Terapia Gerson - Frumosul adevăr - documentar (RO)

-->

TERAPIA GERSON - FRUMOSUL ADEVĂR
CEL MAI SIMPLU TRATAMENT AL CANCERULUI

Terapia Gerson a fost inițiată în anul 1928 de către medicul german Max Gerson. Acesta suferea de migrene supărătoare încă din anii studenției. La un moment dat, gândindu-se că poate tipul de alimentație era răspunzător de această afecțiune, a decis să experimenteze câteva diete, pentru a scăpa de durerile de cap. Mai întâi, a încercat o cură de fructe, apoi una de legume, iar în final o cură mixtă de fructe şi legume, în timpul căreia simţi o îmbunătăţire considerabilă a stării de sănătate. Migrenele deveniseră mai rare şi durerile mai puţin intense, dar nu încetaseră cu desăvârşire. Gerson a cercetat mai departe şi a ajuns la concluzia că migrenele sunt provocate de o disfuncție metabolică în ceea ce privește mineralele, în special clorul. Aşa că a reluat dieta pe bază de fructe şi legume, de data aceasta însă pregătind totul fără sare. Acest tip de hrănire i-a adus, în cele din urmă, succesul aşteptat. Astfel, după doi ani de experienţe alimentare, doctorul Gerson a înțeles că migrenele se pot vindeca şi ţine sub control prin simpla respectare a unor norme de nutriție. Orice întoarcere la regimul „normal” ducea invariabil la reapariţia migrenelor.
În anii care au urmat, aceeași dietă a vindecat 99% dintre bolnavii de TBC, iar din 1928 chiar bolnavi de cancer. Planul dietetic prescris de Gerson interzicea fumatul, alcoolul, cafeaua, ceaiul negru, sarea, zahărul, cacao, conservele de orice fel, brânza, carnea de orice fel şi recomanda consumul de fructe, legume, cereale, cartofi, seminţe. De-a lungul anilor, Gerson a schimbat de câteva ori planul dietetic, introducând, printre altele, sucurile de fructe și legume și clismele cu cafea, pentru detoxifierea ficatului. Cu acest tip de tratament, doctorul Gerson a ajuns la performanțe uimitoare în ceea ce privește vindecarea unor boli așa-zis incurabile. Munca îi e continuată și astăzi de fiica sa, Charlotte Gerson, care, după o luptă neobosită cu sistemul de sănătate american, a reușit să acrediteze două clinici în străinătate, una în Mexic și alta în Ungaria (Gerson Health Center), cu rezultate spectaculoase în vindecarea definitivă a bolilor „terminale”.




Comentarii

POSTĂRI ALEATORII

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *