Terapia Gerson - Aș fi dat orice să fi știut - documentar (RO)

-->

  TERAPIA GERSON

„AȘ FI DAT ORICE SĂ FI ȘTIUT”

În Dying To Have Known, regizorul Steve Kroschel se angajează într-o odisee de 52 de zile, traversând continente şi oceane, din New York, în San Diego şi Alaska, din Japonia în Spania şi apoi Mexic, motivat fiind de o declaraţie a lui Charlotte Gerson, fiica octogenară a doctorului Max Gerson, privind eficacitatea terapiei tatălui ei – minimalizată sau interzisă de peste 80 de ani – în tratarea cancerului şi a oricărei alte forme de boală cronică degenerativă, afirmaţie pe care realizatorul şi-a propus să o verifice prin mărturii şi pe baze ştiinţifice. Filmul e onest şi convingător, fiindcă înregistrează declaraţiile experţilor exact aşa cum au fost făcute (pro sau contra).
Se spune că cel mai bun film, este cel care ţi-ai dori să nu se mai termine şi, pentru un documentar, îndeplinirea acestui criteriu e o reală surpriză, deşi degajă deopotrivă tristeţe şi optimism. Tristeţe pentru milioanele de victime ale unor tratamente medicamentoase barbare, destinate să umple buzunarele asasinilor chimici şi ale complicilor cu diplome medicale şi optimism, fiindcă există o rază de speranţă, chiar dacă o legislaţie criminală, Codex Alimentarius, încearcă să ne rupă tocmai de legătura noastră cu natura, singura capabilă să ne refacă sănătatea, ruinată de nenumăratele agresiuni ale mediului, infestat de lăcustele corporatiste, confirmând că respingerea prin lege a unei terapii naturiste nu este o simplă întâmplare, ci o strategie de genocid, ce durează de secole.
Marian Matei - traducătorul documentarului
Puteți citi întregul articol aici.



-->

Comentarii

POSTĂRI ALEATORII

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *