Laptele - nutritiv sau toxic? + documentare

-->

LAPTELE - NUTRITIV SAU TOXIC?

Miliarde de dolari au fost investite de industria producătoare de lactate pentru a ne convinge că laptele și derivatele sale sunt sănătoase sau chiar vitale pentru funcționarea optimă a organismului. Studiile sponsorizate de industria lactatelor, afirmă că laptele e foarte sănătos, că e cea mai bune sursă de calciu și că previne osteoporoza, promovându-l ca veritabil superaliment. Să fie oare așa? Este laptele sănătos? Este laptele o sursă bună de calciu? Poate laptele să prevină osteoporoza? Este laptele un aliment nutritiv? Să vedem:


Este laptele sănătos?

Laptele de vacă are un conținut mare de proteine, minerale precum calciu, potasiu, fosfor și vitamine precum retinol, vitamina D, riboflavină, vitamina A și niacină. Sună bine, nu? La o primă vedere, laptele pare un aliment sănătos. Un aliment-minune pentru sănătate și longevitate. Și așa și este... pentru sănătatea și longevitatea vițelului... Laptele oricărui mamifer are exact cantitatea de proteine, calciu și vitamine necesară creșterii și dezvoltării puilor acestora. Niciun alt aliment nu furnizează toți nutrienții necesari într-un raport ideal pentru organismul puilor, decât laptele matern. Fiecare tip de lapte este adaptat exclusiv pentru organismul unui anumit pui. „Laptele uman are ca rol de bază stimularea dezvoltării sistemelor nervos și cerebral, în timp ce laptele de vacă susține creșterea și dezvoltarea scheletului osos/musculaturii” (Robert Morse). 

Întrucât compoziția laptelui diferă în funcție de specia căreia îi este destinat, a hrăni un alt pui sau, mai rău, un bebeluș uman cu lapte de vacă determină apariția de carențe serioase în organismul lui. De exemplu, laptele de vacă e foarte sărac în acizi grași esențiali, în lipsa cărora organismul bebelușului nu poate produce țesuturile nervos și cerebral. Toți acești factori nu fac decât să împiedice dezvoltarea optimă a bebelușului, predispunându-l la diverse boli și scurtându-i viața.

Laptele de vacă are de 4 ori mai multe proteine, și de peste 6 ori mai multe minerale decât laptele uman. Asta însă nu-i o veste bună decât pentru viței. În lipsa unei concentrații așa de mari de nutrienți, vițeii n-ar putea ajunge să cântărească peste 200 de kg într-un an. Prezența acestei supra-concentrații de proteine și minerale nu este un aspect benefic pentru organismul uman. Cantitatea prea mare de proteină de origine animală înseamnă o abundență de factori de creștere, care în organismul adult au un potențial cancerigen. În plus, sistemul nostru digestiv nu poate digera cazeina (proteina din lapte), fapt care ne predispune la  contactarea a tot felul de infecții.

Laptele mai are o componentă  care ne face vulnerabili în fața infecțiilor: histamina. Doctorul Călin Mărginean spune despre histamină că este una dintre cele mai alergice substanțe, care sporește drastic sensibilitatea organismului, predispunându-l la alergii și infecții.

Sistemul nostru digestiv nu poate digera nici lactoza (zahărul din lapte), după ce trecem de vârsta de 4 ani. Lactoza nedigerată și aciditatea specifică laptelui pasteurizat duc la creșterea numărului de bacterii nesănătoase în intestine. Iar mediul acid, anaerob, creat astfel, favorizează dezvoltarea de celule canceroase în organism.

Alte forme de cancer provocate de consumul de lactate sunt: cancerul de prostată, cancerul ovarian, cancerul la sân, cancerul de colon și cancerul testicular. În cartea Studiul China, prof. Colin Campbell scrie că unul dintre principalii factori care promovează dezvoltarea cancerului este cazeina: „ …cazeina afectează felul în care celulele interacționează cu carcinogenii, felul în care ADN-ul reacționează la carcinogeni și felul în care cresc celulele canceroase”.

Robert Morse spune că incapacitatea corpului de a descompune laptele are ca rezultat intensificarea producerii de mucus și, implicit, dezvoltarea unor probleme inflamatorii. Mucusul este o secreție internă, produsă de corp pentru a proteja suprafețele membranelor. Această substanță se îngroașă, devenind lipicioasă și tulbure când ingeram alimente toxice.

Laptele este de departe cel mai iritant aliment pentru tractul gastrointestinal. În combinație cu amidonul, mucusul creat din cauza consumului de lapte duce la formarea de plăci mucoidale pe pereții intestinali.

Un alt factor care face laptele de vacă nesănătos constă în hormonii de creștere cu care sunt injectate bovinele, pentru a le spori producția de lapte. Robert Morse afirmă că acești hormoni duc la dezvoltarea celulelor canceroase în organismul uman. Hormonii de creștere  (rBGH) stimulează funcționarea sistemului endocrin (în special tiroida și suprarenalele), fapt care duce la dezechilibre hormonale serioase.

Laptele are un rol important și în apariția bolilor cardiovasculare. Afecțiunile sistemului cardiovascular constituie principalul motiv de deces în țări ca Marea Britanie și SUA, unde oamenii consumă lapte cu regularitate.

Studii publicate în Revista Internațională de Cardiologie, atestă faptul că laptele promovează bolile cardiovasculare atât din cauza cantității mari de colesterol și de grăsimi conținute, cât și din cauza cazeinei, lactozei și carbohidraților prezenți în lactate.

Laptele favorizează apariția diabetului. Cu cât consumăm mai mult lapte și produse lactate, cu atât mai mare este riscul să ajungem să suferim de diabet. Însă cu cât consumăm mai multe vegetale și mai puține lactate, cu atât scade mai dramatic acest risc. Acestea sunt concluziile unui studiu intercultural, realizat pe copii din 40 de țări.

În consecință, laptele nu este un aliment sănătos pentru nici o ființă adultă. Este ideal doar pentru sugarii din specia pentru care este destinat. Consumul de lapte după perioada înțărcării are consecințe dramatice asupra organismului, care depășesc cu mult puținele lui beneficii.

Este laptele o sursă bună de calciu?

Laptele de vacă are o concentrație mai mare de calciu, decât de magneziu, fapt care îngreunează enorm asimilarea calciului în organism. Se estimează că organismul nostru reușește să asimileze cel mult 20% din concentrația de calciu a laptelui de vacă. Și asta doar în cazul în care acesta e crud, adică nepasteurizat și nefiert. „Laptele pasteurizat este acid, fapt ce crește riscul de apariție a calculozei, epuizarea musculară, inflamația tractului gastrointestinal și alte afecțiuni”, afirmă dr. Robert Morse. El adaugă că „prin preparare termică se distrug toate vitaminele solubile în apă, în special vitamina C și complexul B. Fierberea laptelui determină saturarea grăsimilor și formarea de legături glicozidice cu proteinele, mărindu-le potențialul alergen”.

Dr. Călin Mărginean afirmă că raportul dintre acizii grași saturați (grăsimile solubile) și cei nesaturați (grăsimile lichide) trebuie să fie de 1/4 – 1/5 ca să se poată asimila calciul. Iar în cazul laptelui de vacă, valoarea raportului este 1. Ceea ce înseamnă că laptele de vacă nu este defel o sursă sigură de calciu. Potrivit doctorului Mărginean, mucusul produs la nivel nazal, bronșic și intestinal din cauza consumului de lactate crește riscul infecțios și astmatic. În consecință, va scădea drastic rata de asimilare a vitaminelor și a mineralelor, favorizând astfel absorbția toxinelor.  Ceea ce înseamnă că laptele de vacă nu numai că îngreunează foarte mult absorbția calciului, ci și creează un mediu propice absorbției toxinelor.

Probabil te gândești deja că dacă nu poți să-ți iei calciul din lapte, poate vei reuși să-l iei din brânzeturi. Nu te sfătuiesc să faci asta. Gândește-te că dacă laptele are efecte atât de dramatice asupra corpului, atunci ce rezultate poate avea consumul aceluiași lucru, într-o formă mult, mult mai concentrată? Într-un litru de lapte există 500 de mg de sodiu. Este nevoie de 7-9 l de lapte pentru a face un kilogram de brânză. Asta înseamnă că un kilogram de brânză poate avea până la 4500 de mg de sodiu. Concentrația mare de sodiu din laptele de vacă împiedică absorbția calciului în organism. Mai mult, în cazul unui consum îndelungat, are ca efecte apariția cariilor, artritei, osteoporozei și bolilor autoimune.

În cartea Medicamente miraculoase pe care nu le cunoașteți, Chase Ravel scrie: „Proteinele și fosforul, aflate în cantitate mare în laptele de vacă, fac ca organismul să piardă mai mult calciu decât câștigă. Întrucât sistemul nostru digestiv nu este făcut să digere lapte după vârsta de 3 ani, și cu atât mai puțin laptele altei specii, este nevoit să ia măsuri drastice pentru a neutraliza acidul lactic prezent în lactate”.

Doctorul Robert Young spune că organismului nostru nu-i rămâne altă soluție decât aceea de a-și destabiliza rezervele proprii de calciu, pentru a putea contracara acțiunea acidului lactic. Fapt care explică foarte bine carențele de calciu pe care le au cei care consumă lactate. Prin urmare, laptele de vacă nu este o sursă bună de calciu pentru organismul uman. Beneficiile palide pe care ni le aduce pălesc în fața efectelor negative pe care le are asupra corpului nostru. Cele mai bune surse de calciu sunt exclusiv de natură vegetală. Corpul nostru este proiectat de natură să consume 100% produse vegetale și, prin urmare, asimilăm cel mai bine calciul prezent în legume, fructe, cereale și semințe.

Robert Morse spune că asimilarea optimă a calciului se face în prezența magneziului, cel mai bun raport între calciu și magneziu existând în vegetale. Salatele cu frunze verde închis au o cantitate foarte mare de calciu, magneziu și flavonoide, combinația ideală pentru absorbția optimă a acestor nutrienți. Exemple de astfel de salate sunt: urzicile, măcrișul, ruccola, kale, spanacul cu frunze mature (frunzele tinere nu sunt indicate, din cauza prezenței unei toxine - acidul oxalic), valeriana, lăptuca etc. Alte surse excelente de calciu sunt: semințele de susan, semințele de chia, migdalele, nucile, semințele germinate, vlăstarii, algele (spirulină, wakame, dulse, chlorella). Ca să-ți faci o idee, semințele de susan conțin 975 miligrame de calciu la 100 de grame, 100% asimilabil, față de lapte, care conține doar 113 miligrame la 100 de grame.

Nimeni nu spune că trebuie să te privezi de gustul sau textura specifice laptelui. Soluția este foarte simplă: laptele din semințe sau nuci. Ai nevoie doar de un blender sau o râșniță pentru a-l face și țin să-ți spun că e foarte gustos. În plus, e foarte sănătos și gata cât ai zice... lapte!
Dă click aici pentru a afla cum se face laptele vegetal din susan: http://www.rawlifestyle.ro/lapte-de-susan/

Poate laptele să prevină osteoporoza?

În primul rând, ce este osteoporoza? Este o boală care afectează drastic organismul, scăzând dramatic densitatea oaselor. Doctorul Robert Morse spune că osteoporoza este o „afecțiune în cadrul căreia se pierd mineralele din oase, acestea devenind tot mai poroase și mai fragile”. Potrivit lui, această boală se datorează acidozei și hipotiroidiei. Numai în America se ajunge la costuri anuale de peste 10 biloane de dolari investiți în tratarea osteoporozei. Problema majoră este că osteoporoza e o boală pe care nu o poți descoperi întotdeauna la timp, mulți oameni aflând că suferă de osteoporoză de-abia atunci când capătă o fractură. Se estimează că în SUA, una din două femei cu vârste de peste 50 de ani și unu din opt bărbați vor suferi o fractură osteoporotică în acest cadru de vârstă. Într-un studiu făcut de cercetători de la Universitatea Harvard, pe 78 de mii de femei, pe durata a 12 ani, s-a demonstrat faptul că acele femei care au folosit laptele și derivatele lui ca surse de calciu au avut mai multe fracturi osoase decât cele care au evitat aceste produse. Țările cu cel mai mare consum de lactate pe cap de locuitor (SUA, Anglia, Suedia și Canada) au și cea mai mare incidență a apariției osteoporozei din lume. Ceea ce nu face decât să evidențieze faptul că o alimentație în care laptele și derivatele lui ocupă un loc important, nu numai că nu previne osteoporoza, ci este responsabilă de apariția acestei boli.

Dr. Neal Barnard afirmă că decalcifierea oaselor, apărută în special la femeile aflate la menopauză, este în primul rând rezultatul dietei și stilului de viață adoptat. Iar consumul de lactate și sedentarismul sunt factorii de bază în declanșarea osteoporozei.

În Revista Americană de Nutriție Clinică (p. 61, 1995) există următoarea concluzie: „Proteinele din lactate cresc producția de acid din sânge, care va fi neutralizat prin mobilizarea calciului din oase”. În Revista Americană de Epidemiologie (p. 139, 1994) apare următoarea informație: „Consumul de produse lactate, în special la vârsta de 20 de ani, a fost asociat cu un risc crescut de fracturi la șold… metabolismul proteinelor din dietă cauzează o creștere a excreției urinare a calciului”. Cercetători de la Universitatea Yale au descoperit, în urma analizării a 34 de studii, publicate in 16 țări, că statele cu cea mai mare incidență a osteoporozei sunt cele în care se consumă cele mai mari cantități de lactate și carne.

Persoanele care au consumat, în medie, mai mult de 1000 de mg de calciu pe zi, din surse animale, sunt de 9 ori mai predispuse la fracturi de șold, decât cele care aveau un consum de 196 de mg de calciu pe zi. Doctorul John McDougall spune că oamenii care consumă mult calciu din sursă animală au cele mai slabe oase și cea mai mare rată de osteoporoză.

Este laptele un aliment nutritiv sau unul toxic?

Încă mai crezi că laptele este sănătos pentru adulți? Că este cea mai bună sursă de calciu? Sau că previne osteoporoza? Nicio problemă. Nu trebuie să mă crezi pe cuvânt. Nici măcar atunci când totul e argumentat. Vrei să știi adevărul despre lactate? Există o singură soluție: descoperă-l pe cont propriu. Caută-l pe internet, citește cărți de specialitate, abonează-te la reviste medicale, uită-te la documentare pe temă. Și, mai ales, fă un test pe propria piele: renunță o perioadă la lactate și vezi cum te simți. Fă o comparație: înainte și după. Și spune-mi la ce concluzii ai ajuns.
Ce m-a interesat a fost să plantez o sămânță. A îndoielii. Să-ți arăt și aspectele negative legate de consumul lactatelor. Aspecte pe care industria laptelui are tot interesul să le țină ascunse. Să te impulsionez să descoperi singur adevărul despre lactate. Și, mai ales, să-ți arăt că există alternative sănătoase la consumul de lactate. Frunzele închise la culoare, algele, semințele și nucile sunt cele mai bune surse de calciu, asimilabil de organismul nostru. Din nuci și semințe se pot face atât lapte, cât și brânzeturi foarte gustoase. Te invit să-mi urmărești blogul, pentru a descoperi cum să-ți faci singur „lactate” vegetale, cu adevărat sănătoase și delicioase.


John McDougall - Pericolele la care ne expune industria lactatelor

Partea 1


Partea 2


Partea 3


Partea 4

-->

Comentarii

POSTĂRI ALEATORII

  • 16 hoteluri minunate care știu cum să-și facă oaspeții fericiți + FOTO
    17.10.2022 - 0 Comments
    Persoanele care se cazează des la hotel știu exact la ce să se aștepte în timpul șederii lor. Cu toate acestea, există hoteluri în lume care își pot uimi oaspeții: unele îți închiriază un pește…
  • Zâmbetul – inteligența inimii și a relațiilor sociale + VIDEO (RO)
    05.01.2013 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ZÂMBETUL – INTELIGENȚA INIMII ȘI A RELAȚIILOR SOCIALE Înţelepciunea antichităţii…
  • Cânepa românească - victima vânătorii de canabis + VIDEO (RO)
    19.06.2016 - 1 Comments
    CÂNEPA ROMÂNEASCĂ VICTIMA VÂNĂTORII DE CANABIS Din dorința de a arăta lumii cum se transformă cânepa din plantă în țesătură și mai apoi în costum popular, Iosif Ciunterei, un bistrițean de 20 de…
  • Cum a apărut creștinismul
    04.11.2015 - 3 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); CUM A APĂRUT CREȘTINISMUL Comunismul a fost de la început și este până astăzi un instrument al evreimii internaționale, de ea creat și…
  • Boala vacii nebune - epidemia care n-a existat niciodată
    16.02.2014 - 0 Comments
    --> BOALA VACII NEBUNE   - EPIDEMIA CARE N-A EXISTAT NICIODATĂ - Presupunerea conform căreia encefalopatia spongioasă bovină (BSE) este contagioasă, provocată de un agent…
  • Trei românce - trei destine de excepție
    04.03.2014 - 3 Comments
    --> TREI ROMÂNCE - TREI DESTINE DE EXCEPȚIE FLORICA SAS – LADY FLORENCE BAKER E o istorie de demult, de acum mai bine de 150 de ani. E aproape basm, așa că putem începe cu „A fost…
  • Cimatica - nimic nu e ce pare a fi + documentar (RO)
    09.01.2017 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); CIMATICA – NIMIC NU E CE PARE A FI Noi nu suntem ființe umane care trăiesc o experiență spirituală, ci ființe spirituale care trăiesc o…
  • Vacanță la conac
    02.09.2012 - 3 Comments
    --> v\:* {behavior:url(#default#VML);} o\:* {behavior:url(#default#VML);} w\:* {behavior:url(#default#VML);} .shape {behavior:url(#default#VML);} 800x600 Normal 0 …
  • Charles Darwin - Călătoria care a zguduit lumea + documentare (RO)
    21.09.2012 - 4 Comments
    --> DARWIN ȘI TEORIA EVOLUȚIONISTĂ Charles Darwin s-a născut pe data de 12 februarie 1809, în localitatea Shrewsbury, Anglia. Tatăl său, Robert, era un medic din înalta societate, iar…
  • Mumia veche de 3.000 de ani a unui faimos faraon egiptean a fost dezvelită digital + FOTO
    06.01.2022 - 0 Comments
    Mumia faraonului egiptean antic Amenhotep I a fost atât de rafinat învelită - decorată cu ghirlande de flori și îngropată cu o mască facială realistă - încât oamenii de știință au ezitat să deschidă…
  • 30 de erori de traducere care te vor face să râzi (FOTO)
    25.09.2017 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Dacă conduci o afacere într-o țară turistică, ar fi o mișcare inteligentă să ai semne traduse în limba engleză. Totuși, inteligența ta se…
  • 10 fapte despre George W. Bush
    03.06.2015 - 0 Comments
      1. Primul președinte cu cazier din istoria SUA (pentru conducere sub influența alcoolului si posesie de cocaină).2. A cheltuit surplusul bugetului SUA și a falimentat Trezoreria.3. A produs…
  • Hrana vie - Ernst Günter (eBook)
    15.04.2012 - 2 Comments
    -->   HRANA VIE - O SPERANȚĂ PENTRU FIECARE  Motto: Doar hrana vie şi proaspătă îi poate permite omului să rămână sănătos,  să fie fericit şi să simtă adevărul.…
  • De ce a ales prizonierul pâinea în loc de cheie?
    12.08.2023 - 0 Comments
    Dacă aveți răspunsul, vă puteți numi filozof. Era în poziția de a pleca, dar în schimb a ales să nu o facă.În binecunoscuta fabulă "Prizonierul și pâinea", un prizonier este închis singur într-o…
  • Cum a „descoperit” Columb America
    12.10.2014 - 2 Comments
    google_ad_client = "ca-pub-4999547951064265"; google_ad_slot = "7562398612"; google_ad_width = 728; google_ad_height = 90; CUM A „DESCOPERIT” COLUMB AMERICA În…
  • Efectul de piramidă + VIDEO
    29.04.2012 - 1 Comments
    --> EFECTUL DE PIRAMIDĂ „Totul se teme de timp, iar timpul se teme de piramidă” Mistere, curiozități, povești și legende, studii științifice și mai puțin științifice, supoziții…
  • Boala alimentației sănătoase + documentare (RO)
    21.06.2012 - 0 Comments
    --> ORTOREXIA – BOALA ALIMENTAȚIEI SĂNĂTOASE În nesfârșita ei încercare de a fabrica tulburări mintale din fiecare activitate umană, industria psihiatrică americană lansează cea…
  • 12 lucruri pe care nu știai că le poți face în Google Chrome
    16.11.2021 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Chiar dacă folosiți Google Chrome de când a fost lansat în 2008, browserul este capabil de câteva trucuri pe care poate nu le-ați…
  • Dale Carnegie - „Dacă vreți să scoateți mierea, nu răsturnați stupul!”
    02.11.2012 - 0 Comments
    --> „DACĂ VREȚI SĂ SCOATEȚI MIEREA, NU RĂSTURNAȚI STUPUL!” – fragment din cartea „Secretele succesului”, de Dale Carnegie – Pe 7…
  • Ceea ce ni se întâmplă este oglinda a ceea ce gândim + VIDEO
    06.02.2016 - 3 Comments
    CEEA CE NI SE ÎNTÂMPLĂ ESTE OGLINDA A CEEA CE GÂNDIM Dumitru Constantin Dulcan Prof. univ. dr. Dumitru Constantin Dulcan este medic neurolog și psihiatru, autor a numeroase monografii,…
  • Regina Elisabeta a II-a - detalii mai puțin cunoscute + slideshow
    12.06.2014 - 3 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); REGINA ELISABETA A II-A – DETALII MAI PUȚIN CUNOSCUTE – Elisabeta a II-a (n. 21 aprilie 1926) este regină a 16 state suverane,…
  • 10 greșeli de gătit pe care le facem adesea fără să ne dăm seama
    21.10.2021 - 0 Comments
    Sunteți mai degrabă un bucătar priceput sau mai degrabă genul de persoană care dă vina pe aragaz atunci când lucrurile merg prost? Dacă ați ales a doua opțiune, trebuie să știți că nu sunteți singur.…
  • 5 avantaje și 5 dezavantaje ale unităților de aer condiționat
    05.06.2023 - 0 Comments
    Determinarea tipului de aparat de aer condiționat pe care îl doriți pentru casa sau apartamentul dumneavoastră poate părea o sarcină descurajantă. Cu toate acestea, chiar nu trebuie să fie stresantă,…
  • Sănătatea pielii = sănătatea noastră + VIDEO
    30.01.2016 - 1 Comments
    SĂNĂTATEA PIELII = SĂNĂTATEA NOASTRĂ Pielea este cel mai mare şi mai greu organ al corpului uman. Ea cântărește în jur de 4 kilograme, cu mult peste cele 1,5 kilograme ale ficatului.…
  • Cum să învingi furia de birou
    12.08.2023 - 0 Comments
    Echivalentul de birou al misofoniei.Un studiu recent a arătat că una din cinci persoane din Marea Britanie suferă de "misophonia", o afecțiune în care anumite sunete le provoacă o suferință…
  • Rețete pe bază de produse din cânepă
    17.01.2013 - 0 Comments
    --> REŢETE PE BAZĂ DE PRODUSE DIN CÂNEPĂ PÂINE CU FĂINĂ DE CÂNEPĂ ŞI SEMINŢE - 500 g făină integrală de grâu - 75 g făină de…
  • România, colonie a Israelului? (documentar & eBook)
    12.05.2012 - 4 Comments
    --> ROMÂNIA, COLONIE A ISRAELULUI?        prof. univ. Ion Coja    România este azi o ţară ocupată, iar majoritatea ocupanţilor sunt evrei!…
  • 25 de trucuri pentru Windows 11 pe care trebuie să le știți
    15.08.2023 - 0 Comments
    Personalizați-vă experiența Windows, aflați despre cele mai bune caracteristici noi și asigurați-vă că profitați la maximum de sistemul de operare desktop cu aceste sfaturi din interior.Dacă faceți…
  • Inventatori omorâți de propriile lor invenții
    18.05.2015 - 2 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); INVENTATORI OMORÂȚI DE PROPRIILE LOR INVENȚII În timp ce unii inventatori s-au bucurat de faimă și bogăție până la sfârșitul vieții,…
  • Apelul dr. Rath către popoarele Europei + VIDEO
    05.08.2012 - 2 Comments
    --> APELUL DR. RATH CĂTRE POPORUL GERMAN ȘI POPOARELE EUROPEI Berlin, 13 martie 2012 La conferința cu tema „O lume fără cancer”, susținută la Berlin pe 13 martie 2012, dr. Rath a…
  • USTUROIUL alungă vampirii… şi nu numai
    03.04.2012 - 1 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); USTUROIUL alungă vampirii… şi nu numai Cura de usturoi distruge celulele canceroase, stopează tumorile maligne şi ţine în…
  • De ce nu funcționează dietele de slăbit + VIDEO
    11.02.2014 - 1 Comments
    --> DE CE NU FUNCȚIONEAZĂ DIETELE DE SLĂBITRaymond Francis O epidemie de obezitate catastrofală a cuprins America. Peste două treimi dintre americani sunt supraponderali. Și nu e vorba de…
  • Dr. Călin Marginean - Calciul și produsele lactate (VIDEO)
    10.04.2012 - 0 Comments
    --> v\:* {behavior:url(#default#VML);} o\:* {behavior:url(#default#VML);} w\:* {behavior:url(#default#VML);} .shape {behavior:url(#default#VML);} 800x600 Normal 0 …
  • 22 de reguli care îți vor face viața mai frumoasă
    16.08.2023 - 0 Comments
    Viața poate fi o încercare. Trebuie să ne fixăm, să fim solizi și să acceptăm viața așa cum vine ea la noi. Suntem suficient de apți.În cazul în care alegem în mod corespunzător, viața poate fi o…
  • 18 poze la care s-ar putea să trebuiască să te uiți de două ori ca să realizezi ce reprezintă
    31.10.2021 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1. Faptul că scrisul cursiv rusesc arată astfel:2. Faptul că plantele știu cum arată păsările:Florile magnoliei Yulan arată ca niște…
  • Drunvalo Melchizedek despre anul 2012 și schimbările care ne așteaptă + VIDEO (RO)
    02.02.2013 - 0 Comments
    --> DRUNVALO MELCHIZEDEK – întemeietorul Fundaţiei Flower of Life (Floarea vieții) – Am studiat fizica și matematica la Universitatea Berkeley - California, până în momentul în…
  • Scarlat Demetrescu - scrieri ezoterice
    22.04.2012 - 0 Comments
    --> SCARLAT DEMETRESCU - scrieri ezoterice Scarlat Demetrescu s-a născut în Bucureşti, la 26 iulie 1872. A absolvit Facultatea de Ştiinţe din Bucureşti, devenind profesor de…
  • Istoria secretă a omenirii + documentar (RO)
    13.10.2016 - 1 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ISTORIA SECRETĂ A OMENIRII Pietrele gravate din Inca (Peru) stau mărturie că istoria omenirii a fost falsificată. Din cauza orgoliului de…
  • Extratereștrii în istorie + documentar (RO)
    16.04.2013 - 1 Comments
    --> EXTRATEREȘTRII ÎN ISTORIA OMENIRII Deși majoritatea oamenilor cred că fenomenul OZN a apărut în secolul trecut, există dovezi care indică un contact încă din preistorie, mergând…

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *