-->
PUI CU ANANAS (rețetă chinezească)
Ingrediente
1 conservă mică de
compot de ananas
2 ardei grași
(preferabil de culori diferite)
1 morcov
potrivit
1 ceapă mică
50-75 g ulei
de floarea soarelui sau de orez, presat la rece
20 g sos de
soia
20 g coniac
(opțional)
1 lingură
bulion sau ketchup dulce
1 linguriță
amidon, zeamil sau făină
10 g ulei de
susan (dă o savoare aparte)
sare, piper
Preparare
Puiul se
înăbușă câteva minute în ulei, împreună cu ceapa și sosul de soia. Apoi se
adaugă ardeiul gras și morcovul tăiate mic, sarea, piperul, coniacul și
bucățile de ananas cu jumătate din zeama lor. Se lasă să fiarbă la foc mic,
fără însă să se înmoaie prea tare legumele.
Se desface
bulionul cu apă, se dizolvă în el făina sau amidonul, se adaugă în cratiță și
se mai fierbe totul 2-3 minute, până ce se leagă sosul. La sfârșit, se adaugă
uleiul de susan (câteva picături).
Mod de servire
Acest
preparat se poate servi în cuib de cartofi pai sau de orez cu bobul lung, fiert
simplu, în apă cu sare. Porțiile se așează în farfurii mari, întinse.
Notă: Este o mâncare destul de
ieftină, ușor și rapid de pregătit, cu un gust rafinat și excelentă pentru
musafiri, la ocazii. Sosul de soia și uleiul de susan sunt ceva mai scumpe dar,
odată cumpărate, pot constitui condimente deosebite pentru multe alte preparate
pe bază de carne de pasăre sau fructe de mare, la legumele soté sau în salatele
de crudități.
-->
Avand in vedere ca a mancat astfel de preperat si o persoana extrem de pretentioasa, pot sa o declar chiar o reusita!
RăspundețiȘtergere