Semnele zodiacale și noi + eBook

-->

SEMNELE ZODIACALE ȘI NOI

Semnele zodiacale sunt zone distincte din zodiac, care influențează viața pe Pământ. Zodiacul este o centură circulară, ce înconjoară întreg sistemul nostru solar. Centura zodiacală sau cercul zodiacal se împarte în 12 părți egale, începând cu punctul vernal. Punctul vernal este punctul în care planul ecuatorial se intersectează cu ecliptica. Momentul în care se întâmplă acest lucru este chiar data echinocțiului de primăvară. Fiecare semn zodiacal reprezintă o zonă de influență a vieții pe Pământ și poartă numele și simbolul unei constelații. Zodiacul, împărțindu-se în 12 zone egale și distincte, dă naștere la 12 semne zodiacale. Semnele zodiacale sunt prezentate în funcție de ordinea în care sunt vizitate de soare, în ciclul lui aparent. Cele 12 zodii sunt: Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară, Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Semnele zodiacale pot fi împărțite în 3 mari categorii, fiecare cuprinzând câte 4 zodii: fixe, mobile și cardinale sau în 4 categorii, fiecare categorie cuprinzând câte 3 zodii: aer, apă, foc, pământ. Această ultimă împărțire s-a făcut în funcție de cele 4 elemente primordiale ale Universului.
Putem pune multe pe seama zodiei sub care suntem născuți: temperamentul, succesul, înclinațiile noastre... Totuși, să nu cădem în extremă și să luăm data nașterii noastre ca pe o fatalitate, așa cum face o societate chineză care organizează cursuri de limbă engleză. Aceasta refuză să angajeze persoane născute în zodiile scorpion sau fecioară, considerate instabile sau prea critice, conform National Post. „Nu vrem scorpioni sau fecioare şi vom acorda prioritate capricornilor, peştilor şi balanţelor”, se arată în anunţul publicat de o universitate din oraşul Wuhan, citat de cotidianul local Chutian Dushi Bao. Conform unui reprezentant al companiei, scorpionii au personalităţi prea puternice şi o stare instabilă, în timp ce fecioarele au un simţ critic exacerbat şi nu rămân prea mult timp în acelaşi post. Cotidianul chinez prezintă cazul unei studente, a cărei candidatură la un post într-o agenţie matrimonială a fost respinsă pentru că era rac, iar „vărsătorii şi scorpionii sunt mai potriviţi pentru acest post”. „Semnul zodiacal nu este ceva ce pot decide eu”, a replicat tânăra, victimă a acestei discriminări, care a generat o adevărată polemică pe internet. „Eu sunt un leu magnific, oare am mai multe şanse să obţin un post de lider?”, a întrebat un utilizator al site-ului Sina Weibo...

ZODIAC COMPLET

-->

Comentarii

POSTĂRI ALEATORII

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *