Secrete din bucătăria vegetariană

-->

SECRETE DIN BUCĂTĂRIA VEGETARIANĂ


În prezent, din ce în ce mai mulți oameni decid să excludă din alimentația lor zilnică produsele de origine animală. Deşi acest lucru este pentru cei mai mulți dintre noi un fenomen recent, vegetarianismul ca stil de viață există din Antichitate. Și cine-ar putea spune că anticii nu erau înțelepți? Se pare că știau ei ce știau, iar noi le ignorăm sfaturile de vreo 2000 de ani încoace. Într-adevăr, studii științifice serioase și de anvergură confirmă azi că în ceea ce priveşte valoarea nutritivă a alimentelor pe care le consumăm în mod obișnuit, cele de natură vegetală conţin mai mulţi hidraţi de carbon şi mai multe fibre (prin produsele integrale) decât cele de origine animală, care sunt bogate în calorii, grăsimi saturate şi colesterol. Cercetătorii au demonstrat indubitabil că vegetarienii sunt mai sănătoși şi într-o formă mai bună decât consumatorii pasionați de carne, lactate și ouă. Vegetarienii nu suferă de obezitate și, implicit, au un nivel normal al colesterolului și șanse minime de a se îmbolnăvi de hipertensiune arterială sau boli de inimă. Tot vegetarienii, bată-i norocul, sunt mai puțin sensibili la alergii sau la schimbările climatice şi mult mai rezistenți la boli grave, precum hepatitele, diabetul sau cancerul. Dar să vedem ce și cum mănâncă ei. Poate ne fac poftă...

-->

Comentarii

POSTĂRI ALEATORII

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *