Dr. Călin Mărginean - Cancerul, fatalitate sau vină personală? + documentar (RO)

-->

CE ÎNSEAMNĂ CANCERUL?
Dr. Călin Mărginean

Una din opt femei din România riscă să facă cancer pe parcursul vieții sale. Mamografia este o metodă traumatizantă, iradiantă, iar fidelitatea este proastă. Puteți face ecografie de părți moi sau de sâni. La femei, cel mai frecvent este cancerul de sân, urmat de cancerul de col uterin și cel de uter. La bărbați cea mai mare frecvență o are cancerul de plămâni, urmat de cancerul de stomac și de prostată. Cancerul pulmonar cu celule mici, cancerul pancreatic și melanomul malign (un cancer de piele) sunt cancerele care merg cu cea mai mare viteză și fac zob absolut tot.

Se estimează că până în anul 2025 cancerul va reprezenta prima cauză de deces pe plan mondial. Momentan, este a doua cauză de deces, dar în România, de peste 10 ani, este prima. La fiecare 3 secunde, pe planetă moare o persoană din cauza cancerului. La fiecare 5 secunde, pe planetă moare o persoană din cauza fumatului. Una din 5 peroane riscă să facă cancer pe parcursul vieții. Orice boală a stilului de viață (diabet zaharat, cancer) se poate vindeca pe cale naturală. Sucul de morcovi are o forță anticancer excepțională, dar nici pe departe cea mai puternică. Sucul de varză roșie este de 100 de ori mai puternic.

Ce înseamnă cancerul

În corpurile noastre, în fiecare zi, se formează (nu vă speriați) între 1.000 și 10.000 de celule canceroase. Dacă mai mult de 4 luni sistemul de apărare al corpului nostru este drastic slăbit, celulele canceroase încep să se înmulțească acolo unde s-au format. Orice substanță care atinge nucleul celular și determină ca diviziunea celulară să se facă alterat poate oricând să mă trimită în cancer. Un milimetru de tumoră înseamnă câteva milioane de celule canceroase. Cancerul poate fi depistat prin ecografie (mai puțin prin radiografie) abia când tumora are 1,5-2 mm. Celula canceroasă nu este ca toate celulele corpului. Orice organ al corpului este de un altruism teribil. Nu și cancerul. Cancerul este interesat de propria-i dezvoltare. Își atrage vase și nervi ca să se dezvolte doar el pe seama corpului, neinteresându-l faptul că s-ar putea să secătuiască organismul de minerale, vitamine, proteine, glucide, lipide și să determine chiar moartea organismului-gazdă.
Dacă într-un țesut sau organ decelăm anumite celule canceroase prin metode specifice, dar nu putem localiza tumora, ne găsim în stadiul 0 de cancer. Dacă tumora este până în 2-3 cm, fără a prinde ganglionii din jur, ne găsim în stadiul 1 de cancer. Dacă tumora a prins și ganglionii din jur, suntem în stadiul 2. Dacă prinde ganglioni la distanță suntem în stadiul 3, iar dacă are determinări secundare în creier, oase, rinichi, ficat și alte zone, suntem în stadiul 4 de cancer. Coenzima Q10 se dă în prevenție și nu în terapia anticancer, întrucât intensifică metabolismul.

Simptomele generate de cancer

Cancerul poate evolua până în stadiul 4 fără niciun simptom. Se pot face ca analize markeri tumorali. Analiza CEA: dacă are valoare sub 2, nu există cancer. Fumătorii pot avea până în 10 această valoare. Există tumori latente. În abdomen se formează anumite dezvoltări tumorale după vârsta de 20 de ani (mai ales la persoanele obeze) Dacă consumăm alimente cu factor de creștere (produsele lactate, rădăcină de ginseng, fulgi sau germeni de cereale, lăptișor de matcă), acești factori pot determina trezirea tumorilor latente. La o persoană vegetariană TOTAL nu mai există tumori latente în corp după 3 ani de vegetarianism total. O persoană vegetariană total poate să consume lăptișor de matcă, germeni de cereale și rădăcină de ginseng în siguranță.

Ce manifestări ne pot duce cu gândul la cancer?
- Scăderea necontrolat în greutate, fără ca persoana să fi intrat într-o cură de slăbire.
- Pielea începe să se pigmenteze cam ciudat.
- Tuse care nu mai încetează
- Orice fel de sângerare în afară ciclului menstrual, a unei lovituri sau răni
- Stare subfebrilă sau febră
- Frisoane, pneumonie, repetate
- Tulburări de urinat, de defecație, de tranzit intestinal
- Diverse manifestări renale

Toate aceste manifestări indică, în primul rând, că nivelul antioxidant al sângelui este extrem de jos. Acesta trebuie crescut prin sucuri de fructe și legume. Rețineți: o persoană vegetariană total, crudivoră și normo-ponderală nu face niciodată cancer. Și orice aliment care induce aciditate în corp poate în timp să genereze cancer. Cancerul nu se dezvolta în mediu bazic. Corpurile noastre au fost făcute bazice. Un aliment care introduce aciditate în corp (orice aliment de origine animală, murăturile, oțetul, dulciurile concentrate, pâinea albă, fructele necoapte, orice aliment acru) produce cancer. Cancerul nu se dezvoltă în mediu bazic. Atenție: alcoolul generează aciditate în corp.
Raportul de acizi grași Omega 6/Omega 3 trebuie să fie 3:1, dar e bine să fie sub. Un factor major de protecție este apa sărăcită în deuteriu. Toate produsele de origine animală concentrează deuteriu, în timp ce sucurile naturale de fructe și legume nu conțin deuteriu. Faceți-vă un obicei zilnic de a consuma sucuri naturale de fructe și legume și veți avea astfel o protecție excelentă contra cancerului, un ten excepțional și nu o să vă arătați vârstă din buletin.

Diabetul și obezitatea sunt stări precanceroase. Există în anumite plante substanțe care dau distrugere tumorală directă; există, de asemenea, substanțe care distrug vasele ce alimentează tumora. Soia are 2 substanțe care distrug vasele care alimentează tumora. Varza distruge și ea vasele care alimentează tumora. La fel, fructele și legumele de culoare neagră și uleiul de in. Unele plante conțin substanțe care determină creșterea numărului de limfocite (globule albe). Există 3 alimente care distrug stratul protector de fibrină (extern) al tumorii: kiwi, ananas, papaya. Acestea stimulează cele 3 enzime de forță din ficat, pentru ca propriul corp să distrugă tumora.

Factori declanșatori ai cancerului:
- Fumatul (30%)
- Sedentarismul (>30%)
- Alimentația (30%)
 - Stresul (9%)

Corpul nostru este bazic: PH 7.4 al sângelui (+/– 0.02) Orice aliment de origine vegetală induce bazicitate în corp, în timp ce orice aliment de origine animală induce aciditate. Repet: cancerul nu se dezvoltă niciodată în mediu bazic, ci numai într-un mediu acid. În produsele lactate există o anumită proteină, numită cazeină, care face laptele cel mai acidifiant produs de origine animală. Prin urmare, produsele lactate sunt cele mai cancerigene produse de origine animală. Urmează prăjelile și afumăturile.

La o persoană care și-a depășit greutatea corporală, fiecare kilogram în plus peste greutatea normală înseamnă 1 trimestru de viață mai puțin. Țesutul gras nu stă degeaba. Cu cât e mai mult, cu atât mai mulți hormoni face, care în primul rând sunt cancerigeni și în al doilea rând, rad articulațiile. Dulciurile concentrate (zahăr, bomboane, prăjituri, torturi, compoturi, ciocolată) scad imunitatea generală. Miere se poate consuma, dar cu multă moderație. Aceste dulciuri concentrate consumă din vitaminele și mineralele organismului, dând practic o stare cronică de deficit, induc aciditate și, pe acest fond, cancerul poate oricând să apară. 

O persoană care și-a depășit greutatea corporală cu peste 20% are de 1,5 ori risc mai mare de a dezvolta cancer de intestin gros dacă e bărbat, și de 2 ori mai mare, dacă e femeie. Frecvența cancerului colorectal crește cu 4% la fiecare 2 cm de circumferință abdominală în plus. O scădere cu 10% a greutății determină reducerea cu 50% a riscului de a face cancer de sân la femei. Când o persoană este depistată cu diabet zaharat, primul lucru pe care trebuie să-l facă este colonoscopia. Diabetul se asociază cu creșterea frecvenței cancerului de colon. Cu cât vom consuma mai multe grăsimi solide la temperatura camerei (unt, untură, margarină, seu, slănină, nucă de cocos, avocado) cu atât ne vom crește riscul de a face cancer de sân/prostată.


Dr. Călin Mărginean - Cancerul, fatalitate sau vină personală?


-->

Comentarii

  1. si unde gasim aceasta cura naturala ale carei beneficii sunt prezentate aici?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru a obține un protocol de vindecare prin cura naturală, intrați pe blogul dr. Călin Mărginean: http://drcalinmarginean.blogspot.ro/ și citiți modul în care poate fi contactat. Ca prim pas, îi puteți trimite un e-mail la adresa: dr.calinmarginean@gmail.com, la care vă va răspunde în mod sigur. Apoi veți stabili cu dumnealui pașii de urmat pentru obținerea protocolului. Vă dorim succes!

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Dar mai întâi, rețineți: A comenta pe acest blog (ca și pe oricare altul) este un privilegiu, nu un drept. De aceea, vă rugăm:
- Referiți-vă, pe cât posibil, doar la subiectul postării.
- Folosiți un limbaj decent.
- Dacă intrați în polemici cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
- Pentru mesaje de interes personal adresate administratorilor blogului (schimb de link, propuneri de colaborare etc.) folosiți formularul de CONTACT, aflat în partea de sus a paginii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe nu vor putea fi publicate.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu interes opiniile și sugestiile.

POSTĂRI ALEATORII

  • 7 motive pentru care ești mușcat de țânțari mai des decât alții
    28.08.2017 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Te-ai întrebat vreodată ce face ca sângele tău să fie atât de delicios pentru nenorociții ăștia zburători? Se pare că sunt multe motive…
  • 15 actori despre care nu știai că au apărut în videoclipuri muzicale înainte de a fi celebri
    02.06.2023 - 0 Comments
    O mulțime de actori și-au început cariera în proiecte neașteptate, de la aparițiile lui Ben Affleck în emisiuni speciale de după școală sau nenumăratele nume care și-au lansat cariera în telenovele.…
  • Scrisoarea unui tată către fiul său + VIDEO (RO)
    19.12.2016 - 1 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SCRISOAREA UNUI TATĂ CĂTRE FIUL SĂU Un cunoscut realizator TV din Hong Kong, de profesie psiholog, i-a scris fiului său o scrisoare…
  • Discurile zburătoare ale lui John Searl + documentar (RO)
    04.10.2015 - 0 Comments
    DISCURILE ZBURĂTOARE ALE LUI JOHN SEARL Pe parcursul secolului trecut au existat mulţi inventatori care au brevetat discuri zburătoare, fie ele gravitaţionale sau nu. Acum, graţie internetului,…
  • Dr. Călin Mărginean - Antioxidanții - armata organismului + VIDEO
    21.10.2012 - 1 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ANTIOXIDANŢII – ARMATA ORGANISMULUI dr. Călin Mărginean Război chimic (ne)declarat împotriva sănătății noastre - radicalii…
  • Vitamina B12 în dieta vegană + VIDEO
    17.07.2012 - 0 Comments
    --> „PROBLEMATICA” VITAMINĂ B12 ÎN DIETA VEGANĂ (VEGETARIANĂ TOTAL) Dr. Călin Mărginean Vitamina B12 sau cobalamina este o vitamină hidrosolubilă, rezistentă la acţiunea…
  • Unde, când, cum și cât trebuie să mâncăm
    09.01.2015 - 2 Comments
    UNDE, CÂND, CUM ȘI CÂT TREBUIE SĂ MÂNCĂM Atitudinea omului în fața actului nutrițional, adică felul în care ne comportăm la masă, este cât se poate de individualizată, constituind rezultatul…
  • Gogorița militară
    14.03.2016 - 1 Comments
    GOGORIȚA MILITARĂ Pentru că de o bucată de vreme se tot vehiculează prin presă, mai ales cea digitală, niște articole care afirmă că, în contextul geopolitic actual, tinerii cu vârsta între 20…
  • Erich von Däniken și teoria astronautului antic + eBook + documentare (RO)
    16.10.2013 - 2 Comments
    --> TEORIA ASTRONAUTULUI ANTIC În a doua jumătate a secolului XX, câțiva autori nonconformiști au lansat în scrierile lor teoria fascinantă a extratereștrilor antici. Este vorba de…
  • Rubrica mondenă în presa românească din secolul al XIX-lea
    02.12.2015 - 0 Comments
    RUBRICA MONDENĂ  ÎN PRESA ROMÂNEASCĂ DIN SECOLUL AL XIX-LEA În 1865, în perioada în care Transilvania era încorporată Imperiului Austro-Ungar, renumitul cărturar Iosif Vulcan, devenit…
  • 30 de motive pentru care copilul tău are nevoie de un câine (FOTO)
    12.04.2018 - 0 Comments
    Copiii și câinii pot fi cei mai buni prieteni dacă li se face cunoștință în mod corect și cu puțin dresaj de bun simț. Copiii pot învăța astfel lecții valoroase despre cum să aibă grijă de alte…
  • Definiția frigului
    01.05.2012 - 0 Comments
    --> DEFINIȚIA FRIGULUI +20°C - Grecii își îmbracă puloverele (dacă și le găsesc). +15°C - Cei din Hawaii pornesc caloriferele (dacă au). +10°C - Americanii tremură.…
  • Cina cea de taină a ateilor + documentar (RO)
    04.11.2014 - 7 Comments
    google_ad_client = "ca-pub-4999547951064265"; google_ad_slot = "8573190531"; google_ad_width = 728; google_ad_height = 90; CINA CEA DE TAINĂ A ATEILOR Galileo…
  • Sarea... diamantul ascuns
    31.03.2012 - 3 Comments
    --> SAREA...  diamantul ascuns Într-un basm românesc, o fată de împărat îi spune tatălui ei că-l iubeşte ca sarea-n bucate. O declaraţie ciudată în aparenţă, dar care ascunde…
  • Setea de bani + VIDEO (RO)
    27.03.2013 - 2 Comments
    --> SETEA DE BANI Motto: Niciodată nu se stinge setea de a avea cât mai mult, niciodată această sete nu este potolită; te chinuie dorinţa de a spori avutul tău, așa cum te chinuie și…
  • Proteinele animale între mit și realitate + documentar (RO)
    17.07.2012 - 4 Comments
    --> PROTEINELE ANIMALE ÎNTRE MIT ȘI REALITATE Avem nevoie de proteine animale, pentru a fi sănătoși? Vom suferi cumva de carențe de proteine, dacă nu consumăm produse de origine…
  • Jurisprudența romanțată din Evul Mediu
    29.03.2016 - 0 Comments
    JURISPRUDENȚĂ ROMANȚATĂ DIN EVUL MEDIU E greu să acordezi barocul cu romanticul. Totuși, nu pot caracteriza altfel grupul de juriști care s-a format la începutul secolului al XVIII-lea în jurul…
  • 24 Titanic Facts You Probably Didn't Know About + VIDEO
    20.12.2022 - 0 Comments
    1. The richest passenger on board the Titanic was John Jacob Astor IV. His net worth was around $85 million (or $2 billion in today's terms). Astor perished with the Titanic. He was last seen smoking…
  • Un bărbat și un pește adorabil au devenit cei mai buni prieteni, timp de aproape 30 de ani, după ce acesta l-a ajutat să revină la viață + VIDEO
    01.06.2023 - 0 Comments
    Câinii sunt adesea considerați cei mai buni prieteni ai noștri, dar țineți-vă bine cățelușilor, pentru că un scafandru japonez a descoperit o prietenie neobișnuită și specială cu un pește. Da, ați…
  • Masa fatală
    16.10.2016 - 8 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); MASA FATALĂ Mâncarea e o obsesie. Burta care cugetă, pântecele care ne salvează de cotidianul tern. În aşteptarea meselor,…
  • Jiddu Krishnamurti - Libertatea sufletului și a minții + documentar (RO)
    04.04.2015 - 1 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); LIBERTATEA SUFLETULUI ȘI A MINȚII – BIOGRAFIA LUI JIDDU KRISHNAMURTI – Jiddu Krishnamurti a fost un filozof de origine indiană,…
  • Mitul proteinelor + VIDEO
    27.05.2014 - 3 Comments
    --> MITUL PROTEINELOR   Ideea unei alimentații fără carne este încă pentru mulți oameni greu de acceptat. Conform ideilor adânc înrădăcinate în mentalitatea comună, „nu se poate…
  • Cătina - polivitamina naturii
    21.03.2012 - 0 Comments
    --> CĂTINA – polivitamina naturii Cătina albă (Hippophea rhamnoides) este un arbust întâlnit la noi în ţară în zonele subcarpatice din Moldova şi Muntenia, pe văile…
  • Dr. Călin Mărginean - Obiceiuri culinare ruinatoare pentru sănătate + documentar
    10.04.2012 - 0 Comments
    --> OBICEIURI CULINARE RUINĂTOARE PENTRU SĂNĂTATE Este uimitor să constați că această perfecțiune vie a manifestării noastre – corpul fizic – poate fi atât de răbdător față de greșelile…
  • Dr. Călin Mărginean - Excesul ponderal și curele de slăbire (VIDEO)
    10.04.2012 - 0 Comments
    --> EXCESUL PONDERAL NE SCURTEAZĂ VIAȚA În general, oamenii își motivează recurgerea la o dietă sau mersul la sală prin…
  • Despre vaccinare cu dr. Alexis-Virgil Cochino + VIDEO (RO)
    19.07.2015 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); DESPRE VACCINARE  CU DOCTORUL ALEXIS-VIRGIL COCHINO În noiembrie 2014, ziarul „Adevărul” i-a luat un interviu lui Alexis-Virgil…
  • Aliyaua română din Israel
    14.05.2015 - 1 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ALIYAUA ROMÂNĂ DIN ISRAEL Termenul Aliyah înseamnă imigrarea evreilor din diaspora în țara lui Israel (Eretz Yisrael), identificată de…
  • Chestiunea femeii
    08.03.2015 - 0 Comments
    google_ad_client = "ca-pub-4999547951064265"; google_ad_slot = "9627982567"; google_ad_width = 728; google_ad_height = 90; CHESTIUNEA FEMEII  Sofia Nădejde În…
  • 18 conversații pe care cu toții le-am avut cu mamele noastre + FOTO
    21.03.2016 - 0 Comments
    1. Conversația „Poți să-mi împrumuți niște bani?”: Eu: Îmi împrumuți și mie 10 lei? Mama: Ce s-a întâmplat cu ceilalți 10 pe care ți i-am dat în 2007??? 2. Conversația „Dar nu înțelegi”: Eu…
  • Cum arată unele alimente în habitatul lor natural
    07.05.2017 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); CUM ARATĂ UNELE DINTRE ALIMENTELE NOASTRE ÎN HABITATUL LOR NATURAL Cu toții știm cum arată plantele care fac mere, portocale, căpșuni…
  • Rozmarinul - energie și optimism
    30.03.2012 - 0 Comments
    -->   ROZMARINUL - ENERGIE ȘI OPTIMISM Datorită efectului de stimulare a corticosuprarenalelor, rozmarinul este considerat un elixir al tinereţii. El fortifică…
  • Bruce Lipton - Influența psihicului asupra corpului
    11.06.2013 - 2 Comments
    --> INFLUENȚA PSIHICULUI ASUPRA CORPULUI Bruce Lipton Fragment din interviul realizat în dec. 2011 de Cristian Mureșan - TVR Cluj - Ce înseamnă evoluţia spontană? Este aceasta…
  • Întoarcerea la natură + slideshow
    01.06.2015 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ÎNTOARCEREA LA NATURĂ În 1978, Michel Poniatowski condensa în cartea sa „Viitorul nu este scris nicăieri”, istoria globului terestru…
  • Rețete culinare - Castraveți bulgărești în oțet
    09.04.2012 - 0 Comments
    -->   CASTRAVEȚI BULGĂREȘTI ÎN OȚET Cumpărăm castraveți cornișon, mici și mijlocii, proaspeți și fără defecte, îi spălăm bine și-i zvântăm. Pregătim borcanele cu filet -…
  • Cele mai sănătoase alimente care ne protejează organele + VIDEO
    07.11.2016 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); CELE MAI SĂNĂTOASE ALIMENTE  CARE NE PROTEJEAZĂ ORGANELE Care sunt criteriile după care putem alcătui o listă a celor mai…
  • Regele Ferdinand I al României - Întregitorul de țară
    10.05.2015 - 1 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); REGELE FERDINAND I AL ROMÂNIEI „ÎNTREGITORUL DE ȚARĂ” La 10 mai 1866, în România a fost instaurată monarhia constituțională. La acea…
  • Dacă Luna n-ar exista... - documentar + eBook
    21.06.2012 - 0 Comments
    --> DACĂ LUNA N-AR EXISTA... Imaginaţi-vă lumea noastră răvăşită de uragane, cu temperaturi variind de la căldură înăbuşitoare la îngheţ. Ziua ar dura numai 6 ore, iar viaţa ar lua…
  • 30 de fapte amuzante despre Ziua Îndrăgostiților care te vor surprinde (Inclusiv istoria din spatele acestei sărbători)
    04.02.2023 - 0 Comments
    Când începi să te gândești la Ziua Îndrăgostiților, poate că îți imaginezi buchete de flori superbe, baloane în formă de inimă, tone de dulciuri și felicitări sentimentale care te vor face cu…
  • Ce nu trebuie să-i spună medicul pacientului cu cancer
    09.04.2016 - 2 Comments
    CE NU TREBUIE SĂ-I SPUNĂ MEDICUL PACIENTULUI CU CANCER Bill Henderson și-a propus să cerceteze și să găsească tratamente alternative pentru pacienții diagnosticați cu cancer. Moartea soției sale…
  • 7 biblioteci antice remarcabile + FOTO
    17.11.2023 - 0 Comments
    De-a lungul istoriei, unii dintre cei mai formidabili lideri pe care i-a văzut lumea au recunoscut un adevăr fundamental: cunoașterea este echivalentă cu puterea. Această conștientizare i-a…

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *