-->
TOCĂNIȚĂ DE
CIUPERCI
Ingrediente
500 gr ciuperci
2 gogoșari
2 roșii
1 ceapă
2-3 căței de usturoi
1 legătură de mărar
sare, piper și numai o lingură de ulei
2 gogoșari
2 roșii
1 ceapă
2-3 căței de usturoi
1 legătură de mărar
sare, piper și numai o lingură de ulei
Mod de preparare
Ciupercile se curăță (pălăria separat și codițele separat), apoi se taie în felul următor:
codițele se toacă mărunt iar pălăriile se taie în fâșii cât se poate de subțiri,
după care se mai secționează încă o dată. În final trebuie să arate ca niște așchii.
Se toacă ceapa mărunt și se pune la călit cu o lingură de ulei. Aceeași operație
se face și pentru gogoșari. Se călesc împreună până se înmoaie un pic. Se adaugă
ciupercile și usturoiul și se
lasă la fiert vreo 5 minute. Între timp se pasează roșiile. Se pun și roșiile
pasate și se lasă la fiert, la foc mic, până scade zeama.
Rețineți: la aceasta rețetă nu se folosește apă! Spre sfârșit, se potrivește de
sare și piper și se adaugă mărarul tocat. Se mai lasă să dea 2-3 clocote și se închide
focul.
-->
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Dar mai întâi, rețineți: A comenta pe acest blog (ca și pe oricare altul) este un privilegiu, nu un drept. De aceea, vă rugăm:
- Referiți-vă, pe cât posibil, doar la subiectul postării.
- Folosiți un limbaj decent.
- Dacă intrați în polemici cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
- Pentru mesaje de interes personal adresate administratorilor blogului (schimb de link, propuneri de colaborare etc.) folosiți formularul de CONTACT, aflat în partea de sus a paginii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe nu vor putea fi publicate.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu interes opiniile și sugestiile.