SALATĂ DE MACROU SAU HERING AFUMAT
- 300 g pește afumat (macrou sau
hering)
- 300 g cartofi potriviți
- 2-3 morcovi
- 100 g mazăre
- maioneză după gust
- zeamă de lămâie
- 1 linguriță muștar
- ceapă tăiată julien sau mărunt
- 300 g cartofi potriviți
- 2-3 morcovi
- 100 g mazăre
- maioneză după gust
- zeamă de lămâie
- 1 linguriță muștar
- ceapă tăiată julien sau mărunt
Mod de
preparare
Se
spală bine cartofii și se fierb
în coajă împreună cu morcovii, mazărea și niște condimente, pentru a le da puțin
gust legumelor. Se cojesc cartofii și se taie cubulețe, ca pentru salată. Se
amestecă împreună cu mazărea, ceapa și morcovii tocați. Peștele se dezosează ușor,
se înlătură pielița și se taie cubulețe. Se prepară maioneza cu muștar și zeamă de lămâie și se adaugă
salatei după gust. Se
amestecă bine și se mai potrivește de sare, dacă este cazul.
Mod de servire
Se ornează cu puțină maioneză, măsline
și gogoșari, ce îi vor da un gust deosebit.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Dar mai întâi, rețineți: A comenta pe acest blog (ca și pe oricare altul) este un privilegiu, nu un drept. De aceea, vă rugăm:
- Referiți-vă, pe cât posibil, doar la subiectul postării.
- Folosiți un limbaj decent.
- Dacă intrați în polemici cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
- Pentru mesaje de interes personal adresate administratorilor blogului (schimb de link, propuneri de colaborare etc.) folosiți formularul de CONTACT, aflat în partea de sus a paginii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe nu vor putea fi publicate.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu interes opiniile și sugestiile.