Test de personalitate

-->

TEST DE PERSONALITATE

Dintre figurile de mai jos alege-o pe cea pe care o preferi, pentru a afla ce tip de personalitate ai. Aceste figuri au fost concepute de un psiholog, fiind testate pe un număr mare de subiecți și pe o perioadă lungă de timp. Pe măsură ce se primea feedback, ele erau modificate atât în ceea ce privește culoarea, cât și forma, după care testate din nou, până s-au obținut figurile finale, extraordinar de reprezentative pentru cele 9 tipuri de bază ale personalității umane.
Încercați acest test rapid și veți fi uimiți de cât de bine funcționează...


1. Independent, nonconformist, libertin

Ai nevoie de multă libertate și nu-ți permiți să te atașezi, pentru a putea lua decizii liber de orice constrângeri. Ai înclinații artistice atât la serviciu, cât și în timpul liber. Uneori, nevoia de libertate te face să acționezi contrar a ceea ce se așteaptă de la tine. Modul tău de viață este individualist. Nu vei imita niciodată orbește ceea ce este general acceptat. Dimpotrivă, vei căuta să trăiești conform propriilor tale idei și convingeri, chiar dacă asta înseamnă să înoți împotriva curentului.

2. Dinamic, activ, extrovertit

Ești capabil să-ți asumi riscuri și să te implici în totalitate, în schimbul unei munci variate și interesante. Prin contrast, rutina are asupra ta un efect paralizator. Ceea ce îți place cel mai mult e să joci un rol activ în evenimentele care te înconjoară. Astfel, îți vei putea satisface nevoia de acțiune.

3. Cu picioarele pe pământ, echilibrat, armonios

Adopți un stil natural și ești atras de lucrurile simple. Oamenii te admiră pentru că ești cu picioarele pe pământ și se pot baza pe tine. Le oferi celor apropiați siguranță și spațiu de exprimare. Ești  perceput ca o persoană caldă și atentă. Respingi tot ce e strident și artificial. Ai tendința de a fi sceptic în fața efemerității modei. Pentru tine, hainele trebuie să fie practice și elegante într-un mod neostentativ.

4. Profesional, pragmatic, încrezător în forțele proprii

Îți iei viața în propriile mâini și ai mai multă încredere în puterile tale decât în noroc. Rezolvi problemele într-un mod practic, fără complicații inutile. Privești realist ce se întâmplă în jurul tău și nu ai ezitări. La serviciu ți se dau responsabilități mari, deoarece șefii știu că se pot baza pe tine. Forța de care dai dovadă se va răsfrânge și asupra celor din jur, făcându-i mai siguri pe ei. Nu ești mulțumit până ce ideile tale nu sunt puse în practică.

5. Pacifist, diplomat, neagresiv

Ești tolerant și în același timp diplomat. Îți faci prieteni fără greutate, păstrându-ți totuși spațiul privat și independența. Din când în când, îți place să te retragi pentru a medita la înțelesul lucrurilor. Asta nu te face însă un singuratic. Trăiești în pace cu tine însuți și cu lumea și apreciezi viața, cu tot ce are ea de oferit.

6. Fără griji, jucăuș, vesel

Îți place să fii liber și spontan. Încerci să te bucuri din plin de tot ce are viața mai bun și mai plăcut, conform zicalei: „N-am decât o viață de trăit”. Ești foarte curios și deschis la tot ce e nou. Schimbarea te face să înflorești. Pentru tine, nimic nu e mai rău decât să te simți constrâns. Totul în jurul tău e un joc care îți poate aduce o surpriză plăcută.

7. Romantic, visător, emotiv

Ești o persoana sentimentală. Refuzi să vezi lucrurile numai din punct de vedere rațional. Ceea ce simți e la fel de important pentru tine ca și ceea ce gândești. Consideri că visele sunt o parte esențială a vieții. Respingi oamenii care iau în derâdere romantismul și se comportă tot timpul rațional. Refuzi tot ce-ar putea îngrădi bogata ta varietate de stări și emoții.

8. Analitic, de încredere, sigur

Calitatea ta cea mai prețioasă este capacitatea rapidă de înțelegere. Obișnuiești să aduni mici bijuterii de raționamente pe care să le dezvălui ca un prestidigitator de câte ori interlocutorul le trece cu vederea. Cultura joacă un rol esențial în viața ta. Ți-ai format un stil propriu, care este elegant și diferit de moda actuală. Idealul tău, care îți ghidează întreaga viață, e să te bucuri de plăcerile psihice pe care ți le oferă cultura și arta. Îți place să te înconjori de oameni care au un anumit grad de educație și rafinament.

9. Introspectiv, rațional, analitic

Îți pui mereu întrebări despre lumea înconjurătoare și despre tine însuți. Mult mai des decât majoritatea oamenilor. Detești superficialitatea. Preferi să fii singur, decât să faci conversație de complezență. Dar relațiile pe care le ai cu prietenii (aleși cu grijă) sunt strânse și sincere, ceea ce-ți dă liniștea și armonia de care ai nevoie pentru a te simți bine.

-->

Comentarii

POSTĂRI ALEATORII

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *