-->
SALATĂ DE TON CU MAIONEZĂ DIN ȚELINĂ
Cred că această salată de ton ar plăcea oricui. Prin urmare, se
poate servi cu succes atunci când avem musafiri, sau în zilele de post, când
avem dezlegare la pește. Este gustoasă și sățioasă.
Ingrediente
- 1 țelină mai mare
- 1 lingură de muștar
- 1 conservă de ton natur în ulei
- 1 conservă de porumb dulce fiert
- măsline și ardei gras roșu pentru ornat
- 1 lingură de muștar
- 1 conservă de ton natur în ulei
- 1 conservă de porumb dulce fiert
- măsline și ardei gras roșu pentru ornat
Mod de preparare
Se pregătesc ingredientele. Se curăță țelina, se taie
bucățele și se fierbe (sau înăbușă) până se înmoaie. Se lasă la scurs într-o strecurătoare,
după care se pasează, la blender sau cu mixerul. Se amestecă apoi cu o lingură
mare de muștar, zeamă de lămâie și ulei, treptat, ca la maioneză.
Tonul scurs se mărunțește și se amestecă cu boabele de porumb
scurse și maioneza din țelină.
Mod de servire
Se așează într-un castron de sticlă, se nivelează și se
ornează, după gust și fantezie, de exemplu cu măsline, fâșii de ardei gras
roșu, frunze de pătrunjel, morcov ras, rondele de ridichi etc. Delicioasa
salată e gata!
Sugestie
Pentru un gust mai fin și o aromă deosebită, maioneza se
poate prepara și din 2/3 rădăcină de țelină și 1/3 rădăcină de păstârnac.
-->
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Dar mai întâi, rețineți: A comenta pe acest blog (ca și pe oricare altul) este un privilegiu, nu un drept. De aceea, vă rugăm:
- Referiți-vă, pe cât posibil, doar la subiectul postării.
- Folosiți un limbaj decent.
- Dacă intrați în polemici cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
- Pentru mesaje de interes personal adresate administratorilor blogului (schimb de link, propuneri de colaborare etc.) folosiți formularul de CONTACT, aflat în partea de sus a paginii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe nu vor putea fi publicate.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu interes opiniile și sugestiile.