Solomon Marcus - Discurs de recepție excepțional, la Academia Română (eBook)

-->

SOLOMON MARCUS
Discurs de recepție excepțional, la Academia Română

Solomon Marcus s-a născut la data de 1 martie 1925 în orașul Bacău. După absolvirea studiilor liceale în orașul natal, a urmat cursurile Facultății de matematică din cadrul Universității București. A obținut ulterior titlurile științifice de doctor în matematică și doctor docent. După absolvirea facultății, a predat ca profesor la Facultatea de Matematică din cadrul Universității București. Profesorul Solomon Marcus este autorul a numeroase studii interdisciplinare, lucrări ce privesc utilizarea matematicii în lingvistică, în analiza teatrală, în științele naturale și sociale. Cărțile sale au fost traduse în multe țări ale lumii. A publicat peste 50 de volume în România, traduse în mai multe limbi, și în jur de 400 de articole în reviste științifice. Opera sa a fost citată de peste 1000 de autori. În anul 1993 matematicianul Solomon Marcus a devenit membru corespondent al Academiei, iar în anul 2001 a fost ales membru titular al Academiei Române.

Comentarii

  1. Să vă dea Dumnezeu sănătate!
    Vă invit să vizitaţi site-ul PREMIUL ROMÂNESC PENTRU EXCELENŢĂ
    (www.premiulromanescpentruexcelenta.ro) în a cărui LISTĂ DE ONOARE domnul Solomon Marcus
    figurează alături de personalităţile româneşti de superelită desemnate prin votul
    celor 60 laureaţi.
    Domnia sa face cinste Ţării.
    Dumnezeu să îl binecuvânteze!.
    Cu consideraţiune!
    av.Liviu Ardeiaş

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Dar mai întâi, rețineți: A comenta pe acest blog (ca și pe oricare altul) este un privilegiu, nu un drept. De aceea, vă rugăm:
- Referiți-vă, pe cât posibil, doar la subiectul postării.
- Folosiți un limbaj decent.
- Dacă intrați în polemici cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
- Pentru mesaje de interes personal adresate administratorilor blogului (schimb de link, propuneri de colaborare etc.) folosiți formularul de CONTACT, aflat în partea de sus a paginii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe nu vor putea fi publicate.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu interes opiniile și sugestiile.

POSTĂRI ALEATORII

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *