ROȘII UMPLUTE CU CIUPERCI
Ingrediente
- 6 roșii
mijlocii
- 250 g ciuperci
champignon
- 100 g
smântână
- 1 gălbenuș
- 1 felie de
pâine sau pesmet muiat în lapte
- ulei de
măsline sau de floarea-soarelui
- puțin usturoi
românesc, pisat
- puțin sos de
soia sau sare și piper
- pătrunjel sau/și
mărar
Preparare
Se taie capac
la roșii și se scobesc în interior, lăsându-le apoi cu fața în jos, să se
scurgă.
Într-o
crăticioară cu puțin, ulei se pun ciupercile tăiate foarte mărunt, amestecate cu
ceapa tocată fin și cu sosul de soia (sau sarea și piperul), și se lasă să se
înăbușe în zeama lor, până scade tot lichidul.
Când s-au
răcit, ciupercile se amestecă cu smântâna, felia de pâine bine zdrobită sau
pesmetul muiat ușor în lapte, usturoiul și gălbenușul. Cu această compoziție,
se umplu roșiile.
Se presară
verdeață pe deasupra și se dau la cuptor, la foc potrivit, preferabil într-un
vas yena, pe fundul căruia s-a pus miezul zdrobit al roșiilor, diluat și amestecat
cu puțin ulei). Se scot după 10-15 minute și se servesc din vasul în care au
fost preparate.
Constituie un
preparat potrivit pentru ocazii, dar și pentru masa de duminică, în familie.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Dar mai întâi, rețineți: A comenta pe acest blog (ca și pe oricare altul) este un privilegiu, nu un drept. De aceea, vă rugăm:
- Referiți-vă, pe cât posibil, doar la subiectul postării.
- Folosiți un limbaj decent.
- Dacă intrați în polemici cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
- Pentru mesaje de interes personal adresate administratorilor blogului (schimb de link, propuneri de colaborare etc.) folosiți formularul de CONTACT, aflat în partea de sus a paginii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe nu vor putea fi publicate.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu interes opiniile și sugestiile.