.
- Dacă intrați în polemici cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
- Pentru mesaje de interes personal adresate administratorilor blogului (schimb de link, propuneri de colaborare etc.) folosiți formularul de CONTACT, aflat în partea de sus a paginii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe nu vor putea fi publicate.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu interes opiniile și sugestiile.

POSTĂRI ALEATORII

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *