STUDIUL CHINA - cel mai cuprinzător studiu asupra nutriției - eBook

-->

STUDIUL CHINA
Cel mai cuprinzător studiu asupra nutriției

Dr. Colin Campbell este un biochimist american specializat în nutriţie, care a studiat efectele pe termen lung ale alimentației asupra sănătăţii. Preocupările sale științifice au început odată cu absolvirea studiilor, la sfârşitul anilor 1950 și s-au concentrat în special asupra influenței hranei asupra cancerului, bolilor de inimă și bolilor metabolice. El a efectuat cercetări originale, atât în laborator cât și pe subiecți umani, primind timp de 40 de ani fonduri pentru finanţarea cercetării, în cea mai mare parte de la Institutul Național de Sănătate, dar și de la mai multe agenţii de finanţare. În tot acest timp, dr. Colin Campbell s-a aflat în prim-planul cercetărilor în nutriție, publicând peste 300 de lucrări în domeniu. „Studiul China” - moștenirea pe care o lasă el umanității - este, după cum afirmă specialiștii, cel mai cuprinzător studiu despre sănătate şi nutriţie realizat vreodată. Cartea aceasta constituie punctul culminant al unui parteneriat de 20 de ani cu Universitatea Cornell, Universitatea Oxford și Academia Chineză de Medicină Preventivă. Din anul 1978, dr. Campbell este membru al Academiei Naționale de Științe a SUA și, de asemenea, profesor de onoare al Academiei Chineze de Medicină Preventivă. Pentru valoroasele sale rezultate, dr. Campbell a fost numit consilier senior pentru ştiinţă al Institutului american pentru studiul cancerului şi membru în Consiliul consultativ al comitetului medicilor de medicină responsabilă; aceasta, și datorită implicării sale în proiectul de cercetare „Studiul China”. Principalul rezultat al acestui studiu de o amploare fără precedent este sublinierea efectului devastator al consumului de proteine animale asupra dezvoltării cancerului şi a bolilor de inimă. Dr. Colin Campbell susţine și demonstrează în acest studiu că proteina care se găsește în laptele mamiferelor, numită cazeină, este „cel mai cancerigen aliment pe care-l poate consuma omul”.
Thomas M. Campbell II, fiul doctorului Colin Campbell, este absolvent al Universității Cornell în 1999. Este scriitor, actor și de două ori alergător de maraton. Născut și crescut în Ithaca, NY, a apărut pe scenă în Londra, Chicago şi în mai multe state americane. Thomas M. Campbell II este, de asemenea, jucător de fotbal, schior, excursionist şi cititor avid al cărților despre sănătate. Implicarea sa în calitate de coautor la „Studiul China” l-a condus la decizia de a-și schimba cariera şi în prezent este student la Medical School din Buffalo. După cum afirmă el, intenţionează să practice medicina în concordanță cu principiile prezentate în „Studiul China”.



-->

Comentarii

POSTĂRI ALEATORII

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *