Rețete culinare - Roșii umplute cu ciuperci

-->

ROȘII UMPLUTE CU CIUPERCI

Ingrediente

- 6 roșii mijlocii
- 250 g ciuperci champignon
- 100 g smântână
- 1 gălbenuș
- 1 felie de pâine sau pesmet muiat în lapte
- ulei de măsline sau de floarea-soarelui
- puțin usturoi românesc, pisat
- puțin sos de soia sau sare și piper
- pătrunjel sau/și mărar

Preparare

Se taie capac la roșii și se scobesc în interior, lăsându-le apoi cu fața în jos, să se scurgă.
Într-o crăticioară cu puțin, ulei se pun ciupercile tăiate foarte mărunt, amestecate cu ceapa tocată fin și cu sosul de soia (sau sarea și piperul), și se lasă să se înăbușe în zeama lor, până scade tot lichidul.
Când s-au răcit, ciupercile se amestecă cu smântâna, felia de pâine bine zdrobită sau pesmetul muiat ușor în lapte, usturoiul și gălbenușul. Cu această compoziție, se umplu roșiile.
Se presară verdeață pe deasupra și se dau la cuptor, la foc potrivit, preferabil într-un vas yena, pe fundul căruia s-a pus miezul zdrobit al roșiilor, diluat și amestecat cu puțin ulei). Se scot după 10-15 minute și se servesc din vasul în care au fost preparate.
Constituie un preparat potrivit pentru ocazii, dar și pentru masa de duminică, în familie.

-->

Comentarii

POSTĂRI ALEATORII

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *