9/11 Misterele din 11 septembrie (documentar RO)

-->

WORLD TRADE CENTER
– CRONICA UNUI DEZASTRU ANUNȚAT –

Și din cer va veni marele Rege al Terorii./Cerul va arde la 45 de grade/ iar focul va cuprinde Orașul cel Nou./ Doi frați gemeni vor fi sfâșiați de haos/ și în timp ce fortăreața cade, marele lider va muri./ Al treilea mare război va începe, în timp ce marele oraș arde – Nostradamus.

Am început acest articol, nu întâmplător, cu un catren atribuit controversatului vizionar francez din secolul al XVI-lea, Michel de Nostredame, și asta pentru că au existat multe voci care au găsit similitudini între versetul de mai sus și evenimentele tragice care au avut loc acum 8 ani în inima New York-ului. Se întâmpla la 11 septembrie 2001... Atunci, 4 avioane cu pasageri au fost deturnate de către forțe obscure și îndreptate către cele două turnuri gemene de la World Trade Center și către clădirea Pentagonului, ultimul prăbușindu-se în apropiere de Pennsylvania. Oficial, autorii masacrului au fost 19 musulmani radicali, coordonați din umbră de temutul lider Al-Qaeda Osama bin Laden, iar urmarea acestui act abominabil a fost declanșarea unui război fără precedent împotriva terorismului internațional.
Pe de altă parte, evenimentele de la 11 septembrie 2001 au devenit, după numai 8 ani, un veritabil „clasic” al teoriilor conspiraționiste, nu puțini fiind aceia care au văzut în tragicele întâmplări semnul unor forțe mai presus de înțelegerea noastră. Practic, în viziunea adepților acestui gen de teorii, atacurile de la World Trade Center nu au fost decât o mare înscenare, o farsă dramatică prin care să se justifice un lung și sângeros război în Orientul Mijlociu și, totodată, îngrădirea drepturilor fundamentale ale omului în țările dezvoltate. Poate că nu întâmplător există astăzi 150.000.000 de pagini web dedicate conspirației de la 11/9. Câtă dreptate au cei care susțin o atare ipoteză și care sunt argumentele pe care le aduc în discuție, vă invitam să urmăriți în cele ce urmează.


Contradicții, bizarerii și explicații neoficiale despre prăbușirea Turnurilor Gemene

Primul avion a lovit turnul nordic al complexului World Trade Center la ora 8:46 (15:46 ora României). Al doilea a lovit turnul sudic după 17 minute, timp suficient pentru ca echipele de filmare să poată reda evenimentul în toată grozăvia lui. Al treilea avion s-a prăbușit peste una dintre aripile Pentagonului, la ora 9:37. În mod misterios, câteva ore mai târziu, o altă clădire aflată în apropierea celor două turnuri, WTC 7, se prăbușește inexplicabil fără a fi atinsă de vreun avion sau proiectil. Cum au reușit teroriștii să reducă la o grămadă de moloz aceste clădiri simbol ale Americii?
Una dintre primele bizarerii legate de evenimentele din acea zi fatidică este lipsa de reacție a autorităților. În procedura standard a oricărui aeroport american, în cazul în care un avion de pasageri deviază de la cursul sau normal sau pierde legătura radio cu turnul de control, controlorul de trafic însărcinat cu urmărirea acestuia este obligat să emită codul 7610-4J. Codul reprezintă o atenționare către cea mai apropiată bază militară, bază care trimite în regim de urgență mai multe avioane de vânătoare care să intercepteze aeronava în cauza. În situația avioanelor care au izbit Turnurile Gemene, distanța dintre cea mai apropiată bază militară și locul impactului ar fi fost acoperită în mai puțin de 2 minute, suficient pentru a evita dezastrul. În fond, SUA este singura țară din lume care nu are o apărare antiaeriana clasică, aceasta fiind asigurată de superioritatea avioanelor sale de luptă și de viteza lor de reacție. Și totuși, 11 septembrie 2001 este singurul moment din istorie în care acest cod nu a fost transmis, deși circumstanțele erau mai mult decât evidente.

Ciudată pare și situația avionului care a lovit Pentagonul. Dacă forțelor armate americane le erau suficiente tot 2 minute ca să ajungă la locul incidentului, acestea își fac apariția
la 17 minute după consumarea atentatului. Să fie doar o pură întâmplare?

Și pentru că orice teorie conspiraționistă actuală care se respectă trebuia să aibă în centru și figura unui membru al familiei Bush, nici cea prezentată aici nu putea scăpa de astfel de canoane. De această dată este vorba de Marvin Bush, nimeni altul decât fratele ex-președintelui George W. Bush, pe atunci acționar majoritar la compania Securacom și membru în consiliul director al aceleiași firme până în anul 2000. Securacom, așa cum probabil bănuiți, este compania care a asigurat securitatea clădirilor de la World Trade Center până în ziua atentatelor. Mai mult, a îndeplinit aceleași sarcini și la Aeroportul internațional Dulles din Washington până în anul 1998. Nu încape nicio îndoială că agenții Securacom știau codurile de urgență care se transmit către NORAD (Comandamentul Nord-American de Apărare Aerospațială) iar faptul că exact la 11 septembrie procedura de avertizare a NORAD, care-și dovedise de atâtea ori eficiența, este schimbată cu una mult mai complicată a ridicat evident multe semne de întrebare.

Dar acesta nu este decât vârful icebergului. Teoriile conspiraționiste merg mult mai departe. Să ne îndreptăm puțin atenția asupra modului în care s-au prăbușit cele două turnuri și, mai ales, asupra căderii inexplicabile a celui de a treilea corp de clădire, WTC 7. Mai mulți oameni de știință, printre care și fizicianul Steven Jones, au susținut că nicio clădire din lume nu se poate prăbuși atât de repede și fără a produce pagube în jur, dacă nu face obiectul unei demolări controlate. În această situație, dacă un corp ar fi căzut de la cei 417 metri, atât cât măsura turnul sudic al WTC, el ar fi ajuns la sol, fără a avea altă forță de frecare decât aerul, în circa 9 secunde. Ei bine, ambele turnuri au fost reduse la o grămadă de dărâmături în 10-11 secunde.
Situația este și mai clară în cazul WTC 7, acolo unde un corp ar fi căzut de la înălțimea celor 47 de etaje în 6 secunde. Ei bine, clădirea s-a prăbușit perfect vertical în 6,6 secunde, iar resturile ei nu s-au întins decât pe o distanță de 21 de metri în jur - o performanță care ar umple de invidie orice echipă profesionistă de demolatori. Reamintim faptul că WTC 7 nu a fost lovită de vreun avion sau proiectil, singura cauză menționată în raportul comisiei de anchetă a evenimentelor fiind un incendiu. Un amănunt interesant este și acela că singurele clădiri din istorie, alcătuite din oțel și beton, care s-au prăbușit vreodată din cauza unui incendiu, au fost turnurile gemene și WTC 7. Vi se pare bizar? Atunci trebuie menționat și faptul că o clădire nu se poate prăbuși în acest mod decât în situația în care structurile ei de rezistență sunt reduse la zero.

Pare straniu ca turnurile gemene, proiectate să reziste la un impact mult mai mare decât cel produs de un avion de pasageri Boeing 737,
să dispară fără să lase în urmă resturi mai mari decât o cartelă de telefon.

Ambele turnuri erau susținute de 47 de stâlpi interiori din oțel, lați de 97 cm și groși de 36 cm. Alături de aceștia, existau încă 236 de pilaștri exteriori de oțel, îmbrăcați într-o armătura specială, care să-i facă rezistenți la vânt și la foc. Avionul care a lovit turnul nordic a distrus doar 39 de stâlpi exteriori și a atins numai unul din cei 47 de piloni de susținere din interior. În plus, oțelul din care erau făcuți aceștia se putea topi numai la temperaturi de peste 1.600° C, în timp ce temperatura maximă a kerosenului care a ars în turnurile WTC a atins „doar” 650° C. Și totuși, ambele clădiri s-au prăbușit ca și cum n-ar mai fi avut nicio susținere.

Steven E. Jones și Niels Harrit, doi dintre cercetătorii care au efectuat analiza chimică a resturilor rezultate în urma atacului terorist de la 11 septembrie, au anunțat că printre uriașele grămezi de moloz au fost identificate urme ale unui explozibil extrem de puternic, așa numitul super-termit nanostructurat. Practic, în opinia celor doi oameni de știință, acesta ar putea fi singurul compus chimic care să distrugă în totalitate structura unor clădiri așa cum au fost turnurile gemene, iar teoria lor este susținută și de imaginile obținute în momentul atacurilor de la 11 septembrie. În imagini se observă clar o substanță portocalie, care se scurge pe exteriorul clădirilor atacate, culoare tipică pentru super-termitul nanostructurat și nicidecum pentru resturile de kerosen sau alte materiale care ar fi putut arde în incendiu. În plus, imaginile cu încetinitorul ale prăbușirii turnurilor lasă să se vadă o serie de explozii care au loc la mai multe dintre etajele inferioare ale clădirilor, cu mult sub locul impactului cu avioanele. Numeroși martori oculari, pompieri, polițiști sau lucrători în birourile WTC au afirmat că au auzit o serie de explozii puternice cu câteva secunde înainte prăbușirii. Înregistrările seismografelor din New York confirmă aceleași explozii.

Osama bin Laden – ființă malefică sau țap ispășitor?

O poveste cu vădit iz de manipulare este reprezentată de afirmația conform căreia sauditul Osama bin Laden, mai vechiul partener al CIA din timpul războiului ruso-afgan din 1979-1989, ar fi „creierul” din spatele monstruoasei acțiuni teroriste de la World Trade Center. Nici măcar nu trebuie să fii vreun adept al conspirațiilor ca să-ți ridici un semn de întrebare asupra veridicității afirmațiilor apărute în absolut toată presa nord-americană. La numai câteva ore după prăbușirea celor două turnuri, toate posturile de televiziune îl indicau drept vinovat, și asta într-un mod categoric, pe Osama bin Laden. Cum au ajuns trusturile americane de presă la această informație într-un timp atât de scurt, mai ales că guvernul Statelor Unite nu-și exprimase încă opinia cu privire la identitatea autorilor atentatelor? Ce se întâmplase oare cu regulile de bază ale jurnalismului și cu verificarea informației din mai multe surse?

O altă informație, de data aceasta de-a dreptul ridicolă, a fost aceea a identificării pașaportului unuia dintre atentatori. Acesta a fost descoperit, dacă este să dăm crezare informațiilor oficiale, în grămezile uriașe de moloz rezultate în urma prăbușirii clădirilor, și asta în situația în care cele doua avioane au fost pur și simplu pulverizate. Mergând pe acest fir, FBI și CIA au reușit „să dea de urma făptașilor”: 19 cetățeni musulmani, membri Al Qaeda, conduși de egipteanul Mohamed Atta. Povestea cusută cu ață albă este deja de notorietate, chiar reputatul post de televiziune britanic BBC reușind să identifice cel puțin 5 dintre așa-zișii atentatori, trăind în țările lor de origine la peste 4 ani de la comiterea atacurilor. Aceștia așteaptă și în prezent să le fie spălate numele de asocierea cu atentatele.

Petrolul, SUA și puterea mondială

Putem spune astăzi că atentatele de la 11 septembrie au schimbat lumea. Nu este nimic deplasat într-o astfel de afirmație. Războiul stârnit în Afganistan a atras o întreagă forță multinațională pe câmpul de luptă. Conflictul continuă și astăzi să facă victime, atât în rândul soldaților, cât și în rândul civililor. Cea de-a doua conflagrație a fost cea din Irak.
Saddam Hussein a fost executat prin spânzurare, după trei ani de detenție, chiar în ziua de Anul Nou. Moartea lui nu a însemnat însă sfârșitul ostilităților. Luptele dintre insurgenții irakieni și trupele internaționale se dau și azi cu o ferocitate rar întâlnită. Mii de morți din ambele tabere și, mai ales, din rândul civililor nevinovați, împânzesc istoria recentă a unui conflict din ce în ce mai blamat de comunitatea internațională.

În SUA, noile masuri adoptate în timpul președintelui George W. Bush prevăd spionarea oricărui tip de comunicare a cetățenilor, arestarea pe bază de suspiciune, fără mandat și fără a acorda dreptul la un avocat. Totul în numele siguranței naționale. Se discută despre implantarea cipurilor de recunoaștere a tuturor cetățenilor planetei. Evident, pentru evitarea viitoarelor atentate teroriste...

Oare cine a avut de câștigat de pe urma acelor sângeroase atacuri? Evident, nici Saddam și nici Osama bin Laden. Dacă e să dăm crezare teoriilor conspiraționiste, adevăratul câștigător a fost, paradoxal, SUA. Odată cu cucerirea Afganistanului, guvernul Statelor Unite ale Americii a putut construi conducta de petrol către Marea Caspică, proiect refuzat de guvernul afgan înainte de începerea războiului. Uriașele resurse de petrol din Irak au rămas, practic, în voia sorții deși, neoficial, se spune că SUA ar avea uriașe venituri din comercializarea acestora. Tot neoficial, guvernul american ar controla, în urma celor două războaie, circa 60% din resursele de petrol existente pe Terra, poziție ce i-ar asigura toate atuurile pentru o supremație economică mondială.

Dar toate acestea sunt doar teorii ale conspirației. Pe lângă ele, aventura lui Larry Silverstein, miliardarul american care a achiziționat complexul WTC la 24 iulie 2001 și l-a asigurat împotriva unor atacuri teroriste pentru fabuloasa sumă de 6 miliarde de dolari, și asta cu doar 5 săptămâni înaintea atacurilor, nu pare decât o poveste pentru copii.



Misterele din 11 septembrie (9/11 Mysteries) (RO)


Documentarul „Misterele din 11 septembrie” demolează teoria conspirației susținută oficial cu privire la evenimentele de la 11 septembrie 2011. Urmărind filmul, veți afla ce s-a întâmplat cu adevărat în cele trei clădiri în săptămânile de dinainte de a fi demolate. Însuși George Soros afirma că după momentul 11 septembrie, „americanii au dat dovadă de o indiferență incredibilă față de înșelătoria la care au fost supuși”. Dar toate acestea se schimbă. După cum spunea președintele Venezuelei, Hugo Chavez, „Lumea se trezește. Se trezește pretutindeni, iar oamenii iau atitudine”. Milioane de oameni realizează că sunt mințiți – nu cu minciuni mici, nevinovate, ci într-un mod de-a dreptul grosolan. Este vremea întrebărilor dure, iar la unele dintre dileme încearcă să răspundă și acest film documentar, pe parcursul celor 90 de minute de dovezi și analize, completate cu declarații ale martorilor oculari. Nu este o chestiune de naționalism, politică sau loialitate față de stat, ci una simplă, de fizică. Se poate topi oțelul într-un incendiu întreținut în aer liber? Ce a făcut ca miezul metalic al turnurilor gemene de la World Trade Center să dispară în câteva secunde? Filmul nu are un țel de urmărit și nu încearcă să arate cu degetul pe nimeni. Doar prezintă faptele și pune întrebări.

-->

Comentarii

POSTĂRI ALEATORII

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *