Este Iadul exoterm sau endoterm?

-->

ESTE IADUL EXOTERM SAU ENDOTERM?

Următoarea întrebare a fost pusă la un examen de chimie de la Universitatea Liverpool – Anglia. Răspunsul dat de unul dintre studenţi a fost atât de „profund”, încât profesorul l-a împărtăşit colegilor săi, pe Internet. Astfel, am ajuns şi noi să avem plăcerea de a-l cunoaşte.

Întrebare suplimentară: Este Iadul exoterm (emite căldură) sau endoterm (absoarbe căldură)?


Pentru a-şi demonstra opinia, cei mai mulţi studenţi au folosit legea lui Boyle, care spune că un gaz se răceşte atunci când se extinde şi se încălzeşte atunci când este comprimat, sau ceva asemănător. Însă unul dintre studenţi a scris următoarele:

În primul rând, trebuie să cunoaştem cum se schimbă masa Iadului în timp. Aşadar, trebuie să cunoaştem rata cu care sufletele intră în Iad, comparativ cu rata celor care pleacă din Iad. Cred că putem să presupunem cu destul de multă siguranţă că, odată ce un suflet ajunge în Iad, nu mai iese niciodată. Prin urmare, nici un suflet nu iese din Iad.

În ceea ce priveşte rata celor care intră, să ne uităm la diferitele religii care există astăzi în lume. Cele mai multe dintre aceste religii spun că, dacă nu eşti un membru al lor, vei ajunge în Iad.
Dat fiind că există mai mult de o singură asemenea religie şi cum oamenii nu sunt membrii mai multor religii simultan, putem să facem estimarea că toate sufletele merg în Iad. Date fiind ratele naşterilor şi deceselor, putem spune că numărul sufletelor din Iad creşte exponenţial. Acum trebuie să ne uităm la volumul Iadului, deoarece, conform legii lui Boyle, pentru ca temperatura în Iad să rămână constantă, volumul Iadului trebuie să crească proporţional cu numărul sufletelor care intră.

Acest lucru arată că există două posibilităţi:

1. Dacă Iadul se extinde cu o rată mai mică decât cea cu care intră sufletele în el, atunci, în el, temperatura şi presiunea vor creşte atât de mult, încât în cele din urmă se va declanşa Iadul pe pământ.
2. Dacă Iadul se extinde cu o rată mai mare decât cea cu care intră sufletele în el, atunci temperatura şi presiunea vor scădea până când va îngheţa. 

Aşadar, care dintre variante este cea adevărată?

Dacă acceptăm postulatul pe care mi l-a enunţat Sandra în primul an de facultate: „O să mă culc cu tine când o să îngheţe Iadul” şi ţinând cont de faptul că s-a culcat cu mine azi-noapte, atunci ipoteza a doua trebuie să fie cea corectă. Prin urmare, sunt sigur că Iadul este endoterm şi că a îngheţat deja.

Corolarul acestei teorii este că, din moment ce Iadul a îngheţat, rezultă că nu mai acceptă niciun suflet şi… a dispărut, rămânând numai Raiul, ceea ce dovedeşte existenţa unei fiinţe divine. Acest lucru explică şi de ce, noaptea trecută, Sandra striga: Dumnezeule!


Acest student a fost singurul care a luat nota 10.

Sursa: http://business.illinois.edu/broker/exam-hel.htm

Traducerea: Olga Constantin (Frumoasa Verde) 
 
-->

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Dar mai întâi, rețineți: A comenta pe acest blog (ca și pe oricare altul) este un privilegiu, nu un drept. De aceea, vă rugăm:
- Referiți-vă, pe cât posibil, doar la subiectul postării.
- Folosiți un limbaj decent.
- Dacă intrați în polemici cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
- Pentru mesaje de interes personal adresate administratorilor blogului (schimb de link, propuneri de colaborare etc.) folosiți formularul de CONTACT, aflat în partea de sus a paginii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe nu vor putea fi publicate.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu interes opiniile și sugestiile.

POSTĂRI ALEATORII

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *