Rețete culinare - salată de cușcuș

-->
SALATĂ CU CUȘCUȘ

Este o salată răcoritoare, ce poate fi preparată rapid. Este ideală când vrem să mâncăm ceva sănătos și ușor de digerat.

Ingrediente

- 1 cană de cușcuș
- semințe de floarea-soarelui
- brânză tofu (de soia)
- morcov ras sau tăiat rondele fine
- 2 roșii tăiate bucățele/roșii uscate (opțional)
- măsline verzi/negre
- 1 salată verde
- ulei de măsline
- verdeață (pătrunjel sau mărar)
- zeamă de lămâie, sare, piper

Preparare

Punem la fiert o cană și un sfert de apă, aceeași cană cu care am măsurat cantitatea de cușcuș. Adăugăm un praf de sare. Când clocotește, turnăm apa peste cușcuș, acoperim și lăsăm să stea 15 minute, astfel încât lichidul să fie absorbit în totalitate.
Între timp, pregătim celelalte ingrediente pentru salată. Putem adăuga și altele, după preferință și sezon (castraveți, ardei gras roșu, ceapă verde, andive etc.)
Adăugăm cușcușul și condimentăm după gust cu ulei de măsline extravirgin, zeamă de lămâie, verdeață, sare, piper.

Sfat: Pentru un plus de savoare, putem rumeni câteva minute cușcușul, înainte de a turna apa fiartă peste el.
-->

Comentarii

POSTĂRI ALEATORII

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *