-->
HRANA VIE – SĂNĂTATE ȘI FRUMUSEȚE
Alimentația
de tip raw food sau „hrană crudă” începe
să câștige teren și în rândurile românilor preocupați de sănătatea și aspectul
lor. Acest mod nou de a ne hrăni nu înseamnă însă doar renunțarea la prepararea
termică a alimentelor, ci un stil de viață diferit, o altă perspectivă asupra
modului de a ne asigura energia zilnică și sănătatea pe termen lung. Hrana crudă
sau vie este alcătuită din toate alimentele cunoscute, cu excepția cărnii și a
derivatelor din carne, fără însă ca asupra acestora să se aplice vreun
tratament termic. Se pot mânca așadar fructe, legume, verdețuri, nuci, alune,
semințe, ciuperci, cereale care nu au suferit o prelucrare la o temperatură
peste cea a corpului uman, precum și uleiuri presate la rece. La acestea, se
pot adăuga, ocazional, în funcție de propria viziune asupra alimentației, ouă
și lapte, la rândul lor, în stare crudă. Se elimină însă complet consumul de
zahăr, făină albă sau oțet.
Una dintre sursele de vitamine și minerale care ar trebui consumate frecvent în dieta cu hrană crudă o reprezintă germenii de cereale. Aceștia au o cantitate crescută de vitamine, minerale, enzime, proteine de bună calitate, ceea ce contribuie la prevenirea carențelor ce pot apărea în cadrul unui regim nejudicios alcătuit. Trecerea la un astfel de tip de hrănire trebuie făcută treptat, pentru evitarea eventualelor probleme digestive, mai ales în cazul persoanelor care au afecțiuni de tipul gastritelor, ulcerelor sau colitelor.
Expunerea alimentelor la temperaturi înalte duce la distrugerea enzimelor și a vitaminelor pe care acestea le conțin. Astfel, dacă alimentul este gătit la foc, se distrug între 50 și 80% din vitaminele pe care le-ar aduce organismului dacă ar fi consumat în stare crudă. Pe lângă acest dezavantaj, majoritatea alimentelor de origine vegetală disponibile actualmente pe piață nu provin din culturi bio, și prin urmare au un anumit conținut de pesticide, care s-au aplicat pentru a spori producția agricolă. La temperaturi mari, pesticidele se descompun în produși și mai toxici, care vor fi asimilați mult mai ușor de organism și vor produce radicali liberi. De aici și până la apariția bolilor de tot felul e doar o chestiune de timp. De scăpat, n-avem cum scăpa. Mai devreme sau mai târziu, în funcție de rezistența fiecăruia, ne vom îmbolnăvi și vom deveni dependenți de medic, spital și medicamente. Avem exemple pretutindeni în jurul nostru.
Una dintre sursele de vitamine și minerale care ar trebui consumate frecvent în dieta cu hrană crudă o reprezintă germenii de cereale. Aceștia au o cantitate crescută de vitamine, minerale, enzime, proteine de bună calitate, ceea ce contribuie la prevenirea carențelor ce pot apărea în cadrul unui regim nejudicios alcătuit. Trecerea la un astfel de tip de hrănire trebuie făcută treptat, pentru evitarea eventualelor probleme digestive, mai ales în cazul persoanelor care au afecțiuni de tipul gastritelor, ulcerelor sau colitelor.
Expunerea alimentelor la temperaturi înalte duce la distrugerea enzimelor și a vitaminelor pe care acestea le conțin. Astfel, dacă alimentul este gătit la foc, se distrug între 50 și 80% din vitaminele pe care le-ar aduce organismului dacă ar fi consumat în stare crudă. Pe lângă acest dezavantaj, majoritatea alimentelor de origine vegetală disponibile actualmente pe piață nu provin din culturi bio, și prin urmare au un anumit conținut de pesticide, care s-au aplicat pentru a spori producția agricolă. La temperaturi mari, pesticidele se descompun în produși și mai toxici, care vor fi asimilați mult mai ușor de organism și vor produce radicali liberi. De aici și până la apariția bolilor de tot felul e doar o chestiune de timp. De scăpat, n-avem cum scăpa. Mai devreme sau mai târziu, în funcție de rezistența fiecăruia, ne vom îmbolnăvi și vom deveni dependenți de medic, spital și medicamente. Avem exemple pretutindeni în jurul nostru.
Hrana vie
este indicată oricui și la orice vârstă. De exemplu, persoanelor care vor să slăbească
fără o restricție cantitativă a alimentelor consumate. Cei care mănâncă doar
alimente neprocesate termic vor da jos, treptat, toate kilogramele în plus,
stabilizându-se la greutatea ideală pentru înălțimea lor. După primele 2-3
luni, rezultatele vor fi vizibile, fără ca persoana respectivă să aibă senzațiile
pe care le-ar avea în timpul unei cure de slăbire clasice și fără efectele
psihice pe care le produc restricțiile alimentare.
Îndeosebi pielea
va beneficia de pe urma alimentelor consumate exclusiv crude. Să nu ne speriem
dacă în primele 2-3 săptămâni vom observa chiar agravarea problemelor
existente. Este începutul procesului de detoxifiere. După aceea, tenul va
deveni mai radios, pielea mai catifelată, acneea va dispărea, iar celulita se
va atenua. Bineînțeles că orice tratament cosmetic va fi bazat pe aceleași tip
de ingrediente ca și alimentația, și anume doar produse naturale și nu acele
formule chimice complicate, pline de aditivi, chimicale și conservanți. Să nu
uitați nici o clipă: tot ce puneți pe piele intră în sânge și de acolo, în organele
dumneavoastră vitale.
Dar prima
modificare importantă pe care o veți constata în timpul consumului de hrană vie
va fi dispariția constipației. În acest fel, veți elimina o cantitate mare de
toxine acumulate în colon, va fi inițiat procesul de echilibrare a greutății
corporale, se va preveni apariția cancerului de colon, vor dispărea neplăcerile
provocate de hemoroizi și lista efectelor pozitive poate continua.
Adoptarea
unui regim bazat pe consumul de alimente neprocesate termic va duce la creșterea
imunității organismului și implicit la scăderea numărului de infecții apărute
pe perioada unui an. Cu timpul, veți uita chiar ce înseamnă să-ți curgă nasul
sau să faci febră.
Beneficiul
cel mai important al acestei schimbării a modului de hrănire este dispariția
treptată a tuturor problemelor de sănătate avute anterior, începând de
la migrene, alergii, dureri de articulații, gastrite, colesterol mărit... și
terminând cu boli grave, precum tensiunea arterială, hepatita, diabetul și chiar
cancerul.
Așadar, îi
îndemn să adopte hrana crudă pe toți cei care vor să rămână sau să redevină
sănătoși, pe cei care vor să se bucure de o siluetă de invidiat și de o stare
psihică excelentă și, nu în ultimul rând, pe cei care vor să fie în formă până
la adânci bătrâneți. Și dacă tot nu v-am convins, poate vă conving celebrii
medici nutriționiști americani și pacienții lor din documentarul pe care vi-l
atașez mai jos.
Pur și simplu crud - Dând diabetul înapoi în 30 de zile
Simply Raw -
Reversing Diabetes in 30 Days (RO)
-->
E incredibil. M-a emotionat acest documentar la final. Se pare ca o alimentatie adecvata face cu adevarat minuni...
RăspundețiȘtergere