Rețete culinare - Tocaniță de ciuperci

-->
TOCĂNIȚĂ DE CIUPERCI

Ingrediente
500 gr ciuperci
2 gogoșari
2 roșii
1 ceapă
2-3 căței de usturoi
1 legătură de mărar
sare, piper și numai o lingură de ulei

Mod de preparare
Ciupercile se curăță (pălăria separat și codițele separat), apoi se taie în felul următor: codițele se toacă mărunt iar pălăriile se taie în fâșii cât se poate de subțiri, după care se mai secționează încă o dată. În final trebuie să arate ca niște așchii. Se toacă ceapa mărunt și se pune la călit cu o lingură de ulei. Aceeași operație se face și pentru gogoșari. Se călesc împreună până se înmoaie un pic. Se adaugă ciupercile și usturoiul și se lasă la fiert vreo 5 minute. Între timp se pasează roșiile. Se pun și roșiile pasate și se lasă la fiert, la foc mic, până scade zeama.
Rețineți: la aceasta rețetă nu se folosește apă! Spre sfârșit, se potrivește de sare și piper și se adaugă mărarul tocat. Se mai lasă să dea 2-3 clocote și se închide focul.
-->

Comentarii

POSTĂRI ALEATORII

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *