-->
VIRUSURI, BACTERII ŞI MEDICINA „PASTEURIZATĂ”
Evoluţia medicinii în direcţia falsă, de la Louis
Pasteur până astăzi
Ceea ce medicina oficială se străduiește să
combată de peste 100 de ani prin toate mijloacele posibile, cât mai agresive cu
putinţă, anume virusurile şi bacteriile „răufăcătoare”, sunt în realitate
germeni vii, care trăiesc în simbioză cu noi, mediul lor nutriţional. Însă de peste 100
de ani medicina scolastică este orientată contra vieţii, ceea ce este
poate cel mai bine oglindit în denumirea de antibiotic dată multor
medicamente.
De mult prea mult timp boala a fost considerată
o problemă de destin. Soarta! Unul se îmbolnăveşte, altul nu. În timpurile
vechi, existau demoni şi spirite rele; mai apoi, păcătosul era pedepsit cu o
boală. Sau o societate păcătoasă era pedepsită cu o molimă. Apoi,
închipuindu-ne că am devenit moderni şi deştepţi, am dat vina pe invadatorul
din afară (pe microb, bacterie, virus). Ce nu mă mai surprinde de mult, şi în
acelaşi timp e absolut tipic animalului superior denumit om, e faptul că întotdeauna
altcineva a fost de vină, el însuşi niciodată.
Începând cu a doua jumătate a secolului al XIX-lea,
o dată cu dezvoltarea tehnologică, a apărut şi ideea foarte periculoasă, dar
repede îmbrăţişată de medicină, a doctorului salvator, care te ajută cu pilulele
lui să învingi agresorul extern, demonizatul microb. De aproape 150 de ani,
medicina se ţine cu dinţii de această idee, devenită deja de prea mult timp o
dogmă împovărătoare. Ce este boala? Cauza ei se află înăuntrul sau în afara
noastră? Întrebări pe care medicina atotştiutoare nu vrea să şi le pună!
Medicii jură în mod reflex pe Hipocrate, dar i-au uitat învăţătura: „Boala este
în noi şi prin noi provocată”. Medicina se cramponează să caute un singur vinovat, pentru o anumită, singură boală, uitând să privească în ansamblu,
întregul. Iar atunci când altcineva o face, acela este un şarlatan. Acum, mă
întreb şi vă întreb: De ce, după aproape 100 de ani, nu există o
terapie vindecătoare a cancerului? Cine e şarlatanul? Logic, cel care vindecă
are dreptate. Iar medicina alopată NU vindecă afecţiunea numită cancer. Deci?
Un chimist pe nume Pasteur
Există oameni care au rămas în istorie. Unii pe
drept, alţii pe nedrept. Unii pentru fapte măreţe, alţii pentru crime
monstruoase. Din ce categorie face parte Pasteur? S-a născut în 1822. A fost un cercetător
celebru. Şi dacă e să ne luăm după cele ce se pot citi în însemnările lui de
laborator, care de-abia prin anii ‘70 au putut fi citite și de altcineva în afara
membrilor familiei, a mai fost și un escroc şi un plagiator la fel de celebru.
Prea multă vreme ne-am iluzionat că a făcut descoperiri epocale. A recomandat
fierberea laptelui pentru a omorî germenii. Astfel, laptele a devenit inutil
florei intestinale. Metoda se numeşte azi pasteurizare şi, din câte ne spun
nutriţioniştii, mă refer la cei adevărați, este o metodă mai mult păguboasă
decât folositoare.
Acum, să fi fost doar chestia cu laptele, şi
tot era bine. Dar medicina s-a luat după un chimist. Aşa că astăzi ne prescrie
numai chimicale. Ca microbiolog și chimist, Pasteur s-a ocupat mai ales cu
bacteriile, cu procesele de fermentare, cu diferitele boli şi combaterea lor.
Concepţia lui era aceea că bolile sunt provocate de agenţi patogeni proveniţi
din afara corpului. Chestie care ne mai costă şi astăzi foarte mult. De unde
veneau aceşti „duşmani”, Pasteur nu avea habar. Cert era că se aflau peste tot,
în aer, în apă, în... fine. Într-un singur punct avea dreptate.
Presupunea că aceşti germeni „sunt foarte vechi”.
„Boala este întâmplătoare - susţinea el - iar omul
trebuie să se apere contra loviturilor soartei. Contra agenţilor patogeni
trebuie luptat cu orice mijloace”. O concepţie care se potrivea perfect unei
epoci post-napoleoniene, în care Bismarck ataca şi biruia Franţa, în care
totul se regla cu arma în mână. Pentru a preveni bolile, Pasteur recomanda
„vaccinarea preventivă”. Vedem şi azi cât de bună e. Şi cât de rentabilă
financiar: gripa porcină, gripa aviară... El mergea atât de departe, încât compara
omul cu un butoi de bere sau vin, în care germenii pătrunşi dinafară provocau
daune. (Deşi comparația cu butoiul la unii se potriveşte de minune). Asta le-a
plăcut foarte tare unor medici, iar unor bancheri chiar şi mai tare. Aşa că
medicina subvenţionată de oameni întreprinzători şi-a asumat misiunea de „a afuma butoiul cu pucioasă”. Omenirea trebuia să se ferească de bacterii.
Faptul că avem în corp de câteva ori mai multe bacterii decât celule proprii, desigur
că Pasteur încă nu ştia. Problema e că acum medicii ştiu asta, şi totuşi rămân
chimişti depăşiţi de evenimente. Treptat, boala a devenit o chestiune politică.
Sau mai bine zis o „afacere” politică. Iar mai nou, a devenit şi o armă
folosită de militari. Aşa că în cercetare miliardele curg, iar milioanele de
animale de experiență îşi dau viaţa pe altarul unor idei cel puţin incerte. Totul în numele
teoriilor lui Pasteur. Dar scopul scuză mijloacele, nu? Iar duşmanul trebuie
exterminat, oriunde ar apărea. Așa că acum avem mai multe medicamente decât
agenţi patogeni pe cap de locuitor. Da, Pasteur a fost nu doar un cercetător,
ci şi un bun om de afaceri. Iar industria farmaceutică, grație fricii induse de
teoria lui, a devenit una dintre cele mai rentabile afaceri.
Teoria germenilor a lui Pasteur nu a fost însă
acceptată de toţi. Unul dintre contemporanii lui, Antoine Béchamp, susţinea o teorie
diametral opusă. Şi, din păcate, total nerentabilă pentru industria
farmaceutică. Béchamp era medic şi cercetător, una dintre minţile cele mai
remarcabile ale sfârşitului de secol XIX. El nu considera germenii ca ceva
străin şi separat de corpul uman, ceva duşmănos acestuia, care venea „din afară“, ci
pur şi simplu ca pe o premisă a vieţii. În acea vreme, ştiinţa credea că viaţa este
legată de celulă. Deoarece aceasta se divide, se considera că fiecare celulă
provenea dintr-o altă celulă. Dar se ridicau două probleme: de unde a provenit
prima celulă, cea care prin diviziune a dat naştere celorlalte? Și în ce mod s-au
format, dintr-o celulă iniţială, diversitatea enormă de plante, insecte şi
animale, mergând până la om? La aceste întrebări nu exista încă un răspuns. Cercetările lui Béchamp au arătat drumul de
ieşire din această fundătură. El a respins ideea precum că celula ar fi cea mai
mică unitate vie. Mai degrabă, spunea el, celula este ea însăşi formată din
unităţi vii care „s-au adunat” împreună. Simbioza celulară a lui Kremer şi tot
ce ştim astăzi din microbiologie confirmă pe deplin intuiţia lui Béchamp.
Béchamp a denumit „microzimă” unitatea vie care
stă la baza alcătuirii celulei. Ceea ce înseamnă organism de fermentare
microscopic. Conform lui Béchamp, ea ar fi germenul vieţii. Microzimele
sunt prezente în toate sectoarele unui corp viu. Ele livrează substanţe în sânge, sau,
aşa cum spunea Béchamp: organizează materia. Sunt în permanentă mişcare şi
formează „mediul hrănitor“ din care apar diferitele forme de viaţă şi în care
acestea se reîntorc. Fără germeni, nu există viaţă! De la naştere până
la moarte, germenii fac parte din corpul omenesc. Ei formează celule, se ocupă de
aprovizionarea energetică şi îndepărtează celulele moarte. Germenii construiesc
organismul, îl menţin şi îl descompun după moartea acestuia. Noi forme de viaţă
se nasc şi dispar, dar germenii vii sunt nemuritori.
Béchamp a susţinut în permanenţă faptul că
organismul NU este pur, adică lipsit de germeni, aşa cum afirma chimistul
Pasteur. Germenii există în corp și sunt poliformi (iau forme diferite), nu stau într-un anumit loc unde pot fi găsiți şi nu se comportă capricios, ci conform legilor universale ale vieţii.
Înmulţirea lor nu se produce în niciun caz necontrolat, aşa cum susţine încă şi
azi medicina „pasteurizată”.
Béchamp denumea teoria lui Pasteur
„monstruoasă“. Acceptarea teoriei lui Pasteur a făcut ca boala să se transforme
în destin şi chiar și astăzi foarte mulţi oameni o percep astfel. Din păcate, concepţia
lui Béchamp nu era rentabilă. Cu aşa ceva nu se puteau face bani. Aşa ceva nu
băga frica în oasele nimănui. Cu o asemenea abordare, n-ar mai fi fost nevoie de
medicamente, chimioterapii, antibiotice sau antivirale. Aşa că Béchamp nu-şi
mai găseşte locul în manualele medicinii „pasteurizate”.
Lumea sănătoasă a microbilor
Acolo unde există viaţă, germenii sunt și ei prezenţi. Numărul lor este infinit, iar funcţiile lor diferite. Ei se pot transforma, uni şi din nou despărţi pentru a se întoarce la forma ancestrală. Virusurile, bacteriile, fungii sunt diferite forme de dezvoltare ale germenilor. Aceasta este esenţa concepţiei lui Béchamp. Laptele este un mediu hrănitor, viu. Germenii se transformă în bacterii. După o oră, sunt deja zeci de mii, iar câteva ore mai târziu, sute de mii. Aceste bacterii acţionează, prin metabolismul lor, asupra fermentării laptelui. Or Pasteur susţinea tocmai contrariul. El spunea că laptele în starea lui naturală este lipsit de germeni. Conform lui, germenii s-ar afla în afara laptelui, în aer, de unde ajung în lapte sau în oricare alt aliment. Când laptele se acreşte, când mustul fermentează sau când marmelada face mucegai, înseamnă că germenii, bacteriile şi sporii s-au „strecurat“ din aer în aceste produse. Această teorie este susţinută atât de Pasteur, cât şi de adepţii lui şi din păcate mai este încă foarte răspândită în rândul oamenilor obişnuiţi. Béchamp nu împărtăşea această idee. El spunea că fiecare substrat nutritiv constă din germeni. Aceştia transformă substratul prin faptul că se hrănesc, deci digeră şi elimină resturile digestiei prin metabolism. Din permanenta grupare şi re-grupare a germenilor se formează noi forme de viaţă (comunităţi). Acestea au şi ele, la rândul lor, propriul metabolism, precum şi proprietatea de a se înmulţi şi transforma.
Observaţiile lui Béchamp deschideau noi posibilităţi de înţelegere a apariţiei formelor superioare de viaţă: Prima fază a evoluţiei se desfăşoară în zona microscopică, şi deci nu poate fi observată cu ochiul liber. Din asocierea microbilor rezultă forme mai mari de viaţă, până când, treptat, devin destul de mari pentru a putea fi observate cu ochiul liber. Şi deodată observăm cu groază că anumite produse se alterează, iar în altele apar viermi. Acestea constituie produsele unui mediu hrănitor, viu şi treptele premergătoare insectelor. De îndată ce există condiţiile propice, apar şi organismele respective. N-aţi observat niciodată că vara, în fructele care intră în fermentație apar şi binecunoscutele musculiţe de oțet, Drosophila? Aţi observat vreodată aceste musculiţe la fructele tratate chimic sau modificate genetic? Nu, acestea putrezesc pur şi simplu (şi asta într-un mod anormal) fără a atrage din aer ouăle de musculiţe. În cele din urmă, Pasteur și-a recunoscut greșeala. Pe patul de moarte, el rostit o frază celebră, care însă nu s-a dorit a fi auzită de adepţii avantajelor economice ale teoriei sale: „Microbul nu este nimic, totul este substratul”, a spus el, referindu-se la mediul propice.
Ce este boala?
Pasteur credea iniţial că viaţa constă din
procese „mecanice“. Iar aceste procese mecanice puteau fi dereglate prin
pătrunderea din afară a germenilor. Astfel definea el boala. Şi astfel o mai
defineşte şi azi medicina pasteurizată. Aceasta desparte germenii de mediul
hrănitor, analizându-le separat. Béchamp şi adepţii săi interpretau germenii şi
mediul hrănitor ca pe un singur şi unitar proces al vieţii. Fiecare fiinţă este
transformarea în viaţă a unui anumit model şi rezultatul unui anumit teren
hrănitor. Dar natura nu-şi risipeşte forţele. Astfel, pentru a nu se crea în
permanenţă noi forme de viaţă, cele existente au capacitatea de a se reproduce.
Principiul însă rămâne acelaşi: crearea unei fiinţe vii, sănătatea, precum şi
înmulţirea ei depind de un teren fertil.
Viaţa este un permanent schimb de substanţe,
iar natura, într-un permanent echilibru. Totul serveşte individului şi fiecare
individ serveşte întregului. Această lege este încălcată permanent de omul
modern printr-un stil de viață și o alimentaţie nesănătoase: alcool, nicotină,
droguri, medicamente chimice, toxine, zahăr, sare rafinată, conservanţi, coloranţi
etc. Toate acestea provoacă un număr uriaş de boli, care sunt în fapt reacţia
corpului în încercarea de a le elimina din el, de a se curăţa. Toate aceste
otrăvuri afectează mediul hrănitor, deci implicit viaţa. De aici, boala. În
organismele slăbite sau îmbătrânite eliminarea se încetineşte. Şi astfel, se adună
depozite de otrăvuri şi toxine. Boala se manifestă prin epuizare, constipație,
febră, inflamaţie, durere. Iar medicina pasteurizată sare în ajutor cu
tabletele, pilulele şi injecţiile ei, prin care elimină doar simptomele, nu şi
boala. Dereglările apar tot mai frecvent şi devin mai complexe. În cele din
urmă, pacientul ajunge pe masa de operaţie, sau poate chiar pe o altă masă.
Cinic, dar adevărat. Este anesteziat, radiat, chimioterapiat, hrănit artificial
şi primeşte sânge străin (ceea ce înseamnă proteine străine, cu implicita
contra-reacţie a sistemului imunitar). Medicul intern, propriu al corpului va
fi redus la tăcere; iar cauzele bolii vor rămâne în continuare necunoscute.
Oare când vom
înţelege noi, oamenii obişnuiţi, cercul vicios, infernal, declanşat de medicina
alopată în strânsă colaborare cu industria farmaceutică? În peste 90% din
cazuri, medicina alopat-pasteurizată elimină simptome şi nu boli. Prin aceasta,
medicul şi concernul farmaceutic îşi asigură o clientelă „pe viaţă“. Un simptom
eliminat face din pacient un client permanent. Deci un plătitor permanent. Toate acestea sunt cunoscute de mult timp. De
ce nu se schimbă nimic? Păi... cui i-ar
servi? Să luăm industria alimentară, de exemplu. Ne otrăveşte cu tot felul de conservanţi,
coloranţi şi adjuvanţi! Dar suntem deja aproape 8 miliarde de suflete, din care
aproape un sfert flămânzeşte. Dacă s-ar schimba normele de nutriție, industria
producătoare de alimente ar da faliment. Alimentele moderne sunt produse în mod
artificial. Fructele, salata, legumele sunt cultivate chimic şi preparate
industrial. Pasteurizăm, sterilizăm, rafinăm, fierbem, congelăm, stropim,
radiem, aromatizăm, vitaminizăm... Toate aceste forme artificiale nu sunt
recunoscute de organism şi, în consecinţă, nu sunt preluate şi prelucrate, ci depozitate
în corp. Pe undeva, prin ficat, prin celulele grase, prin articulaţii... Pe vremuri, mâncarea venea pe masă direct din grădină. Astăzi, vine clonată, sterilizată, chimizată şi frumos împachetată de
la supermarket.
Alimentele prelucrate industrial sunt moarte.
Germenii sunt distruşi sau deformaţi în aşa măsură, încât devin periculoşi. Laptele se împute, carnea congelată putrezeşte după
decongelare într-un mod ciudat, margarina stă o lună pe masă şi nu se strică! Și
noi le mâncăm, le mâncăm... până
când corpul nostru nu mai poate face faţă toxinelor. Şi ne transmite
semnale disperate de ajutor: dureri! Ne face atenți că avem o problemă!
Și atunci noi ce facem? Dăm fuga la doctor. Și ce face el? Ne elimină semnalele
date de organism, simptomele. Adică ne înşală! De multe ori chiar noi suntem
cei care vor să fie înşelaţi, să nu ne mai doară, și chiar asta-i cerem doctorului.
În felul acesta, vina nu e în întregime a lui. Doar că el ştie, sau ar trebui
să ştie adevărul. Şi ar mai trebui să ni-l şi spună. Dar e mai comod şi mai rentabil
să tacă.
Alimentele „modificate” perturbă echilibrul organismului.
Apare un mediu hrănitor pentru bacterii, virusuri, ciuperci. Ele apar ca urmare
a instaurării unui dezechilibru şi al unui teren propice, bolnav. La locul unui
incendiu sosesc întotdeauna pompierii, ceea ce nu înseamnă că ei au provocat
incendiul. Dar despre toate acestea, cercetarea medicinii pasteurizate nu vrea
să ştie nimic. Microbii ticăloşi trebuie distruşi, trebuie să luptăm împotriva
lor cu toate armele chimice din dotare! Şi să ne protejăm împotriva lor prin
vaccinuri, care nu fac altceva decât să afecteze mediul hrănitor şi să
stimuleze astfel apariţia microbilor. Un mediu sănătos şi corect întreținut nu
are nevoie de virusuri care să-l cureţe, la fel cum o casă care nu arde nu are nevoie
de pompieri. Acolo unde o comunitate întreagă trăieşte nesănătos, apar bolile
epidemice. Aceleaşi obiceiuri de viaţă, acelaşi mediu deficitar, aceleaşi boli.
Statisticienii cunosc acest adevăr de mult. Dar ei nu sunt medici...
Privire asupra întregului
Germenii care „ne îmbolnăvesc” sunt prezenţi
peste tot, în aer, în apă, în alimente şi chiar şi în corpul nostru. Cu toate
acestea nu suntem în permanenţă bolnavi. Dacă un copil la şcoală sau un coleg
de birou se îmbolnăveşte, nu se îmbolnăveşte imediat toată clasa sau tot
biroul. Deşi agentul patogen e acolo. La cei sănătoşi, microbii n-au găsit un
mediu hrănitor propice lor. Iar mediul propice nu l-au creat microbii, ci noi.
Microbii doar profită de el, pentru a se hrăni şi înmulţi. Este legea universală
a vieții! Mediu
deficient se află în strânsă legătură cu un sistem imunitar slăbit. Toxinele,
ca și stresul, afectează, lucru dovedit de mult. Acest fapt le uşurează
microbilor viaţa. Paraziţii apar şi se înmulţesc într-un mediu modificat
artificial. Ei au rolul de a elimina structurile devenite incapabile de viaţă!
Ceea ce medicina pasteurizată denumeşte agent patogen (dăunător) are o funcţie
şi un sens. Natura nu lasă nimic la voia întâmplării. Sau, cum spunea cineva:
„Dumnezeu nu dă cu zarul”.
În organismul uman, germenii se pot transforma
în agenţi patogeni ucigaşi. Ei „descompun” organismul din interior spre afară.
Îl desfac în trepte, aşa cum înainte l-au construit tot în trepte, anume prin
ciuperci, bacterii, virusuri. Omenirea se află în pragul distrugerii prin lumea artificială pe care ea
însăşi și-a construit-o. Iar vindecarea poate veni doar printr-o schimbare de
viziune asupra vieţii! Formele de gândire vechi şi depăşite trebuie înlăturate.
Nu există alternative la legea naturii. Şi în nici un caz alternative chimice.
Viitoarelor generaţii nu le va fi deloc uşor să corecteze monstruoasele erori
ale chimiei totale, moderne. Natura funcţionează de miliarde de ani cu o exactitate şi o inteligenţă ce
nu pot fi depăşite. Iar omul este doar o parte componentă a naturii, nicidecum
stăpânul ei.
Dr.
P. Maas
George Carlin despre microbi
-->
interesant articol!
RăspundețiȘtergereCa si multe altele. E blogul meu preferat pe care intru aproape zilnic. Imi plac cam toate articolele. Felicitari blogarului si tine-o tot asa, ca faci o treaba minunata.
RăspundețiȘtergereMulțumim pentru comentariu, igjr38! Aprecierile tale sunt cea mai frumoasă răsplată pentru munca noastră.
RăspundețiȘtergere