Rețete culinare - Salată de ton cu maioneză din țelină

-->
SALATĂ DE TON CU MAIONEZĂ DIN ȚELINĂ

Cred că această salată de ton ar plăcea oricui. Prin urmare, se poate servi cu succes atunci când avem musafiri, sau în zilele de post, când avem dezlegare la pește. Este gustoasă și sățioasă.

Ingrediente

- 1 țelină mai mare
- 1 lingură de muștar
- 1 conservă de ton natur în ulei
- 1 conservă de porumb dulce fiert
- măsline și ardei gras roșu pentru ornat
- 1 lămâie, ulei de floarea-soarelui presat la rece

Mod de preparare

Se pregătesc ingredientele. Se curăță țelina, se taie bucățele și se fierbe (sau înăbușă) până se înmoaie. Se lasă la scurs într-o strecurătoare, după care se pasează, la blender sau cu mixerul. Se amestecă apoi cu o lingură mare de muștar, zeamă de lămâie și ulei, treptat, ca la maioneză.
Tonul scurs se mărunțește și se amestecă cu boabele de porumb scurse și maioneza din țelină.

Mod de servire

Se așează într-un castron de sticlă, se nivelează și se ornează, după gust și fantezie, de exemplu cu măsline, fâșii de ardei gras roșu, frunze de pătrunjel, morcov ras, rondele de ridichi etc. Delicioasa salată e gata!

Sugestie

Pentru un gust mai fin și o aromă deosebită, maioneza se poate prepara și din 2/3 rădăcină de țelină și 1/3 rădăcină de păstârnac.
-->

Comentarii

POSTĂRI ALEATORII

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *