RELIGULOUS - documentar (RO)

-->

RELIGULOUS

„Religiozitatea nu este ceva în care să crezi - este un fapt care trebuie trăit, experimentat; ea nu este o credință pe care să o ai în minte, ci o cunoaștere a întregii tale ființe” – Osho. Învățăturile acestui filozof mistic indian și maestru spiritual subliniază cât de importante sunt meditația, cunoașterea, iubirea necondiționată, bucuria de a trăi pur și simplu, creativitatea și... nu în ultimul rând, umorul. În opinia lui Osho, aceste atribute, care există primordial în om, sunt cel mai adesea înăbușite prin aderarea la sisteme religioase statice, rigide, dogmatice. Întrebat într-un interviu dacă este împotriva religiei, Osho a răspuns că el este pentru religie, dar împotriva oricărei religii. Învățăturile lui optează pentru toleranța religioasă și pentru o atitudine mult mai deschisă față de iubirea trupească. În viziunea lui, omul trebuie să se elibereze de rigiditatea normelor și să devină o ființă care transcende constrângerile impuse de convenții, fie ele sociale sau religioase. Osho vede în om o manifestare a conștiinței cosmice, menită să se dezvolte în deplină libertate.


Am amintit aici concepția filozofică a lui Osho despre religie și religii, deoarece aceasta se mulează perfect pe intențiile filmului lui Bill Maher, „Religulous”, pe care vă invit să-l vizionați cu mintea deschisă, indiferent de credința pe care o aveți. Este un film cu un mesaj puternic și clar, care v-ar putea elibera de multe constrângeri și frici, nefiind totuși ofensator pentru oamenii cu credință în Divinitate.
Titlul filmului este un joc de două cuvinte din limba engleză – religious și ridiculous – intraductibil în limba română, care subliniază ridicolul anumitor dogme, prezent în mai toate religiile actuale de pe pământ.


-->

Comentarii

POSTĂRI ALEATORII

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *