România versus SUA


ROMÂNIA VERSUS STATELE UNITE ALE AMERICII




ROMÂNIA

STATELE UNITE ALE AMERICII



circa 20.000.000 locuitori


circa 300.000.000 locuitori

Parlamentul:

137 senatori = un senator la 169.000 locuitori

332 deputați = un deputat la 70.000 locuitori

469 parlamentari în total


Parlamentul:

100 senatori = un senator la 3.000.000 locuitori

435 reprezentanți = un deputat la 560.000 locuitori

535 parlamentari în total

Dacă SUA ar proceda ca România, ar avea:

1875 senatori

4.286 deputați

6.161 parlamentari în total


Dacă România ar proceda ca SUA, ar avea:

7 senatori

31 deputați

38 parlamentari în total

Comentarii

  1. daca Rromania ar actiona ca SUA am avea 4 milioane de forte de ordine de diverse facturi si un milion de spioni externi si interni....asa ca e superficiala comparatia , dar e un punct de plecare ...in critica politica...
    As dori sa precizez ca consider omenirea doar o turma de animale, folosind doar criteriile organizarii si libertatii. Oamenii nu se vad capabili sa traiasca daca nu-i guverneaza lipitorile....sau daca nu au un job si sa nu uit....cea mai mare imbecilitate = isi creeaza constitutii la care nu pun nici macar o virgula intr-o enumerare de termeni dar sunt bucurosi ca le garanteaza proprietatea....imbecili materialisti, incapabili sa traiasca liberi, sau cel putin sa se revolte pentru libertate....

    RăspundețiȘtergere
  2. uite ca am uitat sa ma prezint...Dacul Cezar mi se spune....
    Apreciez blogul....continuati

    RăspundețiȘtergere
  3. Pentru Cezar și Tiberiu:
    Comparația din text se referă strict la alcătuirea parlamentelor celor două state, și nu la alte structuri de organizare statală. Deci comparația nu e nicidecum superficială, ci doar ilustrativă. E o informație pe care n-o știam și mă bucur că am aflat-o. Asta nu înseamnă că mă bucur că lucrurile stau așa în țara mea și că trebuie să plătesc atâția trântori și impostori din munca mea.
    Omenirea nu este o turmă care s-a organizat singură după aceste criterii. O dovadă este chiar faptul că suntem capabili să gândim și să contestăm lucrurile astea, și voi și eu. Și mulți alții, vă asigur. Oamenii sunt capabili să trăiască și dacă nu sunt guvernați (vezi, de exemplu, boșimanii din sudul Africii), dar nu sunt lăsați. De când ne naștem suntem înregistrați, urmăriți, trimiși la școală, învățați anumite lucruri, constrânși să trăim într-un anume fel, alimentați cu informații și concepții false. Trebuie să-ți iei un job, altfel mori de foame și frig. N-ai voie să te așezi pur și simplu pe un petic de pământ liber, de-a lungul unui râu, să-ți ridici un adăpost și să-ți cultivi singur hrana. Trebuie să-l cumperi, adică să le dai bani acestor guvernanți-lipitori, deși nu le aparține. apoi trebuie să le plătești taxe pentru că exiști. Nu e vina noastră că ne-am născut în acest tip de organizare statală. Copii nevinovați fiind, ne trezim într-o lume pe care nu noi am creat-o și pe care n-o putem schimba. Democrația e o vorbă goală, de adormit conștiințe. Uitați-vă la ce se întâmplă în țara noastră: n-avem nicio putere să schimbăm ceva spre binele nostru. Lipitorile sunt înfipte adânc în carnea noastră. Ele ne-au creat constituții și ne sancționează drastic dacă încercăm să ne revoltăm pentru libertate.
    Așa că... mai gândiți-vă înainte să vă exprimați disprețul și lehamitea față de omenire în ansamblu. Faceți și voi parte din ea și nici voi n-ați putea trăi dacă n-ați avea un job și n-ați respecta legile proprietății...

    RăspundețiȘtergere
  4. Diana, e frumos ce spui "suntem capabili sa gandim si sa contestam lucrurile", dar nu prea are relevanta din moment ce nu
    suntem capabili sa facem "urmatorul pas" (sa putem spune: Unde e sistemul sa-l ...).
    Ne ascundem in spatele unor preconcepte si formulari de genul "n-ai voie sa te asezi simplu pe un petic de pamant... sa-ti cultivi singur hrana...
    trebuie sa-l cumperi..."
    Eu de aproximativ 5 ani imi asigur aproape in totalitate necesarul de hrana (apropo, am avut o recolta de rosii incredibila).
    Cand "am pornit la drum" nu m-am gandit la pretul pamantului, la sistem, etc. Putin curaj, sinceritate cu tine insuti si... prieteni de nadejde.
    Mama Natura si Marele Creator cu siguranta iti va deschide o usa. Cunosc doua persoane de sex feminin, lucreaza pamantul, una are in jur de 60 de ani cealalta aproape 80, stau impreuna, au o vitalitate extraordinara NU AU UN JOB SI NU MOR DE FRIG.
    La cum evolueaza evenimentele la momentul actual Cezar are mare dreptate.
    La buna vedere si succes in continuare!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Dar mai întâi, rețineți: A comenta pe acest blog (ca și pe oricare altul) este un privilegiu, nu un drept. De aceea, vă rugăm:
- Referiți-vă, pe cât posibil, doar la subiectul postării.
- Folosiți un limbaj decent.
- Dacă intrați în polemici cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
- Pentru mesaje de interes personal adresate administratorilor blogului (schimb de link, propuneri de colaborare etc.) folosiți formularul de CONTACT, aflat în partea de sus a paginii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe nu vor putea fi publicate.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu interes opiniile și sugestiile.

POSTĂRI ALEATORII

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *